JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak już pisałam wielokrotnie - mamy remont - miałam bardzo pracowity weekend - nie mogłam wczoraj chodzić normalnie, tak mnie wszystko bolało a i tak - bardzo się oszczędzałam.
W tej chwili już marzę o L4, chociaż chwilami myślę sobie - co ja będę robić? Ponadto martwię się, bo dziewczyna która przychodzi na zastępstwo jest mało kumata, a w pracy najgorszy okres...no ale moje zdrowie i dziecka - najważniejsze, więc postanowione, że 20 marca biorę zwolnienie.
Mam już plan na ten czas - pierwsze co to chcę w końcu odpocząć, się wyspać. Ponadto pokoik dla małej jest do zrobienia, specjalnie czekamy, abym mogła sobie wszystko zrobić na spokojnie i móc cieszyć się każdą rzeczą. W końcu będzie czas na gotowanie, spotkanie ze znajomymi, mam tyle zaległości w tej kwestii. Z mężem więcej czasu spędzę, w sumie to nasze ostatnie miesiące we dwójkę, już nigdy nie będzie tak jak teraz ...No i zakupy, jeszcze tyyyle do kupienia. A w ostatnim miesiącu, czyli od połowy czerwca chciałabym już tylko czekać, a nie myśleć na szybko o wyprawce. Także będę miała jakieś 3 miesiące na to wszystko i już się nie mogę doczekaćPlumb80 lubi tę wiadomość
-
To wszystko zależy od charakteru jak kto lubi spędzać czas, może i się przyzwyczaję na razie jest ciężko
Ze znajomymi nie nadrobię bo też pracują, mąż również a przy remoncie pokoju już wszystkie rzeczy uporządkowałam, więc teraz już nawet nie ma w domu co robić. Wiadomo pranie, sprzątanie, gotowanie, ale to wszystko robiłam też jak pracowałam, więc czasu więcej wolnego jest i tak sporo.
Nie mówię, że nudzę się popołudniami, ale do południa jakoś mi ciężko
No ale wszyscy mówią by korzystać bo od lipca już nie będzie czasu na odpoczywanie -
U mnie Paula tak samo znajomi na wyjazdach,kazdy gdzies wyemigrowal, maz wraca ok 18 lub Pozniej, a ja sama caly dzien.
Mam nadzieje, ze do maja zleci a potem zajmę sie zakupkami dla Dzidziusia.
Kazdy radzi odpoczywac i spaccccc ile sie da:-)Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda2013 wrote:Hej Plumb bede miala takie same lozeczko
Widze ze cieszy sie powodzeniem-jestes juz druga osoba z forum ktora bedzie miala ten sam rodzaj lozeczka.
Wiesz juz co bedzie?chlopiec czy dziewczynka?
Ja już to łóżeczko kupiłam 2 miesiące temu i czeka zapakowane. Mamy meble w tym samym odcieniu, dlatego od razu zakupiliśmy, jak tylko znaleźliśmy
U nas będzie mały Victor
-
Hej wczoraj miałam wizytę i jest wszystko wporządku ordynator w szpitalu mnie nastraszyl że się szyjka otwiera itp itd a mój gin powiedział że jest wysoko ładnie gładką i zamknięta!! Mały waży 234g a wymiarów nie pamiętam he nie dostałam zdjęcia zapomniał ale jest duży mąż mój też był na usg i widział między nogami dyndelka he serce pięknie bije !! Jest wszystko ok!
misia_k1, Plumb80 lubią tę wiadomość
-
Plumb80 wrote:Mnie na skurcze łydek zawsze ratuje sok pomidorowy. Do tego zwiększyłam ilość zjadanego szpinaku, zajadam np. naleśniki ze szpinakiem i serem - pycha
Mi dokucza natomiast ból kości ogonowej i w nocy silny ból idący od prawej strony przez nerkę,do pośladka. Aż ciężko zmieniać pozycję i wstawać z łóżka.
