JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Plumb80 wrote:Klaudia, teraz to odliczanie będzie najgorsze. Jak już wszystko pokupowane i przygotowane, to czas jakby w miejscu się zatrzymał.
My jeszcze mamy trochę do kupienia, także mam nadzieję, że nie będzie się nam dłużyć. I tak chcemy mieć wszystko kupione do końca maja, żeby od czerwca spokojnie czekać na bieg wydarzeń ( termin 12 lipiec), bo może wszystko zacząć się szybciej, albo też wyznaczą szybciej cesarkę, wolimy być spokojni, że mamy wszystko
I tak ta ciąża leci mi strasznie szybko
To Ci zazdrosze bo mi sie dluzy niemilosiernie.. Mnie teraz czeka pranie, prasowanie ale z tym to juz gozej Jak widze zelazko to mi sie slabo robi- tak bardzo nie lubie prasowac Ja najprawdopodobiej bd miala cesarke 29 maja wiec jeszcze 2mc z groszami. Mysle, ze dokladnie sie dowiem teraz na wizycie (mam 26 marca) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej Margotka
Ja idę teraz do polożnej 1 kwietnia, natomiast 22 kwietnia idę na zastrzyk na Rh(-),a 24 kwietnia glukoza.
A 16 maja usg sprawdzające położenie łożyska, to będzie 32 tydz ciąży i pewnie wtedy zapadnie decyzja o cesarce.I też pewnie jeszcze po tym poczekam aż ustalą mi termin. -
nick nieaktualny
-
Witam. Dziewczyny bylam dzisiaj na badaniach mocz, morfologia i glukoza fuuuuuuj. Jeszcze teraz czuje ten wstrętny smak caly czas zajadam czymś slonym. Jak sie czujecie? Meczy was zgaga bo podobno jak tak to dzidzus będzie mial dużo wloskow. Ja zgagi nie mam to będzie lysolek
-
Ja nie wierze w te zabobony i teorie starych bab, odnośnie zgagi, zabierania urody przez córkę, spiczastego brzucha na chłopca i innych wspaniałych historii. Zgagę miałam może z 2 dni, jak na razie spokój, oby tak było do końca
Plumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie, ja tak samo nie wierzę. Zgagę miałam we wcześniejszych ciążach, a dzieci łyse się rodziły. Tak samo z brzuchem, jego kształt nie świadczy o płci dziecka, jest to wynik ułożenia łożyska. Tak samo z zabieraniem urody itp. dla mnie to też zabobony Tak samo jak i z zakazem kupowania wyprawki dla dziecka, żeby nie zapeszyć i żeby nic się nie stało. To tak,jakby trzeba było ze szpitala na zakupy biec No i czerwonych kokardek tez w wózku nie wozimy i nikt mi dzieci nie zauroczył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2014, 13:45
Paula_29, Karola:) lubią tę wiadomość
-
ja przy corci na poczatku mialam zgage i okropnie wygladalam... a teraz wyladnialam i tylko brzuch rosnie do przodu no i teraz dopiero zdarza ze mam male zgagi ale nie musze brac zadznych lekarstw ani nic
-
nick nieaktualnyU mnie dziewczyny od kilku dni zaczęły się pojawiać skurcze Braxtona-Hicksa. Wczoraj trzymało prawie godzinę, potem brzuch był obolały do wieczora a ja trochę wymaglowana. Ojejej, coraz bliżej... Ciekawa jestem, jak to będzie z mim porodem, czy jednak cesarka, czy uda mi się naturalnie rodzić. Kolejne usg 16 maja i wtedy dowiem się, jak ma się moje łożysko. Czas leci, już 6 miesiąc u mnie, jeszcze chwila i będzie Victor z nami Pewnie ostatni miesiąc będzie się dłużyć już, bo to już będzie takie finałowe oczekiwanie, do tego wielki brzuch, ciężko chodzić i ciepłe dni. Ale i tak ta ciąża mi jakoś szybko mija. Oczywiście odliczam do wielkiego dnia i chciałabym już mieć Victora przy sobie, mąż też już odlicza, dzieci przeżywają Oj będzie się działo !!!
Jak się czujecie dziewczyny? Jak Wasze brzuszki, duże już? Macie już skurcze, te co są podobnie daleko jak ja?
Moja kuleczka:
Pozdrawiam KochaneWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 12:49
Margotka87, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Plum brzuszek sliczny! Widze, ze rosniesz jak na drozdzach U mnie juz przybylo 11kg. Coraz ciezej wykonywac mi najprostsze czynnosci. Nogi odmawiaja mi posluszenstwa. U mnie jeszcze jakies 2mc. Zazdroszcze Wam, ze ciaza mija szybko. Chyba jestem jedyna co narzeka, ze ciagle mi sie dluzy
-
Ja też mam twardnienia macicy a od jakiś dwóch tygodni coś co przypomina skurcze, na razie tylko raz dziennie ale są bolesne (podobno czasem mogą być)
Plumb ładnie wyglądasz
Ja już 8 kilo przybrałam, martwię się, że to już za dużo, ale nie wiem jak to ograniczyć, nie jem dużo więcej niż jadłam i dwa razy w tyg chodzę na gimnastykę a tyję coraz więcejPlumb80 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuję dziewczyny
Tak,brzuszek wystrzelił 2 tyg temu. Teraz w 25 tyg mam na liczniku +8 kg.
W tamtych ciążach w tym czasie miałam więcej.Idzie mi w sam brzuszek póki coWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 14:53
Ruda27 lubi tę wiadomość
-
Cześć, wpadam do was na chwilkę z informacją dla mam z Trójmiasta i okolic.
29 - 30 marca odbędą się bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży, różne konkursy (również dla tatusiów!), możliwość wykonania darmowego usg i ktg. Więcej można znaleźć tutaj:
http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html -
nick nieaktualny