jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey
Ja dzis testa zrobilam ule mleka moj babelek wypija sciagnelam laktatorem 2h po karmieniu i bylo niewiele ponad 40 mil z obu piersi.
A jak TJ pije to az sie krztusi.
Dzis siedzimy w domku nie ruszam sie nigdzie M do probtu na pierwsza moze do ogrodu pozniej
Powiedzice mi czy moze sptkaliscie sie w Ie zeby wlasciciel domu podniusl wam czynsz ??
Nam nasza wlascicielka zrobila nam prezet z okazji nowego czlonka rodziny 100 € up
Masakra jam mieszkam w ie 10 lat to sie z tym nie spotkalam
Wiem, ze ma take prawo..
ale no zawsze to ale biedna nie jest wille po chmury coz trzeba zyc dalejLimerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
wow jakby u nas byl taki "gift" 100e up rentu z powodu narodzin corki to bysmy sie zastanawiali nad przeprowadzka raczej, niby ze wiecej czego zuzyje powietrza w Irl, komedia
scian na razie nie pomaze kredka przeciez ani nie pobrudzi dywanow
a ile placiliscie do tej pory? i za jakie mieszkanko?
my za dom wolnostojacy 10km od Lck 700e rentu plus dochodza smieci i billsy za olej, prad,net. wody na razie nie placimyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 13:50
jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość
-
wlasciwie all podwyzki sa mozliwe, ale zastanawiam sie, bo mieszkasz w b. malej miejscowosci, raczej tam pracy nie ma od groma..
a dom po remoncie teraz moze jest lub landlord chce moze komus innemu wynajac lub przestac wynajmowac w ogole?
100e na mc to sporo, a macie w umowie ze podwyzka jest mozliwa czy jestescie z rentem na family allowance?
czy zescie negocjowali ta podwyzke-jej wysokosc?, bo wydatkow przeciez jest sporo przy babyjaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość
-
W Dublinie podnoszenie czynszu to norma- jak ci sie nie podoba to sie wyprowadzaj- taka zasada- ale podwyzki zawsze byly na koniec kontraktu. Byly tez obnizki nie powiem- zdazylo sie- ale to raczej w recesji.
Cale szczescie ze my juz na swoim:) Mysmy za 1 bed w Dublinie placili 900 e na miesiac plus rachunki i 50 e za straszne miejsce parkingowe na jedno auto.
Teraz placimy 680 kredytu za 4 bed dom!
Jaszczurka popros moze o nowe materace do pokoii albo odmalowanie- nam jak podwyzszali to zawsze tak robilismy- mowilismy ale materaca to 2 lata juz nie wymienialiscie i sie zawsze przychylali - zawsze cos:)
Raz jak nam nie obnizyli jak chcielismy z koleii to sie wyprowadzilismy.
Limerikowo, juska19, jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość
-
Looo tu podnasza czynsz na maa . Jestem na forum polskie mamy w dublinie i tam co chwile dziewczyny pisza ze wlasciciel im podniosl ale ostatnio jednego ponioslo za jeden pokoj salon kuchnia lazienka uwaga podniosl im 250 e a placili 1000e
to ja mam sypialnie, salon , kuchnia , lazienka , zakamarek , przedpokoj i place 620 e wiec dla mnie tamta cena z kosmosu narazie nam to wystarczy ale gdzies tak od stycznia lutego bedziemy zmieniac na wieksze mieszkanie i az sie boje .Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 15:15
Limerikowo, juska19, AgataP lubią tę wiadomość
-
no ceny dublinskie szalone, a stosunek ceny do jakosci kiepski
my mamy kubature 200m2 domu plus ogrod i kryte patio na grilla, full miejsca na kila aut, ale i tak korzystamy salon, kuchnia, laz i sypialnia i tam grzejemy, kominkowy uruchamiamy na zywy ogien jak sa tescie na wizyte w grudniu na swieta lub moze teraz pazdz
Ewelina na pewno na new, wiekszym domku bedzie ok! plus wiecej miejsca
Domi a ile Ty min dojezdzalas do job? ja z 15/20juska19, AgataP, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
Mieszkamy na zadupiu dwa spozywcze sklepy na krzyz.
M tylko pracuje ja niestetny nie moge ze wzgledy na starszego syna chorobe.
Sciany to pomaliowalismy w zeszym roku sami bez kuchni cala chate odmalowalam
I zalozylismy piec do centralnego po olejowe stare bylo i wpakowalismy na sam piec 3tys €
front domu pomalowalsmy sami co prawda M jak cofal w ganek kiedys autem mial szyby zaparowane i chial zostawic na ganku okno kurierowi zeby ten paczke wzucil i trach walna autem w ganek tynk sie posypal zrobilismy z nawiazka caly front domu pomalowalismy juz nie wspomne o koszeniu trawy 2 -3 razy w miesiacu.
