X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Juna, gratulacje :) Nie ma to jak dobre wieści :)

Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała/zamierza korzystać z pieluszek wielorazowych? Ja się bardzo mocno na nie nastawiam (już nawet kilka kupiłam :)), ale oczywiście jak to wyjdzie w praniu to zobaczymy... :)

Ja jakoś chyba po prostu za leniwa jestem. Nie wyobrażam sobie latać z tymi pieluchami, spierać gówienka itd. niby boli mnie trochę ilość tych wyrzucanych jednorazówek, no ale nie mogłam się zebrać , żeby przejść na wielo. Teraz to przy dwójce w pieluchach to już totalna abstrakcja i nawet nie będę się nad tym zastanawiac. szczerze podziwiam kobiety, które ich używają. No i piękne te pieluszki! Jedynie na basen kupiłam córce wielorazową. Chociaż tyle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 18:17

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Ja jakoś chyba po prostu za leniwa jestem. Nie wyobrażam sobie latać z tymi pieluchami, spierać gówienka itd. niby boli mnie trochę ilość tych wyrzucanych jednorazówek, no ale nie mogłam się zebrać , żeby przejść na wielo. Teraz to przy dwójce w pieluchach to już totalna abstrakcja i nawet nie będę się nad tym zastanawiac. szczerze podziwiam kobiety, które ich używają. No i piękne te pieluszki! Jedynie na basen kupiłam córce wielorazową. Chociaż tyle.

Ja to samo, niestety pampersy są bardzo wygodnym rozwiązaniem, moj wali takie kupska, ze nie wyrobilabym z wielorazowymi :P a nie wiedziałam ze są na basen takie! To jest akurat spoko opcja, muszę się zaopatrzyć :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko w brzuchu serfuje od 10 minut🤣 brzuch faluje czuc jak dziecko siw kręci , jestem w szoku jak ta druga ciąża szybko sie rozwija , w pierwszej dziecko tylko laskotalo na tym etapie:D

małżowinka lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Ja to samo, niestety pampersy są bardzo wygodnym rozwiązaniem, moj wali takie kupska, ze nie wyrobilabym z wielorazowymi :P a nie wiedziałam ze są na basen takie! To jest akurat spoko opcja, muszę się zaopatrzyć :)

Polecam kąpieluszkę kokosi - jedyna regulowana jaka znalazlam, dla dzieci 5-15kg. Ma napki po bokach i w kroku też można regulować. Pozostałe jakie widziałam miały rozmiarowkę, więc częściej trzeba by było wymieniać.

1000 lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Moje dziecko w brzuchu serfuje od 10 minut🤣 brzuch faluje czuc jak dziecko siw kręci , jestem w szoku jak ta druga ciąża szybko sie rozwija , w pierwszej dziecko tylko laskotalo na tym etapie:D

Ale super! Ja jeszcze nie czuje za bardzo ruchów. Myślałam, że teraz będą jakoś szybko, bo poprzednio zaczęłam czuć w 17 tygodniu, a tu koniec 16-go i praktycznie nic. Aż się zaczynam denerwować czy wszystko ok. Na szczęście jutro wizyta.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Ale super! Ja jeszcze nie czuje za bardzo ruchów. Myślałam, że teraz będą jakoś szybko, bo poprzednio zaczęłam czuć w 17 tygodniu, a tu koniec 16-go i praktycznie nic. Aż się zaczynam denerwować czy wszystko ok. Na szczęście jutro wizyta.
    Napewno wszystko dobrze :) wydaje mj sie ze to kwestia ulozenia dziecka lozyska itp . Ja mam slabe mięśnie o cesarce to moze dlatego szybciej , i niestety w tej ciazy ciagle walcze z niedowagą pomimo tego ze zaczelam juz jeść :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie czuję i trochę mi smutno z tego powodu :) Ale to pierwsza ciąża, więc pewnie muszę jeszcze poczekać

1267e64ec8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra czula dopiero w 20 takze nie ma reguly ale tez sie nie moglam doczekac za pierwszym razem wiec wiem co czujesz. Juz niedlugo maluch sie odezwie a pozniej nie da spac :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj i dzisiaj czułam takie łaskotanie w brzuchu. Myślę, że to może być to. Czułam tylko w określonej pozycji i to przez chwilę.

