X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczenia jakieś są, ale też widać jak bardzo wszystkie dzieci różnią się od siebie, także każda z nas i tak nayczy się swoich doswiadczen przy maluchu. U nas na początku rożek i śpiworek. Ale odkąd córka zaczeła sie swobodnie ruszać to śpiworek stał się dla niej złem. To samo z resztą z kołdrą. Ona nie lubi być przykryta czymkolwiek. Każde przykrycie chociaż stópki, nawet jak już mocno śpi kończy się piekielną awanturą. :D Dlatego już odpuściliśmy i jest grubiej na noc ubierana.
    Ale na początek rożek i spiworek jak najbardziej na tak. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj pani kasjerka w markecie zawołała mnie na początek kolejki xD Czyli chyba mi się dobrze wydawało, że już mi wywaliło brzucha :P
    Przewijak planuje chyba kupić jakiś z ikei, w pierwszych miesiącach przy przebieraniu ciągle tych kup był dla nas niezbędny. Gdzieś po pół roku, jak córka juz była bardziej mobilna i większa, to łatwiej mi było ją przewijać na łóżku. Ale pół roku z takim maluszkiem to bardzo dużo czasu, więc na pewno teraz też kupię przewijak. Później łatwo to wszystko na szczęście odsprzedać na olxie;)
    Rożek też mi się akurat sprawdził, zawijałam w niego małą do spania, raz jak oba rożki miałam w praniu to dałam jej taką małą kołdrę z kompletu od kosza Mojżesza... tak wywijała nogami że cała ta kołdra jej wylądowała na twarzy a ja prawie zeszłam na zawał jak to zobaczyłam.
    Kosz Mojżesza mam jeszcze po córce więc na pewno będzie używany. .. jak mi się uda z niego wyprowadzić wszystkie jej maskotki :P
    O rany rany już się nie mogę doczekać tego kompletowania wyprawki, chyba niedługo zacznę :D

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 19 października 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym zacząć kompletować wyprawkę od stycznia, ale jak wyjdzie zobaczymy.
    Czy któraś z was słyszała jakieś opinie o wózkach firmy tutis? nad tym się zastanawiam.

2a723bfcf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, to jednak na przewijak muszę przewidzieć miejsce.
    A mam jeszcze takie pytanie, jeśli spacerówka rozkłada się na płasko tomozna w niej wozić malucha od urodzenia? Czyjednak niezbędna jest gondola?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie bez gondoli nie wyobrażam. Zapinanie takiego maluszka w pasy w spacerowce bez bocznej osłony, zabezpieczenia - totalnie na nie. Ale wiadomo każdy robi jak uważa. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Dzięki Dziewczyny, to jednak na przewijak muszę przewidzieć miejsce.
    A mam jeszcze takie pytanie, jeśli spacerówka rozkłada się na płasko tomozna w niej wozić malucha od urodzenia? Czyjednak niezbędna jest gondola?

Nie wiem czy można, ale ja bym chyba nie próbowała. Jednak w gondoli jest materacyk, który wydaje mi się lepszy do leżenia dla takiego maluszka. Poza tym pasy w spacerówce będą na początku raczej za duże, a bez to bym się bała że maluszek wyleci przy jakiejś większej górce. No jakoś zupełnie nie widzę noworodka w spacerówce, ale jak mówiłam - czy nie można lub nie jest wskazane to nie wiem.
    Widziałam na osiedlu jedna babkę, która chyba nie chciała kupować gondoli i na początku spacerowała z dzieckiem w foteliku wpiętym w stelaż, ale to już zdecydowanie odradzam, bo to akurat już niezdrowe - maluszek jak najkrócej powinien przebywać w foteliku.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka miała spacerowkę podwójną, bo dzieciaczki rok po roku, i dla tego mniejszego miała taką wkładkę, coś jak gondola tylko ze sztywnego materiału. Ciężko mi to opisać, no ale wiem że coś takiego jest :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondola przez te minimum 4-5 miesiecy jest niezastapiona jak dla mnie ;) ale pozniej smialo na plasko i ja juz wozilam w spiworku bo bylo zimno takze mial elegancko :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 14:10

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ,zaczynam sie martwic bo twardnieje mi brzuch i ciagnie do dolu jak przejde chociaz 500 metrow :/ chodze taka skulona w pół. Chyba zaopatrzw sie w magnez moze to pomoze

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W gondoli jest materacyk. W spacerowce nie ma. Nigdy nie probowalam wozicod razu spacerowce. Ciężko stwierdzić. Wydaje mi sie ze spacerowki nie da sie calkiem plasko rozłożyć.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak z pasami może być ciężko u noworodka. A czy posiadacie albo zamierzacie nabyć wózek 2 w 1? Mi się spodobał wózek nuna mixx 2 w 1. Narazie widziałam go tylko w necie, to ciężko stwierdzić jak się prowadzi. Muszę na żywo obejrzeć. Nie wiem czy lepiej najpierw kupić wózek z gondolą i później spacerowke jak już nadajdzie taka potrzeba, czy od razu 2 w 1.

