jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLimerikowo sukienek nie mam bo jedyne ktore mialam sa za krotkie jak na brzuszek naciagne a dlugich nie mam jedynie ta spodnica,pojade na crescent to moze cos taniego znajde a jak nie znajde to trudno,bedzie co jest,moze mnie przerobia w fotoszopie i dodadza jakas sukienke ha ha
piersi niestety urosly,zawsze mialam wieksze i nosilam miseczke D a teraz to juz pobilam wszelkie osobiste rekodry...juz czuje kregoslup po calym dniu i ciezko jest ;/ juz je widze po ciazy...makabra...
mysle ze nie ma co sie szczypac z zaparciem i isc do gp najlepiej.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLimerikowo wrote:a tam masz zajeb.. biust i tu sie ciesz, no coz plecy nada wspomoc ok stanikiem
w TK max na castletroyu sa super ciuchy plus cenowo
boje sie do TKMAXXA wejsc bo fortune wydam uwielbiam ostatnio tam zakupy robic i nic mnie nie powstrzyma jak juz wejde
a bede w okolicach cerscentu jutro wiec zajde zobaczyc czy jakis przecen nie ma,moze cos sie trafi.
no mam nadzieje ze te moje piersi nie oklapna tak juz calkiem po porodzie,a jak oklapna to trudno push upy sie bedzie nosilo coz poradzic postaram sie pompki pocwiczyc po porodzie moze cos miesnie wzmocnie i piersi podniose ale juz sie oswoilam z mysla ze takie jak byly nie beda i znalazlam wewnetrzny spokoj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 23:18
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hura- kupa byla w nocy! obedzie sie bez czopkow poki co:)
Limerikowo my dajemy aptamil- ale ten ready to use wiec sama nie mieszam poki co wiec nie moglam za duzo dodac proszku:)
Wydaje mi sie ze przez to ze ona teraz ma 6tyg i zaczela znow jesc wiecej drastycznie to sie ''przytkala''. Tak samo bylo przy 3 tygodniach to sie nazywa'' cluster feeding'' podobno.
No mam nadzieje ze teraz juz bedzie ok.
Agata- sprobuj jakis szal moze do tej sesji. Widzialam bardzo fajne zdjecia jak dziewczyna byla okryta szalem takim duzym, albo moze sukienke maxi- taka do ziemi.
Co do piersi to uff- ja tylko karmilam miesiac a ciezko wygladaja musze przyznac- stracily na urodzie trzeba przyznac- tzn mniej pelne sa i takie dosc miekkie- ze tak prosto z mostu powiem:)
Zamowilam sobie zel push up z evellyne na cycki. Uzywalam wczesniej i bylam bardzo zadowolona z efektow- polecam sprobowac:)
http://2.bp.blogspot.com/-Z1soWX8gLYo/TjE7iRNP3FI/AAAAAAAABCA/SeKXV_56Un8/s1600/DSC01745+kopia.jpg
Dzis zaczynam cwiczyc!!! mam nadzieje ze w polaczeniu cwiczen z zelami magicznymi jakie mam sprawdzone- wszystko wroci do stanu z przed ciazy a moze sie nawet poprawi hehehe.
AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
ale u nas big burza byla z piorunami nad chata doslownie a tu nie instaluja piorunochronow by bylo ciekawiej
juz 2x korek roznicowy wyrzucilo od pioruna
a podjazd ma jedna duza kaluze jest gdzie stopy moczyc :--))
pioruny trzaskaly i blyskalo, ale baby twardo spalo
czy u Was tez takie zalamanie pogodowe?
mowie do corci ok ze my wczor popraly i wyschlo korzystajac ze sloneczka, bo dzis spacer pod parasolka raczejAgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno burza straszna i ulewa!!! dwa razy juz telewizor naprawialam i kino domowe bo mi sie wszytsko powylaczalo i rozregulowalo.
pomysle nad tym zelem push up zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomoc
ja dzis caly dzien sprztam sobie od rana,jutro szwagierka przylatuje na tydzien.
