JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Margotka87 wrote:czesc Kochane ja tez po wizycie Mala wazy juz 1kg a ja dostalam skierowanie na cito do ortopedy bo najprawdopodobniej rozchodzi mi sie spojenie lonowe;/ jutro dam znac co i jak buziaki :*
Ja mam przepukline pępkowa, ale nic z tym mam nie robic...Objwia mi się lekkim bolem po lewej stronie pepka jak dluzej chodze.
Po ciazy powinno samo zjesc, bo ponoc to czeste zjawisko.
Jednak powiedziala, ze dobrze, ze to nie spojenie lonowe oraz krecha, cokolowiek to znaczylo...nie dopytywalam juz o ta przypadlosc.
-
Nie straszcie mnie dziewczyny, bo mnie od 2 dni boli spojenie łonowe (albo coś w tamtej okolicy), szczególnie przy chodzeniu (ale nie tylko, bo rano jak wstaję to też)...puki co mam nadzieję, że samo przejdzie
A z newsów, to zaczęły mi wychodzić rozstępy na brzuchu- a konkretnie na boczkach
lolka83 lubi tę wiadomość
-
W życiu nie wpadłam na to by nie robić zdjęcia pustemu wózkowi i tez nie słyszałam o takich zabobonach, na szczęście. Jakbym ich słuchała to wózek musiałabym kupić dopiero po porodzie, więc się staram nie myśleć o tych przesądach
-
Robić zdjęcia wózkowi to dla mnie co innego jak robić zdjęcia sobie z pustym wózkiem. Bynajmniej dla mnie. Może jestem przewrażliwiona, nie wiem, generalnie nie wierzę w żadne zabobony, bo co mam być to będzie, tylko dla mnie jest to przerażające, mam ku temu powody.
-
Karola:) wrote:Nie będę drążyć tego tematu, bo chyba wystarczająco jasno napisałam 2 razy o co mi chodziło. Następnym razem powstrzymam się od opinii, które mogą być nie do końca mile widziane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 22:44
-
Paula_29 wrote:W życiu nie wpadłam na to by nie robić zdjęcia pustemu wózkowi i tez nie słyszałam o takich zabobonach, na szczęście. Jakbym ich słuchała to wózek musiałabym kupić dopiero po porodzie, więc się staram nie myśleć o tych przesądach
Odpisałam - Robić zdjęcia wózkowi to dla mnie co innego jak robić zdjęcia sobie z pustym wózkiem.
No i jestem przewrażliwiona, czasami tak bywa w ciąży, hormony i te sprawy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 23:03
lolka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMargotka87 wrote:Zalecenia ortopedy - leżeć a jak chodzic to tylko o kulach i tak do porodu dobranoc kochane:*
To nieciekawie Kochana, umęczysz się no i ból może się nasilać z rosnącym brzuszkiem. Mam nadzieję,że po porodzie wszystko szybko wróci do normy. U mnie tutaj daja po porodzie kobietom specjalne pasy podtrzymujące oraz skierowanie na ćwiczenia. Trzymam kciuki, aby było wszystko dobrze -
nick nieaktualnyDziewczyny, koniec tematu co do wózka i zdjęć,bo już się wkurzać zaczynam. Skoro kogoś to irytowało,usunęłam aby nie drążyć tematu, który dla mnie jest niepotrzebny i nie na miejscu. Skupmy się na rzeczach ważnych a nie na pierdołach. I na tym koniec komentarzy w tym kierunku dziewczyny oraz koniec wstawiania zdjęć na przyszłość przeze mnie,aby zapobiec nakręcaniu się nawzajem. To forum temu nie służy, nie po to je zakładałam !!!! Mamy się tu wspierać i dopingować. Ja absolutnie nie czuję się urażona komentarzem Karoli i respektuję czyjeś zdanie.
Jak się czujecie? Ja od 4 dni walczę znowu z migrenami, ratuje mnie Apap, ale na krótko. U mnie pogoda beznadziejna. Od 4 dni rankami świeci słońce, a potem zaczyna się chmurzyć i pada aż do wieczora. Ciśnienie skacze i stąd te bóle głowy brrrrr
Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 10:57
Karola:), lolka83 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj przecholowalam. Do 14 lazilam od rana z mezem po sklepach,remint pokoju robic chcemy.do tego pakowalam w pudla rzeczy, wypakowywalam inne ehhh a teraz rwie podbrzusze.
Mialysciec tak.teraz juz leżę, zla na swoja glupote.
U mnie slonko ladnie ale wiaterek zimny.
Dostalam rogala, ciezko sie przyzwyczaic he maz marudzi ze gliste dalam mu na lozko i nie wyspany jest hi -
Paula_29 wrote:Margotka a nie można jakoś tego leczyć czy rehabilitować, a kulach to masakra i jeszcze w ciąży, a jakie miałaś objawy na początku? Sama się zorientowałaś że coś nie tak czy ginekolog zauważył?
w ciazy nic mi na to nie pomoga jedynie oszczedny tryb i chodzenie o kulach
objawy to glownie silny bol kosci ogonowej kosci miednicy i spojenia lonowego
bol nasilal sie przy zmianie pozycji najczesciej jak chcialam sie podniesc z pozycji lezacej lub zmienic pozycje w lozku
powiedzialam o tym ginkowi zbadal wyslal do ortopedy
w poniedzialek jeszcze usg -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, jak się czujecie?
Ja już jestem po wczorajszej wizycie u położnej.
Mocz w porządku, wymiary brzuszka też. Tętno dziecka trochę zawyżone. Ale ostatnio mam wysokie ciśnienie i stąd to się bierze.
Już 10 dzień walczę z silnymi migrenami. Mam podwyższone ciśnienie, przeważnie 150/80 i puls 113. Za 3 tygodnie kontrolna wizyta u położnej. Jeśli nadal ciśnienie będzie wysokie, to wdrożą mi leki na jego uregulowanie, co zmniejszy też ataki migren. Póki co mam ratować się Paracetamolem, który mało co tak naprawdę pomaga.
A co u Was?