X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 23 października 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się dowiedziałam, że synek mojej szefowej ma ospę. Moja szefowa oraz ja przechodziłyśmy już ospę. Z jej dzieckiem kontaktu nie mam. Chyba nic mi nie grozi co nie ?

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ładny ten wózek, tez mi się podoba :). Taki fajny prosty. Ja planowałam odkupić od znajomych Mutsy Igo, ale jeszcze pomyśle :)

A ile w ogóle waza wasze maluchy na usg? Bo j nie zwróciłam wcześniej uwagi, ale mój jest chyba małym pączkiem bo mam wpisane 150 g, a w apce na ten tydzień wyskoczyło mi ze pod koniec 16 tygodnia może ważyć 120g :D

Moja (albo moj xd) na ostatniej wizycie w 15+2 też miała 150g ;)

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka na ten moment nastawiam się też na Cybexa, ale jeszcze duzo czasu, wiec moze mi sie odmienic. :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Co do wózka na ten moment nastawiam się też na Cybexa, ale jeszcze duzo czasu, wiec moze mi sie odmienic. :D
    Oj może, tym bardziej jak dotkniesz i poogladasz
    Maz próbował mnie.przekonac najpierw do stokke, ale ten w ogóle mi.sie nie podobał, był jakiś wysoki, że dziury w drodze bym nie zobaczyła 🤣 no i miał.mala, kubelkowa spacerowke. On z kolei nie chciał Mutsy, bo słabo wykonany jego zdaniem.
    Później znalazł na olx nowego cybex 2w1 za bardzo dobra cene i już kupił 🤣

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za grosze odkupuję od brata Jedo Trim 2w1. Wygląda fajnie, oni zadowoleni. Zobaczymy czy i nam w praktyce przypadnie do gustu :)

Mmiśka lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Właśnie się dowiedziałam, że synek mojej szefowej ma ospę. Moja szefowa oraz ja przechodziłyśmy już ospę. Z jej dzieckiem kontaktu nie mam. Chyba nic mi nie grozi co nie ?

Jeśli szefowa nie będzie miała ospy to nic Ci nie grozi. Kontakt z kontaktem nie jest kontaktem ;) zresztą jeśli badałaś w ciąży przeciwciała albo na 100% wiesz, że przeszłaś ospę w przeszłości to generalnie nic Ci nie grozi ;)

Paulinye lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 23 października 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z OM i z usg wychodzi na 15.04, na prenatalnych babka powiedziała, że 13.04, a w poniedziałek na badaniu znowu 15.04 tylko nie wiem czy lekarz dobrze zmierzył małego bo był trochę wygięty.

U nas dziś gorszy dzień.. czuję dziwne rozpieranie, ucisk i delikatny ból w kroczu, trochę sprzątałam do południa, mam nadzieję, że nic sobie nie narobiłam. Trochę mnie to martwi ale staram się nie panikować..
    Na pocieszenie samej siebie przypominam sobie poranne fikołki malucha. Rybka pływa😍

2a723bfcf6.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak macie łożysko umieszczone?
    Ja w pierwszej ciąży miałam z przodu, teraz mam z tyłu. I nie wiem, czy to to, że druga ciąża, czy to łożysko, czy oba kryteria razem. Ale jestem w szoku jak już mocno ruchy czuje. W pierwszej ciąży zdecydowanie później miałam takie odczucia niż teraz. A aktualnie falowania brzucha, mąż już czuje kopy. No szok dla mnie.
    Lekarka mi mówiła, że ruchy będą wyraźniejsze, a co gorsza to, że z łożyskiem z tyłu bóle krzyżowe są zwykle intensywniejsze. A jak ja z łożyskiem z przodu miałam koszmarne bóle krzyża, to az sie boję co będzie teraz.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez takie kopniaki ale szczeze mowiac zaponnialam gdzie jest lozysko , za tydzien mam wizytę to lekarz przypomni :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy mi się wydaje, ale jak leżę i się skupiam to też czasami czuje jakby mi taką rybka w brzuchu pływają i się odbijala od brzucha. To możliwe, że to dzidzia tak szybko daje znać o sobie?
    Przed chwilą jeszcze psiak wskoczył mi lapa na brzuch, waży 7kg. Chyba nie ma sie czym martwic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 18:38