Domi a masz jakis program cwiczen czy improwizujesz? tak pytam bo ja zawsze dla szybkich efektow stosuje na 300brzuszkow.pl(tam mozesz dostosowac cwiczenia do ilosci brzuszkow jakie jestes w stanie wykonac i potem pniesz sie w gore az do 300) i jestem baardzo zadowolona kolega mi poelcil kiedys i na serio fajnie sie cwiczy, straczy 8 tygodni i jest jakis kaloryferek do tego odpowiednia dieta i nawet szybciej sie pojawia.Mozna tam tez znalezc linki do cwiczen na nogi rece itp.polecam mi zawsze pomaga jak szybko chce sie na wakacje przygotowac,polecam tez zajecia crossfit bo poprawiaja ogolna kondycje i wzmacniaja duze partie miescni przy jednym treningu.No i niezastapione Cardio,ale jak cardio to trzeba dobrze zjesc zeby nie pasc przy maluszku bo wiadomo czlowiek wyczerpany chodzi.
Tylko pytanie,co powiedzial Ci lekarz,jakie cwiczenia mozesz robic? bo ja narazie nie planuje cc ale wszytsko sie zdarzyc moze i ciekawa jestem jak szybko mozna zaczac cwiczyc i jakie cwiczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:00
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
ja tam zadnego cluster feeding nie rozumiem
zaparcie to zaparcie i dobre ani dla baby ani rodzica wyczekujacego pamperka nie jest
a i owszem wyspiarze to na all explanation znajda..
np girls z watku szkockiego pisaly, ze luteiny lelarz im nie przepisze bo luteina ciazy nie podtrzyma..
mala je wiecej z mca na mc i to calkiem normalne i super, musi jesc i spac by rosnac
patrzac po corce mojej bratowej aptamil jest tlustym mlekiem wiec gotowiec moze zapchac maly brzuszek
pamietam jak raz w galerii Plaza w Poz tez dalam gotowiec enfamila i byl placz na kolke i kupke
w przypadku proszku mozna mniej wiecej wyregulowac baby miarkami proszku
-
Domi Twoja mala jeszcze na piersi jest? wiec powinno byc ok nawet jak podajesz gotowca
no chyba ze ten gotowiec nie pasuje malemu brzuszkowi
moze inny gotowiec np Cow Gate? moze sa male butleczki?
np Enfamil jest po 59ml only
po otwarciu w upale pielegniarki mowily ze 5h/6 moze byc otwarty bez lodowki i tak podawalysmy z dziewczynami na sali
ja tam proszek jak rozrobie to po godzinie tyle ile nie zjedzone do zlewu i tyle, zadnej lodowki i tak wg mnie jest najbezpieczniej
nie zastanawia sie potem czl od czego mala sie drze skoro wiadomo juz, ze przyczyne mleka mozna wyeliminowac, bo all swieze i czysto podane -
Hej .
Agatko piegny brzuszek
No mala juz tak nisko ze jak sie rusza to czuje ucisk i takie klucie tak jak limerykowo pisze chyba sie rozciaga bo ma tam glowke a wkoncu rozciagnac sie musi
Dzis wstalam kolo 11 . Ale powiem wam ze bez energi jestem . Nie wychodze dzis z domu .
U nas pogoda szaro buro i ponuro .
Milego DniaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 12:11
Limerikowo, AgataP, juska19 lubią tę wiadomość
-
mi gin mimo, ze nie mialam cc, ale peklam od wew plus zew tez nacieta mowila spacerki tak teraz, ale cwiczenia po 6mcu najbezpieczniej
mowila tez ze przychodza kobiety na check up po 6tyg od porodu i juz by aerobik chcialy skakac :--)) a to nie tak szybko
zostaja tez prace domowe : odkurzanie, zmywanie podlogi, prasowanie, okna tu tez sie kalorie ok spala plus domek czysty
zobaczycie same ze przy maluszku jak czl usiadzie i jedna reka jest na forum to super chwila odpoczynku
a brzucha sie duzo po galeriach nie wystawia, bo nie ma czasu przy dziecku i kobieta tez musi wypoczac po nocce i w dzien odespac troche poki baby spi to korzystac
zreszta co to za dziwny ideal?, brzuch po porodzie nie bedzie plaski skoro 9mcy baby nosil i w stary rozmiar ciuszkow niepredko na modelke sie wskoczy
najlepiej zaakceptowac siebie i troche new garderoby kupicEwelina.Irl, AgataP lubią tę wiadomość
-
Limerikowo mala moja juz tylko na butelce.
Mi w szpitalu mowili ze z gotowcem sie nie musze martwic ze zle nasypie- a nasypac jak na instrukcji jest bardzo wazne i zeby samemu nie kombinowac bo mozna dziecku zaszkodzic.
Moja lekarka powiedziala ze to gotowe mleko jest bardzo dobre i jak nam nie przeszkadza placic troszke wiecej to to jest najlepszy wybor.
