X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie też zimno -2 na zewnątrz. Jutro jadę na krew z samego rana.
    Moje dzieci przeszły rok temu ospę, także cieszę się,że teraz nas nie dopadnie.
    Wciąż sikam jak najęta,a w nocy to 3 razy musze lecieć do wc :/
    Dzidzia się rusza w brzuszku,także jestem spokojna :)
    Pozdrawiam :)

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Plumbek :* ja jeszcze ruchow nie czuje pomimo ze to moja 2ga ciaza ale czekam :D poza tym dzidzius jest mniejszy niz by wychodzilo z tyg ciazy :)ja tez latam do wc ale tylko raz poki co ale niestety katar nie daje mi spac! jutro tez smigam na mocz i krew :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już bym chciała poczuć ruchy choć to moja pierwsza ciąża i wiem, że jeszcze za wcześnie
    Natomiast mam straszne sny non stop, jakieś głupoty mi się śnią i jak się rano budzę to się muszę zastanawiać przez chwilę czy to było naprawdę.
    No i straszne wahania nastrojów, potrafię się popłakać na reklamie w TV

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja też już bym chciała poczuć ruchy choć to moja pierwsza ciąża i wiem, że jeszcze za wcześnie
    Natomiast mam straszne sny non stop, jakieś głupoty mi się śnią i jak się rano budzę to się muszę zastanawiać przez chwilę czy to było naprawdę.
    Mnie też męczą okropne sny :/ ciagle jakies tragedie, porody i takie tam i tylko ciagle sie zamartwiam ;/

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie -8 a cały dzień w biegu :-).

Więc byłam u lekarza i jestem troszkę spokojniejsza ale spojrzał na moje wyniki z krwi (które były wykonane na sprzęcie który nie jest zarejestrowany w jakimś tam programie który działa na cała Polskę :-( nie ma sensu ich powtarzać nic z tym nie zrobimy niestety) i usg z 13 tc na których jak sam stwierdził nic nie widać i są wykonane źle. Niestety było za późno na kolejne pomiary bo jestem gdzieś tak w 15t5d. Zrobił mi usg oglądaliśmy maluszka z każdej strony - widziałam nosek :-) przepływ przez zastawkę trój. -prawidłowa spojrzał też na przezierność karkową i nie była powiększona to wszystko na plus. Stwierdził że maluszek nie ma profilu dziecka z zespołem downa. Nie chciał mi mówić co mam robić żeby nie było - ale on by nie robił amniopunkcji. Sprzęt u niego to pierwsza klasa maluszek się zakrywał rączką tak jakby się łapał za czoło i mówił "a matka znowu podgląda" pokazał mi dzieciątko w 3 d :-). Może być tak że dziecko z zespołem downa będzie wyglądało normalnie a będzie miało jakieś poważne wady genetyczne. No i w końcu płeć :-) najpierw stwierdził że widzi łechtaczkę więc ja cała w skowronkach że będzie dziewucha ale zaraz zmienił zdanie i na 80% chłopak. Cała szafę będę musiała wyposażyć bo dla chłopaka nie mam nic a dla dziewuchy bym miała pełno ciuszków.
    Tak więc nie robię amniopunkcji i będę się modlić o zdrowego synka. Oczywiście zmieniam lekarza do niego mogę chodzić prywatnie i na nfz (można się szybko dostać). W piątek kolejna wizyta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 20:21

misia_k1, Plumb80 lubią tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • Wasp Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dobree wiesci !!;)

aneczkaaa1985 lubi tę wiadomość

Synek Piotruś <3 30.05.2014
    Corcia Oliwka 13.02.2018

Mutacja Mthfr

YW46p1.png
    Aniolki 23.08.2012 (10tc) 14.02.2013 (10tc)
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:

Dziewczyny co do snów, to ost w belly kalendarzu było napisane, ze w trackie ciąży to normalka ze mamy dziwne, kolorwey sny-wina hormonów:)

Paula_29 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    U mnie -8 a cały dzień w biegu :-).

