JESTEM W CIĄŻY !!! - GRUDZIEŃ 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MILA wrote:Quendi witaj kochana !!! fajnie że jesteś
Cleo dzieki he he he
No to dziewczątka przeżywamy to razem
Ja wróciłam właśnie z basenu . Jak to jest z wami?? ćwiczycie a może plywacie??
Jeszcze nie gadałam z ginem na ten temat bo pierwszą wizytę mam 30 grudnia.
Ale powiedziałam sobie że jak zajdę w ciąze to muszę o siebie dbać, a to dlatego że będzie to moje drugie dziecko (mam już córkę 7 lat ) i kiedy byłam w ciąży bardzo dużo przytyłam. Nie chcę znowu tak wyglądać obym tylko mogła chodzić na ten basen
i jeszcze jedno może się orientujecie? jak to jest z farbowaniem włosów we wczesnej ciązy???
Mnie ginka zabroniła w pierwszym trymestrze chodzić na basen i inne takie, ogólnie zero wysiłku fizycznego do 12 tyg -
Ja na szczęście nigdy włosów nie farbowałam, jestem naturalną blondynką
Ale niestety przez krwiaki w macicy o basenie i w ogóle większej aktywności mogę zapomnieć A jak tak siedzę, to naprawdę fizycznie odczuwam jak przybieram na wadze No ale czego się dla fasolki nie zrobi
-
Aktywność typu fitness i basen nie są wskazane w I trymestrze.
Ja mam dziś nerwa, jutro wizyta u gina ( mam nadzieję, że mnie przyjmie) jak nie to dzwonię szybko do prywatnego i piernicze ten NFZ. -
BiB wrote:Ja raz poszłam do gina z odrostami nie niezrobionymi paznokciami i gin jak mnie zobaczył to mówi "Ale wie pani, że w ciąży można farbować włosy i robić paznokcie" A to było gdzieś w 7-8 tyg, więc luzik
He he ale ci dał do zrozumienia co???? -
Hej dziewuszki!! Wczoraj po wizycie moje szczęście jest ciut mniejsze bo wygląda na 4 t i 4 d z usg!! Lekarz kazał się nie martwić bo z owulacja przy nieregularnych @ jest różnie!! Ale jest zarys zarodka następna wizyta 07.01 dopiero Ale cóż tak bywa!!! Jak się cZujecie ciężaróweczki???
MILA lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Paulinko cieszę się że wszystko OK ja byłam rano na becie zobaczyczymy jak przyrasta ale dopadło mnie przeziębienie katar, zatkany nos wiem że do nosa mogę brać wodę morką tylko, ale wiecie coś na temat rutinoscorbinu???
Paulinko na kiedy masz termin?? -
Lekarz twierdzi że na 25 sierpień a ovu 21 sierpień!!!!!
Rutiniscorbin można Mila kup sobie prenalen dla a kobiety w ciąży syrop i do ssania tabletki ja też jestem przeziębienia mi pomaga, dodatkowo biorę witaminy dla kobiet w ciąży!!!! Miksturę pije z miodu czosnku i cytryny.... Po 3 dniach już jest dobrze...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 09:31
MILA lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Cześć dziewczyny, gratuluję z całego serca wszystkim przyszłym mamusiom! Weszłam tutaj, ponieważ myślałam, że to już czas na wrześniowe mamusie, ale widzę, że jednak sierpniowe, a przecież taki wątek już istnieje, po co dublować tematy? I tak jest już mnóstwo podwójnych.
Włosy farbowałam szamponetką, a paznokcie malowałam i maluję chociaż zapach mnie trochę odrzuca. Nie ma się czego bać, czytałam że najlepiej jest to robić w pomieszczeniu gdzie jest dużo przestrzeni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2013, 09:51
MILA lubi tę wiadomość
-
Nalka wrote:Cześć dziewczyny, gratuluję z całego serca wszystkim przyszłym mamusiom! Weszłam tutaj, ponieważ myślałam, że to już czas na wrześniowe mamusie, ale widzę, że jednak sierpniowe, a przecież taki wątek już istnieje, po co dublować tematy? I tak jest już mnóstwo podwójnych.
Włosy farbowałam szamponetką, a paznokcie malowałam i maluję chociaż zapach mnie trochę odrzuca. Nie ma się czego bać, czytałam że najlepiej jest to robić w pomieszczeniu gdzie jest dużo przestrzeni.
oj tam, oj tam
no ja tak własnie myślałam o szamponetce, ale przypomniało mi się że w jednej z okolicznych aptek widziałam regał z farbami do włosów, wtedy się zastanawiałam po co w aptece farby do włosów a dzisiaj po pracy tam pojadę bo być może te farby są właśnie dla ciężarnych he he