JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nie da się niestety na usg chyba się zdecyduje muszę wiedzieć czy dzidzia jest zdrowa. Pójde jeszcze do innego lekarza jakiegoś z dobrym sprzętem zrobię usg 3d lub 4d pogadam z nim jeszcze co i jak. Najbardziej boję się powikłań po amnio........
-
Aneczka ja bym zrobiła, bo tak całą ciąże przepłaczesz i przemartwisz się a może niepotrzebnie, bo wszystko będzie ok, a to dodatkowy stres dla dziecka. Silny stres to też ryzyko poronienia jakieś
Ale jak macie finansową możliwość to zróbcie ten nieinwazyjny za 2000
Oczywiście decyzja należy do Ciebie, pytanie co dalej? -
Aneczka tez bym zrobila te a...punkcje. moja kolezanka tez ja miala, tez sie obawiala. Lekarz ktory to proponuje,musi miec doświadczenie. Najlepiej porozmawiac z nim co on by zrobil na Twoim miejscu no i oczywiscie skonsultowalabym z drugim lekarzem. Teraz maja taki sprzet ze badanie na pewno bedzie dokladne i bezpieczne. WIERZE, ZE WSZYSTKO BEDZIE DOBRZE.
Moja kolezanka ma sliczna zdrowa coreczke. -
moim zdaniem nie ma sensu pytac lekarza co on by zrobil albo co doradzi bo decyzja o amniopunkcji musi byc Twoja i tylko Twoja (i partnera oczywiscie ) lekarz jedyne co powie to ze albo sie kwalifikuje ktos na amnio albo nie czytalam na innym forum o amnio i mysle ze hnie taki wilk straszny jak go maluja ale wiadomo stres jest i bedzie.ale trzeba byc dobrej mysli i wierzyc ze wszystko bedie mialo dobre zakonczenie
-
kada24 wrote:halo powiedzcie mi dziewczyny gdzie robia w kato badania prenatalne po taniu ??
Szpital Specjalistyczny Nr 2, Bytom, ul. Batorego 15, tel. (32)78 61 400;
Centrum Leczenia Niepłodności NOVOMEDICA, Mysłowice, ul. Ks. N. Bończyka 34, tel. (32)31 63 771;
Centrum Medyczne - Krzysztof Sodowski, Katowice, ul. Piotrowicka 83, (32)20 37 363;
NZOZ BIODENT Przychodnia Specjalistyczna, Siemianowice, ul. Wróblewskiego 67, tel. (32)229-01-40;
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej EPIONE s.c., Katowice, ul. Piotrowicka 68, tel. (32)20 64 068;
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej GENOM, Ruda Śląska, ul. 1 maja 1939, tel. (32)24 44 663;
Centrum Medyczne FEMINA S.C., Katowice, ul. Królowej Jadwigi 8, tel. (32)20 27 090;
NZOZ JK-MEDICAL, Katowice, ul. Jankego 145, tel. (32)353-92-32;
PROVITA Angelius Szpital PROVITA, Katowice, ul. Fabryczna 13d, tel. (32) 258-02-77;
NZOZ SONOMED , Żory, ul. Centralna 23B/1, tel. (32)43 43 036;
NZOZ SONOMED - I, Tychy, ul. Al.Niepodległości 45, tel. 728-813-759;
4 HEALTH, Katowice, ul. Żelazna 1, tel. (32)608-23-52;
NZOZ Secjalistyczne Gabinety Poli-Med., Bielsko - Biała, ul. Kustronia 4, tel. (33)816-04-43;
NZOZ FALMED, Czechowice - Dziedzice, ul. Chrobrego 4, tel. (32)21 58 193;
Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej EURO MEDICA, Bielsko - Biała, ul. B.Prusa 59, tel. (33)81 62 577;
Specjalistyczny NZOZ ZDROWIE KOBIETY I DZIECKA, Żywiec, ul. Al. Piłsudskiego 50, tel. (33)86 02 650;
NZOZ Specjalistyczbe Gabinety LekarskieOLMEDICAL, Częstochowa, ul. Zajączka 1, tel. (34)361 16 92;
NZOZ Centrum Medyczne SANTE, Sosnowiec, Aleja Wolności 6, tel. (32)292-48-47;
SP Szpital Kliniczny Nr 1, Zabrze, ul. 3 MAJA 13-15, tel. (32)37 04 507;
Centrum Medyczne Św. Łukasza, Częstochowa, ul. Zaciszańska 25, tel. 604062858;
Centrum Opieki Medycznej SALUBRIS, Zabrze, ul. Wolności 338B, tel.(32)37 02 296;
Szpital Knurów, Knurów, ul. Niepodległości 8, tel. 331-92-85;
NZOZ Aramedica,Gliwice, ul. Częstochowska 20/2, tel. 531-932-555
-
dzięki dziewczyny chyba się zdecyduje.... dzisiaj w nocy miałam straszny sen (poroniłam) i od razu powiedziałam że nie robię żadnej amniopunkcji był tak realny, ryczałam jak głupia- zwariuje
Chociaż czuję wewnętrznie że dzidzia jest zdrowa tylko czy to wystarczy?
A ten test z krwi nie inwazyjny - poczytałam trochę o tym i to jest raczej alternatywa dla testu pappa bo on wykrywa tylko trisomie chromosmów: 21, 18, 13 a amniopunkcja podobno 200 ok wad . -
aneczka sen snem snilo Ci sie tak bo pewnie strasznie sie boisz poczytaj na innym forum o amniopunkcji zobaczysz co pisza dziewczyny jmoze to Cie troche uspokoi
aneczika jak mozesz to akceptuj moje zaproszenie to popiszemy na boku ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 11:37
-
Kochana z tego co ja się orientuje amniopunkcja da Ci większa pewność niż test pappa. Ja bym zrobiła, ryzyko poronienia jest niewielkie. Oczywiście decyzja należy tylko do Ciebie i to Ty musisz być tego pewna.
My na pewno wszystkie będziemy trzymały mocno kciuki, żeby okazało się, że dzidziuś jest zdrowiutki.
Kochana a jeżeli chodzi o sen...
Ja wczoraj miałam wizytę u ginekologa. Śniło mi się, że przy badaniu USG lekarz nie mógł znaleźć bijącego serduszka i że moje dziecko zmarło. Obudziłam się z płaczem, byłam przerażona. Te sny to wina stresu, ja zawsze bardzo się boję, żeby wszystko było dobrze i psychika płata mi figle
-
klaudia gratuluje chlopczyka ..Margotka ty bylas u dentysty w czasie ciazy placilas cos?? bo ja na glowe dostane jak nie urok to sraczka zab 1 mi sie kruszy od srodka i z przodu mam juz odbarwiony tak jak by pekał normalnie dostane na glowe
-
Witajcie dziewczyny . Zniknęłam na jakiś czas . Miałam kilka poważnych rodzinnych spraw . Ale czas wziąść sie za siebie . 3stycznia byłam u lekarza i kruszynka jest taka śliczna i wyraźna 5cm za tydzień znów idę . Nie moge sie doczekać . hm widze że tu na forum też ciężko .
Aneczka . Jestem z tobą
Klaudia gratuluje chłopaczka
I reszte dziewczyn też pozdrawiam i całuje z całej siły .
-
Ja jeszcze 2 ósemki do usunięcia i 7 no i 4 do usunięcia chociaż w zeszłym roku miałam kanałówe i mi plombe założył ale tak zrobił że po miesiącu odpadło z zębem i muszę usunąć tę resztę zęba z korzeniem albo wstawić ząb masakra :'(