X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)
Odpowiedz

JESTEM W CIĄŻY !!! - LISTOPAD 2013 :)

Oceń ten wątek:
  • lolka83 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja też mam twardnienia macicy a od jakiś dwóch tygodni coś co przypomina skurcze, na razie tylko raz dziennie ale są bolesne (podobno czasem mogą być)
    Plumb ładnie wyglądasz
    Ja już 8 kilo przybrałam, martwię się, że to już za dużo, ale nie wiem jak to ograniczyć, nie jem dużo więcej niż jadłam i dwa razy w tyg chodzę na gimnastykę a tyję coraz więcej

Paula, pytalam gini i normalne, u mnie tez 8 kg, przyrost taki jest bardzo prawidlowy, wiec spokojnie...Moje dwie kumpele przytyly po ok 16 kg w ciazy, normalnie sa szczuple, a teraz szczuplejsze niz przed ciaza, ponoc od karmienia :)
    Pamietaj, ze wszystko swoje wazy :)

http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-porod/ciaza/prawidlowa-waga-w-ciazy,152_1850.html

http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzynstwo/ciaza/prawidlowa-waga-w-ciazy-czyli-ile-moze-przytyc-przyszla-mama_37266.html

Paula_29 lubi tę wiadomość

MamoZobacz.pl

wff22n0auovilby7.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to że ostatnio przytyłam w tydzień kilogram, a to już za dużo
    Jak sobie pomyśle, że tyłabym kilo tygodniowo do końca ciąży to 20 mi nie starczy
    Choć moja lekarka i tak twierdzi, że 8 na tym etapie to ciut za dużo
    Ty jesteś 2 tyg do przodu:)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,nie ma co liczyć i się stresować.Po porodzie będzie trzeba nad tym popracować,a teraz trzeba zapewnić maleństwu warunki.Skoro nie zajadasz ciąży,jesz normalnie,to nie ma problemu.Co innego jak ktoś je za dwoje,co jest błędnym myśleniem.
    Każda z nas inaczej przybiera i nie możemy wzorować się innymi.Pamiętaj,że już po porodzie odejdzie od razu ok. 5 kg,a karmienie piersią pomaga też w gubieniu kg.Do tego dieta karmiących,trochę ruchu i kg spadną :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby to wszystko wiem, ale jak tak dalej mi będzie przyrastać to chyba wpadnę w depresję. Ja ogólnie mam skłonności do tycia i ciężko mi zrzucać wagę więc się tego obawiam
    Ale dzięki za pocieszenie:)

Plumb80 lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam takie same podejscie jak Ty:)i wiem, ze mamy złe hehe. Boimy się przytyc, ale dziewczyny maja racje. Po porodzie zrzucimy to. Najważniejsze aby dostarczać maluszkowi wszystkiego-wszystkich witamin. Moja lekarka nic nie mowila na wage-wrecz przeciwnie mówiła że jest ok a ja juz w 21 tyg byłam na +8 kg. Fakt faktem to tez zależy od sprzętu he na którym Cię wazą, bo w przygodni zawsze mam z 1 kg mniej i odejmuje za ciuchy;) a w domu to już ok 1,5 kg wiecej:).
    Też mam skłonności do tycia i całe zycie muszę sie kontrolować. Teraz staram się nie jesc chipsów czy za dużo czekolady. ale jak jestem głodna to nieraz zjem wiecej nic mój maż;)ale to sporadycznie.
    Głowa do góry...pomyśl, ze jak będzie cieplej to nei bedzie Ci sie chciało jeśc tylko pic-przynajmniej ja tak mam. Nie nastawiaj się negatywnie do wagi i nie stresuj. Ciesz się, że możesz na spokojnie jeśc-a potem przy karmieniu zobaczymy jak będziemy marudzić:P he i lecieć z wagi.

Paula_29, Plumb80 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia myslalam, ze tylko u mnie w przychodni maja taka "super" wage, ktora zamiast mi dodawac kg to mi odejmuje :P Na kazdej wizycie wychodzi mi inaczej niz w domu czy u kogos jak sie waze. Kiedys chyba na wizyte pojde ze swoja waga :)

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi w przychodni zawsze jakiś kilogram więcej ale suma wychodzi taka sama bo na samym początku też na tej wadze ważyłam więcej. Nie wiem czemu moja lekarka tak podejrzliwie do tej wagi podchodzi, może macie racje, że nie powinnam się za bardzo przejmować,wiem, że dzidzia najważniejsza, tyle że jeśli chodzi o ścisłość no to rzeczywiście ciastka czy batonika mogłabym sobie odmówić. Tyle, że czasem mam taką chcicę na słodkie (oczywiście jakoś przesadnie się tym nie faszeruje ale jednak) Wezmę się za siebie porządnie jak urodzę, choć straszą , że powrót do formy może trwać nawet do roku, masakra

