WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny, dziewczyny, jak ja czytam, że Wam się dłuży czas i że nie możecie się już doczekać dziecka, to się zastanawiam czy wszystko ze mną ok.
    Ja jestem przerażona tym, że mam tylko 3 miesiące, aby móc wszystko skompletować, ogarnąć i przygotować się mentalnie do porodu no i do tego, że będzie z nami dzidzia. Może wynika to z tego, że nie jestem na L4 i że nie mam większości rzeczy pokupowanych...nie wiem, ale ja po prostu chciałabym aby te najbliższe 3 miesiące przygotowały mnie na przyjście córuni. Dlatego modlę się o to, aby zdrowo rosła w brzuszku, a mamusia z tatusiem mają jeszcze czas, aby się przygotować na jej przyjście :)

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś już ubranka dla małego poukładalam do komody wiec teraz tylko drobne rzeczy wystarczy kupić

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Aneczka a gdzie kupowalas podusie?podalabys namiary?tez chce kupic, ale na allegro duzo tego i nie chce wydac bez sesnu kasy na trefny towar albo przeplacic, wole kaske zainwestowac w Maluszka.
    U mnie tez Maly sie rusza i to najwazniejsze, jakos ok 21 tyg poczulam jego ,, kopniaki" a 12 marca nawet je widzialam na zewnetrznej strbrzucha Cudownie sie czulam, usmiech od ucha do ucha:-)
    Teraz czuje sie troszke spokojniejsza he.

Hmm, ja od wielu lat kupuje na allegro i w ogole on-line i nie mialam jakis zlych sytuacji, wystarczy czytac opinie...i nie wybierac besensu...

Poduszkę kupilam firmy motherhood, wlasnie tą firmę polecały mi znajome. W sklepie stacjonarnym niedaleko domu w Wawie byla po 190zl, tu mnie wyniosla 145 zl, original, ze sklepu internetowego, e-mama.pl, dlatego tez podzielilam się opinia, ze dobra cena, original, wszystkie metki, atesty, taka sama jak w sklepie stacjonarnym. Na pewno nie jest to trefny towar...no ale kazdy robi jak uważa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 14:35

misia_k1 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Jeeeny, dziewczyny, jak ja czytam, że Wam się dłuży czas i że nie możecie się już doczekać dziecka, to się zastanawiam czy wszystko ze mną ok.
    Ja jestem przerażona tym, że mam tylko 3 miesiące, aby móc wszystko skompletować, ogarnąć i przygotować się mentalnie do porodu no i do tego, że będzie z nami dzidzia. Może wynika to z tego, że nie jestem na L4 i że nie mam większości rzeczy pokupowanych...nie wiem, ale ja po prostu chciałabym aby te najbliższe 3 miesiące przygotowały mnie na przyjście córuni. Dlatego modlę się o to, aby zdrowo rosła w brzuszku, a mamusia z tatusiem mają jeszcze czas, aby się przygotować na jej przyjście :)

Wszystko z Tobą w porządku :) Kochana, chociaż jestem na L4, mysle tak jak ty, to kwestia indywidualna... :) Kazdy robi wszystko w swoim czasie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 14:37

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki lolka to tez rozejrze sie za ta firmowka, nie ma co oszczędzać.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak się czujecie? Ja wczoraj byłam strasznie spuchnięta (Ręce i twarz). Woda mi się zebrała w organizmie,masakra :O
    Piłam dużo wody, lałam jak w studnię, potem biegałam do toalety, ale dzisiaj jest efekt i opuchlizny brak ;) Ufff

Zamówilismy dzisiaj wózek, już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie.

Pozdrawiam :)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez kupilam sobie w koncu ten kojec Motherhood :) Ja zaplacilam za niego 129 zl-u nas w miescie w sklepie Akpol jest promocja do konca marca. Nawet na allegro jest drozej. Dzis mi sie fajnie spalo,ale pierwsza i druga noc byly takie sobie. Trzeba sie przyzwyczaic.

Od paru dni czuje juz regularnie kopniaki mojej corci a dzis zauwazylam jak mi brzuch sie podnosi :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też dzisiaj spałam na swoim i już troszkę lepiej, także masz racje Magda pewnie kwestia przyzwyczajenia, choć niestety na moje bóle pleców niestety nawet rogal słabo pomaga:(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Hej dziewczyny, jak się czujecie? Ja wczoraj byłam strasznie spuchnięta (Ręce i twarz). Woda mi się zebrała w organizmie,masakra :O
    Piłam dużo wody, lałam jak w studnię, potem biegałam do toalety, ale dzisiaj jest efekt i opuchlizny brak ;) Ufff

Zamówilismy dzisiaj wózek, już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie.

Pozdrawiam :)

Mi nogi juz tez puchna...Najwazaniejsze, ze u Ciebie opuchlizna zniknela :)

He to widze, ze pojazd dla maluszka juz jest :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) Teraz czekamy aż przyjdzie kurierem, najpóźniej 4 kwietnia :D
    Będziemy sprawdzać technicznie rozkładanie, montowanie itp. :)

Tak, opuchlizna zeszła, to dobrze bo wyglądałam jak chomik :O

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale nie miałam dostępu do internetu. Ja swoja poduszkę kupiłam na allegro od sprzedającego HubiWorld za 139 zł + przesyłka. Robię dużo zakupów na allegro i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby ktoś mnie oszukał albo wysłał jakiś szajs.

