Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
blue_eyed_girl wrote:Jesteśmy po wizycie, dzidziuś rośnie wszystko jest ok, tylko jakoś się mało ruszał. chyba mam pecha i w czasie wizyt śpi. Może przed wizytą powinnam najpierw pospacerować, bo do lekarza jedziemy kawałek.
Zaczyna mnie to martwić, że tak mało się rusza chociaż lekarz twierdzi, że wszystko dobrze.
Ja też zastanawiałam się na wielorazowymi pieluchami, ale nie wiem czy nie jestem zbyt wygodna i leniwa do tego🙈
Dziewczyny czy umawiacie się gdzieś dodatkowo na połówkowe, czy robicie u swojego lekarza.
Co do prenatalnych to moj gin ma slaby sprzęt wiec wolam umowic sie do kliniki.
-
blue_eyed_girl wrote:Jesteśmy po wizycie, dzidziuś rośnie wszystko jest ok, tylko jakoś się mało ruszał. chyba mam pecha i w czasie wizyt śpi. Może przed wizytą powinnam najpierw pospacerować, bo do lekarza jedziemy kawałek.
Zaczyna mnie to martwić, że tak mało się rusza chociaż lekarz twierdzi, że wszystko dobrze.
Ja też zastanawiałam się na wielorazowymi pieluchami, ale nie wiem czy nie jestem zbyt wygodna i leniwa do tego🙈
Dziewczyny czy umawiacie się gdzieś dodatkowo na połówkowe, czy robicie u swojego lekarza.
Chyba nie masz się czym martwić ja byłam zdziwiona jak na USG ostatnio małe skakało bo w pierwszej ciąży na każdym USG synek leżał praktycznie nieruchomo, chyba był śpiochem po prostu nie zostało mu to niestety wszystko jest z nim w porządku i teraz ruchowo nadrabia lenistwo w brzuchu
Połówkowe robię u swojego lekarza -
Mój też się mało rusza, najbardziej machal wszystkim w 9 tygodniu a teraz tak sobie sennie faluje nogami i rękami ale co wizyte jest odwrotnie , raz głowa po lewej, raz po prawej2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Paatka wrote:Ja połówkowe robie u lekarza z certyfikatem, tego samego co prenatalne. Jestem umówiona na wizytę w 2 połowie listopada.
Mi lekarz kazał przyjść w skończonym 22tc, więc dopiero koło 17 grudnia 😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 10:51
-
Ja też robię połówkowe u tej samej lekarki z certyfikatem co prenatalne, mój lekarz nie ma certyfikatu i sam odesłał mnie w pierwszej ciąży wiec teraz idę tym samym torem.
Co do poruszania się bobasa polecam cole trochę przed badaniem;) u mnie zadziałało aż za bardzo i trudno było cokolwiek zmierzyć więc żeby badanie było dobre to może i lepiej że leniuch 😂 -
Ja ide jak będzie 21+2 Ostatnio też koło tego tygodnia byłam. Połówkowe jest ważne bo sprawdza wszystkie narządy wewnętrzne. Mi lekarz prowadzący dopiero 3 badanie pozwolił sobie w 1 ciąży odpuścić i zrobić u niego. Ale ja i tak robiłam u lekarza z certyfikatem dla własnego spokoju.
-
Ja też jeszcze nie jestem umówiona, w sobotę mam wizytę taką comiesięczną, więc pewnie wtedy się umówimy i chyba będzie to przełom listopada i grudnia. Ja chodzę na wszystko do swojej lekarz prowadzącej, szukałam specjalnie takiej, żeby miała papierki na robienie badań.
-
małżowinka wrote:A mi lekarz kazał przyjść 12 listopada i mówił że zrobimy połówkowe 🤔 może coś pokręcił.
Dziś mnie koleżanka zapytała czy mam dzidziusia w brzuchu więc już nic się nie ukryje 😜 -
Ja teraz mam przyjść w 20 tygodniu do swojego na kontrolę szyjki i taką ogólną, a potem w 22 na połówkowe. Na prenatalne mój prowadzący mnie zawsze do innej podsyła ale sam też to potem kontroluje . Teraz sprawdzał jeszcze jakieś PH i inne dziwne rzeczy . A jaką macie długość szyjki? Ja jakoś ciut ponad 3,5 cm. Mówił, że spoko, ale trzeba ją kontrolować czy nie kombinuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 13:33
2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualny
-
https://fetalmedicine.org/lists/map/certified/NT tu są wszyscy, którzy mają. Kliknij na Polskę i wyszukaj2019 początek - strata, 10 tc
nick nieaktualny
-
Aaaaaaa widzisz, wydawało mi się, że to jest ogólnie do prenatalnych Pierwszych i połówkowych2019 początek - strata, 10 tc
do wykonania USG połówkowego nie jest potrzebny certyfikat.
Z artykułu mamyginekolog: " Istnieją certyfikaty FMF oraz PTG do wykonywania tego badania – jednak jest wiele bardzo dobrych lekarzy, którzy niekoniecznie te certyfikaty posiadają, a badanie wykonają prawidłowo. (W odróżnieniu od USG genetycznego w 11-13 tygodniu – do wykonania którego lekarz obowiązkowo powinien mieć certyfikat FMF. Jest to inny certyfikat niż do wykonywania badania USG połówkowego)."
-
karolkowa wrote:Dziewczyny po in vitro, jak długo macie lub miałyście brać progesteron??
Ja jeszcze biorę cały zestaw😥 3x duphaston, 2x luteina dopochwowa i zastrzyki clexane... Już mnie to męczy, ale jakoś przecierpię😕
Dziewczyny byłam wczoraj na wizycie, wszystko ok😁 chłopiec dalej jest chłopcem😂 i na każdym usg wywija, ciągle się rusza, chyba w matkę się wda😃 waży już 170 gram. Termin z 09.04.2020 przeniesiony na 01.04.2020. Jak tak dalej pójdzie, to nie będzie z kwietnia tylko z marca😮MrsKiss, nowa na dzielni, aniaem86, Gabriella, kanapa, karolkowa lubią tę wiadomość
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2