X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz wszystko zalezy od lekarza. Ja chodzilam na nfz i problemu zadnego nie mialam. Jak tylko potwierdzil ciaze w 8 tygodniu tak od tego dnia mialam l4

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 9 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę na NFZ i pytał czy chce l4.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie byłabym taka pewna co do tego że to kwestia "wyciągania" pieniędzy. Wizyty mam tak samo czy jestem na l4 czy nie. A aktualnie lekarz rodzinny nfz zapowiedział że chyba sobie trochę posiedzę na l4 i nie wiadomo czy już nie do końca, więc jak dla mnie niespecjalnie ma to znaczenie. Nie słyszałam żeby ktoś robił problemy jak ciężarna chce zostać w domu. Myślę, że to wtedy dla lekarza ryzyko że jak coś się stanie to niezbyt przyjemna sytuacja może się z tego zrobić.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety znam 2 przypadki lekarzy na NFZ, którzy nie chcieli wypisać l4 bo ciąża to nie choroba. Co ciekawe jedna koleżanka usłyszała od takiego lekarza, że ma przyjść prywatnie to wtedy pogadają. ;p Ja bym to na jej miejscu zglosila, a jej zalezalo na tym l4 wiec poszla i od reki wypisal.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja niestety znam 2 przypadki lekarzy na NFZ, którzy nie chcieli wypisać l4 bo ciąża to nie choroba. Co ciekawe jedna koleżanka usłyszała od takiego lekarza, że ma przyjść prywatnie to wtedy pogadają. ;p Ja bym to na jej miejscu zglosila, a jej zalezalo na tym l4 wiec poszla i od reki wypisal.
    Ja bym na jej miejscu znalazla innego lekarza. Na nfz tez ich nie brakuje.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka była dzisiaj na polowkowych i okazało się, że jednak będzie chlopak🤣 A dwóch lekarzy na genetycznym powiedziało, że dziewczynka.
    Będziemy rodzic w odstepie 2 miesięcy i u obojga chłopaki 🤣

Gabriella, Misia90 lubią tę wiadomość

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Moja szwagierka była dzisiaj na polowkowych i okazało się, że jednak będzie chlopak🤣 A dwóch lekarzy na genetycznym powiedziało, że dziewczynka.
    Oo jaka niespodzianka :D moj syn i syn męża brata są wlasnie z taka różnica . Super sprawa , wspolne tematy :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży nabrałam przekonania że będzie dziewczynka dopiero jak mi lekarz pokazał wargi sromowe córki 😜

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ja ze swoją szwagierką mam 5 dni różnicy 🤣 Co ciekawe obie długo się starałyśmy i tu taka niespodzianka 😆 No i chyba też będzie dwóch chłopaków!

kalade, małżowinka lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy myślicie o wyborze szkoły rodzenia? Czy to jeszcze za wcześnie?

• karolkowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ja dzisiaj się zapisałam do szkoły rodzenia i do położnej. Na stronie mają że zapisy już od 10 tygodnia, w innej że już nawet w 10 tc jest za późno hhehe Nie wiem jak że szkołą prywatnie, pewnie nie trzeba się aż tak spieszyć.

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Ja dzisiaj się zapisałam do szkoły rodzenia i do położnej. Na stronie mają że zapisy już od 10 tygodnia, w innej że już nawet w 10 tc jest za późno hhehe Nie wiem jak że szkołą prywatnie, pewnie nie trzeba się aż tak spieszyć.
    Ojej to jak do 10 tyg to serio trzeba o tym myśleć wcześnie. Ja to bym chciała, się zapisać do jakiejś w szpitalu. Bez sensu płacić, jak jest to darmowe.