Mi też bardzo puchną nogi :-( oprócz tego wrócił ból kręgosłupa ale mam juz karnet na basen i od kwietnia ruszam z męzem straszyć ludzi ;-)

zi13skjodn64ui4h.png

Wysłany: 17 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam używany wózek Quinny buzz 3w1 gondola, spacerówka i fotelik jest bardzo lekki a jak się będzie sprawował to zobaczymy ;-)

Plumb80 lubi tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    Ja kupiłam używany wózek Quinny buzz 3w1 gondola, spacerówka i fotelik jest bardzo lekki a jak się będzie sprawował to zobaczymy ;-)

Nic sie nie chwalilas, ze juz wozek czeka na kruszynke :) To super!! Teraz tylko musimy szczesliwie doczekac porodu :D

Plumb80, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

Wysłany: 17 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Nic sie nie chwalilas, ze juz wozek czeka na kruszynke :) To super!! Teraz tylko musimy szczesliwie doczekac porodu :D
    Byla okazja to sie nie zastanawialam i czeka na synusia ;) A ty jak Klaudia masz juz wózek?

zi13skjodn64ui4h.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)nie pamietam czy to tu czy na lipcowych pisalysmy o poradnikach. Chcialam sie dowiedziec jak brzmial tytul tej drugiej ksiazki, juz po narodzinach dzidzi. Pierwsza ktora tak chwalilyscie to byla ,, w oczekiwaniu na dziecko", i pamietam, ze od razu polecalyscie druga ale jaka?;)Za 3 tyg ide na L4 i wadaloby poczytac sobie:)
    Mnie dzis w nocy skurcze lydek dokuczaly, mimo iz biore magnez forte dwa razy dziennie eh a do tego opryszczka mi wyskoczyla na wardze ehh...zerkalam na inne watki i dziewczyny mowia zeby smarowac mascia cynkowa i nie bac sie, bo opryszczka teraz nie zaszkodzi dzidzi. Jutro mam wizyte i podpytam.
    Milego dniaa

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    Byla okazja to sie nie zastanawialam i czeka na synusia ;) A ty jak Klaudia masz juz wózek?

Tak tak :) U nas juz czeka wozek, lozeczko i teraz tylko wielkie odliczanie :P

aneczkaaa1985 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Czesc Dziewczyny:)nie pamietam czy to tu czy na lipcowych pisalysmy o poradnikach. Chcialam sie dowiedziec jak brzmial tytul tej drugiej ksiazki, juz po narodzinach dzidzi. Pierwsza ktora tak chwalilyscie to byla ,, w oczekiwaniu na dziecko", i pamietam, ze od razu polecalyscie druga ale jaka?;)Za 3 tyg ide na L4 i wadaloby poczytac sobie:)
    Mnie dzis w nocy skurcze lydek dokuczaly, mimo iz biore magnez forte dwa razy dziennie eh a do tego opryszczka mi wyskoczyla na wardze ehh...zerkalam na inne watki i dziewczyny mowia zeby smarowac mascia cynkowa i nie bac sie, bo opryszczka teraz nie zaszkodzi dzidzi. Jutro mam wizyte i podpytam.
    Milego dniaa

Niestety co do opryszczki nie doradzę,bo nie miałam nigdy, ale zapytaj najlepiej lekarza na wizycie.

Jeśli chodzi o skurcze łydek, to polecam picie soku pomidorowego, u mnie działa błyskawicznie i wszelkie skurcze mijają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Tak tak :) U nas juz czeka wozek, lozeczko i teraz tylko wielkie odliczanie :P

Klaudia, teraz to odliczanie będzie najgorsze. Jak już wszystko pokupowane i przygotowane, to czas jakby w miejscu się zatrzymał.

My jeszcze mamy trochę do kupienia, także mam nadzieję, że nie będzie się nam dłużyć. I tak chcemy mieć wszystko kupione do końca maja, żeby od czerwca spokojnie czekać na bieg wydarzeń ( termin 12 lipiec), bo może wszystko zacząć się szybciej, albo też wyznaczą szybciej cesarkę, wolimy być spokojni, że mamy wszystko ;)

I tak ta ciąża leci mi strasznie szybko :O

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Niestety co do opryszczki nie doradzę,bo nie miałam nigdy, ale zapytaj najlepiej lekarza na wizycie.

Jeśli chodzi o skurcze łydek, to polecam picie soku pomidorowego, u mnie działa błyskawicznie i wszelkie skurcze mijają :)

mialam dzis potas robiony i jest w normie, wiec moze to wina magnezu... stad te skurcze. Bo w sok pomidorowym-w jego piciu to chyba wlasnie chodzi o uzupełnienie potasu:)?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    mialam dzis potas robiony i jest w normie, wiec moze to wina magnezu... stad te skurcze. Bo w sok pomidorowym-w jego piciu to chyba wlasnie chodzi o uzupełnienie potasu:)?

Aspargin (potas i magnez) bierzesz? Mi lekarka polecila na skurcze, chociaz skurcz zlapał mnie w łydce moze 3 razy jak sie obudzilam, a odkąd jem aspargin juz nic takiego sie nie zdarzyło...
    SOk pomidorowy swoja drogą :)
    Czasem się zdarza, że nie jest to brak potasu czy magnezu, ale wapnia...warto to sprawdzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 18:23

misia_k1 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