X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mam na prenatalnych napisane, że kosmówka jest zlokalizowana na ścianie przedniej, to czy to jest to samo, że łożysko mam na przedniej ścianie??
    Do mnie wczoraj do pokoju w pracy wszedł koleś, który wiedział o mojej ciązy i po paru minutach rozmowy oznajmił, że ma zapalenie oskrzeli.... no bez komentarz...

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam napisane na prenatalnych, że kosmówka zlokalizowana jest tylnej ścianie i też się zastanawiam czy łożysko też mam na tylnej ścianie. Na prenatalnych nie mam nic napisanego o łożysku.

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno byc napisane łożysko na przednien scianie czy cos w tym stylu.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam napisane że kosmówka jest na przedniej ścianie. To chyba właśnie to łożysko. Bo jak wpisałam w Google to wyszukiwało mi o łożysku ;)
    W ogóle nie wiem kiedy lekarz zlokalizował to łożysko bo nic na ten temat nie napomknął :p

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To o samym łożysku nie mam ani słowa :/ W sobotę lekarz to dopytam, gdzie ono :)

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam we wtorek to też zapytam o łożysko.

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej nie mam ostatnio możliwości zaglądać regularnie staram się nadrabiać, ale ostatnio i to mi nie wychodzi.

U mnie mdłości też jeszcze nie minęły, ale wcześniej też się długo utrzymywały.

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale masakra , poszlam z synem do sklepu ktory mam 5 minut od domu, tak mi siw slabo zrobilo ze musialam usiąść na podlodze w sklepie zeby nie zemdlec :/ no tak to jeszcze nie bylo , coraz bardziej mnie to niepokoi dobrze ze w srode wizyta:(

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam taką sytuacje na poczatku ciazy . Polozylam sie juz spac a po chwili poczulam ze zaraz zemdlele. Zbieglam na dół do rodzicow i czulam sie zaraz sie przewroce ... Masakra. Na szczescie po chwili przeszlo

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej jak w tym czasie jest sie samemu z dzieckiem , to jeszcze strach o nie :/ rzadko wychodze sama ale myslalam ze jest ok

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to masakra jakas.. mi się już tak nie zdarza ale do około 13 tyg nie wychodziłam z domu bo na schodach już bym padła.. ja mam takie czasem właśnie wizję że coś mi się stanie gdy będę sama w domu z dzieckiem i co wtedy, zanim nas znajdą to czy mu się nic nie stanie, chore wiem ale w mojej głowie zmęczonej mdłościami mam już bagno:p

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Kurcze to masakra jakas.. mi się już tak nie zdarza ale do około 13 tyg nie wychodziłam z domu bo na schodach już bym padła.. ja mam takie czasem właśnie wizję że coś mi się stanie gdy będę sama w domu z dzieckiem i co wtedy, zanim nas znajdą to czy mu się nic nie stanie, chore wiem ale w mojej głowie zmęczonej mdłościami mam już bagno:p
    Mam takie same mysli chyba juz te wszystkie objawy mi siadly na mozg :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się do tej pory udaje takie względnie naturalne obroty i kondycję utrzymać, bo funkcjonuje jak wcześniej (poza pora kładzenia się spać :D). Mam wrażenie, ze mi to służy póki co ale tez zaczynam dostawać wyraźne info od ciała ze mam trochę zwolnić, przede wszystkim nie dźwigać. Nie szczypałam się z tym ale teraz serio tylko coś ciężkiego podniosę to czuje krzyż brzuch i ciało wysyła sygnał: chyba sobie jaja robisz ze będziesz to nieść :P

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy zaczynacie kompletowanie wyprawki?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie potrzebuje nic ( po synku polowa rzeczy jest nowa nie uzywana , a beda urodzeni prawie w tym samym czasie wiec sie wszystko zgra :p)oprócz pieluszek bambusowych do okrycia x3 :p uwielbiam je , chlodzą w upale a jak jest chlodno to ogrzewają ;)
    Zostaja tylko koszule i biustonosze dla mnie , rzeczy do szpitala. :p

Dalej tylko waham.sie co z wozkiem czy jednak kupic taki rok po roku czy tylko dostawka 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2019, 13:38

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze kupic na pewno wozek i łóżeczko. Lozeczko mamy zniszczone a wozek potrzebuje drugi. Ubranka pewnie wszystkie mam po synu.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koło 20 tyg. coś tam zaczne. Kosmetyki, wózek, łóżeczko dostawne, no i z ciuszkami też napewno poszaleje nawet przy tej samej płci. :D
    Ale do kupienia założeniowo dużo mniej niż po pierwszej ciąży.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Kiedy zaczynacie kompletowanie wyprawki?
    Ja właśnie kupiłam wózek i przy okazji dostałam masę ciuchów, ale to od brata ciotecznego. Musiał się pozbyć, bo zagraca mu mieszkanie :)

MrsKiss, Mmiśka lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś właśnie kupiłam pierwszy pajacyk :D był taki ładny brudnoróżowy i mięciutki, a że mąż powiedział "kupujemy" to nie było się co zastanawiać :P myślałam, że zacznę wyprawkę kompletować jakoś po badaniu połówkowym, ale nie wiem czy wytrzymam :D jeszcze jutro jedziemy na dziecięce targi, niby mam zamiar kupić coś tylko starszej córce, ale po dzisiaj już wiem jak to się może skończyć :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze kupic komode , i z poczatkiem nowego roku biore sie za pranie itp tym razem nie zostawie tego na pozniej bo jestem w kiepskiej formie i cos poprawy nie przewiduje :p jakies wgl mam dziwne przeczucia ze porod zacznie sie za nim pójdę na planowany termin CC

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