Teraz jeszcze teraz Malutki sie urodzil tyle w olnego w pracy nabral, ze nawet nie mial za to placone teraz na kazde zawolanie musi byc bo Maly 3 dni po wypisie ze szpitala przestal mi oddychac moja mama miala go na rekach i Tylko Krzyknela Ania Cos sie z nim dzieje wybieglam na podworko zaczelam nim wstrzasac i do siasadki polecialm siasiad mnie zawiozl do GP a jak nim potrzasalam to caly nosek mial zatkany w Cork po porodzenie nie wyczyscili mu noska i wszystkie glutki wylecialy i biedaczek nie umial buzka oddycjac bo mu sie nosek zatakal tyle wszystkiego bylo niedobrego z ciaza wlascicielka wiedziala, ze wiecznie po szpitalach a tu traz tylko sie TJ urodzil a to trach jak gom z jasnego nieba 100 € up
nie placimy duzo ona jak zaczelusmu wynajmowac to chiala 550 ale ja powiedzialam 450 i tak bylo 2 la ta i tu trach wiem niby nie duzo 550 ale jak na jedna osobe pracujaca to duzo M sie smial juz z tego wszystkiego ze wie ze ChBebefit dostaniemy 130 to mamy z czego placic.
CO do matreyacy to juz w ciazy do M mowilam, ze sie na nich spac nie da tylko ze moje materazace to chyab z 15 lat maja.
Nie wiem moze sie dowiedziala, ze planujemy cos kupic alebo budowac.
Teraz jestemy na etapie dzialki mamy jedna upatrzona chymy wziasc kredyt na budowe dom maly parterowy. bez szalu.
AgataP, Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykurde jaszczurka ale jazda..skoro wie jaka macie sytuacje a wam podnosi czynsz to sorry ale suka jakas.
my placimy 575e za 3 double bedrooms i 2 lazienki,smieci i parking za darmo ale blisko Uniwerku i duzo studentow tu mieszka,jak narazie nie przeszkadzaja nam zbytnio a juz 3 lata tu mieszkamy.
Wiadomo ze jak czynsz podnosza to trzeba sie upomiec o nowe materace o odmalowanie niech sobie nie mysla...a nie myslicie o przeporwadzce wiem ze teraz trudno bedzie ale moze warto poszukac czegos taniej.
Dzisiaj cos skurcze mialam od rana dopiero po pryszncu nospie i pokołowaniu na pilce przeszlo ale bylo nieprzyjemnie juz momentami...hmmmmWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:01
Ewelina.Irl, jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
U nas narazie miejsca jak dla nas i baby wystarczy . Tylko gorzej jak ktos przyjedzie na noc to w salonie na materacu spi no ale nie mielismy dzieci wiec na co nam wieksze mieszkanie . Teraz mama i tata piotrka bedzie gora na poczatku pazdziernika na dwa tyg troche bedzie ciasno ale damy rade . A chcemy wynajac domek w styczniu gora tuly ale ciezko znalesc maly domek 2 pokojowy bo taki bysmy chcieli no jesli nie znajdzie sie to gora 3 sypialnie . A narazie miejsca starcy mala bedzie miala 4 miesiace a tu may niebezpieczne schody i barierki przez ktore ja nogi przecisne .
Tu ostatnio malowalismy ale wlasciciel oddal za farby i wszystko co potrzebne bylo wlascicela mamy spoko nawet za koszenie trawy kaze odiac z mieszkania 30 e wiec zawsze to cosWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:09
juska19, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
baba jest w lepszej sytuacji bo wie ze mamy piec wlozony w to mieszkanie i wie ze ciezko jest co znalezc jeszcze teraz zima male dziecko istny koszamr.
Nie chce nawet mywslec.
Ja powem A ona B thank u szukaj sobie nowego wiec narazie przeczekam wole nie ryzykowac,
pierwsze palenie w piecu
A to front naszego domlu:)Ewelina.Irl, AgataP, juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Jaszczurka ciężko będzie wam dostać kredyt. 5osobowa rodzina z jedną osobą pracująca. No chyba że twój mąż zarabia więcej jak 50tys rocznie. Mam znajomych 4os rodzina zarabiają ok 54tys oboje i od roku chodza po bankach prosić o kredyt i słyszą nie i nie a od 9lat zawsze wynajmują dom za 900euro bo na to tez bank patrzy ile sie płacilo czynszu.
Bardzo nieładnie ze wam podnosi czynsz akurat teraz.
My placilismy 750 ale lokator się wyprowadził po roku i ugadaliśmy sie na 550euro bo duzo za rachunki itp. To był stary dom także dobra gatke zarzuciłam do landlorda ze sie zgodzil.
