Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Doświadczenia jakieś są, ale też widać jak bardzo wszystkie dzieci różnią się od siebie, także każda z nas i tak nayczy się swoich doswiadczen przy maluchu. U nas na początku rożek i śpiworek. Ale odkąd córka zaczeła sie swobodnie ruszać to śpiworek stał się dla niej złem. To samo z resztą z kołdrą. Ona nie lubi być przykryta czymkolwiek. Każde przykrycie chociaż stópki, nawet jak już mocno śpi kończy się piekielną awanturą. Dlatego już odpuściliśmy i jest grubiej na noc ubierana.
Ale na początek rożek i spiworek jak najbardziej na tak. -
Dzisiaj pani kasjerka w markecie zawołała mnie na początek kolejki xD Czyli chyba mi się dobrze wydawało, że już mi wywaliło brzucha
Przewijak planuje chyba kupić jakiś z ikei, w pierwszych miesiącach przy przebieraniu ciągle tych kup był dla nas niezbędny. Gdzieś po pół roku, jak córka juz była bardziej mobilna i większa, to łatwiej mi było ją przewijać na łóżku. Ale pół roku z takim maluszkiem to bardzo dużo czasu, więc na pewno teraz też kupię przewijak. Później łatwo to wszystko na szczęście odsprzedać na olxie;)
Rożek też mi się akurat sprawdził, zawijałam w niego małą do spania, raz jak oba rożki miałam w praniu to dałam jej taką małą kołdrę z kompletu od kosza Mojżesza... tak wywijała nogami że cała ta kołdra jej wylądowała na twarzy a ja prawie zeszłam na zawał jak to zobaczyłam.
Kosz Mojżesza mam jeszcze po córce więc na pewno będzie używany. .. jak mi się uda z niego wyprowadzić wszystkie jej maskotki
O rany rany już się nie mogę doczekać tego kompletowania wyprawki, chyba niedługo zacznę -
nick nieaktualny
-
Gabriella wrote:Dzięki Dziewczyny, to jednak na przewijak muszę przewidzieć miejsce.
A mam jeszcze takie pytanie, jeśli spacerówka rozkłada się na płasko tomozna w niej wozić malucha od urodzenia? Czyjednak niezbędna jest gondola?
Nie wiem czy można, ale ja bym chyba nie próbowała. Jednak w gondoli jest materacyk, który wydaje mi się lepszy do leżenia dla takiego maluszka. Poza tym pasy w spacerówce będą na początku raczej za duże, a bez to bym się bała że maluszek wyleci przy jakiejś większej górce. No jakoś zupełnie nie widzę noworodka w spacerówce, ale jak mówiłam - czy nie można lub nie jest wskazane to nie wiem.
Widziałam na osiedlu jedna babkę, która chyba nie chciała kupować gondoli i na początku spacerowała z dzieckiem w foteliku wpiętym w stelaż, ale to już zdecydowanie odradzam, bo to akurat już niezdrowe - maluszek jak najkrócej powinien przebywać w foteliku. -
nick nieaktualnyNo tak z pasami może być ciężko u noworodka. A czy posiadacie albo zamierzacie nabyć wózek 2 w 1? Mi się spodobał wózek nuna mixx 2 w 1. Narazie widziałam go tylko w necie, to ciężko stwierdzić jak się prowadzi. Muszę na żywo obejrzeć. Nie wiem czy lepiej najpierw kupić wózek z gondolą i później spacerowke jak już nadajdzie taka potrzeba, czy od razu 2 w 1.