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    A ja nie wiem czy mi się wydaje, ale jak leżę i się skupiam to też czasami czuje jakby mi taką rybka w brzuchu pływają i się odbijala od brzucha. To możliwe, że to dzidzia tak szybko daje znać o sobie?
    Przed chwilą jeszcze psiak wskoczył mi lapa na brzuch, waży 7kg. Chyba nie ma sie czym martwic?
    To moze byc to :) u mnie w tym tygodniu co u Ciebie byla taka rybka :)

kalade lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 23 października 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba glupieje, nie mozliwe chyba zebym oberwala kopniaka? Mialam wrazenie jak by ktos pilka o sciane uderzyl, jednorazowo :O tymbardziej ze lozysko mam tym razem z przodu, z tego co lekarz mowil. W poprzedniej ciazy mialam lozysko na tylnej sciance, ale ruchy zaczelam odczuwac dopiero kolo 18/19 tygodnia.

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam ostatnio kontakt z ospą i strasznie się zestresowałam. Co prawda ponoć mama twierdzi, że przechodziłam to choróbsko,ale oczywiście dokumentacji u rodzinnego brak 😣 książeczkę też mi wcięło 😕 Przeciwciał nie zrobiłam bo 2 tyg oczekiwania na wynik to i tak po ptakach. No i jak tylko o tym myślę to się zamartwiam..
    Co do ruchów to ja z kolei nic jeszcze nie czuję.
    A łożysko mam chyba z przodu.

• Paulinye Ekspertka

Wysłany: 23 października 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko nisko z przodu
    Ruchów dalej nic :( nie umiem się już doczekać.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Mam psa 14 kilogramowego i w pierwszej ciąży też mi wskakiwał kilka razy na brzuch. Nic się nie stało, tam jest taka bariera do dzidzi że chyba nie ma nawet możliwości ;) Teraz albo mi się pies zestarzał albo się mnie boli bo juz tak nie skacze :P
    Ja idę jutro do lekarza bo to glupie przeziębienie mnie nie chce opuścić, kaszle od kilku dni jak oszalała a dzisiaj tak mnie bolała głowa, chyba od zatok, że się bałam nią ruszać. Mam nadzieje tylko, że przepisze mi coś więcej niż inhalacje z soli i syrop prenalen :(

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Mam psa 14 kilogramowego i w pierwszej ciąży też mi wskakiwał kilka razy na brzuch. Nic się nie stało, tam jest taka bariera do dzidzi że chyba nie ma nawet możliwości ;) Teraz albo mi się pies zestarzał albo się mnie boli bo juz tak nie skacze :P
    Ja idę jutro do lekarza bo to glupie przeziębienie mnie nie chce opuścić, kaszle od kilku dni jak oszalała a dzisiaj tak mnie bolała głowa, chyba od zatok, że się bałam nią ruszać. Mam nadzieje tylko, że przepisze mi coś więcej niż inhalacje z soli i syrop prenalen :(
    Uff.. dzięki, nie będę się martwić:) mój niestety ma adhd, więc ma pewno nie raz jeszcze.to się zdarzy.
    Współczuję przeziębienia, oby lekarz jakoś jutro pomógł!:)

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:

Oj współczuję, przerabiałam to w zeszłym tygodniu. Lekarka niestety nic nie przepisała (osłuchowo było czysto), a ja myślałam że umrę od tego suchego kaszlu. I od niego głowa mnie bolała.
    Nie wiem co dokładnie pomogło, bo zaczęłam stosować jednocześnie - miód gryczany (to akurat lekarka doradziła, że jak na kaszel to tylko gryczany) i syrop z cebuli. Następnego dnia jak ręką odjął.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie łożysko z przodu, więc dlatego nie czuje jeszcze ruchów. Z córką już na tym etapie czułam, ale wtedy łożysko miałam z tyłu.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się przechorowało ospę to chyba można mieć półpaśca, także ja bym była ostrożna ale wszystko w granicach rozsądku

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja mam nadal poranne wymioty!?.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