JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja naszczescie mam jeszcze wszystkie jak narazie no ale kto wie jak bd po ciazy Jedyne co mnie cieszy to to, ze wlosy mi sie jakies lepsze zrobily i paznokcie mocniejsze. W poprzedniej ciazy to lamaly mi sie, rozdwajaly a wlosy garciami wychodzily. Balam sie, ze zostane lysa
-
A ja znowu mam tak, że codziennie rano mam nos zapchany i jak chce się wysmarkać to krew mi się leje z nosa, poza tym wczoraj zauważyłam, że mam łupież, nigdy w życiu nie miałam i jestem załamana do tego trądzik na plecach, masakra nie wiem co się ze mną dzieje, czuje sie tak, że najchętniej bym się w domu zamknęła i nie wychodziła
-
Ja tez mam codziennie rano nos zatkany. czytałam że to normalne u kobiet w ciazy i ta krew z nosa i z dziąseł tak samo. Co do buzi to mnie też wysypuje ale deliaktnie tragedii jeszcze nie ma. Poprawiła się za to kondycja moich włosów. Przed ciążą wylatywało mi troche włosów teraz wypada duużo mniej.
-
Paula ja mam tak sako tradzik twarz i plecy.chodze do dermatolog ale prwda jest taka, ze w ciazy prawie nic nie mozna uzywac. Przepisala mi tonik robiony w aptece bromosol lagodny ale podobno ok dla nas,vitaminki Laktocer do lykania w trakcie tradziku,punktowo mam tez zel klindacin T. Dodatkowo twarz przemywam zelem do cery tradzikowej, krem tez zmienilam i zamiaxt podkladu stosuje krem under 20 koloryzujacy. Ide tez na oczyszczanie. A co wazne mamy nie jesc czekoladek, chipsow itd.
A do plecow to tez kydlo protex lub o siarkowym slyszalam:)Paula_29 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Paula ja mam tak sako tradzik twarz i plecy.chodze do dermatolog ale prwda jest taka, ze w ciazy prawie nic nie mozna uzywac. Przepisala mi tonik robiony w aptece bromosol lagodny ale podobno ok dla nas,vitaminki Laktocer do lykania w trakcie tradziku,punktowo mam tez zel klindacin T. Dodatkowo twarz przemywam zelem do cery tradzikowej, krem tez zmienilam i zamiaxt podkladu stosuje krem under 20 koloryzujacy. Ide tez na oczyszczanie. A co wazne mamy nie jesc czekoladek, chipsow itd.
A do plecow to tez kydlo protex lub o siarkowym slyszalam:)
Haha czekolada...chipsy I jak sie od nich powstrzymac? To fakt, ze w ciazy jestesmy narazone na zmiany skorne i raczej zadne masci,plyny nam nie pomoga moze ewentualnie moga troche te zlikwidowac. To zalezy od kobiet. Mi nigdy nic nie wyskakiwalo. Przed @ jak wyskoczyl 1 pryszcz to bylo wszystko za to teraz...Tragednia. Natomiast moja mama miala problemy skorne a jak zaszla ze mna w ciaze to jak reka odjal.
-
Klaudiaa wrote:Haha czekolada...chipsy I jak sie od nich powstrzymac? To fakt, ze w ciazy jestesmy narazone na zmiany skorne i raczej zadne masci,plyny nam nie pomoga moze ewentualnie moga troche te zlikwidowac. To zalezy od kobiet. Mi nigdy nic nie wyskakiwalo. Przed @ jak wyskoczyl 1 pryszcz to bylo wszystko za to teraz...Tragednia. Natomiast moja mama miala problemy skorne a jak zaszla ze mna w ciaze to jak reka odjal.
Ja mialam tak samo, zero tradziku za mlodu,potem anty alecera tez super. Jak odstawilam tabletki to zaczelo sie tradzik mlodzienczy he a jak zaszlam w ciaze to nasilal. Jak mi p.derm powiedziala ze zadnych czekoladek, orEchow, chipsow go sie usmialam, bo ja np dzien bez bulki z nutella, paczki chrupek bingo to dzien stracony;)
Tez slyszalam, ze kobiety ktore mialy tradzik, to w czasie ciazy cera sie polepsza, ale wydaje mi sie ze to zalezy od organizmu kobiety i jest to kwestia indywidualna. -
Margotka87 wrote:ja mam atopowe zapalenie skory a teraz mi sie nasililo kapie sie w emolientach smaruje itd aole od dzis mam diete i musze sie pozegnac ze wszystkim co lubie ale wole juz to niz sucha swedzaca skore
Ale to wyskakuje na buzi czy na calym ciele?