Po roku przyszedł dwa tyg przed Bożym narodzeniem podwyżka sppwrotem na 750euro czyli dwie stowy w gore. To my mu wypowiedzenie. Akurat po nowym roku przeprowadziliśmy się się nowo kupionego domu. Wtedy była tylko gotowa kuchnia. Sanitariaty i materac lezal w sypialni. Ale nie wyobrażalam sobie tam zostać. Nie ze cena wysoka bo u nas raczej te 750 za 3bed to okazyjnie bylo ale sam fakt chwila przed świętami przyjść po kasę wrrrr
Z tym prysznicem, kąpielą to tez jest tak ze jak sa skurcze to przejdą po kąpieli to znaczy przepowiadajace a jak zaczyna sie poród to już nie przejda. Ja polecam korzystać z basenu w szpitalu zawsze na skurczu można łatwiej znaleźć swoją pozycję no i ciepło wody. Jest przyjemnie. Tylko wiadomo kilka godzin w wodzie. . Wiadomo jak skóra wygląda
Co z tym baby co sie tak wcześnie urodziło bo nie czytam innych wątków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 17:45
AgataP, jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Wiem ze bedzie ciezko z tym kredytem wale teraz zamiezamy wsytapic do banku po kredyt na dzielke z budowa juz bylismy w banku w Uster bank chyba tak sie pisze i facet byl przychylny.
W pl mamy dzielkie z rospoczeta budowa mojego wymazonego domu coprawda plany leglu w gruzach
Nie wiem moze i dojrzalam by postawic decyzje jesna albo Pl w ktorejnie ma przyszlosci albo Ie i leprze zycie.
I taki wlasnie domke chcialam bym postawic tu w Ie nie duzy skromny Ciasny ale wlasny.
Koniec z rentami masakra uzaleznienie od kaprysu ludzi
dzis 100 up jutro 200 up
aNiLewe wrote:Jaszczurka ciężko będzie wam dostać kredyt. 5osobowa rodzina z jedną osobą pracująca. No chyba że twój mąż zarabia więcej jak 50tys rocznie.
Bardzo nieładnie ze wam podnosi czynsz akurat teraz.
My placilismy 750 ale lokator się wyprowadził po roku i ugadaliśmy sie na 550euro bo duzo za rachunki itp. To był stary dom także dobra gatke zarzuciłam do landlorda ze sie zgodzil.
Po roku przyszedł dwa tyg przed Bożym narodzeniem podwyżka sppwrotem na 750euro czyli dwie stowy w gore. To my mu wypowiedzenie. Akurat po nowym roku przeprowadziliśmy się się nowo kupionego domu. Wtedy była tylko gotowa kuchnia. Sanitariaty i materac lezal w sypialni. Ale nie wyobrażalam sobie tam zostać. Nie ze cena wysoka bo u nas raczej te 750 za 3bed to okazyjnie bylo ale sam fakt chwila przed świętami przyjść po kasę wrrrr
Z tym prysznicem, kąpielą to tez jest tak ze jak sa skurcze to przejdą po kąpieli to znaczy przepowiadajace a jak zaczyna sie poród to już nie przejda. Ja polecam korzystać z basenu w szpitalu zawsze na skurczu można łatwiej znaleźć swoją pozycję no i ciepło wody. Jest przyjemnie. Tylko wiadomo kilka godzin w wodzie. . Wiadomo jak skóra wygląda
Co z tym babyEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaNiLewe ten wczesniaczek narazie ok,daje sobie rade plucko sie rozprezylo ale nadal pod respiratorem ostatnio odpieli zeby sprawdzic ale nadal potrzebuje wspomagania,w pamietniku karoli sa jego zdjecia.Malenstwo z niego.
Jaszczurka kurcze serio swinia z tej baby.A ty super wygladasz !jaszczurka, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Aga ta fota to jeszcze w cazy robiona w czwartym albo w piatym miesiacu
W tym roku w maju lecielismy do Pl bo w wakacje juz ciaza byla za bardzo zaawansowana wiec nie dalo by rady.
To wlascicelka dzien przed wyjadem przyjechala i powiedzial, ze ma jej klucze od domu zostawic bo ona musi zrobic check up chaty masakr razem z M bylismy w szoku.AgataP wrote:aNiLewe ten wczesniaczek narazie ok,daje sobie rade plucko sie rozprezylo ale nadal pod respiratorem ostatnio odpieli zeby sprawdzic ale nadal potrzebuje wspomagania,w pamietniku karoli sa jego zdjecia.Malenstwo z niego.
Jaszczurka kurcze serio swinia z tej baby.A ty super wygladasz !AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychecka chaty? masakra ! nasz landlord tez nie jest najwspanialszy niestety bo to litwin i jeden wielki przekret ale jakos narazie spokoj jest.No pewnie tez bedziemy szukac czegos z ogordkiem w pryszlym roku ,ale nam sie tu dobrze mieszka blisko do pracy i tanio.Zobaczy sie jeszcze,ja nienawidze przeprowadzek
a ten projekt domu mi sie podoba.
jaszczurka lubi tę wiadomość