JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja ma wizyte 3 lutego i mam nadzieje ze nowy lekarz mi usg zrobi i cos powie o plci. W sumie ciagle mowie jakby to miala byc dziewczynka, jakies wrozby robilam he i wszystko niby na chlopaka...no a ja dalej swoje. Poprostu tak bardzo chcialam coreczke,dlatego chce wiedziec co nosze pod serduszkiem.oczywiscie i synka i corke bede mocno kochac:) ba juz kocham najbardziej na swiecie:D
Paula_29, AngelQa lubią tę wiadomość
-
Paula29 gratuluje dziewczynki, Fajne uczucie kiedy się zna płeć. My z mężem wczoraj ustaliliśmy ostateczną wersję imion dla naszego maluszka. Wszystko bedzie zależeć od tego kto znajduje się w brzuszku
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Paula no to super Chyba jestes pierwsza, ktora spodziewa sie coreczki Ja sie smieje bo w poprzedniej ciazy do 6 miesiaca gadal gin, ze chlopczyk bd a nagle poszlam do innego i mowi mi: gratuluje coreczki. Jutro ide na Usg i ciekawe czy nadal bd chlopczyk czy znow jakas niespodzianka
misia_k1 lubi tę wiadomość
-
Ja w sumie nawet nie pytałam, sam zapytał i mówił z pełnym przekonaniem, a wiem że jak lekarze nie są pewni to jeszcze tak wcześnie nie mówią. Ale zdaje sobie sprawę, że różnie może być i pewnie na połówkowym okaże się tak już na 100%, tyle że ja mam przeczucie i wcześniej miałam, że rzeczywiście dziewczynka:)
My dla chłopczyka mieliśmy imię, a dla dziewczynki jeszcze się trochę wahamy:) -
paula gratuluję
dziewczyny pomocy nie wiem co mam robić test podwójny wyszedł mi 1:197 masakra i lekarz kazał mi się zastanowić nad amniopunkcją lub zaproponował badanie nieinwazyjne z krwi które kosztuje ponad 2.000 zł Jestem załamana ....
Boję się tej amniopunkcji ,poronienia i ze dzieciaczek może być chory..... -
Aneczka to trudna decyzja i musicie ja podjac wspólnie z mezem wiem ze to trudne ja bym zrobiła amniopunkcje chyba ze macie możliwość zrobienia yego badania za 2tys... Lepiej jest wiedzięć niz się stresowac do końca ciąży takie jest moje zdanie a co do komplikacji po amniopunkcji to jest bardzo małe nieważne na co się zdecydujesz to tu i tu jest jakieś ale pozdrawiam i 3mqm kciuki
-
maggda wrote:dziewczyny macie jakieś bóle w krzyżu i problemy aby się przewrócić na 2 bok w nocy?
mnie od 2-3 dni krzyże bolą pod wieczór a w nocy jak chce się obrócić na 2 bok to mam taki skurcz macicy
Tak ja mam. To jest normalne. Podobno jakies wiazadla macicy sie rozszerzaja i stad ten bol. Mozesz byc spokojna W 19 tyg ciazy jak wejdziesz na kalandarz ciazowy w bbf to w "cotygodniowe informacje" wlasnie pisze o bolu w krzyzu i jak sie zmienia pozycje lezenia -
aneczkaaa1985 wrote:paula gratuluję
dziewczyny pomocy nie wiem co mam robić test podwójny wyszedł mi 1:197 masakra i lekarz kazał mi się zastanowić nad amniopunkcją lub zaproponował badanie nieinwazyjne z krwi które kosztuje ponad 2.000 zł Jestem załamana ....
Boję się tej amniopunkcji ,poronienia i ze dzieciaczek może być chory.....
Kochana a ta amniopunkcja jest jakims zagrozeniem dla dziecka? Bo ja sie na tym nie znam i nawet szczerze mowiac nie wiem na czym to polega -
Klaudiaa wrote:Kochana a ta amniopunkcja jest jakims zagrozeniem dla dziecka? Bo ja sie na tym nie znam i nawet szczerze mowiac nie wiem na czym to polega
pobierają płyn owodniowy więc muszą się wkuć nie w dzieciątko tylko w ten "pęcherz płodowy" ale ryzyko poronienia jest 0,5-1%. Po badaniu czeka się ok. 3 tygodni na wynik.i Nie mam pojęcia co robić mogę być tą 1 z tych 197 kobiet która urodzi dziecko z zespołem downa nie dam rady..... Lekarz dał mi czas do następnej wizyty na podjęcie decyzji. Mąż jest za tym żeby zrobić tą amniopunkcję tak się boję.... -
aneczkaaa1985 wrote:pobierają płyn owodniowy więc muszą się wkuć nie w dzieciątko tylko w ten "pęcherz płodowy" ale ryzyko poronienia jest 0,5-1%. Po badaniu czeka się ok. 3 tygodni na wynik.i Nie mam pojęcia co robić mogę być tą 1 z tych 197 kobiet która urodzi dziecko z zespołem downa nie dam rady..... Lekarz dał mi czas do następnej wizyty na podjęcie decyzji. Mąż jest za tym żeby zrobić tą amniopunkcję tak się boję....
Kurde to sama nie wiem c ja bym zrobila w takim przypadku. Ale ryzyko poronienia jest male wiec moze warto? -
No jest małe - ale jest kurde jakbym mało się nacierpiała czekając na to dzieciątko.... Ryzyko zespołu downa według wieku wyszło mi 1:809 ale według testu 1:197 jestem więc ryzyko jest duże. Przezierność karkowa w 13 tygodni u wynosiła 2 mm to też w miare dużo i tego noska jeszcze nie widziałam...
-
aneczkaaa1985 wrote:No jest małe - ale jest kurde jakbym mało się nacierpiała czekając na to dzieciątko.... Ryzyko zespołu downa według wieku wyszło mi 1:809 ale według testu 1:197 jestem więc ryzyko jest duże. Przezierność karkowa w 13 tygodni u wynosiła 2 mm to też w miare dużo i tego noska jeszcze nie widziałam...
No to moze warto isc i to sprawdzic?