JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Co tutaj dzisiaj taka cisza? Jak się czujecie dziewuszki. U mnie dzisiaj ciężka noc, mało przespana. Teraz chodze troche jak zombie. Brzuszke mi rośnie już go coraz bardziej widać. Za 10 dni mam wizyte kontrolną u gina
-
marderkowa wrote:Odnosnie testu pappa. Przeczytajcie to:
http://www.genetyka.hg.pl/test_PAPPA.htm
W wielu krajach jest standartem.
Ja będę robić napewno.marderkowa lubi tę wiadomość
-
Szczególnie to jest interesujące:
Test PAPP-A jest wykonywany pomiędzy 10 a 14 tygodniem ciąży jako badanie przesiewowe głównie w kierunku zespołu Downa, zespołu Edwardsa i zespołu Patau u płodu. Składa się z oceny biochemicznych parametrów krwi matki i parametrów ultrasonograficznych płodu. Test PAPP-A jest odpowiedni dla pacjentek w każdym wieku, ponieważ około 70% dzieci z Zespołem Downa rodzą kobiety przed 35 rokiem życia. W Wielkiej Brytanii i wielu innych krajach europejskich test PAPP-A stanowi standard opieki dla każdej ciężarnej. Na podstawie jego wyniku wyodrębniona zostaje grupa kobiet ciężarnych, u których ryzyko zespołu Downa u płodu jest podwyższone, i tym kobietom proponowany jest test diagnostyczny - np. amniopunkcja, w wyniku której można rozpoznać chorobę płodu, lub ją wykluczyćPlumb80 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:no ja właśnie przytyłam 2 kg ale wizualnie mam wrażenie że chyba już z 5, nie wiem czy to trochę nie za dużo, a od kilku dni mam coraz większy apetyt
Co do kremow na rozstepy to zaczelam uzywac.co prawda biust mi nie urosl,ale za to mam wrazenie ze wszystko idzie mi w tyły. Brzuszek troche odstaje ale dopiero popoludniu po jedzeniu a tak to nie widac go. -
misia_k1 wrote:Mam tak samo z apetytem, odkilku dni coraz wiekszy bo mdłości minely.
Co do kremow na rozstepy to zaczelam uzywac.co prawda biust mi nie urosl,ale za to mam wrazenie ze wszystko idzie mi w tyły. Brzuszek troche odstaje ale dopiero popoludniu po jedzeniu a tak to nie widac go.
Misia, co używasz na rozstępy?