JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo ja sie osobiscie nie spotkalam z tym zeby one byly bezplatnie. Ale wiem, ze ktoras z dziewczyn tu na naszym watku pisala, ze ma bezpladnie u siebie u lekarza. Ja niestety musialam placic. To mozesz isc we wlasnym zakresie a nie potrzebujesz nic od lekarza.
-
nick nieaktualny
-
Plumb80 wrote:Cześć dziewczyny
Oto mój mały brzdąc Nie wiem jeszcze,czy to dziewczynka,czy chłopiec. Ja będę miała po połowie stycznia badania z krwi prenatalne,a 22 lutego usg z badaniem syndromu Downa.
Sliczna kruszynkaPlumb80 lubi tę wiadomość
-
Śliczny ten Twój mały brzdąc Anitko
Ja też dziś byłam na USG, maluszek ma 5,2 cm, macha nóżkami, rączkę wkłada do buzi, teraz jest 4 dni starszy niż by to wynikało z terminu OM
Tylko gin mnie trochę zmartwiła ( byłam u innej wyjątkowo) że za późno mam umówione prenatalne skoro dzidzia jest 4 dni starsza ( na ostatniej wizycie była dzień młodsza)
Ja mam na 13+1, niestety wcześniej nie było terminów( a umawiałam się w połowie grudnia) i co ja mam teraz zrobić?Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Plumb ślicznego masz tego dzieciaczka. Powiedzice mi dziewczyny czy te badania prenatalne są obowiązkowe w ciąży? Ja mam ciaże prowadzoną w niemczech i tam są całkowicie inne oznaczenia tych skrótów na usg niż u nas. Nic z tego nie rozumiem a lekarz do którego chodze nic mi za bardzo nie mówi kiedy mnie bada. Gdzieś się spotkałam z opinią że nie każdej kobiecie w ciąży robi się badania prenatalne, że lekarz musi mieć powody aby takie badania zrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2014, 08:36
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Śliczny ten Twój mały brzdąc Anitko
Ja też dziś byłam na USG, maluszek ma 5,2 cm, macha nóżkami, rączkę wkłada do buzi, teraz jest 4 dni starszy niż by to wynikało z terminu OM
Tylko gin mnie trochę zmartwiła ( byłam u innej wyjątkowo) że za późno mam umówione prenatalne skoro dzidzia jest 4 dni starsza ( na ostatniej wizycie była dzień młodsza)
Ja mam na 13+1, niestety wcześniej nie było terminów( a umawiałam się w połowie grudnia) i co ja mam teraz zrobić?
Ja bylam dokladnie w tym samym dniu na badaniach prenatalnych tzn. tygodniu i wszystko bylo ok. Czytalam na tych forach i roznie pisza z tymi przedzialami tych badan. Moj gin mowi ze od 11-13 tyg sie je wykonuje a na forach znalazlam, ze dziewczyny nawet w 15 tyg mialy -
mindusia wrote:Plumb ślicznego masz tego dzieciaczka. Powiedzice mi dziewczyny czy te badania prenatalne są obowiązkowe w ciąży? Ja mam ciaże prowadzoną w niemczech i tam są całkowicie inne oznaczenia tych skrótów na usg niż u nas. Nic z tego nie rozumiem a lekarz do którego chodze nic mi za bardzo nie mówi kiedy mnie bada. Gdzieś się spotkałam z opinią że nie każdej kobiecie w ciąży robi się badania prenatalne, że lekarz musi mieć powody aby takie badania zrobić
Kochana nie wiem jak w Niemczech ale u nas w Polsce wiem, ze wykonuje sie je przy ciazy zagrozonej a w innych wypadkach to zalezy od ciezarnej. Nie sa one obowiazkowe