X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jak mała ma płacze tak jak piszesz dokładnie w zegarku, to jest to ani chybi kolka. Nie dziwię się, że mąż zielony:-) Bo kolka wariatka i świętego by wyprowadziła z równowagi.

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stosowałam chyba wszystkie sposoby poza olejem rycinowym, czyli byl seks, spacery, ostre jedzonko, sprzatanie, skakanie na pilce i co? po terminie! Ale kto wie, moze komus pomoze, ale sprzatanie moze bym w tej sytuacji kiedy juz cos tam sie dzieje to lepiej odpuscic.

Ja bym wziela te czopki, chyba dr wie co robi. Ja kiedys czytalam ze ja wody sie sacza to one sie w jakis sposob uzupelniaja. Ale jak juz peknie pecherz plodowy na calego to juz nie ma zartow.

Wiem ze latwo mowic, ale staraj sie nie stresowac tylko czekac, maluszek napewno pojawi sie w najbezpieczniejszym momencie.

Swoja droga czy tylko ja i Jaszczurka mamy chlopcow? Same baby na tym forum? :P

Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no babki gora:--)), nie martw sie AniLewe u mnie w job w tym roku tez only girls sie rodza hehe a i na pewno tak jest proporcjonalnie i ok facetow znajda za n lat
    wg pol srednich statystycz chlopcow zawsze jest wiecej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki przystojniak jak moj synuś to na pewno nie będzie miał problemu sobie baby znaleźć hehe ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej .
    W nocy spac nie moglam .
    Ale to nie przez lewatywe . Zrobilam ja ale zalatwilam sie raz I cisza nic sie nie dzialo . Chyba na mnie nie dziala . Albo moze wylecial zel bo w czopkach nie mieli . Niewiem juz mam dosc w nocy przysnelo mi sie zaraz sie obudzialam ale mialam tylko 2 skorcze I to wszytsko . Ciezko sie podnosic bo te lozysko to chyba jest na dole na tej science I boli strasznie . Do tego kocsc ogonowa .

Kurcze no razno tez zrobilam ja ale te zel jest chyba do du... bo znow to samo .
    Ja juz mam dosc boli mnie .
    Wylatuje taki sluz jak by rozciagliwy ale nie przezroczysty ani bialy tylko taki zabarwiony delikatnie ale nie tak jak by krwia .
    AAAAAAAAAAAAA normalnie wolala bym rodzic w pl

Limerikowo, juska19, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no przykro mi ze tak jest jak jest nieciekawie ,tak jak wspolczulam Jaszczurce
    nie all made in Ireland is perfect..
    szanse udanego porodu tu ja szacuje pol na pol kobitkom
    z mej pracy ze stories to te drugie pol, scary stories o dl i bolesnych porodach
    moj bratowa stwierdzila, ze jej sie udalo i to te lepsze 50%
    szkoda ze czopkow jednak maz nie dostal bo by sie na miejscu utrzymaly, ale wiadomo co bylo dostepne to bral by Ci ulzyc
    moze sie akcja ze skurczami jeszcze rozkreci,wiem ze oczekiwanie na koncowce jest b b trudne, coz to wiecej napisac
    na transport do PL za pozno :--)), bylby bardziej ryzykowny niz porod na miejscu
    glowe daje ze byloby "fruwajace baby" z wiecznym biletem za free w Rayanie he he i w newsleterze bylibyscie na front page,juz Mr O'Leary zrobil by reklame he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:06

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze olejek rycynowy czyltalam ze lepszy nie zagraza dziecku . Ale przeczyszcza napewno

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jutro usg bioderek i poprosze by dr luknal w gardzilko bo cos mala chrypie, pewnie niedoleczona ze wzgledu na wysypke oby dalej znowu nie poszlo
    juz mowie do corci po 2ej porannej butli:corciu ty mamie szybko urosnij i bez klopotow :--))
    czas dla mam na poczatku inaczej leci, dluzy sie,mi przynajmniej, pamietam jak odliczalam 5 1ych tyg malej

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z rycyna dalabym sobie spokoj
    moze te czopki sa bez recepty w innej aptece jesli maz ma sile szukac, mozna tez dzwonic
    mysle ze musicie uzbroic sie w cierpliwosc
    czasem tak jest ze akcja rozkreci sie a potem milkna skurcze
    po prostu proba generalna
    cos mi swita ze ja mam czopki, to sa te glicerynowe na przeczyszczenie, musialbym spr we wlasnej aptece i dam znac
    na razie baby spi na rece, pewnie jak poloze to bedzie syrena uuuuuuuuuuuu

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze Ewelina ze Ci sie spieszy do baby, ale baby sie nie spieszy he he, domek ma w koncu super w brzuszku

