X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeny, dziewczyny, jak ja czytam, że Wam się dłuży czas i że nie możecie się już doczekać dziecka, to się zastanawiam czy wszystko ze mną ok.
    Ja jestem przerażona tym, że mam tylko 3 miesiące, aby móc wszystko skompletować, ogarnąć i przygotować się mentalnie do porodu no i do tego, że będzie z nami dzidzia. Może wynika to z tego, że nie jestem na L4 i że nie mam większości rzeczy pokupowanych...nie wiem, ale ja po prostu chciałabym aby te najbliższe 3 miesiące przygotowały mnie na przyjście córuni. Dlatego modlę się o to, aby zdrowo rosła w brzuszku, a mamusia z tatusiem mają jeszcze czas, aby się przygotować na jej przyjście :)

lolka83 lubi tę wiadomość

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś już ubranka dla małego poukładalam do komody wiec teraz tylko drobne rzeczy wystarczy kupić

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Aneczka a gdzie kupowalas podusie?podalabys namiary?tez chce kupic, ale na allegro duzo tego i nie chce wydac bez sesnu kasy na trefny towar albo przeplacic, wole kaske zainwestowac w Maluszka.
    U mnie tez Maly sie rusza i to najwazniejsze, jakos ok 21 tyg poczulam jego ,, kopniaki" a 12 marca nawet je widzialam na zewnetrznej strbrzucha Cudownie sie czulam, usmiech od ucha do ucha:-)
    Teraz czuje sie troszke spokojniejsza he.

Hmm, ja od wielu lat kupuje na allegro i w ogole on-line i nie mialam jakis zlych sytuacji, wystarczy czytac opinie...i nie wybierac besensu...

Poduszkę kupilam firmy motherhood, wlasnie tą firmę polecały mi znajome. W sklepie stacjonarnym niedaleko domu w Wawie byla po 190zl, tu mnie wyniosla 145 zl, original, ze sklepu internetowego, e-mama.pl, dlatego tez podzielilam się opinia, ze dobra cena, original, wszystkie metki, atesty, taka sama jak w sklepie stacjonarnym. Na pewno nie jest to trefny towar...no ale kazdy robi jak uważa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 14:35

misia_k1 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Jeeeny, dziewczyny, jak ja czytam, że Wam się dłuży czas i że nie możecie się już doczekać dziecka, to się zastanawiam czy wszystko ze mną ok.
    Ja jestem przerażona tym, że mam tylko 3 miesiące, aby móc wszystko skompletować, ogarnąć i przygotować się mentalnie do porodu no i do tego, że będzie z nami dzidzia. Może wynika to z tego, że nie jestem na L4 i że nie mam większości rzeczy pokupowanych...nie wiem, ale ja po prostu chciałabym aby te najbliższe 3 miesiące przygotowały mnie na przyjście córuni. Dlatego modlę się o to, aby zdrowo rosła w brzuszku, a mamusia z tatusiem mają jeszcze czas, aby się przygotować na jej przyjście :)

Wszystko z Tobą w porządku :) Kochana, chociaż jestem na L4, mysle tak jak ty, to kwestia indywidualna... :) Kazdy robi wszystko w swoim czasie... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 14:37

Karola:) lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki lolka to tez rozejrze sie za ta firmowka, nie ma co oszczędzać.

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak się czujecie? Ja wczoraj byłam strasznie spuchnięta (Ręce i twarz). Woda mi się zebrała w organizmie,masakra :O
    Piłam dużo wody, lałam jak w studnię, potem biegałam do toalety, ale dzisiaj jest efekt i opuchlizny brak ;) Ufff

Zamówilismy dzisiaj wózek, już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie.

Pozdrawiam :)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez kupilam sobie w koncu ten kojec Motherhood :) Ja zaplacilam za niego 129 zl-u nas w miescie w sklepie Akpol jest promocja do konca marca. Nawet na allegro jest drozej. Dzis mi sie fajnie spalo,ale pierwsza i druga noc byly takie sobie. Trzeba sie przyzwyczaic.

Od paru dni czuje juz regularnie kopniaki mojej corci a dzis zauwazylam jak mi brzuch sie podnosi :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też dzisiaj spałam na swoim i już troszkę lepiej, także masz racje Magda pewnie kwestia przyzwyczajenia, choć niestety na moje bóle pleców niestety nawet rogal słabo pomaga:(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Hej dziewczyny, jak się czujecie? Ja wczoraj byłam strasznie spuchnięta (Ręce i twarz). Woda mi się zebrała w organizmie,masakra :O
    Piłam dużo wody, lałam jak w studnię, potem biegałam do toalety, ale dzisiaj jest efekt i opuchlizny brak ;) Ufff

Zamówilismy dzisiaj wózek, już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie.

Pozdrawiam :)

Mi nogi juz tez puchna...Najwazaniejsze, ze u Ciebie opuchlizna zniknela :)

He to widze, ze pojazd dla maluszka juz jest :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :) Teraz czekamy aż przyjdzie kurierem, najpóźniej 4 kwietnia :D
    Będziemy sprawdzać technicznie rozkładanie, montowanie itp. :)

Tak, opuchlizna zeszła, to dobrze bo wyglądałam jak chomik :O

• aneczkaaa1985 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale nie miałam dostępu do internetu. Ja swoja poduszkę kupiłam na allegro od sprzedającego HubiWorld za 139 zł + przesyłka. Robię dużo zakupów na allegro i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby ktoś mnie oszukał albo wysłał jakiś szajs.