No i cały czas czuję ruchy bardzo nisko, na wysokości jajnikówk,także chyba nadal łożysko niziutko.
Plumb kochana czy Ty masz lozysko na przedniej scianie? -
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:Plumb kochana czy Ty masz lozysko na przedniej scianie?
Nie, nie mam przodującego. U mnie jest ono osadzone zbyt nisko, co utrudnia poród naturalny, tzn. blokuje ujście szyjki i dzidzia ma problem z wydostaniem się na zewnątrz, no i prowadzi do krwotoku. -
Plumb80 wrote:Nie, nie mam przodującego. U mnie jest ono osadzone zbyt nisko, co utrudnia poród naturalny, tzn. blokuje ujście szyjki i dzidzia ma problem z wydostaniem się na zewnątrz, no i prowadzi do krwotoku.
Nie chodzilo mi o przodujace tylko o to na ktorej scianie jest -
nick nieaktualny
-
Plumb80 wrote:Na tylnej.A czemu pytasz?
No bo gdzies tu chyba wyczytalam, ze ktoras z dziewczyn ma na przedniej i myslalam, ze to wlasnie Ty bylas Bo ja mam na przedniej scianie i chcialam zapytac czy ktorac cos tez tak ma tez czuje ruchy takie przytlumione. Dopiero od paru dni mam tak, ze jak maly kopie to na brzuchu pokazuje sie takie "boly" ale niezbyt duze...
-
lolka83 wrote:Kochane dzis 1 noc z Motherhood PODUSZKA DLA KOBIET, bardzo dobrze sie spało
http://allegro.pl/motherhood-kojec-poduszka-dla-kobiet-3-gratisy-i4002690424.html
Hej tez mam zamiar sobie kupic ten kojec do spania. Ogladalam go w Smyku ale jest drozszy bo kosztuje 170zl. Na allegro taniej z tego co widze.
Powiedz,duzo zajmuje miejsca w lozku?
-
Klaudiaa wrote:No bo gdzies tu chyba wyczytalam, ze ktoras z dziewczyn ma na przedniej i myslalam, ze to wlasnie Ty bylas Bo ja mam na przedniej scianie i chcialam zapytac czy ktorac cos tez tak ma tez czuje ruchy takie przytlumione. Dopiero od paru dni mam tak, ze jak maly kopie to na brzuchu pokazuje sie takie "boly" ale niezbyt duze...
Ja mam na przedniej, wprawdzie ruchy czuję już od jakiegoś czasu, ale nie są one jakieś bardzo wyraźne (np nie zdarzyło mi się przez nie obudzić, jak niektórym dziewczynom tutaj na forum). No ale jak kopie, to mi na brzuchu nic się nie pokazuje , a przynajmniej ja nic takiego nie zauważyłam -
Magda2013 wrote:Hej tez mam zamiar sobie kupic ten kojec do spania. Ogladalam go w Smyku ale jest drozszy bo kosztuje 170zl. Na allegro taniej z tego co widze.
Powiedz,duzo zajmuje miejsca w lozku?
mam łóżko 160x200, poducha jest wąska ale długa, czy dużo zajmuje, hmmm, no raczej nie -
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:No bo gdzies tu chyba wyczytalam, ze ktoras z dziewczyn ma na przedniej i myslalam, ze to wlasnie Ty bylas Bo ja mam na przedniej scianie i chcialam zapytac czy ktorac cos tez tak ma tez czuje ruchy takie przytlumione. Dopiero od paru dni mam tak, ze jak maly kopie to na brzuchu pokazuje sie takie "boly" ale niezbyt duze...
Wiesz co... ja ma na tylnej a czuje też przytłumione. Mam porównanie co do wcześniejszych ciąż i na pewno wtedy o tej porze już wyraźniej czułam. A tak czuję tylko takie bulgotki, mąż rzadko na zewnątrz coś wyczuje. Do tego czuję tylko niziutko, na wysokości jajników, przy wzgórku, w ogóle nie czuję nic wyżej. Podobno przez to nisko osadzone łożysko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 15:22