X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    niee na zwykle co mi lekarz dał na krew toxoplazmoze mocz itp

to rodzinny może ci dać skierowanie na toxoplazmoze?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Bo ja sie osobiscie nie spotkalam z tym zeby one byly bezplatnie. Ale wiem, ze ktoras z dziewczyn tu na naszym watku pisala, ze ma bezpladnie u siebie u lekarza. Ja niestety musialam placic. To mozesz isc we wlasnym zakresie a nie potrzebujesz nic od lekarza.

Z tego co wiem to są bezpłatne tylko jeśli skończyło się ileśtam lat (niestety nie wiem ile), ale to pewnie wynika z faktu, że im człowiek starszy tym większe ryzyko

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mindusia wrote:
    Plumb ślicznego masz tego dzieciaczka. Powiedzice mi dziewczyny czy te badania prenatalne są obowiązkowe w ciąży? Ja mam ciaże prowadzoną w niemczech i tam są całkowicie inne oznaczenia tych skrótów na usg niż u nas. Nic z tego nie rozumiem a lekarz do którego chodze nic mi za bardzo nie mówi kiedy mnie bada. Gdzieś się spotkałam z opinią że nie każdej kobiecie w ciąży robi się badania prenatalne, że lekarz musi mieć powody aby takie badania zrobić

w Polsce te badania nie są obowiązkowe, ale mi gin mówiła, że prosi każdą swoją pacjentkę o ich zrobienie. Natomiast mówiła, że test pappa zaleca dopiero, gdy genetyczne wyjdzie nie tak jak powinno, w pozostałych przypadkach to jest wyrzucanie kasy w błoto.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu ja od dwóch ginekologów dostałam informacje, że test Pappa robi się wcześniej jeszcze przed badaniem i wyniki wprowadza się do komputera w trakcie badania USG, bo dopiero wtedy w połączeniu z innymi parametrami ma to sens. Zresztą moja koleżanka w zeszłym roku zrobiła, odebrała wyniki i przepłakała 2 tyg bo były podkreślone na czerwono, a po wprowadzeniu w parametry okazało się, że wszystko ok
    Dzwoniłam też przed chwila do diagnostyki i Pani to potwierdziła tylko mi jeszcze zamieszała w głowie bo są dwie metody wykonywania tych badań, w zależności od aparatu na którym się robi USG i nie wiem którą metodą mam je zrobić

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, w Polsce są bezpłatne powyżej 35 roku życia, inaczej płatne i nieobowiązkowe, robi kto chce

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Znowu ja od dwóch ginekologów dostałam informacje, że test Pappa robi się wcześniej jeszcze przed badaniem i wyniki wprowadza się do komputera w trakcie badania USG, bo dopiero wtedy w połączeniu z innymi parametrami ma to sens. Zresztą moja koleżanka w zeszłym roku zrobiła, odebrała wyniki i przepłakała 2 tyg bo były podkreślone na czerwono, a po wprowadzeniu w parametry okazało się, że wszystko ok
    Dzwoniłam też przed chwila do diagnostyki i Pani to potwierdziła tylko mi jeszcze zamieszała w głowie bo są dwie metody wykonywania tych badań, w zależności od aparatu na którym się robi USG i nie wiem którą metodą mam je zrobić

No tak, ale Ty mówisz o tym zintegrowanym teście genetycznym. A jesteś pewna, że tam gdzie robisz usg mają taki sprzęt, że mogą wprowadzić te wartości z testu pappa, bo to chyba nie na każdym się da...?

Ja postanowiłam słuchać się swojej gin i puki co robię tylko usg, które de facto mam jutro, więc trzymajcie kciuki aby było wszystko ok

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, bo większość tych gabinetów wysyła badania do diagnostyki,na Olszańską, oni też. Mi gin doradziła robić testy, zresztą to USG jest przez jednego z najlepszych specjalistów w Krakowie i on też zaleca na swojej stronie
    Ty BiB jesteś z Krakowa, dobrze kojarzę?
    Do kogo chodzisz na wizyty?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Tak, bo większość tych gabinetów wysyła badania do diagnostyki,na Olszańską, oni też. Mi gin doradziła robić testy, zresztą to USG jest przez jednego z najlepszych specjalistów w Krakowie i on też zaleca na swojej stronie
    Ty BiB jesteś z Krakowa, dobrze kojarzę?
    Do kogo chodzisz na wizyty?

Tak z Krakowa, chodzę do dr Wierzbińskiej- Spaczyńskiej, a ty do kogo?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dr Stelmach-Nowak, ale ona nie robi USG genetycznego dlatego poleciła mi dr Marcina Wiechecia i ogólnie z kim nie rozmawiam, to wszyscy mówią, że od USG genetycznego to jeden z najlepszych specjalistów

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Do dr Stelmach-Nowak, ale ona nie robi USG genetycznego dlatego poleciła mi dr Marcina Wiechecia i ogólnie z kim nie rozmawiam, to wszyscy mówią, że od USG genetycznego to jeden z najlepszych specjalistów

Nazwisko twojej lekarki jest mi znane, ale nie wiem skąd :/ Natomiast ja bardziej stresowałabym się wizytą u faceta niż samym usg, więc wolałam sobie oszczędzić. Ja genetyczne mam u swojej lekarki, może na połówkowę wybiorę się do kogoś innego..

