Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
No termin z USG jest często mało wiarygodne. Z resztą maszyna maszynie USG też nie równa. Dlatego ten z OM najbardziej zbliżony zwykle. No chyba, że miesiączki/owulacje bardzo nieregularne są.
Dlatego też nie zmienia się terminu porodu w trakcie dalszego trwania ciąży.
Pamiętam jak mi w dzień porodu zrobili USG przy przyjęciu do szpitala a tam im wyszło 3970g, a u lekarza wcześniej dużo mniej. Byłam przestraszona, ale cały czas powtarzałam, że to niemożliwe, żeby dziecko przez 2 tygodnie tak urosło. Lekarka była jędzowata i jeszcze mnie straszyła, że jej USG jest bardzo dokładne...
Taktak.. a córka urodziła się z wagą 3340g
Takie tam ponad 600g różnicy.
-
Paatka wrote:No termin z USG jest często mało wiarygodne. Z resztą maszyna maszynie USG też nie równa. Dlatego ten z OM najbardziej zbliżony zwykle. No chyba, że miesiączki/owulacje bardzo nieregularne są.
Dlatego też nie zmienia się terminu porodu w trakcie dalszego trwania ciąży.
Pamiętam jak mi w dzień porodu zrobili USG przy przyjęciu do szpitala a tam im wyszło 3970g, a u lekarza wcześniej dużo mniej. Byłam przestraszona, ale cały czas powtarzałam, że to niemożliwe, żeby dziecko przez 2 tygodnie tak urosło. Lekarka była jędzowata i jeszcze mnie straszyła, że jej USG jest bardzo dokładne...
Taktak.. a córka urodziła się z wagą 3340g
Takie tam ponad 600g różnicy.
No to u mnie podobnie, jako ze rodziłam dluuuugo po terminie to zdążyłam pojawić się raz na izbie przyjęć zestresowana ze dziecko za mało się rusza (albo za dużo, już nie pamietam
). I jak mnie zbadała to wyszło, ze mały już wtedy wazy ponad 4 kg, a pamietam, ze na wywołanie miałam się stawić dopiero za tydzień! Jak wróciłam do domu to cały wieczor przeryczałam, ze ja nie dam rady go urodzić
jakies 10 dni później urodziłam i ważył 3740 
Ja mam termin porodu w karcie ciąży na 23 kwietnia, aplikacje wyznaczają mi termin na 21-22 kwietni, z kolei na różnych stronach termin porodu wyliczalo mi na 26 kwietnia. I bądź tu człowieku mądry
to wszystko oczywiście na podstawie OM 
A w ogóle to jest 6.20 a ja od godziny nie spie, ostatnio cierpię na taka bezsenność, ze masakra, moje prawie roczne dziecko zaczęło spać w nocy lepiej niż ja
-
A ja byłam 2 dni przed przyjęciem do szpitala u lekarza i 3700 na świetnym sprzęcie, w dniu przyjęcia w szpitalu 4000, a następnego dnia córka się urodziła 4030 :p
Nie ma się co tak stresować tymi terminami i tak dziecko wyjdzie jak przyjdzie pora a nie termin
-
Mamy ten sam termin. Też się boję że może się przedłużyć na majówkęGabriella wrote:Ja mam termin na 25.04 i mam nadzieję, że zdążę przed majówką, bo jak wtedy przyjadę na porodówkę to pewnie większość personelu będzie na urlopie a reszcie będę przeszkadzać.
Gabriella lubi tę wiadomość
-
Mi z OM wychodzi 7-8 kwietnia, a z wymiarów i owulacji taki bardziej 4 kwietnia albo i nawet wcześniej, zawsze mówię ze termin na pierwszy tydzień kwietnia i po problemie
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja poprzednio miałam termin z OM na 21.08, wyliczali z usg 16.08, a urodziłam 1.08. Z córką miałam z OM na 4.10, wyliczali z usg na 10.10, a urodziłam 25.09. Teraz z kolei z OM wychodzi 12.04, do karty ciąży z pierwszego usg mam wpisane 19.04, a ostatnio już mu wychodziło 14.04. Obym do 1.04 donosiła 😀
-
Haha ciekawe te obliczenia , fajnie w sumie rodzic tak z zaskoczenia ja na taki porod liczylam ale niestety dziecko leniwe bylo :ptofirus wrote:Ja poprzednio miałam termin z OM na 21.08, wyliczali z usg 16.08, a urodziłam 1.08. Z córką miałam z OM na 4.10, wyliczali z usg na 10.10, a urodziłam 25.09. Teraz z kolei z OM wychodzi 12.04, do karty ciąży z pierwszego usg mam wpisane 19.04, a ostatnio już mu wychodziło 14.04. Obym do 1.04 donosiła 😀
-
Cześć drogie Panie

Niestety nie potrafie być na bieżąco, bo mam urwanie głowy z przeprowadzką
ale widze ciekawe rzeczy sie dzieja z tymi terminami
moja pierworodna miala byc wedlug OM na 9.05. pozniej po jakims czasie lekarz sobie umyślił ze jest mniejsza niz na dany tydzień, i skorygowal na koniec termin na 17.05. (co mialo innym lekarzom niby dac tylko do zrozumienia zeby brali pod uwage tez ten termin, aby w razie czego za wczas nie konczyc ciazy) - a skonczylo sie i tak 2x wywoływaniem i królewna przywitala sie z nami dopiero 23.05. 
Teraz niby termin mam na 16.04. wedlug USG i do tej pory lekarz go tylko potwierdzal, bo niestety z poczatku nie moglam sobie przypomniec kiedy byla OM
takze narazie nie ma zadnych kombinacji na szczęście i trzymamy sie tego.
A o to i nasze maleństwo, niestety jeszcze nam nie znane, choc lekarz ponoc juz widzial co to, ale ja palnelam ze nie wiem czy chce wiedziec no i mi burak nie powiedział grrr..
stwierdził ze najwyzej na nastepnej wizycie 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 11:02
nowa na dzielni, Gabriella, blue_eyed_girl, kanapa lubią tę wiadomość
-
U mnie wychodzila duza roznica bo mialam pozno owulacje. I w sumie rozbierznosc byla miesieczna. Dlatego jak porod zaczal sie prawie miesiac przed terminem z owu to bylam w panice ze dziecko będzie wczesniakiem. Panie polozne wtedy zapytaly kiedy termin z OM i stwierdzily ze rodze o czasie.aniaem86 wrote:To chyba jest tak, że przyjmuje się termin porodu z OM, chyba że z usg wychodzi różnica wìeksza niż 7 dni - wtedy bierze się z usg. Czy jakoś tak

Teraz ciesze sie ze te terminy mam bliskie sobie bo bede pewniejsza kiedy co i jak.

-
Dziewczyny zakochałam się w wózku 😍 Bebetto Luca Pro 04 😍 miała któraś z Was doczynienia z tym wózkiem? Martwi mnie w nim tylko torba na zakupy bo przez zamek niewiele się w niej zmieści ale z drugiej strony można ją odpiac z wózka i wziąć na ramię także wydaje mi się to dużym plusem.
Jakie wy macie typy wózków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 13:20
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!

-
Mam bebetto hollandSesil wrote:Dziewczyny zakochałam się w wózku 😍 Bebetto Luca Pro 04 😍 miała któraś z Was doczynienia z tym wózkiem? Martwi mnie w nim tylko torba na zakupy bo przez zamek niewiele się w niej zmieści ale z drugiej strony można ją odpisać z wózka i wziąć na ramię także wydaje mi się to dużym plusem.
Jakie wy macie typy wózków?
gondola super sluzyla
dobra amortyzacja wozek byl kupiony uzywany ale dalej dla drugiego syna jak nówka :p
-
nick nieaktualny
-
Mmiśka wrote:Mam bebetto holland
gondola super sluzyla
dobra amortyzacja wozek byl kupiony uzywany ale dalej dla drugiego syna jak nówka :p
Oooo
i jak ta torba? Faktycznie wydaje się mała?
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!

-
Uzywalam 5 miesiecy tyle co gondole ,torba zdala swoj egzamin chcoiaz tzreba bylo uwazac zeby byla zamknieta bo latwo cos zgubic :pSesil wrote:Oooo
i jak ta torba? Faktycznie wydaje się mała?
Mialam taką prawie identyczną tylko kolor inny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 13:40
-
Ładny ten wózek, tez mi się podoba
. Taki fajny prosty. Ja planowałam odkupić od znajomych Mutsy Igo, ale jeszcze pomyśle 
A ile w ogóle waza wasze maluchy na usg? Bo j nie zwróciłam wcześniej uwagi, ale mój jest chyba małym pączkiem bo mam wpisane 150 g, a w apce na ten tydzień wyskoczyło mi ze pod koniec 16 tygodnia może ważyć 120g
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja bardzo chciałam wózek Mutsy Igo, ale mąż się uparł na Cybexa.nowa na dzielni wrote:Ładny ten wózek, tez mi się podoba
. Taki fajny prosty. Ja planowałam odkupić od znajomych Mutsy Igo, ale jeszcze pomyśle 
A ile w ogóle waza wasze maluchy na usg? Bo j nie zwróciłam wcześniej uwagi, ale mój jest chyba małym pączkiem bo mam wpisane 150 g, a w apce na ten tydzień wyskoczyło mi ze pod koniec 16 tygodnia może ważyć 120g
A od którego tc podają wagę dziecka na usg?