Więc byłam u lekarza i jestem troszkę spokojniejsza ale spojrzał na moje wyniki z krwi (które były wykonane na sprzęcie który nie jest zarejestrowany w jakimś tam programie który działa na cała Polskę :-() i usg z 13 tc na których jak sam stwierdził nic nie widać i są wykonane źle. Niestety było za późno na kolejne pomiary bo jestem gdzieś tak w 15t5d. Zrobił mi usg oglądaliśmy maluszka z każdej strony - widziałam nosek :-) przepływ przez zastawkę trój. -prawidłowa spojrzał też na przezierność karkową i nie była powiększona to wszystko na plus. Stwierdził że maluszek nie ma profilu dziecka z zespołem downa. Nie chciał mi mówić co mam robić żeby nie było - ale on by nie robił amniopunkcji. Sprzęt u niego to pierwsza klasa maluszek się zakrywał rączką tak jakby się łapał za czoło i mówił "a matka znowu podgląda" pokazał mi dzieciątko w 3 d :-). Może być tak że dziecko z zespołem downa będzie wyglądało normalnie a będzie miało jakieś poważne wady genetyczne. No i w końcu płeć :-) najpierw stwierdził że widzi łechtaczkę więc ja cała w skowronkach że będzie dziewucha ale zaraz zmienił zdanie i na 80% chłopak. Cała szafę będę musiała wyposażyć bo dla chłopaka nie mam nic a dla dziewuchy bym miała pełno ciuszków.
    Tak więc nie robię amniopunkcji i będę się modlić o zdrowego synka. Oczywiście zmieniam lekarza do niego mogę chodzić prywatnie i na nfz (można się szybko dostać). W piątek kolejna wizyta.

OOO super, widzisz Aneczka jednak co lekarz to inna opinia-a sprzet robi swoje:) teraz już tylko [pozytywne nastawienie:):)
    heheh niezły lekarz, ze najpierw widzie łechtaczke a potem ze na 80% to chłopczyk:) he czytając te Twoje zdanie aż się uśmiechnęłam:):)

aneczkaaa1985 lubi tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia żeby one były "kolorowe" a na razie to w większości koszmary
    Ania dobrze, że się trochę wyjaśniło na plus:)

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam różniste sny.... w głowie się nie mieści co to człowiekowi może się przyśnić. Ostatnio też nie śpię za dobrze w nocy ale to pewnie przez stres.... latam 3 razy do kibla a że uwielbiam spać to się wkurzam bo później ciężko jest mi zasnąć

zi13skjodn64ui4h.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś tak głupi sen, że się popłakałam po przebudzeniu
    Jak tam u Was pogoda, u mnie taki marznący deszcz i szklanka, że musiałam odwołać spotkania w pracy bo boję się wyjść z domu, a co dopiero jechać autem

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też deszcz ale zamarzajacy:/ masakra na drodze:/ odezwę sie po 15stej. 3mqjcie kciuki:*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • mindusia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o sny to mi sie co noc jakis głupkowaty sen sni. Najczęściej sni mi sie dzieciatko. Nie ma nocy żeby mi się coś nie przyśniło

m3sx3e3ky5bi25o3.png
    https://www.maluchy.pl/ci-67721.png
  • AngelQa Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przed ostatnią wizytą u ginekologa śniło się, że moje dzieciątko zmarło. Lekarz robiąc USG nie mógł znaleźć serduszka :(
    Masakra co za sen! :/

A jaki był stres przed badaniem...

wnidp07wq96ixnm4.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, czy robiłyście posiew z pochwy?Bo jest jako badanie w ciąży ale ja jeszcze nie miałam, nie wiem kiedy się je robi?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie, czy robiłyście posiew z pochwy?Bo jest jako badanie w ciąży ale ja jeszcze nie miałam, nie wiem kiedy się je robi?

Paula, ja jeszcze nie miałam, ale mnie się wydaje, że to badanie robi się gdzieś ok 35tc, ewentualnie niektóre szpitale wymagają zrobienia tego badania dwukrotnie (to zależy gdzie się rodzi- przynajmniej tak mi ostatnio mówiła dr Stelmach)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dobrze, bo z tymi wszystkimi badaniami to jest takie niejasne, ja się nie mogę połapać bo każdy robi inne w różnych tygodniach i już nie wiem co jest właściwe
    BiB a Ty już wybrałaś szpital w którym chcesz rodzić?

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski :) Ja naszczescie nie mam zadnych takich koszmarow :P Co to tego posiewu to tez mie nie mialam go jeszcze robionego :P

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    U mnie też deszcz ale zamarzajacy:/ masakra na drodze:/ odezwę sie po 15stej. 3mqjcie kciuki:*

Trzymamy trzymamy :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• BiB Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    A to dobrze, bo z tymi wszystkimi badaniami to jest takie niejasne, ja się nie mogę połapać bo każdy robi inne w różnych tygodniach i już nie wiem co jest właściwe
    BiB a Ty już wybrałaś szpital w którym chcesz rodzić?

Tak, ja od początku wiedziałam że będę rodzić w Siemieradzkim, ma bardzo dobre opinie wśród moich koleżanek i dodatkowo moja gin tam pracuje :)
    A ty?

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