Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
1000 gratulacje 😁
Mój teść to złoty człowiek, a teściowa jak nie jest coś po jej myśli to już nosem kręci. Jest typem człowieka, który zawsze marudzi. Zawsze było mi przykro, że religię stawia ponad wszystko. Kiedy mieszkaliśmy w mieście oddalonym od jej miejsca zamieszkania ok 25 km, to przez 5 lat odwiedziła nas dwa razy, twierdząc, że to za daleko. Ale na religijną wycieczkę to pojechała 10 h autokarem..
To czego się obawiam po porodzie, to że nie będzie respektować mojego zdania i zasad co do wychowania dzieci.1000 lubi tę wiadomość
-
Paulinye wrote:Gratulacje
Czy to prawda, że w ciąży nie powinno się przebywać w pomieszczeniu z nawilżaczem ultradźwiękowym ? Doszły mnie takie słuchy, a niestety powietrze coraz bardziej suche. Dziwi mnie to, bo mój nawilżacz ma nawet program "baby" do stosowania w pokojach małych dzieci. -
Dzięki dziewczyny
Mmiska, no właśnie płci nie było widać, byłam zawiedziona aczkolwiek pani dr powiedziała, ze wydaje jej się, ze będzie drugi chłopak, zaraz jednak stwierdziła, ze mam się nie przywiązywać do tej myśli, ale chyba coś tam jednak musiała widzieć -
Kuzynka mojego męża ostatnio opowiadała że na każdej wizycie lekarz widział chłopaka a gdy przyszła rodzic to w szpitalu okazało się że to dziewczynka także chyba naprawdę nie ma co się nastawiac a tym bardziej na tak wczesnym etapie ciąży skoro widział fiutka a nagle go nie było03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Już nie mogę doczekać się mojej poniedziałkowej wizyty, a prenatalnych babka powiedziała nam ze to chłopak ( była bardzo pewna tego co mówi) ale że mamy potwierdzić na kolejnej wizycie. Od kilku dni już mi się śni ta wizyta, na jednej dzidziuś odwrócił się centralnie pupą i widzieliśmy siusiaka i jajka 😁,w kolejnym śnie moje dziecko było mega owłosione (moj mąż jest bardzo owłosiony) i też był siusiak. także ciekawa jestem jak mój mózg zareaguje jak okaże się, że to jednak dziewczynka🤣
Czy wam dziewczyny też już tak brzuszki widać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 14:59
-
Ja mam już ogromny brzuch jak 6mc ale to druga ciąża, krótki odstęp i jeszcze miesnie brzucha mi się rozeszły przy wielowodziu więc bez ćwiczeń nigdy mi brzuch nie zniknie.
W pierwszej ciąży wiedziałam płeć już w 12tyg, lekarz nie miał wątpliwości i przy każdym kolejnym badaniu potwierdzal, ale synek zawsze prawie był rozkraczony idealnie i to dlatego 😂 -
Właśnie dzwonili z kliniki i powiedzieli, że są wyniki badania Nipt. Wszystko jest ok, nie ma podwyższonego ryzyka:)
aniaem86, diversik89, Gabriella, juna, Mmiśka, MrsKiss, summer..86, XKamaCX, małżowinka, karolkowa, kanapa, Słoneczko123, Misia90, nowa na dzielni, pingwinkowa lubią tę wiadomość
-
Mi strasznie bebech wyskoczył w dodatku bez sensu bo najbardziej nad pępkiem a dzidziuś przecież jest niżej, ale ostatnio lekarka stwierdziła że mam lekką przepuklinę plus rozejście mięśni i myślę że to może dlatego. Ale ukryć go jest już bardzo ciężko...
-
Ja mieszkam z treściami tzn. w ich domu mamy osobne piętro, jesteśmy w trakcie budowy swojego domu, ale na ich pomoc nie ma co liczyć kontakt taki mniej więcej jak z dalszymi sąsiadami. Moi rodzice mieszkają ok. 3 km od nas tyle, że tata pracuje za granicą na nich na szczęście można liczyć w kryzysowych sytuacjach. Mając już dwójkę dzieci też nauczyliśmy się być samowystarczalni. Nie mam problemu z zakupami z dziećmi. Pod opieką dziadków zostawiamy jak muszę iść do lekarza a mąż w pracy albo po prostu starsza córka chce pobyć z dziadkami.
-
Ja byłam na USG w LuxMed z pakietu żeby mieć skierowanie na badania.
No i wyszło dziś, że na 80% dziewuszka, bo nic między nogami widać nie było. Cieszę się niesamowicie, chociaż nie przywiązuję się narazie do tej myśli bo bobo było tak ruchliwe, że nie zdziwię się jak coś gdzieś sie zawinęło, podwinęło i skryło. No i nie dziwię się, że tak silnie czuje ruchy ostatnio skoro to taki wierciuch.
No i ogólnie wyszło, że dziecko ma już 140g co już odpowiada siatce centylowej 16 tygodnia, a jestem w 15tym, więc już mnie wzięły obawy, że dziecko będzie duże. A przy mojej posturze trochę się duzej wagi obawiam. No ale to dopiero 15ty tydzień, wiec licze, ze dalej takiego tempa wzrostu, aż nie będzie
A no i za wczasu polecam zapisanie sobie tej strony: http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php bo już nadchodzi ten czas, gdzie waga, a nie cm będą miały znaczenie. ) Nie wiem kiedy to zleciało.Gabriella, Mmiśka, pingwinkowa, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
Kalade super, teraz już się możesz całkiem uspokoić
Ja w obwisłych rzeczach mam już widoczny brzuch ale w luzniejszych mogę go jeszcze spokojnie ukryć. Za to zaczynam już naprawdę często czuć ruchy czasami mam aż wrażenie, ze można je już minimalnie poczuć z zewnątrz, ale to może mi się wydaje. Chociaż ja mam chyba bardzo cienka powłokę brzuszną bo np. od tętnicy brzusznej potrafił mi cały pępek podskakiwać
A rodzice i teściowie u mnie bardzo spoko i chętni do pomocy, tylko daleko, obydwoje ponad 200 km od nas wiec nie będzie łatwo z pomocą przy maluchu w razie czego, moi ewentualnie rozważają przeprowadzenie się do naszego miasta na emeryturę, ale to jeszcze dobre kilka latWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 09:03
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny