Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
MrsKiss wrote:Ja dziś właśnie kupiłam pierwszy pajacyk był taki ładny brudnoróżowy i mięciutki, a że mąż powiedział "kupujemy" to nie było się co zastanawiać myślałam, że zacznę wyprawkę kompletować jakoś po badaniu połówkowym, ale nie wiem czy wytrzymam jeszcze jutro jedziemy na dziecięce targi, niby mam zamiar kupić coś tylko starszej córce, ale po dzisiaj już wiem jak to się może skończyć
-
Ja póki co chyba daleka jestem od kupowania czegokolwiek.. jakoś tak przy pierwszym miałam większa chece z tym wszystkim a teraz nie mam sił po całym dniu z roczniakiem z charakterem i nie chce mi się nawet myśleć czego potrzebuje prócz odpoczynku.. pewnie pod koniec się obudzę z ręką w nocniku:p ubranka będzie mi siostra prac i prasować w styczniu w ferie bo ma wolne wtedy i przyjedzie mi pomóc:) jeśli faktycznie będzie dziewczynka to mam nadzieję że coś powybieram po synku nie niebieskiego z ubranek:p tylko pora zupełnie inna więc jakieś krótkie body na lato itak trzeba będzie kupić..
Kurcze nie spojrzałam która z Was napisała że używa jakichś fajnych pieluszek bambusowych, jakiej firmy?
A i o wózku myślę coraz częściej że chyba kupię używany taki rok po roku jednak dla dwójki bo mój synek akurat jest z tych lubiących wózek i może być jeszcze za mały na dostawke-siodelko samo..
Chyba przez to samopoczucie jestem taka jakoś mało optymistyczna i mój zakupiholizm jest uśpiony;) bo dla synka miałam miliony ciuszkow, pewnie dlatego że miałam mnóstwo czasu😂 jednak pierwsza ciąża to zupełnie inna bajka.. aż mam czasem wyrzuty sumienia wobec tego małego życia:( -
Aprielka wrote:Ja póki co chyba daleka jestem od kupowania czegokolwiek.. jakoś tak przy pierwszym miałam większa chece z tym wszystkim a teraz nie mam sił po całym dniu z roczniakiem z charakterem i nie chce mi się nawet myśleć czego potrzebuje prócz odpoczynku.. pewnie pod koniec się obudzę z ręką w nocniku:p ubranka będzie mi siostra prac i prasować w styczniu w ferie bo ma wolne wtedy i przyjedzie mi pomóc:) jeśli faktycznie będzie dziewczynka to mam nadzieję że coś powybieram po synku nie niebieskiego z ubranek:p tylko pora zupełnie inna więc jakieś krótkie body na lato itak trzeba będzie kupić..
Kurcze nie spojrzałam która z Was napisała że używa jakichś fajnych pieluszek bambusowych, jakiej firmy?
A i o wózku myślę coraz częściej że chyba kupię używany taki rok po roku jednak dla dwójki bo mój synek akurat jest z tych lubiących wózek i może być jeszcze za mały na dostawke-siodelko samo..
Chyba przez to samopoczucie jestem taka jakoś mało optymistyczna i mój zakupiholizm jest uśpiony;) bo dla synka miałam miliony ciuszkow, pewnie dlatego że miałam mnóstwo czasu😂 jednak pierwsza ciąża to zupełnie inna bajka.. aż mam czasem wyrzuty sumienia wobec tego małego życia:(
To ja pisalam o tych pieluszlach to sa takie do przykrywania cos jak kocyk , ja zamawialam na allegro ale nie pamietam juz firmy . Kazdy spacer byl z tym gadzetem . A nawet wkladalam.do fotelika wtedy młody sie tak nie pocil , bo te wkladki aeromoov czy jakoa tak to lipa straszna sie okazalo , niby miala byc antypotowa a zwykla pielucha dalA sto razy lepszy efekt :p rodzilam w upal takze juz trochw sprawdzonych rzeczy mam -
Hmm to jakbyś znalazła i znów zamawiała daj link:) ja mam tylko takie bambusowe pieluszki babyono typowe jak tetra cienkie, nie wiem czy to 100% bambus ale są duuuuzo delikatniejsze tylko za drogo wychodzą żeby tylko na nich jechać przy ilościach jakie się brudzą początkowo 🙄
Ja rodziłam jesienią więc mam tylko ciepłe kocyki a na lato jakiś tam bawełniany cienki miałam ale rzadziej używany bo już duży chłopczyk był to mniej drzemek i spacerków;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 00:03
-
Mmiśka wrote:Będzie druga córcia? Bo nie pamietam
Tak wyglądało pani doktor na usg prenatalnym. Ale ja po starszej córce też zostawiłam sobie karton małych ciuszków i tak jakoś wyszło, że większość jest różowa po prostu intuicja mi podpowiada że jestem stworzona do rodzenia dziewczynek xD będę latać jak poparzona jak tej w brzuchu teraz coś wyrośnie między nogamikalade lubi tę wiadomość
-
kalade wrote:Mnie od środy boli glowa:( nic nie pomaga.
