X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    niee na zwykle co mi lekarz dał na krew toxoplazmoze mocz itp

to rodzinny może ci dać skierowanie na toxoplazmoze?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Bo ja sie osobiscie nie spotkalam z tym zeby one byly bezplatnie. Ale wiem, ze ktoras z dziewczyn tu na naszym watku pisala, ze ma bezpladnie u siebie u lekarza. Ja niestety musialam placic. To mozesz isc we wlasnym zakresie a nie potrzebujesz nic od lekarza.

Z tego co wiem to są bezpłatne tylko jeśli skończyło się ileśtam lat (niestety nie wiem ile), ale to pewnie wynika z faktu, że im człowiek starszy tym większe ryzyko

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Plumb ślicznego masz tego dzieciaczka. Powiedzice mi dziewczyny czy te badania prenatalne są obowiązkowe w ciąży? Ja mam ciaże prowadzoną w niemczech i tam są całkowicie inne oznaczenia tych skrótów na usg niż u nas. Nic z tego nie rozumiem a lekarz do którego chodze nic mi za bardzo nie mówi kiedy mnie bada. Gdzieś się spotkałam z opinią że nie każdej kobiecie w ciąży robi się badania prenatalne, że lekarz musi mieć powody aby takie badania zrobić

w Polsce te badania nie są obowiązkowe, ale mi gin mówiła, że prosi każdą swoją pacjentkę o ich zrobienie. Natomiast mówiła, że test pappa zaleca dopiero, gdy genetyczne wyjdzie nie tak jak powinno, w pozostałych przypadkach to jest wyrzucanie kasy w błoto.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ja od dwóch ginekologów dostałam informacje, że test Pappa robi się wcześniej jeszcze przed badaniem i wyniki wprowadza się do komputera w trakcie badania USG, bo dopiero wtedy w połączeniu z innymi parametrami ma to sens. Zresztą moja koleżanka w zeszłym roku zrobiła, odebrała wyniki i przepłakała 2 tyg bo były podkreślone na czerwono, a po wprowadzeniu w parametry okazało się, że wszystko ok
    Dzwoniłam też przed chwila do diagnostyki i Pani to potwierdziła tylko mi jeszcze zamieszała w głowie bo są dwie metody wykonywania tych badań, w zależności od aparatu na którym się robi USG i nie wiem którą metodą mam je zrobić

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, w Polsce są bezpłatne powyżej 35 roku życia, inaczej płatne i nieobowiązkowe, robi kto chce

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Znowu ja od dwóch ginekologów dostałam informacje, że test Pappa robi się wcześniej jeszcze przed badaniem i wyniki wprowadza się do komputera w trakcie badania USG, bo dopiero wtedy w połączeniu z innymi parametrami ma to sens. Zresztą moja koleżanka w zeszłym roku zrobiła, odebrała wyniki i przepłakała 2 tyg bo były podkreślone na czerwono, a po wprowadzeniu w parametry okazało się, że wszystko ok
    Dzwoniłam też przed chwila do diagnostyki i Pani to potwierdziła tylko mi jeszcze zamieszała w głowie bo są dwie metody wykonywania tych badań, w zależności od aparatu na którym się robi USG i nie wiem którą metodą mam je zrobić

No tak, ale Ty mówisz o tym zintegrowanym teście genetycznym. A jesteś pewna, że tam gdzie robisz usg mają taki sprzęt, że mogą wprowadzić te wartości z testu pappa, bo to chyba nie na każdym się da...?

Ja postanowiłam słuchać się swojej gin i puki co robię tylko usg, które de facto mam jutro, więc trzymajcie kciuki aby było wszystko ok

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo większość tych gabinetów wysyła badania do diagnostyki,na Olszańską, oni też. Mi gin doradziła robić testy, zresztą to USG jest przez jednego z najlepszych specjalistów w Krakowie i on też zaleca na swojej stronie
    Ty BiB jesteś z Krakowa, dobrze kojarzę?
    Do kogo chodzisz na wizyty?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Tak, bo większość tych gabinetów wysyła badania do diagnostyki,na Olszańską, oni też. Mi gin doradziła robić testy, zresztą to USG jest przez jednego z najlepszych specjalistów w Krakowie i on też zaleca na swojej stronie
    Ty BiB jesteś z Krakowa, dobrze kojarzę?
    Do kogo chodzisz na wizyty?