-
Dla noworodka nie jest to calkiem plaskie ale dla dziecka kilka miesięcy juz jest bo dziecko jezt dluzsze i inaczej lezy ja sie konsultowalam w sprawie spacerowki z ortopeda moj syn majac 3 miesiace skończone wazyl 7 kg i 70 cm nie mieścił sie w zadne siatki centylowe , dopiero po 8 miesiącu przystopowal takze z kazdym dzieckiem jest inaczej i kazda tego doświadczy
Gabriella jezeli zamierzasz zmieniac wozek na lekka spacerowke to sama.gondola wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 14:45
-
MrsKiss wrote:A macie jakieś wózki typu sama gondola już na oku? Ja też chcę kupić teraz samą gondolę, bo spacerówka z zestawu nam się zupełnie nie sprawdziła. Ale chyba jestem jakaś ślepa i wszędzie tylko widzę wózki 2w1
Ja mialam uzywana gondole i do kompletu nieużywana spacerowke bo Pani od ktorej kupilam nie uzywala wgl i tak samo ja , zostawilam u tesciow tam sie przydaje na wsi :p
A wozek mam.bebetto holand i dla mnie gondola bardzo dobra , jedna z większych wygodna dla malucha -
Z takich, które znalazłam w internecie, gdzie można kupić sam wózek głęboki to napewno Cybex i Mutsy, ale mówiąc szczerze jakoś szczególnie się nie rozglądałam. W sklepie stacjonarnym pewnie więcej propozycji będą mieli.
-
nick nieaktualnyMrsKiss wrote:A macie jakieś wózki typu sama gondola już na oku? Ja też chcę kupić teraz samą gondolę, bo spacerówka z zestawu nam się zupełnie nie sprawdziła. Ale chyba jestem jakaś ślepa i wszędzie tylko widzę wózki 2w1
Mi na necie też wyświetlają się same zestawy albo 3w1 albo 2w1. -
Dla mnie minusem było to jak moja córka siedziała w spacerówce z zestawu - jest dość drobna a to siedzisko było jakieś wielkie, ona zjeżdżała, aż nie mogłam na nią tam patrzeć. I przede wszystkim wózek był ciężki, składany na dwie części, my dość dużo podróżujemy i chcieliśmy czegoś lżejszego i w jednym kawałku;) spacerowkę mam Valco i na pewno zostanie dla drugiego bobasa, bo uwielbiam ten wózek. Wiem, że mogłabym tez do Valco dokupić gondolę, ale mieszkam na wiosce, drogi dziurawe, wiec na spacery potrzebuję czegoś z dobrą amortyzacją. Miałam wózek Adamex Pajero i on był fajny, na wszystkich wybojach dzidzią bujało chyba na tyle przyjemnie, że zasypiała mi prawie od razu i potrafiła tak spać godzinami. Oczywiście jak tylko nie przestawałam chodzić
Gabriella lubi tę wiadomość
-
Dla mnie waga to jest najwiekszy minus . Skladanie , sama jedna reka nie zloze jak mam dziecko na rekach a spacerowke lekka juz tak jednym guzikiem , jakos te spacerowki sa dziwnie wyprofilowane dziecko w nim lezy jakos koslawo
i wiekszosc fotelikow tych z 3w1 jest antymadatami nie maja zadnych atestow , sa oczywscie wyjątki gdzie daja porządny innej firmyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2019, 16:07
-
Tak, potwierdzam... Spacerówki wielkie, ciężkie, kiepsko dopasowane do dziecka. Takie 6-7 miesieczne dziecko w nich ginie.
A fotelik z 3w1 (jeśli nie jest to zestaw kombinowany albo np. Maxi cosi, cybex itp) to zwykle zło. To nie jest coś co uchroni dziecko podczas wypadku, a chyba o to ma nam chodzić... No i przede wszystkim - fotelik musi być dobrany do samochodu.
Chociaż ja wiem jak jest - mi też znajome mówiły - nie kupuj wózka ze spacerówką, bo to nie ma sensu. No i i tak kupiłam. Teraz przy drugim już wiem co miały na myśli. A do zakupu fotelikow polecam sieć 8gwiazdek,juz kiedyś o nich tu wspominalam. Na wózku można zaoszczędzić, ale fotelik to priorytet, niezależnie, czy jezdzisz duzo, czy malo. Wypadek moze byc i pod domem. Czego nikomu nie zycze.Mmiśka lubi tę wiadomość