I też od dwóch dni nie czuje żadnej rybki w brzuchu. To możliwe, że dzieciątko inaczej się przekrecilo i nie czuje? W czwartek dopiero lekarza idę
Jeszcze wcześnie, w tym czasie ja też czasami coś czułam a później kilka dni nic w brzuchu. I nigdy nie byłam pewna czy sobie nie wymyślam jeszcze za wcześnie na czucie regularnych ruchów. -
U mnie niestety lekarz potwierdziła, że od ruchów dzidzi odgradza mnie 3cm łożyska Także sobie jeszcze troszkę poczekam
Jasio wczoraj pokazał się w całej okazałości https://zapodaj.net/f90171192936b.jpg.html
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
aniaem86 wrote:U mnie niestety lekarz potwierdziła, że od ruchów dzidzi odgradza mnie 3cm łożyska Także sobie jeszcze troszkę poczekam
Jasio wczoraj pokazał się w całej okazałości https://zapodaj.net/f90171192936b.jpg.html -
MrsKiss wrote:Jeszcze wcześnie, w tym czasie ja też czasami coś czułam a później kilka dni nic w brzuchu. I nigdy nie byłam pewna czy sobie nie wymyślam jeszcze za wcześnie na czucie regularnych ruchów.
-
Jakby ktos chcial skorzystac to polecam biustonosze firmy szykownamama , są kobiece i bardzo wygodne sprawdzone w rodzinie .
A koszule mialam firmy dolce sonno i dopiero niedawno jak skonczylam karmic syna to skonczylam w nich spanie :p
Ja niedlugo zaczne sie rozgladac za tym :pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 08:54
-
Ja koszule na 100% biorę od mamaginekolog, bo już teraz nie śpię w niczym innym. już nawet jakiś czas temu kupiłam porodową i poporodową bo była promka i kupiłam 2 w cenie 1.
A biustonosze mialam glownie z h&m, od szykownej mamy mialam jeden, ale ja mialam tak tkliwe i nabrzmiale piersi przy karmieniu, że każda koronka, fiszbina itp. mnie uwierała.
Z tymi ruchami to na spokojnie dziewczyny. W pierwszej ciąży na tym etapie u mnie były one nieregularne. W tej to już zupełnie inna bajka, a bobo jest tak ruchliwe, ze jak tylko sie klade w spokoju to mam pląsy w brzuchu. -
Mi te z hm wgl nie utrzymywaly piersi i bolal kregoslup , ja musze miec usztywniony dobrze bo przy karmieniu robi mi sie rozniar E gdzie normalnie mam.duze B :p ja mialam podszewke pod koronką , to zalezy od modelu a tez mialam tkliwe piersi poranione
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 09:23
-
Mmiśka wrote:Czy tylko mi strona mamyginekolog dziala bardzo slabo ? Juz któryś raz chcialam zobaczyc oferte i nic nie mige wlaczyc
Właśnie Nicole coś mówiła na instagramie, że jeśli komuś nie działa strona to powinien wyczyścić cookies w używanej przeglądarce, albo skorzystać z innej przeglądarki. U mnie śmiga ok. -
Paulinye wrote:A czy są tu jeszcze dziewczyny co w ogóle nic jeszcze nie czują?
Ja jedyne co to te nieszczęsne kłucia raz z prawej raz z lewej strony i na tym byłby koniec.