Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
No termin z USG jest często mało wiarygodne. Z resztą maszyna maszynie USG też nie równa. Dlatego ten z OM najbardziej zbliżony zwykle. No chyba, że miesiączki/owulacje bardzo nieregularne są. Dlatego też nie zmienia się terminu porodu w trakcie dalszego trwania ciąży.
Pamiętam jak mi w dzień porodu zrobili USG przy przyjęciu do szpitala a tam im wyszło 3970g, a u lekarza wcześniej dużo mniej. Byłam przestraszona, ale cały czas powtarzałam, że to niemożliwe, żeby dziecko przez 2 tygodnie tak urosło. Lekarka była jędzowata i jeszcze mnie straszyła, że jej USG jest bardzo dokładne...
Taktak.. a córka urodziła się z wagą 3340g Takie tam ponad 600g różnicy.
-
Paatka wrote:No termin z USG jest często mało wiarygodne. Z resztą maszyna maszynie USG też nie równa. Dlatego ten z OM najbardziej zbliżony zwykle. No chyba, że miesiączki/owulacje bardzo nieregularne są. Dlatego też nie zmienia się terminu porodu w trakcie dalszego trwania ciąży.
Pamiętam jak mi w dzień porodu zrobili USG przy przyjęciu do szpitala a tam im wyszło 3970g, a u lekarza wcześniej dużo mniej. Byłam przestraszona, ale cały czas powtarzałam, że to niemożliwe, żeby dziecko przez 2 tygodnie tak urosło. Lekarka była jędzowata i jeszcze mnie straszyła, że jej USG jest bardzo dokładne...
Taktak.. a córka urodziła się z wagą 3340g Takie tam ponad 600g różnicy.
No to u mnie podobnie, jako ze rodziłam dluuuugo po terminie to zdążyłam pojawić się raz na izbie przyjęć zestresowana ze dziecko za mało się rusza (albo za dużo, już nie pamietam ). I jak mnie zbadała to wyszło, ze mały już wtedy wazy ponad 4 kg, a pamietam, ze na wywołanie miałam się stawić dopiero za tydzień! Jak wróciłam do domu to cały wieczor przeryczałam, ze ja nie dam rady go urodzić jakies 10 dni później urodziłam i ważył 3740
Ja mam termin porodu w karcie ciąży na 23 kwietnia, aplikacje wyznaczają mi termin na 21-22 kwietni, z kolei na różnych stronach termin porodu wyliczalo mi na 26 kwietnia. I bądź tu człowieku mądry to wszystko oczywiście na podstawie OM
A w ogóle to jest 6.20 a ja od godziny nie spie, ostatnio cierpię na taka bezsenność, ze masakra, moje prawie roczne dziecko zaczęło spać w nocy lepiej niż ja -
A ja byłam 2 dni przed przyjęciem do szpitala u lekarza i 3700 na świetnym sprzęcie, w dniu przyjęcia w szpitalu 4000, a następnego dnia córka się urodziła 4030 :p
Nie ma się co tak stresować tymi terminami i tak dziecko wyjdzie jak przyjdzie pora a nie termin -
Gabriella wrote:Ja mam termin na 25.04 i mam nadzieję, że zdążę przed majówką, bo jak wtedy przyjadę na porodówkę to pewnie większość personelu będzie na urlopie a reszcie będę przeszkadzać.
