JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeeeny, dziewczyny, jak ja czytam, że Wam się dłuży czas i że nie możecie się już doczekać dziecka, to się zastanawiam czy wszystko ze mną ok.
Ja jestem przerażona tym, że mam tylko 3 miesiące, aby móc wszystko skompletować, ogarnąć i przygotować się mentalnie do porodu no i do tego, że będzie z nami dzidzia. Może wynika to z tego, że nie jestem na L4 i że nie mam większości rzeczy pokupowanych...nie wiem, ale ja po prostu chciałabym aby te najbliższe 3 miesiące przygotowały mnie na przyjście córuni. Dlatego modlę się o to, aby zdrowo rosła w brzuszku, a mamusia z tatusiem mają jeszcze czas, aby się przygotować na jej przyjścielolka83 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:Aneczka a gdzie kupowalas podusie?podalabys namiary?tez chce kupic, ale na allegro duzo tego i nie chce wydac bez sesnu kasy na trefny towar albo przeplacic, wole kaske zainwestowac w Maluszka.
U mnie tez Maly sie rusza i to najwazniejsze, jakos ok 21 tyg poczulam jego ,, kopniaki" a 12 marca nawet je widzialam na zewnetrznej strbrzucha Cudownie sie czulam, usmiech od ucha do ucha:-)
Teraz czuje sie troszke spokojniejsza he.
Hmm, ja od wielu lat kupuje na allegro i w ogole on-line i nie mialam jakis zlych sytuacji, wystarczy czytac opinie...i nie wybierac besensu...
Poduszkę kupilam firmy motherhood, wlasnie tą firmę polecały mi znajome. W sklepie stacjonarnym niedaleko domu w Wawie byla po 190zl, tu mnie wyniosla 145 zl, original, ze sklepu internetowego, e-mama.pl, dlatego tez podzielilam się opinia, ze dobra cena, original, wszystkie metki, atesty, taka sama jak w sklepie stacjonarnym. Na pewno nie jest to trefny towar...no ale kazdy robi jak uważa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 14:35
misia_k1 lubi tę wiadomość
-
Karola:) wrote:Jeeeny, dziewczyny, jak ja czytam, że Wam się dłuży czas i że nie możecie się już doczekać dziecka, to się zastanawiam czy wszystko ze mną ok.
Ja jestem przerażona tym, że mam tylko 3 miesiące, aby móc wszystko skompletować, ogarnąć i przygotować się mentalnie do porodu no i do tego, że będzie z nami dzidzia. Może wynika to z tego, że nie jestem na L4 i że nie mam większości rzeczy pokupowanych...nie wiem, ale ja po prostu chciałabym aby te najbliższe 3 miesiące przygotowały mnie na przyjście córuni. Dlatego modlę się o to, aby zdrowo rosła w brzuszku, a mamusia z tatusiem mają jeszcze czas, aby się przygotować na jej przyjście
Wszystko z Tobą w porządku Kochana, chociaż jestem na L4, mysle tak jak ty, to kwestia indywidualna... Kazdy robi wszystko w swoim czasie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 14:37
Karola:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, jak się czujecie? Ja wczoraj byłam strasznie spuchnięta (Ręce i twarz). Woda mi się zebrała w organizmie,masakra
Piłam dużo wody, lałam jak w studnię, potem biegałam do toalety, ale dzisiaj jest efekt i opuchlizny brak Ufff
Zamówilismy dzisiaj wózek, już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie.
Pozdrawiam -
Hej tez kupilam sobie w koncu ten kojec Motherhood Ja zaplacilam za niego 129 zl-u nas w miescie w sklepie Akpol jest promocja do konca marca. Nawet na allegro jest drozej. Dzis mi sie fajnie spalo,ale pierwsza i druga noc byly takie sobie. Trzeba sie przyzwyczaic.
Od paru dni czuje juz regularnie kopniaki mojej corci a dzis zauwazylam jak mi brzuch sie podnosi -
Plumb80 wrote:Hej dziewczyny, jak się czujecie? Ja wczoraj byłam strasznie spuchnięta (Ręce i twarz). Woda mi się zebrała w organizmie,masakra
Piłam dużo wody, lałam jak w studnię, potem biegałam do toalety, ale dzisiaj jest efekt i opuchlizny brak Ufff
Zamówilismy dzisiaj wózek, już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie.
Pozdrawiam
Mi nogi juz tez puchna...Najwazaniejsze, ze u Ciebie opuchlizna zniknela
He to widze, ze pojazd dla maluszka juz jest
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
misia przepraszam że dopiero teraz odpisuję ale nie miałam dostępu do internetu. Ja swoja poduszkę kupiłam na allegro od sprzedającego HubiWorld za 139 zł + przesyłka. Robię dużo zakupów na allegro i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby ktoś mnie oszukał albo wysłał jakiś szajs.