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie dla mnie to nie problem, choć był czas,że nie mogłam się przemóc, ale kiedyś mnie dorwało zapalenie jajników a nie było mojej lekarki i musiałam iść do faceta, a tak bolało, że mi było wszystko jedno to od tego czasu nie mam z tym problemu
    Poza tym i tak nie wiadomo kto będzie Twój poród odbierał bo lekarka może być na urlopie albo coś, więc może lepiej się przyzwyczaić?
    W każdym razie powodzenia na USG, daj znać jak poszło

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    W sumie dla mnie to nie problem, choć był czas,że nie mogłam się przemóc, ale kiedyś mnie dorwało zapalenie jajników a nie było mojej lekarki i musiałam iść do faceta, a tak bolało, że mi było wszystko jedno to od tego czasu nie mam z tym problemu
    Poza tym i tak nie wiadomo kto będzie Twój poród odbierał bo lekarka może być na urlopie albo coś, więc może lepiej się przyzwyczaić?
    W każdym razie powodzenia na USG, daj znać jak poszło

Na szczęście moja lekarka jeździ na urlopy zawsze w październiku :) no ale wiadomo, że różnie może być. A z tym facetem gin to chodzi mi o to, że jeśli tylko mam wybór to wolę kobietę i już :) Już nie mówię o tym jak by zareagował mój M, gdyby to facet robił mi usg dopochwowe hihihi

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje wczorajsze badania prenatalne niby wszystkie ok. Przezierność karkowa 2mm. Ale nie widziałam kości nosowej lekarz mówił że maluszek się źle ułożył i tego nie zobaczymy ani przez usg dopochwowe ani przez brzuszek nie zauważył i już się zamartwiam. Dzisiaj byłam oddać krew na test podwójny (tak to się chyba nazywa)i teraz 2 tygodnie czekania :-( Maluszek ma 7 cm i serduszko bije 164/min

zi13skjodn64ui4h.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa a trisomie Ci ocenili? Masz napisane co i jak?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tą trisomie się ocenia z usg?? bo ja jestem zielona.....
    mi ocenił tylko:
    kosmówkę- przednia ściana
    głowa, sploty naczyniówkowe, sierp mózgu -prawidłowe
    serce-lokalizacja, oś, czynność - prawidłowe
    tułów- żoładek pęcherz moczowy, przyczep pępowiny-prawidłowe
    kręgołup kończyny górne i dolne - prawidłowe
    przezierność 2mm
    kośc nosowa i przepływ w przewodzie żylnym - nieuwidoczniono ( maluszek się źle ułożył tak stwierdził ginekolog)
    przepływ przez zastawkę trój-prawidłowa

i to wszystko do tego dzisiaj oddałam krew na jakieś badania które mi zaproponował (test podwójny) zrobiłam żeby mieć czyste sumienie.

W ogóle wydaje mi się że mój gin ma kijowaty sprzęt ja ledwo widziałam tam maluszka ... martwię się że tego noska nie widziałam...

zi13skjodn64ui4h.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    a tą trisomie się ocenia z usg?? bo ja jestem zielona.....
    mi ocenił tylko:
    kosmówkę- przednia ściana
    głowa, sploty naczyniówkowe, sierp mózgu -prawidłowe
    serce-lokalizacja, oś, czynność - prawidłowe
    tułów- żoładek pęcherz moczowy, przyczep pępowiny-prawidłowe
    kręgołup kończyny górne i dolne - prawidłowe
    przezierność 2mm
    kośc nosowa i przepływ w przewodzie żylnym - nieuwidoczniono ( maluszek się źle ułożył tak stwierdził ginekolog)
    przepływ przez zastawkę trój-prawidłowa

i to wszystko do tego dzisiaj oddałam krew na jakieś badania które mi zaproponował (test podwójny) zrobiłam żeby mieć czyste sumienie.

W ogóle wydaje mi się że mój gin ma kijowaty sprzęt ja ledwo widziałam tam maluszka ... martwię się że tego noska nie widziałam...

Tak masz wszystko prawidlowo :D To duzo zalezy od sprzetu co tam zobaczysz. Jak bd miala wyniki z tego testu pappa to tam bd o tej trisomi :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaa troszkę mnie uspokoiłaś- dziekuję

wyniki będę miała za jakieś 2 tygodnie- powiedziałam Pani przy kasie w laboratorium że płacę i wymagam więc wyniki mają być dobre hehe :-)

zi13skjodn64ui4h.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile u Was dziewczyny kosztuje ten test pappa z krwi?

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• kada24 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu piszcie co i jak z tymi badaniami genetycznymi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    Wy tu piszcie co i jak z tymi badaniami genetycznymi

Tzn?;>

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