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luzik Paula ja tez jem słodkie, he przynajmniej co drugi dzien batonika:)

Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudiaa wrote:
    Misia myslalam, ze tylko u mnie w przychodni maja taka "super" wage, ktora zamiast mi dodawac kg to mi odejmuje :P Na kazdej wizycie wychodzi mi inaczej niz w domu czy u kogos jak sie waze. Kiedys chyba na wizyte pojde ze swoja waga :)
    hehe he ja ostatnio wazylam sie u siebie i zalamka bo 8 kg do przodu a w przychodni tylko +6, a 2 tyg pozniej już minus 0.5 kg;) hehehe

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Niby to wszystko wiem, ale jak tak dalej mi będzie przyrastać to chyba wpadnę w depresję. Ja ogólnie mam skłonności do tycia i ciężko mi zrzucać wagę więc się tego obawiam
    Ale dzięki za pocieszenie:)

Mam dokładnie tak samo, a do tego rodzinne skłonności do otyłości więc dziś miałam z ginką rozmowę na temat wagi. Niby nie mówiła, ze dużo przytyłam i ma to wpływ na ciążę, ale ogólnie, że później ciężko to zrzucić i dziewczyny wpadają w kompleksy i wogóle. Wzięłam sobie do serca jej gadkę, od jutra zaczynam zdrowe żywienie na całego :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BiB wrote:
    Mam dokładnie tak samo, a do tego rodzinne skłonności do otyłości więc dziś miałam z ginką rozmowę na temat wagi. Niby nie mówiła, ze dużo przytyłam i ma to wpływ na ciążę, ale ogólnie, że później ciężko to zrzucić i dziewczyny wpadają w kompleksy i wogóle. Wzięłam sobie do serca jej gadkę, od jutra zaczynam zdrowe żywienie na całego :)
    A ja się nie mogę zmotywować, ale zwiększam liczbę gimnastyki do 3 razy w tygodniu, ze słodyczami ciężko bo jak magnez działają

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) Ja juz po dzisiejszej wizycie :P Wg usg maly jest ok. tydzien starszy. Wszystko na szczescie jest w porzadku. Wazy ok 1347g :)

aneczkaaa1985, Karola:), lolka83, misia_k1, Ruda27, Plumb80, Paula_29 lubią tę wiadomość

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• misia_k1 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super Klaudia, ze Maluszek tak slicznie rosnie i rozwija sie:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Kochane ja tez po wizycie Mala wazy juz 1kg :D a ja dostalam skierowanie na cito do ortopedy bo najprawdopodobniej rozchodzi mi sie spojenie lonowe;/ jutro dam znac co i jak buziaki :*

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka a napisz jakie to objawy bo mnie też w tamtych rejonach ostatnio pobolewa

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt usg, niech maluszki rosną pięknie w brzuszkach :) Margotka Kochanie,oby było dobrze, na szczęście to da się kontrolować, a po porodzie będziesz musiała najprawdopodobniej używać pasa,aby wszystko wróciło do normy.

Dziewczyny, nam wczoraj kurier przywiózł wózek, szedł z Niemiec. Jesteśmy mega zadowoleni i już nie możemy doczekać się spacerków :)

Pozdrawiam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 14:04

• Karola:) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, ale nie wyobrażam sobie robić zdjęcia z pustym wózkiem, aż mi ciarki przeszły...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam pokazać, jak wygląda w rzeczywistym rozmiarze itp.
    A w babcine zabobony nie wierzę,a już tym bardziej w to,że teraz będzie z tego nieszczęście jakieś :/ Bez przesady.
    Ale skoro to tak strasznie irytuje, proszę bardzo:
    20rwikl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 14:05

• BiB Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola:) wrote:
    Przepraszam, ale nie wyobrażam sobie robić zdjęcia z pustym wózkiem, aż mi ciarki przeszły...

A ja tam nie widzę nic złego w robieniu zdjęcia z pustym wózkiem.

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Karola:) Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale nie mówię, że każdy ma widzieć w tym coś złego, po prostu dla mnie jest to przerażające i tu nie chodzi o babcine zabobony. Tak mam i tyle...

l22n8u69ve8jfk3u.png
    f2w3sek2le1zbsij.png
‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