Tak z Krakowa, chodzę do dr Wierzbińskiej- Spaczyńskiej, a ty do kogo?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dr Stelmach-Nowak, ale ona nie robi USG genetycznego dlatego poleciła mi dr Marcina Wiechecia i ogólnie z kim nie rozmawiam, to wszyscy mówią, że od USG genetycznego to jeden z najlepszych specjalistów

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Do dr Stelmach-Nowak, ale ona nie robi USG genetycznego dlatego poleciła mi dr Marcina Wiechecia i ogólnie z kim nie rozmawiam, to wszyscy mówią, że od USG genetycznego to jeden z najlepszych specjalistów

Nazwisko twojej lekarki jest mi znane, ale nie wiem skąd :/ Natomiast ja bardziej stresowałabym się wizytą u faceta niż samym usg, więc wolałam sobie oszczędzić. Ja genetyczne mam u swojej lekarki, może na połówkowę wybiorę się do kogoś innego..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie dla mnie to nie problem, choć był czas,że nie mogłam się przemóc, ale kiedyś mnie dorwało zapalenie jajników a nie było mojej lekarki i musiałam iść do faceta, a tak bolało, że mi było wszystko jedno to od tego czasu nie mam z tym problemu
    Poza tym i tak nie wiadomo kto będzie Twój poród odbierał bo lekarka może być na urlopie albo coś, więc może lepiej się przyzwyczaić?
    W każdym razie powodzenia na USG, daj znać jak poszło

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    W sumie dla mnie to nie problem, choć był czas,że nie mogłam się przemóc, ale kiedyś mnie dorwało zapalenie jajników a nie było mojej lekarki i musiałam iść do faceta, a tak bolało, że mi było wszystko jedno to od tego czasu nie mam z tym problemu
    Poza tym i tak nie wiadomo kto będzie Twój poród odbierał bo lekarka może być na urlopie albo coś, więc może lepiej się przyzwyczaić?
    W każdym razie powodzenia na USG, daj znać jak poszło

Na szczęście moja lekarka jeździ na urlopy zawsze w październiku :) no ale wiadomo, że różnie może być. A z tym facetem gin to chodzi mi o to, że jeśli tylko mam wybór to wolę kobietę i już :) Już nie mówię o tym jak by zareagował mój M, gdyby to facet robił mi usg dopochwowe hihihi

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wczorajsze badania prenatalne niby wszystkie ok. Przezierność karkowa 2mm. Ale nie widziałam kości nosowej lekarz mówił że maluszek się źle ułożył i tego nie zobaczymy ani przez usg dopochwowe ani przez brzuszek nie zauważył i już się zamartwiam. Dzisiaj byłam oddać krew na test podwójny (tak to się chyba nazywa)i teraz 2 tygodnie czekania :-( Maluszek ma 7 cm i serduszko bije 164/min

zi13skjodn64ui4h.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa a trisomie Ci ocenili? Masz napisane co i jak?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tą trisomie się ocenia z usg?? bo ja jestem zielona.....
    mi ocenił tylko:
    kosmówkę- przednia ściana
    głowa, sploty naczyniówkowe, sierp mózgu -prawidłowe
    serce-lokalizacja, oś, czynność - prawidłowe
    tułów- żoładek pęcherz moczowy, przyczep pępowiny-prawidłowe
    kręgołup kończyny górne i dolne - prawidłowe
    przezierność 2mm
    kośc nosowa i przepływ w przewodzie żylnym - nieuwidoczniono ( maluszek się źle ułożył tak stwierdził ginekolog)
    przepływ przez zastawkę trój-prawidłowa

i to wszystko do tego dzisiaj oddałam krew na jakieś badania które mi zaproponował (test podwójny) zrobiłam żeby mieć czyste sumienie.

W ogóle wydaje mi się że mój gin ma kijowaty sprzęt ja ledwo widziałam tam maluszka ... martwię się że tego noska nie widziałam...

zi13skjodn64ui4h.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    a tą trisomie się ocenia z usg?? bo ja jestem zielona.....
    mi ocenił tylko:
    kosmówkę- przednia ściana
    głowa, sploty naczyniówkowe, sierp mózgu -prawidłowe
    serce-lokalizacja, oś, czynność - prawidłowe
    tułów- żoładek pęcherz moczowy, przyczep pępowiny-prawidłowe
    kręgołup kończyny górne i dolne - prawidłowe
    przezierność 2mm
    kośc nosowa i przepływ w przewodzie żylnym - nieuwidoczniono ( maluszek się źle ułożył tak stwierdził ginekolog)
    przepływ przez zastawkę trój-prawidłowa

i to wszystko do tego dzisiaj oddałam krew na jakieś badania które mi zaproponował (test podwójny) zrobiłam żeby mieć czyste sumienie.

W ogóle wydaje mi się że mój gin ma kijowaty sprzęt ja ledwo widziałam tam maluszka ... martwię się że tego noska nie widziałam...

Tak masz wszystko prawidlowo :D To duzo zalezy od sprzetu co tam zobaczysz. Jak bd miala wyniki z tego testu pappa to tam bd o tej trisomi :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaa troszkę mnie uspokoiłaś- dziekuję

wyniki będę miała za jakieś 2 tygodnie- powiedziałam Pani przy kasie w laboratorium że płacę i wymagam więc wyniki mają być dobre hehe :-)

zi13skjodn64ui4h.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile u Was dziewczyny kosztuje ten test pappa z krwi?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• kada24 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu piszcie co i jak z tymi badaniami genetycznymi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Wy tu piszcie co i jak z tymi badaniami genetycznymi

Tzn?;>

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