X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Jesienne bobasy 2015 :)
Odpowiedz

Jesienne bobasy 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam laski,że to ktoś elokwentny wymyślił nazwę "ciąża" dla 9 miesięcznego okresu przed porodem.W tym słowie tkwi wszystko i mówi samo za siebie,jestem w ciąży dlatego wszystko mi ciąży :P
    Śmiać mi się chce jak kobiety nie bedace w ciązy pisza jaki to zajebiaszczy stan ta ciąża,jak jest wspaniale i cudownie,ze sie nie chodzi tylko lata na wysokości lamperii ze szczęścia.Mam wrażenie,ze te osoby myślą,że w ciąży to się pierdzi fijołkami i rzyga tęczą ;)
    Ale to chyba kolejny dowód na to,że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) a później przychodzi szara rzeczywistość i weryfikuje wszystkie wcześniejsze górnolotne założenia :)

Paragonik_93 lubi tę wiadomość

2015🤰Syn👦
    Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
    1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 .....

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E, tam ;) Dla mnie to fajny okres. Mam sporo dolegliwości, ale nie żeby aż tak :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę, że jestem w tak wyjątkowym stanie jak ciąża a dolegliwość dla mnie nie są uporczywe a przynajmniej traktuję je jak coś naturalnego w tym stanie i nie raz cieszę się, że je mam, bo one przypominają mi o tym, że noszę w sobie mały cud :) Jak ktoś się mnie pyta jak się czuję to mówię, że dobrze, bo dla mnie to wyczekany, wspaniały okres, ale mam przyjaciółkę, która ma takie samo zdanie o ciąży jak ty, dziwi się jak może to być piękny czas, bo ona czuła się fatalnie we własnej skórze i przez dolegliwości z tym, że ona miała/ma depresję jak nic, bo sama powiedziała, że miłość do dziecka przyszła z czasem a po porodzie była co najwyżej zdziwiona, że coś z niej wyszło i nie czuła do dziecka nic. Teraz dziecko ma ponad 2 lata myślę, że jej stan był spowodowany tym, że była sama z dzieckiem za granicą, bo partner cały czas pracował głównie na nocki a w dzień spał a ona do tego czasu nie ma żadnego znajomego tam i dziecko nawet nie mówi i nie reaguje na imię, smutna historia. Nie zrozum mnie źle nie twierdzę, że tak będzie u Ciebie po prostu tak mi się jakoś przypomniała jej historia :) Dzwonił do mnie kurier, miał być jutro a już dziś przyjdą kolejne ciuszki dla dzieciaczka :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Paragonik_93 Przyjaciółka

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z jednej strony dolegliwości są (i jak pisze Fatim dobrze, ze są, jak wiele dziewczyn pisze na forum, że ma osłabienie tych dolegliwości i sie martwi) a z drugiej strony nie jest to jakiś stan, w którym chciałabym być permanentnie, bo jednak nigdy nie czułam się tak jak na początku ciąży (np. nie miałam nigdy wstrętu do rzeczy, które wcześniej lubiłam chociażby do tej pory nie mogę pić herbaty, bo mnie odrzuca!) Wolałabym, zeby to się zmieniło i pewnie sie z czasem zmieni!

Jak mnie ktoś pyta jak się czuję to mówię też że dobrze. To jest najkrótsza odpowiedż, bo jak miałabym opowiadać jak to rzygałam i chodziłam po ścianach to po co to komu...

agnes175 lubi tę wiadomość

• agnes175 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja się bardzo ciesze,ze jestem w ciązy,ktora byla bardzo wyczekiwana i planowana i nie zamieniłabym się z żadną oczekującą ciązy z powodu dolegliwości,ktore miewam a ktore sprowadzaja sie jedynie do braku energi,zmeczenia i boli brzucha.
    Chciałam tylko zwrocic uwage,że dziewczyny ktore w ciazy nie sa,bardzo idealizuja ten stan,nie majac zielonego pojecia co tak na prawde sie czuje w ciazy.
    Ja nie mam takiego zdania jak twoja przyjaciolka a tymbardziej nie mam depresji i z utesknieniem czekam na swój cud najukochańszy i bede najszcześliwsza pod slońcem,kiedy je urodze :)

2015🤰Syn👦
    2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
    3 IVF 11/24 .....

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego podkreśliłam, że nie mam na myśli ciebie tylko tak mi się jakoś przypomniało i chciałam się z wami tym podzielić, bo i takie historie się zdarzają, ona miała odwieczny problem z depresją na przemian z niej wychodziła i popadała od początku. Zgadzam się, że dopóki nie zajdzie się w ciążę każdy myśli "ciąża to nie choroba" a jak już się zaciąży to okazuje się, że chorobą to nie jest, ale ma wiele wspólnych symptomów :D Ja nie rozumiałam wcześniej, że kobiety w ciąży mogą być aż tak zmęczone i teraz inaczej na to patrzę :)
    Aaaaaaaa ! Przyszły ciuszki ! Są boskie :D ! Mężowi też się bardzo podobają, szkoda tylko, że nie zauważyłam że 2pary body są z tej samej serii co spodenki i tak body mam 56 a spodenki 68 a szkoda, bo piękny komplecik by był :) Oczy mi się świecą a gęba cieszy :P Wstawię zdjęcia jak znajdę gdzieś siłę ;)
    polkosia już jutro twój dzień a pojutrze mój :P denerwujesz się ?
    Mąż spytał rano twierdząco, że chyba udaną noc mam za sobą i dowiedziałam się, że tak się chichrałam przez sen, że go rozbudziłam i śmiał się, że dziecko przejęło kontrolę nad moim ciałem kiedy spałam i to ono się tak śmiało a nie ja :P

