X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    A czy są tu jeszcze dziewczyny co w ogóle nic jeszcze nie czują?
    Ja jedyne co to te nieszczęsne kłucia raz z prawej raz z lewej strony i na tym byłby koniec.
    Jak pisałam wyżej, ja jeszcze nic nie czuję i moja lekarka powiedziała, że ze względu na położenie łożyska na przedniej ścianie i że to moja pierwsza ciąża, mogę zacząć czuć nawet za jakiś miesiąc.

1267e64ec8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Jak pisałam wyżej, ja jeszcze nic nie czuję i moja lekarka powiedziała, że ze względu na położenie łożyska na przedniej ścianie i że to moja pierwsza ciąża, mogę zacząć czuć nawet za jakiś miesiąc.

Mi tez wmawiali ze pierworodki nie czuja ruchow wczesnie a ja czulam przed 20tc. Sama nie bylam pewna czy to to przez takie gadanie położnej.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie powiedziałam ze czuje już chyba powoli ruchy to powiedział ze nieeee, na ruchy jeszcze trochę wcześnie :P dziad jeden. Czuje no, nawet jak mi włożył to usg to mały się w srodku kotłował. Fakt, ze czuje bardzo lekko i z 3-4 razy dziennie może po kilka minut, ale co to niby innego może być jak nie ruchy :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    A czy są tu jeszcze dziewczyny co w ogóle nic jeszcze nie czują?
    Ja jedyne co to te nieszczęsne kłucia raz z prawej raz z lewej strony i na tym byłby koniec.

Mnie od dwóch dni jakby ciągnie, rozpiera- nie umiem zidentyfikować tego bólu, ale umiejscowiony dość nisko i po bokach. Najbardziej odczuwałam przy chodzeniu. Dodatkowo plecy mnie pobolewają, a dzisiaj wstałam z bólem głowy 😡
    Ruchów nie czuję.
    Dziewczyny na każdej wizycie macie robione usg ?
    Mam wizyty średnio co miesiąc, czekam na kolejna po prenatalnych.
    No i nie umiem się nie stresować, chyba nigdy mi nie przejdzie 😑

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na kazdej wizycie usg , rowno ci 4 tygodnie chyba ze cos jest nie tak to co 2 ;) teraz mam w środę i tez juz nie moge sie doczekac zeby mlodego zobaczyc :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 13:38

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam na kazden wizycie.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na każdej co 3 tyg. I jeszcze dodatkowe co jakis czas w LuxMed jak ide po skierowanie na badania.
    Także teraz sie zlozylo tak, ze w poniedziałek znów zobacze maleństwo po 1.5 tyg. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam na każdej wizycie USG - co 4 tygodnie :) teraz 14 listopada i już sie nie mogę doczekać :D od kiedy na ostatnim USG zobaczyłam skaczącego skrzata to zupełnie inaczej myśle już o tym dziecku, chyba w końcu dotarło do mnie, ze będę miała drugie :P

Jak tam wasze dzieciaki po zmianie czasu? U mnie pobudka o 5.50 po ciężkiej nocy :P według starego czasu spoko, ale według nowego dramat :P myslalam ze będzie spał jak kamień po imprezie roczkowej która już wczoraj urządziliśmy, ale niestety, było zupełnie na odwrót :D

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to śpioch, więc spała do 8. Tatko ją zabrał na śniadanie, a ja pospałam do 9 bo w nocy coś średnio mi szło zasypianie...