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic to czekam . Gdzinekolog dybkowki kazal przyjechac jak do tyg nic sie nie bedzie dzialo to zrobi masaz . Bo powiedzial ze najlepiej jak by sie urodzila do tyg . Jeszcze 4 dni . Zobaczymy

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam, popatrz sobie czy to takie, jak odpowiadaja to zapraszam po odbior jak Wam mocno zalezy, oddam gratis , mnie nie potrzeba w Pl kosztuja 4zl lub jutro poczta moge wyslac
    baby dalo sie polozyc, obudzilo oczyw ale lezy spokojnie jak na razie pod karuzelka z krowek he he trzeba miec swoje sposoby
    2prs9yq.jpg

5eg9ya.jpg

11qigzn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:58

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i robi masaz szyjki, moze to pomoze
    choc ja mialam, nawet b delikatny, zakrwawilo po gmeraniu i dalej nic
    uparta szyjka na 1cm dl, ale trzymala jak zakleta do konca, poddala sie na balonik Foyleya dopiero

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana ale jednak poczekam . Wrocilam wlasnie ze spaceru brzuch znow zaczyna bolec . Jak sie nic nie ruszy pojade do ginekologa

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2wece13.jpg
    doczekasz sie spokojnie malenstwa
    a brzuch boli czy mini skurcze
    ok idz do gina niech robi masaz szyjki, moze sie cos ruszy, oby!

Krysti, Ewelina.Irl, AgataP, aNiLewe, juska19, jaszczurka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slicznosci kochane <3

ej jak to szybko zlecialo juz 3 miesiace :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina moze spobuj jednak czopki mnie po nich czysci w moment te co ma Limeirikowo stosowalam i sa super ale jak Ci wygodniej to kup takie irlandzkie na miejscu tez sa spoko ale kosztuja 21 eur ale mimo ze kupilam te dla dzieci to dzialaja mega szybko i sprawnie wiec warto 21 eur wydac na pewno maja w innej aptece i to bez recepty.Te co ja mam sa z firmy Martindale.

Limerikowo piekna ta twoja malutka :)

Pytanie mam ,co mam zrobic z kłuciem w szyjce ? Martwic sie? bo dzownilam do gin ale jest do srody na urlopie a w spzitalu nikt nie odbiera no i pol miasta ma zamkniete ulice bo ta granny wielka idzie,wiec nawet nie wiem jak do szpitla bym dojechala a zreszta jechac tam siedziec 5 godz i tak mi szyjki nie sprawdza bo nie patrza tam,kolezance ostatnio z plamieniem nie sprawdzili szyjki mimo ze prosila,tak sie zastanawiam czy panikowac,czy jak szyjka kluje to sie skraca czy raczej taki urok juz pod koniec ciazy?

w normalnym swiecie to bym zadzwonila do szpitala czy jest sens jechac do nich ale oni w dupie maja dzis i nikt nie odbiera na admissions.masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 15:36

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Ewelina moze spobuj jednak czopki mnie po nich czysci w moment te co ma Limeirikowo stosowalam i sa super ale jak Ci wygodniej to kup takie irlandzkie na miejscu tez sa spoko ale kosztuja 21 eur ale mimo ze kupilam te dla dzieci to dzialaja mega szybko i sprawnie wiec warto 21 eur wydac na pewno maja w innej aptece i to bez recepty.Te co ja mam sa z firmy Martindale.

Limerikowo piekna ta twoja malutka :)

Pytanie mam ,co mam zrobic z kłuciem w szyjce ? Martwic sie? bo dzownilam do gin ale jest do srody na urlopie a w spzitalu nikt nie odbiera no i pol miasta ma zamkniete ulice bo ta granny wielka idzie,wiec nawet nie wiem jak do szpitla bym dojechala a zreszta jechac tam siedziec 5 godz i tak mi szyjki nie sprawdza bo nie patrza tam,kolezance ostatnio z plamieniem nie sprawdzili szyjki mimo ze prosila,tak sie zastanawiam czy panikowac,czy jak szyjka kluje to sie skraca czy raczej taki urok juz pod koniec ciazy?

Agatko poczekam do poniedzialku . I pojade na ten masaz zaplace za to I bede miala efekt a tak to widzisz jak to jest .

Ja tez mam takie klucie w szyjce ale to dla tego ze mala schodzi w dol I wraca np . Wiec nie ma co sie martwic .

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mam nadzieje kochana ze po tym masazu wsztsko pojdzie juz gladko :)

No to nie panikuje z tym kluciem i poczekam do wizyty we srode.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 15:54

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odczuwalam te klucia w szyjce. Moim zdaniem to normalne.

Limerokowo fajowa dziewczynka. A co to za fotelik ze ona tak siedzi w nim?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