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chodzilam i zalowalam . Najlepiej wybrac taka która ma.cos wspolnego ze szpitalem w ktorym chcemy rodzic :)

Oficjalnie poczulam juz ruchy w tej ciazy <3 znpierwszym synem bylo to tydzien pozniej :p

Gabriella, kanapa, Paatka, nowa na dzielni, małżowinka lubią tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:

Ja chcę chodzić ale u mnie jest dopiero od 20 tc

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Ja chcę chodzić ale u mnie jest dopiero od 20 tc
    Do takiej w szpitalu chcesz chodzić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Ja nie chodzilam i zalowalam . Najlepiej wybrac taka która ma.cos wspolnego ze szpitalem w ktorym chcemy rodzic :)

Oficjalnie poczulam juz ruchy w tej ciazy <3 znpierwszym synem bylo to tydzien pozniej :p

To musi być cudowne przeżycie, już nie mogę się doczekać kiedy u mnie to nastąpi

Mmiśka lubi tę wiadomość

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny dobrych wieści. Kalade - super, że wszystko wygląda ok, szkoda tylko, że tyle stresu musiałaś się najeść przez ten tydzień.

Co do L4 to u mnie nie będzie problemu, ale prywatnie. Ten do którego chodzę na nfz z tego co wiem to nie daje tak o.

Na szkołę rodzenia moim zdaniem trochę za wcześnie. Karolkowa - Twoja szkoła to jakaś przy przychodni albo szpitalu, że takie terminy? Zapisywałam się do prywatnej, ale mieli kontrakt z NFZ, więc było bezpłatnie dla mnie (za udział męża płaciliśmy 50 zł), tylko trzeba było wybrać od nich położną. Akurat super się trafiła. U nich zapisać się można było po 20 tygodniu i tak zaczęłam chodzić, kurs trwał 10 tygodni i szczerze to żałowałam, że nie zapisałam się trochę później, bo pod koniec ciąży już przwue nic nie pamiętałam. Na szczęście dużo notowalam 🙂

kalade lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodziłam do szkoly na nfz ale nie w szpitalu. A to celowy wybor, bo chcialam sie dowiedziec co szczerze mysla o szpitalach w moim miescie. No i faktycznie pomogli mi dokonac wyboru, mimo ze nie narzucali zadnego to poprostu konkretnie powiedzieli o wadach i zaletach kazdego.
    W mojej bylo tak, ze jakos po 20tc mozna bylo sie zapisac bo tak im tak narzucil nfz. Ja chodzilam od chyba 17tc, bo mi zalezalo zaczac jak majszybciej, zeby malo jezdzic zimą. Wpisali mnie poprostu w papiery z wczesniejsza data porodu.

Polozna mialam oddelegowana wlasnie ze szkoly. I teraz w sumie musze sie zorientowac jak to jest, czy przyjdzie mi poza szkoła. Babka byla spoko, nie wtracala sie nadmiernie, nie miala staroswieckich zasad i zdjela mi szybko w domu szwy po nacieciu (tak byly samorozpuszczalne, ale rozpuszczalyby sie duzo dluzej, a bez ich ulga byla niesamowita :D)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy od 3 dni :) Rzadko bo jestem w ciaglym ruchu ale kilka musniec i stukniec dziennie jest. :)

Gabriella, małżowinka lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja chodziłam do szkoly na nfz ale nie w szpitalu. A to celowy wybor, bo chcialam sie dowiedziec co szczerze mysla o szpitalach w moim miescie. No i faktycznie pomogli mi dokonac wyboru, mimo ze nie narzucali zadnego to poprostu konkretnie powiedzieli o wadach i zaletach kazdego.
    W mojej bylo tak, ze jakos po 20tc mozna bylo sie zapisac bo tak im tak narzucil nfz. Ja chodzilam od chyba 17tc, bo mi zalezalo zaczac jak majszybciej, zeby malo jezdzic zimą. Wpisali mnie poprostu w papiery z wczesniejsza data porodu.

Polozna mialam oddelegowana wlasnie ze szkoly. I teraz w sumie musze sie zorientowac jak to jest, czy przyjdzie mi poza szkoła. Babka byla spoko, nie wtracala sie nadmiernie, nie miala staroswieckich zasad i zdjela mi szybko w domu szwy po nacieciu (tak byly samorozpuszczalne, ale rozpuszczalyby sie duzo dluzej, a bez ich ulga byla niesamowita :D)

O tak, moja też fajnie mówiła jak w każdym szpitalu, bez wskazywania konkretnego. I to było super, utwierdziło mnie w moim wyborze.

Ze zdjęciem szwów też potwierdzam, co prawda miałam wewnątrz, ale jeden wystawał i jak mi go zdjęła w domu to ulga nieziemska 🙂

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