Caly czas bylo ok juz pare tyg jak je je wiec nagle by jej nie zaszkodzilo, a swieze zawsze jest bo jest porcjowane. A jesli jest w duzej butelce 1l tomoze stac do 48h w lodowce.
Agata- mam swoj zestaw cwiczen ktory poskladalam z cwiczen zalecanych w necie na brzuch, talie, uda, i posladki. Brzuszkow nigdy nie robilam- a teraz zwlaszcza po cesarce nie bede ryzykowac:) No i cross trainer na cardio.
Cwiczylam tez zumbe wczesniej w domu ale teraz nie mam gdzie za bardzo bo mam dywan w salonie a na dywanie srednio mi sie cwiczylo.
Kolem krecic tez sie jeszcze boje- moze za tydzien czy cosleciutko zaczne- mam wprawdzie to najlzejsze ale ono jednak na poczatku az siniaki zostawia wiec chyba musi jeszcze poczekac.
Musze tez znalezc moje spodnie z neoprenu- one tez super dzialaja- jak sauna w trakcie cwiczen. W czasie ciazy gdzies je schowalam i nie moge znalesc:/
oo- tu sa giffy takich cwiczen jak ja robie:
http://heavy-workouts.blogspot.ie/2013/07/fit-gif-ydki-uda-i-posladki-czyli-mix.html
http://www.bycidealna.pl/2013/05/fit-gif-ydki-uda-posladki-czyli-mix.html
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina tka pogoda ,szaro buro to i sie nic nie chce ja tez dzisiaj na raty ogarniam w domu bo spiaca sie zrobilam i najlepiej to bym sie polozyla a ogarnac trzeba.dobrze ze przestalo padac na chwilke to psa wezme na zewnatrz bo inaczej by nie poszla w takim deszczu.
Jasne ze brzuch sie nie zrobi plaski zaraz po porodzie trzeba sie na to przygotowac,byla ostatnio slawna taka laska na internecie ktora cala ciaze jadla same banany ...i zarzaz po porodzie(nie wierze ze tak zaraz) wrzucila fote z plaskim bruchem,moim zdaniem to wielka sciema i nie ma sie co przejmowac,ja ubie cwiczyc o wpisane jest to w moja codzienna prace dlatgeo zastanawiam sie jak szybko bede mogla wrocic do formy po porodzie bo od tego zalezy ile bede brala zlecen ,mam nadzieje ze obejdzie sie bez cc.Na razie wsyztsko wskazuje na sn.Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AgataP wrote:Ewelina tka pogoda ,szaro buro to i sie nic nie chce ja tez dzisiaj na raty ogarniam w domu bo spiaca sie zrobilam i najlepiej to bym sie polozyla a ogarnac trzeba.dobrze ze przestalo padac na chwilke to psa wezme na zewnatrz bo inaczej by nie poszla w takim deszczu.
Jasne ze brzuch sie nie zrobi plaski zaraz po porodzie trzeba sie na to przygotowac,byla ostatnio slawna taka laska na internecie ktora cala ciaze jadla same banany ...i zarzaz po porodzie(nie wierze ze tak zaraz) wrzucila fote z plaskim bruchem,moim zdaniem to wielka sciema i nie ma sie co przejmowac,ja ubie cwiczyc o wpisane jest to w moja codzienna prace dlatgeo zastanawiam sie jak szybko bede mogla wrocic do formy po porodzie bo od tego zalezy ile bede brala zlecen ,mam nadzieje ze obejdzie sie bez cc.Na razie wsyztsko wskazuje na sn.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja rozmiar 10 przed ciaza i teraz juz sie we wszystko mieszcze- brzuch nawet plaski- tylko w talii skora luzna i z tylu plecow. Spodnie spokojnie zakladam z przed ciazy- tylko jak zapne jeansy to mnie zamek uwiera w okolicach blizy wiec staram sie jeszcze nie nosic, raczej wybieram, dresy lub leginsy.
Zobaczymy jak cwiczenia podzialaja.
Mi sie Limerikowo wydaje ze kazda kobieta jest inna- i niektorym cwiczenia dobrze robia na psychike poprostu, zwlaszcza jesli regularnie cwiczylo sie przed ciaza i w ciazy.
Nie trzeba odrazu maratonow biegac ale 10-15 minut napewno w ciagu dnia sie wygospodaruje. Ja np zawsze jak pocwiczylam mimo zmeczenia- dostawalam zastrzyk energii:)Ewelina.Irl, AgataP, juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość