X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Ja dziś właśnie kupiłam pierwszy pajacyk :D był taki ładny brudnoróżowy i mięciutki, a że mąż powiedział "kupujemy" to nie było się co zastanawiać :P myślałam, że zacznę wyprawkę kompletować jakoś po badaniu połówkowym, ale nie wiem czy wytrzymam :D jeszcze jutro jedziemy na dziecięce targi, niby mam zamiar kupić coś tylko starszej córce, ale po dzisiaj już wiem jak to się może skończyć :P
    Będzie druga córcia? Bo nie pamietam :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co chyba daleka jestem od kupowania czegokolwiek.. jakoś tak przy pierwszym miałam większa chece z tym wszystkim a teraz nie mam sił po całym dniu z roczniakiem z charakterem i nie chce mi się nawet myśleć czego potrzebuje prócz odpoczynku.. pewnie pod koniec się obudzę z ręką w nocniku:p ubranka będzie mi siostra prac i prasować w styczniu w ferie bo ma wolne wtedy i przyjedzie mi pomóc:) jeśli faktycznie będzie dziewczynka to mam nadzieję że coś powybieram po synku nie niebieskiego z ubranek:p tylko pora zupełnie inna więc jakieś krótkie body na lato itak trzeba będzie kupić..
    Kurcze nie spojrzałam która z Was napisała że używa jakichś fajnych pieluszek bambusowych, jakiej firmy?
    A i o wózku myślę coraz częściej że chyba kupię używany taki rok po roku jednak dla dwójki bo mój synek akurat jest z tych lubiących wózek i może być jeszcze za mały na dostawke-siodelko samo..
    Chyba przez to samopoczucie jestem taka jakoś mało optymistyczna i mój zakupiholizm jest uśpiony;) bo dla synka miałam miliony ciuszkow, pewnie dlatego że miałam mnóstwo czasu😂 jednak pierwsza ciąża to zupełnie inna bajka.. aż mam czasem wyrzuty sumienia wobec tego małego życia:(

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Ja póki co chyba daleka jestem od kupowania czegokolwiek.. jakoś tak przy pierwszym miałam większa chece z tym wszystkim a teraz nie mam sił po całym dniu z roczniakiem z charakterem i nie chce mi się nawet myśleć czego potrzebuje prócz odpoczynku.. pewnie pod koniec się obudzę z ręką w nocniku:p ubranka będzie mi siostra prac i prasować w styczniu w ferie bo ma wolne wtedy i przyjedzie mi pomóc:) jeśli faktycznie będzie dziewczynka to mam nadzieję że coś powybieram po synku nie niebieskiego z ubranek:p tylko pora zupełnie inna więc jakieś krótkie body na lato itak trzeba będzie kupić..
    Kurcze nie spojrzałam która z Was napisała że używa jakichś fajnych pieluszek bambusowych, jakiej firmy?
    A i o wózku myślę coraz częściej że chyba kupię używany taki rok po roku jednak dla dwójki bo mój synek akurat jest z tych lubiących wózek i może być jeszcze za mały na dostawke-siodelko samo..
    Chyba przez to samopoczucie jestem taka jakoś mało optymistyczna i mój zakupiholizm jest uśpiony;) bo dla synka miałam miliony ciuszkow, pewnie dlatego że miałam mnóstwo czasu😂 jednak pierwsza ciąża to zupełnie inna bajka.. aż mam czasem wyrzuty sumienia wobec tego małego życia:(
    Ja tez przez to samopoczucie nie mam.do niczego glowy ale juz powoli zaczynam myśleć :p
    To ja pisalam o tych pieluszlach to sa takie do przykrywania cos jak kocyk , ja zamawialam na allegro ale nie pamietam juz firmy . Kazdy spacer byl z tym gadzetem . A nawet wkladalam.do fotelika wtedy młody sie tak nie pocil , bo te wkladki aeromoov czy jakoa tak to lipa straszna sie okazalo , niby miala byc antypotowa a zwykla pielucha dalA sto razy lepszy efekt :p rodzilam w upal takze juz trochw sprawdzonych rzeczy mam :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to jakbyś znalazła i znów zamawiała daj link:) ja mam tylko takie bambusowe pieluszki babyono typowe jak tetra cienkie, nie wiem czy to 100% bambus ale są duuuuzo delikatniejsze tylko za drogo wychodzą żeby tylko na nich jechać przy ilościach jakie się brudzą początkowo 🙄
    Ja rodziłam jesienią więc mam tylko ciepłe kocyki a na lato jakiś tam bawełniany cienki miałam ale rzadziej używany bo już duży chłopczyk był to mniej drzemek i spacerków;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 00:03

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z reguły mam kiepskie samopoczucie wiec jak tylko lepiej soe czuje to cos probuje zrobic w domu.... Moj syn ma juz ponad 4 lata wiec cale szczescie nie wymaga juz takiej ciaglej opieki jak roczniak.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Będzie druga córcia? Bo nie pamietam :D

Tak wyglądało pani doktor na usg prenatalnym. Ale ja po starszej córce też zostawiłam sobie karton małych ciuszków i tak jakoś wyszło, że większość jest różowa :P po prostu intuicja mi podpowiada że jestem stworzona do rodzenia dziewczynek xD będę latać jak poparzona jak tej w brzuchu teraz coś wyrośnie między nogami :P

kalade lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od środy boli glowa:( nic nie pomaga.
    I też od dwóch dni nie czuje żadnej rybki w brzuchu. To możliwe, że dzieciątko inaczej się przekrecilo i nie czuje? W czwartek dopiero lekarza idę

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Mnie od środy boli glowa:( nic nie pomaga.
    I też od dwóch dni nie czuje żadnej rybki w brzuchu. To możliwe, że dzieciątko inaczej się przekrecilo i nie czuje? W czwartek dopiero lekarza idę

Jeszcze wcześnie, w tym czasie ja też czasami coś czułam a później kilka dni nic w brzuchu. I nigdy nie byłam pewna czy sobie nie wymyślam ;) jeszcze za wcześnie na czucie regularnych ruchów.

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety lekarz potwierdziła, że od ruchów dzidzi odgradza mnie 3cm łożyska :( Także sobie jeszcze troszkę poczekam :)

Jasio wczoraj pokazał się w całej okazałości https://zapodaj.net/f90171192936b.jpg.html

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    U mnie niestety lekarz potwierdziła, że od ruchów dzidzi odgradza mnie 3cm łożyska :( Także sobie jeszcze troszkę poczekam :)

Jasio wczoraj pokazał się w całej okazałości https://zapodaj.net/f90171192936b.jpg.html
    O jaki ładny bobas :) moj tez taki bezwstydny 😂

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Jeszcze wcześnie, w tym czasie ja też czasami coś czułam a później kilka dni nic w brzuchu. I nigdy nie byłam pewna czy sobie nie wymyślam ;) jeszcze za wcześnie na czucie regularnych ruchów.
    No właśnie ja też już zaczęłam się zastanawiać czy to nie były jednak jelita🤣

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktos chcial skorzystac to polecam biustonosze firmy szykownamama , są kobiece i bardzo wygodne :) sprawdzone w rodzinie .
    A koszule mialam firmy dolce sonno i dopiero niedawno jak skonczylam karmic syna to skonczylam w nich spanie :p
    Ja niedlugo zaczne sie rozgladac za tym :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 08:54

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule na 100% biorę od mamaginekolog, bo już teraz nie śpię w niczym innym. :) już nawet jakiś czas temu kupiłam porodową i poporodową bo była promka i kupiłam 2 w cenie 1.
    A biustonosze mialam glownie z h&m, od szykownej mamy mialam jeden, ale ja mialam tak tkliwe i nabrzmiale piersi przy karmieniu, że każda koronka, fiszbina itp. mnie uwierała.

Z tymi ruchami to na spokojnie dziewczyny. W pierwszej ciąży na tym etapie u mnie były one nieregularne. W tej to już zupełnie inna bajka, a bobo jest tak ruchliwe, ze jak tylko sie klade w spokoju to mam pląsy w brzuchu.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te z hm wgl nie utrzymywaly piersi i bolal kregoslup , ja musze miec usztywniony dobrze bo przy karmieniu robi mi sie rozniar E gdzie normalnie mam.duze B :p ja mialam podszewke pod koronką , to zalezy od modelu a tez mialam tkliwe piersi poranione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 09:23

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z tych h&m byłam bardzo zadowolona. :D Co prawda rozmiar D, ale tak się w nich dobrze i swobodnie czułam, że później trudno było mi się przerzucić na zwykłe. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mi strona mamyginekolog dziala bardzo slabo ? Juz któryś raz chcialam zobaczyc oferte i nic nie mige wlaczyc :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Czy tylko mi strona mamyginekolog dziala bardzo slabo ? Juz któryś raz chcialam zobaczyc oferte i nic nie mige wlaczyc :/

Właśnie Nicole coś mówiła na instagramie, że jeśli komuś nie działa strona to powinien wyczyścić cookies w używanej przeglądarce, albo skorzystać z innej przeglądarki. U mnie śmiga ok.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Właśnie Nicole coś mówiła na instagramie, że jeśli komuś nie działa strona to powinien wyczyścić cookies w używanej przeglądarce, albo skorzystać z innej przeglądarki. U mnie śmiga ok.
    Oop dzięki , sprobuje tak :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 27 października 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są tu jeszcze dziewczyny co w ogóle nic jeszcze nie czują?
    Ja jedyne co to te nieszczęsne kłucia raz z prawej raz z lewej strony i na tym byłby koniec.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    A czy są tu jeszcze dziewczyny co w ogóle nic jeszcze nie czują?
    Ja jedyne co to te nieszczęsne kłucia raz z prawej raz z lewej strony i na tym byłby koniec.
    Moja siostra czula ruchy dopiero w 20 tygodniu , ale za to byly juz porządne :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