JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Plumb80 wrote:Ja mam tylko 3 usg w całej ciąży tutaj. Ale brzuszek rośnie, czuję już od tygodnia ruchy dziecka,także myślę pozytywnie.
Trzeba być dobrej myśli dziewczyny i nie serwować naszym skarbom dodatkowego stresu
Plumb a czujesz juz takie wyrazne? Bo kurde ja to nie bardzo. Moze to dlatego, ze mam to lozysko na przedniej scianie? -
nick nieaktualny
-
U mnie taksamo,czekamna ruchy. Martwie sie troszkebo brzuch maly jest jak na poczatek 4 miesiaca,no ale widocznie taka moja uroda/tak sobie to tlumacze/.dziewczyny czy mialyscie robionebadania na toksoplazmoze i rozyczke?bo mi moja gin nie daje skierowania i mysle czy by prywatnienie zrobic eh. Narazie mam badania krwi. Moczu, cukier, kila i jakies anty.
-
misia_k1 wrote:U mnie taksamo,czekamna ruchy. Martwie sie troszkebo brzuch maly jest jak na poczatek 4 miesiaca,no ale widocznie taka moja uroda/tak sobie to tlumacze/.dziewczyny czy mialyscie robionebadania na toksoplazmoze i rozyczke?bo mi moja gin nie daje skierowania i mysle czy by prywatnienie zrobic eh. Narazie mam badania krwi. Moczu, cukier, kila i jakies anty.
A mnie gin kazała zrobić teraz właśnie tokso, ale właśnie powiedziała, że to badanie jest refundowane i musiałam sobie sama zapłacić w diagnostyce w krk 72 zł ;/ -
nick nieaktualnymindusia wrote:Plumb ale ci fajnie. Ja też czekam na pierwsze ruchy maluszka i nie moge się doczekac. Niby to kwestia indywidualna u każdego, ale i tak nie moge się doczekac kiedy poczuje pierwsze ruchy mojego maluszka
Dziewczyny doczekacie się.Ja już czuję,bo to nie jest moja pierwsza ciąża. Ale wrażenia super
Jak się czujecie?
mindusia lubi tę wiadomość
-
Ja czuje się dobrze poza tym ze często latam do kibelka teraz na siku. Piersi bola brzuch momentami twardnieje, czuje rwania delikatne a tak to jest w porządku. Sama jestem ciekawa co tam mój gin w pt wymyśli. Fajnie by było jakby mi zrobił usg ale na cuda nie liczę, moze jak zmienie lekarza to coś drgnie
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:A ja miałam toxo normalnie na nfz, różyczki nie bo byłam szczepiona, nie wiem tylko jak z cytomegalią, jest w karcie ciąży ale na razie nie dostałam skierowania
Paula, ty do tej dr Stelmach Nowak chodzisz na NFZ?Ja właśnie u niej byłam ostatnio (bo skumałam, ze to ona przyjmuje na nfz u mnie na wiosce, dlatego kojarzyłam nazwisko) i powiedziała że toxo nie jest badaniem podstawowym i jak je chce mieć to tylko prywatnie, cholera no i robiłam toxo i CMV i jestem teraz uboższa o 150 zł -
Tak na NFZ, tylko że ja robiłam Toxo wcześniej i miałam ujemne że nigdy nie chorowałam i może dlatego, a cytomegalii nie dostałam, ale na razie się nie upominam bo i tak się tego w ciąży nie leczy, więc sens ma zrobienie dopiero w III trymestrze.
BiB może to zależy od umowy jaką mają podpisane bo tam gdzie ja chodzę mają umowę z diagnostyką i to jest niby na NFZ ale przychodnia prywatna więc nie wiem może to od tego zależy -
Dziewczyny, a ja jestem po genetycznym. Maluch duży prawie 8 cm
Przezierność 1,8 , ryzyka trisomii ogólnie niewielkie, wszystko ok
No i to co przeczuwałam lekarz bez chwili wahania powiedział, że będzie dziewczynka, zapytał czy chce znać płeć i odpowiedział
I powiem wam, że miałam takie przeczucia:)Ruda27, misia_k1, Plumb80, MILA lubią tę wiadomość
-
Hej Paula_29
Widzę, że też wcześnie poznałaś płeć maluszka.
Ja podobnie do Ciebie na pierwszym genetycznym w 12t6d.
Pani doktor powiedziała, ze na 70% dziewczynka.
Jednak boję się do tego przyzwyczaić, bo wydaje mi się że tak wcześnie łatwo o pomyłkę.
Oczywiście gratuluję córeczki