1000 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pobudka nienajgorzej - 6:30. Ale noc za to dramat. Nie pamiętam kiedy ostatnio byłam tak nieprzytomna jak dziś - w nocy wstawaliśmy do córki kilkanaście razy🤦

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG prywatnie mam na każdej wizycie, czyli co 4 tygodnie. Na nfz ostatnio nie miałam, ale tu nie spodziewam się więcej niż 4 przez całą ciążę.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakas dziwna noc az w szoku bylam bo dawno tak nie mial . Usypia o 20 wstal o polnocy i gadał do drugiej . Wstal o 7 czyli o starej 8 czyli jak codziennie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 17:03

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    USG prywatnie mam na każdej wizycie, czyli co 4 tygodnie. Na nfz ostatnio nie miałam, ale tu nie spodziewam się więcej niż 4 przez całą ciążę.
    Tez chodze na nfz. Na poczatku mialam dwa razy usg potem dopiero w 13tc prywatnie i moj lekarz tez mi zrobil. Teraz jestem ciekawa czy mk zrobi czy dopiero prenatalne prywatnie ...

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje nocek ale moj syn pd zawsze jest ranny ptaszek i najdluzej do ktorej spal to do 8max jednak chodzi tez wczesnie spac bo o 20. Probowalam klasc go po 21-22 to niestety nic nie wnioslo bo i tak o 6 rano pobudka.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczw dziewczyny moze ktorejsx dziecko tak mialo. Syn mial w srode szczepienie juz to ostatnie i od wczoraj w miejscu klucia ma czerwone i taki guz twardy :( wzielam altacetem ale nie pomogło , fenistil tez nie dal rady . Teraz jeszcze sprobuje sodą . Moze ktoras miala taki przypadek? Jutro zadzwonie do naszej pani doktor ale martwi mnie to

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka po którymś szczepieniu tak miała. Za cholerę nie pamiętam po jakim, ale pielęgniarka nas uprzedzała, że może być taki twardy guzek i utrzymywać się nawet kilka tygodni. I zalecała na początku, póki zaczerwienione, smarować altacetem, żeby załagodzić. Zaczerwienienie zeszło po jakiś 2-3 dniach, a guzek po ok. 3 tygodniach.

Edit: nie dam sobie nic uciąć za to, ale jak spojrzałam na kalendarz szczepień, to wydaje mi się że to były pneumokoki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 19:24

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tylko prywatnie, ale miałam wrażenie, że każda ma częściej usg niż ja 🙂 Jestem jednak strasznie zestresowana, jak tak dalej pójdzie to nie zdążę się nacieszyć. Też tak miałyście przy 1 ciąży czy wyjątkowo nienormalna jestem🤔
    Trzymam kciuki za wizyty, moja również przede mną.

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Moja córka po którymś szczepieniu tak miała. Za cholerę nie pamiętam po jakim, ale pielęgniarka nas uprzedzała, że może być taki twardy guzek i utrzymywać się nawet kilka tygodni. I zalecała na początku, póki zaczerwienione, smarować altacetem, żeby załagodzić. Zaczerwienienie zeszło po jakiś 2-3 dniach, a guzek po ok. 3 tygodniach.

Edit: nie dam sobie nic uciąć za to, ale jak spojrzałam na kalendarz szczepień, to wydaje mi się że to były pneumokoki.
    U nas bylo to takie trzecie standardowe DTP,POLIo,HIB . Po pneumokokach to u nas byla mega histeria caly dzien 😟 no nic oby mu przeszlo bo szkoda malucha a jemu czyms posmarowac to tez graniczy z cudem tylko jak spi

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    Ja chodzę tylko prywatnie, ale miałam wrażenie, że każda ma częściej usg niż ja 🙂 Jestem jednak strasznie zestresowana, jak tak dalej pójdzie to nie zdążę się nacieszyć. Też tak miałyście przy 1 ciąży czy wyjątkowo nienormalna jestem🤔

W pierwszej ciąży dużo bardziej się stresowałam i z wieeeelką niecierpliwością czekałam na każde usg i zwłaszcza w pierwszej połowie czas pomiędzy masakrycznie mi się dłużył. Teraz nie mam najzwyczajniej w świecie za bardzo czasu na zamartwianie się i jedynie jak już czekam na wejście do gabinetu i samo USG to mam stresa.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    W drugiej siw bardziej stresuje bo w pierwszej czulam sie swietnie a teraz ciagle cos :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