Pingwinkowa, powodzenia na wizycie 😊

pingwinkowa lubi tę wiadomość

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciazy tez czulam bardzo wczesnie ruchy wiec nie wykluczone ze teraz bedzie jeszcze wczesniej

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 21 października 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Juna, gratulacje :) Nie ma to jak dobre wieści :)

Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała/zamierza korzystać z pieluszek wielorazowych? Ja się bardzo mocno na nie nastawiam (już nawet kilka kupiłam :)), ale oczywiście jak to wyjdzie w praniu to zobaczymy... :)

Ja przy córce zaczęłam używać w okolicach jej 13 mż, ale wciąż nie jesteśmy na 100% w wielo. Na noc zakładam jej zwykłego pampera, na dłuższe wyjścia też i czasami w domu jak nie mam siły, bo np. córa jest chora i wisi na mnie non stop to też jedziemy na jedno. Ale generalnie fajna sprawa. Przy drugim też mam zamiar stosować, ale na pewno nie wcześniej niż rozszerzenie diety. Ciężko mi wyobrazić sobie mleczne kupki na wielo, no i na początku tych zmian też jest dużo więcej niż teraz. Ciężko mi wyobrazić sobie te 12-15 zmian na dobę na wielo. Także zacznę, ale raczej po 6 mż. Młodego, a do tego czasu mam nadzieję, że Starsza się odpieluchuje :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 21 października 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie czuje oprócz kłucia i pobolewania. Ale lekarz mówił, że może kuć, bo dalej się rozciąga. Nie umiem się doczekać kiedy poczuję te ruchy.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po in vitro, jak długo macie lub miałyście brać progesteron??

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • kalade Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Mi w klinice kazali do około 20tc

karolkowa lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Mi po usg 1 trymestru lekarz powiedziała, że mozemy odstawiać stopniowo - 10 tabsów, które mi zostało miałam brać co drugi dzień. Nie miałam żadnych sensacji po odstawieniu.

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja przy córce zaczęłam używać w okolicach jej 13 mż, ale wciąż nie jesteśmy na 100% w wielo. Na noc zakładam jej zwykłego pampera, na dłuższe wyjścia też i czasami w domu jak nie mam siły, bo np. córa jest chora i wisi na mnie non stop to też jedziemy na jedno. Ale generalnie fajna sprawa. Przy drugim też mam zamiar stosować, ale na pewno nie wcześniej niż rozszerzenie diety. Ciężko mi wyobrazić sobie mleczne kupki na wielo, no i na początku tych zmian też jest dużo więcej niż teraz. Ciężko mi wyobrazić sobie te 12-15 zmian na dobę na wielo. Także zacznę, ale raczej po 6 mż. Młodego, a do tego czasu mam nadzieję, że Starsza się odpieluchuje :P
    No właśnie, ja póki co nie mam żadnego wyobrażenia, ale jestem bardzo zmotywowana i staram się ostatnio być jak najbardziej eko. Poza tym u nas w domu jest duży problem z wynoszeniem śmieci 🤣 Zdecydowanie łatwiej jest wstawić pranie 😉 Może się uda od pierwszych dni w domu, ale biorę pod uwagę to, że po paru dniach rzuce wszystko w kąt i pójdę po pampersy.

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:
    Ja odstawiam za tydzień. Tylko ja byłam na naturalnym cyklu i brałam jeden lutinus dziennie.

• blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 22 października 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie, dzidziuś rośnie wszystko jest ok, tylko jakoś się mało ruszał. chyba mam pecha i w czasie wizyt śpi. Może przed wizytą powinnam najpierw pospacerować, bo do lekarza jedziemy kawałek.
    Zaczyna mnie to martwić, że tak mało się rusza chociaż lekarz twierdzi, że wszystko dobrze.

Ja też zastanawiałam się na wielorazowymi pieluchami, ale nie wiem czy nie jestem zbyt wygodna i leniwa do tego🙈

Dziewczyny czy umawiacie się gdzieś dodatkowo na połówkowe, czy robicie u swojego lekarza.

2a723bfcf6.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:

Ja odstawilam tydzień temu. Trochę wyprosilam to odstawienie bo już mnie ta luteina do szału doprowadzala, miałam przez nią wieczne podrażnienie. Odstawilam stopniowo i póki co wszystko ok. 4 listopada wizyta i doktor stwierdził że sprawdzi szyjke, jak będzie wszystko ok to już do niej nie będziemy wracać :) w klinice nic na ten temat nie mówili, stwierdzili ze lekarz prowadzący przejmuje teraz pałeczkę i tyle..

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_eyed_girl wrote:
    Jesteśmy po wizycie, dzidziuś rośnie wszystko jest ok, tylko jakoś się mało ruszał. chyba mam pecha i w czasie wizyt śpi. Może przed wizytą powinnam najpierw pospacerować, bo do lekarza jedziemy kawałek.
    Zaczyna mnie to martwić, że tak mało się rusza chociaż lekarz twierdzi, że wszystko dobrze.

Ja też zastanawiałam się na wielorazowymi pieluchami, ale nie wiem czy nie jestem zbyt wygodna i leniwa do tego🙈

Dziewczyny czy umawiacie się gdzieś dodatkowo na połówkowe, czy robicie u swojego lekarza.

Moja córka w pierwszej połowie ciąży nigdy się nie ruszała na USG. Nawet na zdjęciach z usg była zawsze tak samo ułożona - po tej samej stronie, głowa zawsze mniej więcej w tym samym miejscu. Też się martwiłam, ale lekarka mówiła, że wszystko ok i że po prostu mam leniuszka w brzuchu. I miała rację :)

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