Mi też bardzo puchną nogi :-( oprócz tego wrócił ból kręgosłupa ale mam juz karnet na basen i od kwietnia ruszam z męzem straszyć ludzi ;-)

zi13skjodn64ui4h.png

Wysłany: 17 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam używany wózek Quinny buzz 3w1 gondola, spacerówka i fotelik jest bardzo lekki a jak się będzie sprawował to zobaczymy ;-)

Plumb80 lubi tę wiadomość

zi13skjodn64ui4h.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    Ja kupiłam używany wózek Quinny buzz 3w1 gondola, spacerówka i fotelik jest bardzo lekki a jak się będzie sprawował to zobaczymy ;-)

Nic sie nie chwalilas, ze juz wozek czeka na kruszynke :) To super!! Teraz tylko musimy szczesliwie doczekac porodu :D

Plumb80, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

Wysłany: 17 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Nic sie nie chwalilas, ze juz wozek czeka na kruszynke :) To super!! Teraz tylko musimy szczesliwie doczekac porodu :D
    Byla okazja to sie nie zastanawialam i czeka na synusia ;) A ty jak Klaudia masz juz wózek?

zi13skjodn64ui4h.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:)nie pamietam czy to tu czy na lipcowych pisalysmy o poradnikach. Chcialam sie dowiedziec jak brzmial tytul tej drugiej ksiazki, juz po narodzinach dzidzi. Pierwsza ktora tak chwalilyscie to byla ,, w oczekiwaniu na dziecko", i pamietam, ze od razu polecalyscie druga ale jaka?;)Za 3 tyg ide na L4 i wadaloby poczytac sobie:)
    Mnie dzis w nocy skurcze lydek dokuczaly, mimo iz biore magnez forte dwa razy dziennie eh a do tego opryszczka mi wyskoczyla na wardze ehh...zerkalam na inne watki i dziewczyny mowia zeby smarowac mascia cynkowa i nie bac sie, bo opryszczka teraz nie zaszkodzi dzidzi. Jutro mam wizyte i podpytam.
    Milego dniaa

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczkaaa1985 wrote:
    Byla okazja to sie nie zastanawialam i czeka na synusia ;) A ty jak Klaudia masz juz wózek?

Tak tak :) U nas juz czeka wozek, lozeczko i teraz tylko wielkie odliczanie :P

aneczkaaa1985 lubi tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    Czesc Dziewczyny:)nie pamietam czy to tu czy na lipcowych pisalysmy o poradnikach. Chcialam sie dowiedziec jak brzmial tytul tej drugiej ksiazki, juz po narodzinach dzidzi. Pierwsza ktora tak chwalilyscie to byla ,, w oczekiwaniu na dziecko", i pamietam, ze od razu polecalyscie druga ale jaka?;)Za 3 tyg ide na L4 i wadaloby poczytac sobie:)
    Mnie dzis w nocy skurcze lydek dokuczaly, mimo iz biore magnez forte dwa razy dziennie eh a do tego opryszczka mi wyskoczyla na wardze ehh...zerkalam na inne watki i dziewczyny mowia zeby smarowac mascia cynkowa i nie bac sie, bo opryszczka teraz nie zaszkodzi dzidzi. Jutro mam wizyte i podpytam.
    Milego dniaa

Niestety co do opryszczki nie doradzę,bo nie miałam nigdy, ale zapytaj najlepiej lekarza na wizycie.

Jeśli chodzi o skurcze łydek, to polecam picie soku pomidorowego, u mnie działa błyskawicznie i wszelkie skurcze mijają :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Tak tak :) U nas juz czeka wozek, lozeczko i teraz tylko wielkie odliczanie :P

Klaudia, teraz to odliczanie będzie najgorsze. Jak już wszystko pokupowane i przygotowane, to czas jakby w miejscu się zatrzymał.

My jeszcze mamy trochę do kupienia, także mam nadzieję, że nie będzie się nam dłużyć. I tak chcemy mieć wszystko kupione do końca maja, żeby od czerwca spokojnie czekać na bieg wydarzeń ( termin 12 lipiec), bo może wszystko zacząć się szybciej, albo też wyznaczą szybciej cesarkę, wolimy być spokojni, że mamy wszystko ;)

I tak ta ciąża leci mi strasznie szybko :O

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 wrote:
    Niestety co do opryszczki nie doradzę,bo nie miałam nigdy, ale zapytaj najlepiej lekarza na wizycie.

Jeśli chodzi o skurcze łydek, to polecam picie soku pomidorowego, u mnie działa błyskawicznie i wszelkie skurcze mijają :)

mialam dzis potas robiony i jest w normie, wiec moze to wina magnezu... stad te skurcze. Bo w sok pomidorowym-w jego piciu to chyba wlasnie chodzi o uzupełnienie potasu:)?

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_k1 wrote:
    mialam dzis potas robiony i jest w normie, wiec moze to wina magnezu... stad te skurcze. Bo w sok pomidorowym-w jego piciu to chyba wlasnie chodzi o uzupełnienie potasu:)?

Aspargin (potas i magnez) bierzesz? Mi lekarka polecila na skurcze, chociaz skurcz zlapał mnie w łydce moze 3 razy jak sie obudzilam, a odkąd jem aspargin juz nic takiego sie nie zdarzyło...
    SOk pomidorowy swoja drogą :)
    Czasem się zdarza, że nie jest to brak potasu czy magnezu, ale wapnia...warto to sprawdzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 18:23

misia_k1 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