Mi też bardzo puchną nogi oprócz tego wrócił ból kręgosłupa ale mam juz karnet na basen i od kwietnia ruszam z męzem straszyć ludzilolka83 lubi tę wiadomość
-
aneczkaaa1985 wrote:Ja kupiłam używany wózek Quinny buzz 3w1 gondola, spacerówka i fotelik jest bardzo lekki a jak się będzie sprawował to zobaczymy
Nic sie nie chwalilas, ze juz wozek czeka na kruszynke To super!! Teraz tylko musimy szczesliwie doczekac poroduPlumb80, aneczkaaa1985 lubią tę wiadomość
-
Czesc Dziewczyny:)nie pamietam czy to tu czy na lipcowych pisalysmy o poradnikach. Chcialam sie dowiedziec jak brzmial tytul tej drugiej ksiazki, juz po narodzinach dzidzi. Pierwsza ktora tak chwalilyscie to byla ,, w oczekiwaniu na dziecko", i pamietam, ze od razu polecalyscie druga ale jaka?;)Za 3 tyg ide na L4 i wadaloby poczytac sobie:)
Mnie dzis w nocy skurcze lydek dokuczaly, mimo iz biore magnez forte dwa razy dziennie eh a do tego opryszczka mi wyskoczyla na wardze ehh...zerkalam na inne watki i dziewczyny mowia zeby smarowac mascia cynkowa i nie bac sie, bo opryszczka teraz nie zaszkodzi dzidzi. Jutro mam wizyte i podpytam.
Milego dniaa -
nick nieaktualnymisia_k1 wrote:Czesc Dziewczyny:)nie pamietam czy to tu czy na lipcowych pisalysmy o poradnikach. Chcialam sie dowiedziec jak brzmial tytul tej drugiej ksiazki, juz po narodzinach dzidzi. Pierwsza ktora tak chwalilyscie to byla ,, w oczekiwaniu na dziecko", i pamietam, ze od razu polecalyscie druga ale jaka?;)Za 3 tyg ide na L4 i wadaloby poczytac sobie:)
Mnie dzis w nocy skurcze lydek dokuczaly, mimo iz biore magnez forte dwa razy dziennie eh a do tego opryszczka mi wyskoczyla na wardze ehh...zerkalam na inne watki i dziewczyny mowia zeby smarowac mascia cynkowa i nie bac sie, bo opryszczka teraz nie zaszkodzi dzidzi. Jutro mam wizyte i podpytam.
Milego dniaa
Niestety co do opryszczki nie doradzę,bo nie miałam nigdy, ale zapytaj najlepiej lekarza na wizycie.
Jeśli chodzi o skurcze łydek, to polecam picie soku pomidorowego, u mnie działa błyskawicznie i wszelkie skurcze mijają -
nick nieaktualnyKlaudiaa wrote:Tak tak U nas juz czeka wozek, lozeczko i teraz tylko wielkie odliczanie
Klaudia, teraz to odliczanie będzie najgorsze. Jak już wszystko pokupowane i przygotowane, to czas jakby w miejscu się zatrzymał.
My jeszcze mamy trochę do kupienia, także mam nadzieję, że nie będzie się nam dłużyć. I tak chcemy mieć wszystko kupione do końca maja, żeby od czerwca spokojnie czekać na bieg wydarzeń ( termin 12 lipiec), bo może wszystko zacząć się szybciej, albo też wyznaczą szybciej cesarkę, wolimy być spokojni, że mamy wszystko
I tak ta ciąża leci mi strasznie szybko -
Plumb80 wrote:Niestety co do opryszczki nie doradzę,bo nie miałam nigdy, ale zapytaj najlepiej lekarza na wizycie.
Jeśli chodzi o skurcze łydek, to polecam picie soku pomidorowego, u mnie działa błyskawicznie i wszelkie skurcze mijają
mialam dzis potas robiony i jest w normie, wiec moze to wina magnezu... stad te skurcze. Bo w sok pomidorowym-w jego piciu to chyba wlasnie chodzi o uzupełnienie potasu:)? -
misia_k1 wrote:mialam dzis potas robiony i jest w normie, wiec moze to wina magnezu... stad te skurcze. Bo w sok pomidorowym-w jego piciu to chyba wlasnie chodzi o uzupełnienie potasu:)?
Aspargin (potas i magnez) bierzesz? Mi lekarka polecila na skurcze, chociaz skurcz zlapał mnie w łydce moze 3 razy jak sie obudzilam, a odkąd jem aspargin juz nic takiego sie nie zdarzyło...
SOk pomidorowy swoja drogą
Czasem się zdarza, że nie jest to brak potasu czy magnezu, ale wapnia...warto to sprawdzicWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 18:23
misia_k1 lubi tę wiadomość