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla noworodka nie jest to calkiem plaskie ale dla dziecka kilka miesięcy juz jest bo dziecko jezt dluzsze i inaczej lezy ja sie konsultowalam w sprawie spacerowki z ortopeda ;) moj syn majac 3 miesiace skończone wazyl 7 kg i 70 cm nie mieścił sie w zadne siatki centylowe , dopiero po 8 miesiącu przystopowal :D takze z kazdym dzieckiem jest inaczej i kazda tego doświadczy

Gabriella jezeli zamierzasz zmieniac wozek na lekka spacerowke to sama.gondola wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 14:45

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie jakieś wózki typu sama gondola już na oku? Ja też chcę kupić teraz samą gondolę, bo spacerówka z zestawu nam się zupełnie nie sprawdziła. Ale chyba jestem jakaś ślepa i wszędzie tylko widzę wózki 2w1 :/

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    A macie jakieś wózki typu sama gondola już na oku? Ja też chcę kupić teraz samą gondolę, bo spacerówka z zestawu nam się zupełnie nie sprawdziła. Ale chyba jestem jakaś ślepa i wszędzie tylko widzę wózki 2w1 :/
    Hmm chyba w sklepach z wozkami sie da , tak mi sie wydaje aczkolwiek dokładnie nie wiem :D

Ja mialam uzywana gondole i do kompletu nieużywana spacerowke bo Pani od ktorej kupilam nie uzywala wgl i tak samo ja , zostawilam u tesciow tam sie przydaje na wsi :p
    A wozek mam.bebetto holand i dla mnie gondola bardzo dobra , jedna z większych wygodna dla malucha :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich, które znalazłam w internecie, gdzie można kupić sam wózek głęboki to napewno Cybex i Mutsy, ale mówiąc szczerze jakoś szczególnie się nie rozglądałam. W sklepie stacjonarnym pewnie więcej propozycji będą mieli. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    A jakie minusy są spacerówki z zestawu?
    Mi na necie też wyświetlają się same zestawy albo 3w1 albo 2w1.

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie minusem było to jak moja córka siedziała w spacerówce z zestawu - jest dość drobna a to siedzisko było jakieś wielkie, ona zjeżdżała, aż nie mogłam na nią tam patrzeć. I przede wszystkim wózek był ciężki, składany na dwie części, my dość dużo podróżujemy i chcieliśmy czegoś lżejszego i w jednym kawałku;) spacerowkę mam Valco i na pewno zostanie dla drugiego bobasa, bo uwielbiam ten wózek. Wiem, że mogłabym tez do Valco dokupić gondolę, ale mieszkam na wiosce, drogi dziurawe, wiec na spacery potrzebuję czegoś z dobrą amortyzacją. Miałam wózek Adamex Pajero i on był fajny, na wszystkich wybojach dzidzią bujało chyba na tyle przyjemnie, że zasypiała mi prawie od razu i potrafiła tak spać godzinami. Oczywiście jak tylko nie przestawałam chodzić :P

Gabriella lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mialam zestaw 3w1 ale fakt spacerowka przekladana do stelazu jest bardziej "duza" niz sama spacerowka kupiona. Mi tam to nie przeszkadzalo bo jedynie jezdzilam wozkiem po asfalcie i nigdzie go nie musialam nosic.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie waga to jest najwiekszy minus . Skladanie , sama jedna reka nie zloze jak mam dziecko na rekach a spacerowke lekka juz tak jednym guzikiem , jakos te spacerowki sa dziwnie wyprofilowane dziecko w nim lezy jakos koslawo

i wiekszosc fotelikow tych z 3w1 jest antymadatami nie maja zadnych atestow , sa oczywscie wyjątki gdzie daja porządny innej firmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 16:07

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 października 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, potwierdzam... Spacerówki wielkie, ciężkie, kiepsko dopasowane do dziecka. Takie 6-7 miesieczne dziecko w nich ginie.
    A fotelik z 3w1 (jeśli nie jest to zestaw kombinowany albo np. Maxi cosi, cybex itp) to zwykle zło. To nie jest coś co uchroni dziecko podczas wypadku, a chyba o to ma nam chodzić... No i przede wszystkim - fotelik musi być dobrany do samochodu.
    Chociaż ja wiem jak jest - mi też znajome mówiły - nie kupuj wózka ze spacerówką, bo to nie ma sensu. No i i tak kupiłam. Teraz przy drugim już wiem co miały na myśli. :D A do zakupu fotelikow polecam sieć 8gwiazdek,juz kiedyś o nich tu wspominalam. Na wózku można zaoszczędzić, ale fotelik to priorytet, niezależnie, czy jezdzisz duzo, czy malo. Wypadek moze byc i pod domem. Czego nikomu nie zycze.

Mmiśka lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