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnes175 wrote:
    Powiem Wam laski,że to ktoś elokwentny wymyślił nazwę "ciąża" dla 9 miesięcznego okresu przed porodem.W tym słowie tkwi wszystko i mówi samo za siebie,jestem w ciąży dlatego wszystko mi ciąży :P
    Śmiać mi się chce jak kobiety nie bedace w ciązy pisza jaki to zajebiaszczy stan ta ciąża,jak jest wspaniale i cudownie,ze sie nie chodzi tylko lata na wysokości lamperii ze szczęścia.Mam wrażenie,ze te osoby myślą,że w ciąży to się pierdzi fijołkami i rzyga tęczą ;)
    Ale to chyba kolejny dowód na to,że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia :) a później przychodzi szara rzeczywistość i weryfikuje wszystkie wcześniejsze górnolotne założenia :)
    A ja w pierwszej ciąży właśnie się tak czułam- miałam mnóstwo energii, nie wymiotowałam, nie miałam żadnych przykrych dolegliwości (poza zgagą i bólem pleców ale to na ost nogach ;) ), psychicznie właśnie fruwałam nad ziemią :) Teraz czekam, aż zjawi się ten stan

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • agnes175 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    A ja w pierwszej ciąży właśnie się tak czułam- miałam mnóstwo energii, nie wymiotowałam, nie miałam żadnych przykrych dolegliwości (poza zgagą i bólem pleców ale to na ost nogach ;) ), psychicznie właśnie fruwałam nad ziemią :) Teraz czekam, aż zjawi się ten stan

No to pozostaje tylko pogratulować takiej ciąży :)
    Ja osobiście nie znam żadnej byłej cieżarówki,która mówiła,że ciąża to najlepszy okres w jej zyciu a wręcz przeciwnie,wszystkie jak jeden mąż mówiły,że już chcą urodzić,że już nie maja siły i że ciąża ewidentnie im ciąży wiec coś w tym musi być,że nie jest to taki błogosławiony stan jak sie niektorym wydaje ;)

Suma sumarum i tak musimy jakoś znieśc wszystkie niedogodności ciążowe łącznie z porodem,bo wkoncu same tego chcialysmy i nie robimy tego dla siebie tylko dla naszych maleństw,ktore są dla nas wszystkim co najważniejsze :)

2015🤰Syn👦
    3 IVF 11/24 .....

Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama za kązdym razem (3 dzieci) czuła się bardzo dobrze w ciąży i mówi, że mam to po niej, ale za wcześnie jeszcze by wydawać opinie, zobaczymy w październiku czy zmienię zdanie :)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Denerwuję? Nie ;) Ale niecierpliwię strasznie :)

Ja bardzo źle się nie czułam. Wymiotowałam może 3 razy, mdłości sporadycznie. Najbardziej odczuwam zmęczenie. Wiadomo, po 30 tygodniu będziemy marudzić pewnie wszystkie :D Bo ciężko, bo to i tamto, ale na razie nie mam myśli typu: byle do porodu. Na razie kompletuję po malutku rzeczy i zaczęłam szukać ubrań ciążowych i oglądać wózki. Jak już będę wszystko miała to pewnie też już będę wyczekiwać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 15:43

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko wózki i nosidełka to moja zmora. Nie wiem na co się zdecydować, na firmach też się nie znam, mam nadzieję, że mi pomożecie :P

Paragonik_93 lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkleiłam już zdjęcia ubranek do pamiętnika jeśli któraś chce zobaczyć: https://bellybestfriend.pl/pamietnik/teraz-mam-serca-dwa,1800,1.html?sd=1#
    Padam na pyszczek, ubranka lepiej prezentują się na żywo, ale zdjęcia robione są tabletem więc same wiecie ;)

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Magnosia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim piękne ciuszki, ja już nie mogę się doczekać, kiedy też będę kupować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 17:38

Szymon ❤ ur. 30.09.2015r. ❤
    Hania ❤ ur. 18.01. 2019r.❤

Św. Dominiku czuwaj nad moimi dziećmi.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim, superowy ten ostatni pajacyk!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 20:36

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli mowa o ciąży to w pierwszej miałam różne dolegliwości łącznie z uciskaniem córci na korzonki przez co ruszyć się nie mogłam. Ale z czasem te negatywne momenty ciąży tak się zatarły że zdarzalo mi się idealizować ciążę. Do dziś najmilej wspominam pierwsze ruchy Nadii i nie mogę doczekać się ruchów kolejnego Maleństwa.

Dziewczyny trzymam kciuki za udane wizyty. Ja wizytuje w piątek :-)

polkosia lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel wizytujesz razem ze mną :D na którą masz ? Ja idę na 12 :)
    Pajacyk w gwizadki jest rewelacyjny, taki puchaty poza tym lubię motyw gwiazdek :) siostra mnie ogarnęła jak chciałam kupiwać już szczoteczkę z grzebyczkiem :P czeka mnie ciężka noc... Będę puekła pewnie do 3 ten tort, ząb mnie zaczął boleć i staram się odmarznąć po zakupach kilkugodzinnych :/

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, bo kolor dobry i dla chłopca i dziewczynki :) Ja ostatnio w Tk Maxxx widziałam super body. Dwustronne. Z jednej róż, a z drugiej błękit :D Ale pożałowałam 40 zł i teraz mam żal, że nie wzięłam ;)

Ja jutro uderzam na 13:30 :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polkosia będę czekać na focie i relacje :) o właśnie w TK Maxx jeszcze nie byłam na łupach haha :D

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatum, u mnie wizyta o 10.00. :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel, to daj znać :)

Ja już przebieram nogami...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