Gabriella lubi tę wiadomość
-
Mi z OM wychodzi 7-8 kwietnia, a z wymiarów i owulacji taki bardziej 4 kwietnia albo i nawet wcześniej, zawsze mówię ze termin na pierwszy tydzień kwietnia i po problemie2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja poprzednio miałam termin z OM na 21.08, wyliczali z usg 16.08, a urodziłam 1.08. Z córką miałam z OM na 4.10, wyliczali z usg na 10.10, a urodziłam 25.09. Teraz z kolei z OM wychodzi 12.04, do karty ciąży z pierwszego usg mam wpisane 19.04, a ostatnio już mu wychodziło 14.04. Obym do 1.04 donosiła 😀
-
tofirus wrote:Ja poprzednio miałam termin z OM na 21.08, wyliczali z usg 16.08, a urodziłam 1.08. Z córką miałam z OM na 4.10, wyliczali z usg na 10.10, a urodziłam 25.09. Teraz z kolei z OM wychodzi 12.04, do karty ciąży z pierwszego usg mam wpisane 19.04, a ostatnio już mu wychodziło 14.04. Obym do 1.04 donosiła 😀
-
Cześć drogie Panie
Niestety nie potrafie być na bieżąco, bo mam urwanie głowy z przeprowadzką ale widze ciekawe rzeczy sie dzieja z tymi terminami moja pierworodna miala byc wedlug OM na 9.05. pozniej po jakims czasie lekarz sobie umyślił ze jest mniejsza niz na dany tydzień, i skorygowal na koniec termin na 17.05. (co mialo innym lekarzom niby dac tylko do zrozumienia zeby brali pod uwage tez ten termin, aby w razie czego za wczas nie konczyc ciazy) - a skonczylo sie i tak 2x wywoływaniem i królewna przywitala sie z nami dopiero 23.05.
Teraz niby termin mam na 16.04. wedlug USG i do tej pory lekarz go tylko potwierdzal, bo niestety z poczatku nie moglam sobie przypomniec kiedy byla OM takze narazie nie ma zadnych kombinacji na szczęście i trzymamy sie tego.
A o to i nasze maleństwo, niestety jeszcze nam nie znane, choc lekarz ponoc juz widzial co to, ale ja palnelam ze nie wiem czy chce wiedziec no i mi burak nie powiedział grrr.. stwierdził ze najwyzej na nastepnej wizycie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 11:02
nowa na dzielni, Gabriella, blue_eyed_girl, kanapa lubią tę wiadomość
-
aniaem86 wrote:To chyba jest tak, że przyjmuje się termin porodu z OM, chyba że z usg wychodzi różnica wìeksza niż 7 dni - wtedy bierze się z usg. Czy jakoś tak
Teraz ciesze sie ze te terminy mam bliskie sobie bo bede pewniejsza kiedy co i jak.
-
Dziewczyny zakochałam się w wózku 😍 Bebetto Luca Pro 04 😍 miała któraś z Was doczynienia z tym wózkiem? Martwi mnie w nim tylko torba na zakupy bo przez zamek niewiele się w niej zmieści ale z drugiej strony można ją odpiac z wózka i wziąć na ramię także wydaje mi się to dużym plusem.
Jakie wy macie typy wózków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 13:20
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Dziewczyny zakochałam się w wózku 😍 Bebetto Luca Pro 04 😍 miała któraś z Was doczynienia z tym wózkiem? Martwi mnie w nim tylko torba na zakupy bo przez zamek niewiele się w niej zmieści ale z drugiej strony można ją odpisać z wózka i wziąć na ramię także wydaje mi się to dużym plusem.
Jakie wy macie typy wózków? -
nick nieaktualny
-
Mmiśka wrote:Mam bebetto holland gondola super sluzyla dobra amortyzacja wozek byl kupiony uzywany ale dalej dla drugiego syna jak nówka :p
Oooo i jak ta torba? Faktycznie wydaje się mała?03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Sesil wrote:Oooo i jak ta torba? Faktycznie wydaje się mała?
Mialam taką prawie identyczną tylko kolor inny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 13:40
-
Ładny ten wózek, tez mi się podoba . Taki fajny prosty. Ja planowałam odkupić od znajomych Mutsy Igo, ale jeszcze pomyśle
A ile w ogóle waza wasze maluchy na usg? Bo j nie zwróciłam wcześniej uwagi, ale mój jest chyba małym pączkiem bo mam wpisane 150 g, a w apce na ten tydzień wyskoczyło mi ze pod koniec 16 tygodnia może ważyć 120g2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:Ładny ten wózek, tez mi się podoba . Taki fajny prosty. Ja planowałam odkupić od znajomych Mutsy Igo, ale jeszcze pomyśle
A ile w ogóle waza wasze maluchy na usg? Bo j nie zwróciłam wcześniej uwagi, ale mój jest chyba małym pączkiem bo mam wpisane 150 g, a w apce na ten tydzień wyskoczyło mi ze pod koniec 16 tygodnia może ważyć 120g
A od którego tc podają wagę dziecka na usg?