X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Ja dziś właśnie kupiłam pierwszy pajacyk :D był taki ładny brudnoróżowy i mięciutki, a że mąż powiedział "kupujemy" to nie było się co zastanawiać :P myślałam, że zacznę wyprawkę kompletować jakoś po badaniu połówkowym, ale nie wiem czy wytrzymam :D jeszcze jutro jedziemy na dziecięce targi, niby mam zamiar kupić coś tylko starszej córce, ale po dzisiaj już wiem jak to się może skończyć :P
    Będzie druga córcia? Bo nie pamietam :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co chyba daleka jestem od kupowania czegokolwiek.. jakoś tak przy pierwszym miałam większa chece z tym wszystkim a teraz nie mam sił po całym dniu z roczniakiem z charakterem i nie chce mi się nawet myśleć czego potrzebuje prócz odpoczynku.. pewnie pod koniec się obudzę z ręką w nocniku:p ubranka będzie mi siostra prac i prasować w styczniu w ferie bo ma wolne wtedy i przyjedzie mi pomóc:) jeśli faktycznie będzie dziewczynka to mam nadzieję że coś powybieram po synku nie niebieskiego z ubranek:p tylko pora zupełnie inna więc jakieś krótkie body na lato itak trzeba będzie kupić..
    Kurcze nie spojrzałam która z Was napisała że używa jakichś fajnych pieluszek bambusowych, jakiej firmy?
    A i o wózku myślę coraz częściej że chyba kupię używany taki rok po roku jednak dla dwójki bo mój synek akurat jest z tych lubiących wózek i może być jeszcze za mały na dostawke-siodelko samo..
    Chyba przez to samopoczucie jestem taka jakoś mało optymistyczna i mój zakupiholizm jest uśpiony;) bo dla synka miałam miliony ciuszkow, pewnie dlatego że miałam mnóstwo czasu😂 jednak pierwsza ciąża to zupełnie inna bajka.. aż mam czasem wyrzuty sumienia wobec tego małego życia:(

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 26 października 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Ja póki co chyba daleka jestem od kupowania czegokolwiek.. jakoś tak przy pierwszym miałam większa chece z tym wszystkim a teraz nie mam sił po całym dniu z roczniakiem z charakterem i nie chce mi się nawet myśleć czego potrzebuje prócz odpoczynku.. pewnie pod koniec się obudzę z ręką w nocniku:p ubranka będzie mi siostra prac i prasować w styczniu w ferie bo ma wolne wtedy i przyjedzie mi pomóc:) jeśli faktycznie będzie dziewczynka to mam nadzieję że coś powybieram po synku nie niebieskiego z ubranek:p tylko pora zupełnie inna więc jakieś krótkie body na lato itak trzeba będzie kupić..
    Kurcze nie spojrzałam która z Was napisała że używa jakichś fajnych pieluszek bambusowych, jakiej firmy?
    A i o wózku myślę coraz częściej że chyba kupię używany taki rok po roku jednak dla dwójki bo mój synek akurat jest z tych lubiących wózek i może być jeszcze za mały na dostawke-siodelko samo..
    Chyba przez to samopoczucie jestem taka jakoś mało optymistyczna i mój zakupiholizm jest uśpiony;) bo dla synka miałam miliony ciuszkow, pewnie dlatego że miałam mnóstwo czasu😂 jednak pierwsza ciąża to zupełnie inna bajka.. aż mam czasem wyrzuty sumienia wobec tego małego życia:(
    Ja tez przez to samopoczucie nie mam.do niczego glowy ale juz powoli zaczynam myśleć :p
    To ja pisalam o tych pieluszlach to sa takie do przykrywania cos jak kocyk , ja zamawialam na allegro ale nie pamietam juz firmy . Kazdy spacer byl z tym gadzetem . A nawet wkladalam.do fotelika wtedy młody sie tak nie pocil , bo te wkladki aeromoov czy jakoa tak to lipa straszna sie okazalo , niby miala byc antypotowa a zwykla pielucha dalA sto razy lepszy efekt :p rodzilam w upal takze juz trochw sprawdzonych rzeczy mam :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to jakbyś znalazła i znów zamawiała daj link:) ja mam tylko takie bambusowe pieluszki babyono typowe jak tetra cienkie, nie wiem czy to 100% bambus ale są duuuuzo delikatniejsze tylko za drogo wychodzą żeby tylko na nich jechać przy ilościach jakie się brudzą początkowo 🙄
    Ja rodziłam jesienią więc mam tylko ciepłe kocyki a na lato jakiś tam bawełniany cienki miałam ale rzadziej używany bo już duży chłopczyk był to mniej drzemek i spacerków;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 00:03

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez z reguły mam kiepskie samopoczucie wiec jak tylko lepiej soe czuje to cos probuje zrobic w domu.... Moj syn ma juz ponad 4 lata wiec cale szczescie nie wymaga juz takiej ciaglej opieki jak roczniak.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Będzie druga córcia? Bo nie pamietam :D

Tak wyglądało pani doktor na usg prenatalnym. Ale ja po starszej córce też zostawiłam sobie karton małych ciuszków i tak jakoś wyszło, że większość jest różowa :P po prostu intuicja mi podpowiada że jestem stworzona do rodzenia dziewczynek xD będę latać jak poparzona jak tej w brzuchu teraz coś wyrośnie między nogami :P

kalade lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od środy boli glowa:( nic nie pomaga.
    I też od dwóch dni nie czuje żadnej rybki w brzuchu. To możliwe, że dzieciątko inaczej się przekrecilo i nie czuje? W czwartek dopiero lekarza idę

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Mnie od środy boli glowa:( nic nie pomaga.
    I też od dwóch dni nie czuje żadnej rybki w brzuchu. To możliwe, że dzieciątko inaczej się przekrecilo i nie czuje? W czwartek dopiero lekarza idę

Jeszcze wcześnie, w tym czasie ja też czasami coś czułam a później kilka dni nic w brzuchu. I nigdy nie byłam pewna czy sobie nie wymyślam ;) jeszcze za wcześnie na czucie regularnych ruchów.

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety lekarz potwierdziła, że od ruchów dzidzi odgradza mnie 3cm łożyska :( Także sobie jeszcze troszkę poczekam :)

Jasio wczoraj pokazał się w całej okazałości https://zapodaj.net/f90171192936b.jpg.html

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    U mnie niestety lekarz potwierdziła, że od ruchów dzidzi odgradza mnie 3cm łożyska :( Także sobie jeszcze troszkę poczekam :)

Jasio wczoraj pokazał się w całej okazałości https://zapodaj.net/f90171192936b.jpg.html
    O jaki ładny bobas :) moj tez taki bezwstydny 😂

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Jeszcze wcześnie, w tym czasie ja też czasami coś czułam a później kilka dni nic w brzuchu. I nigdy nie byłam pewna czy sobie nie wymyślam ;) jeszcze za wcześnie na czucie regularnych ruchów.
    No właśnie ja też już zaczęłam się zastanawiać czy to nie były jednak jelita🤣

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktos chcial skorzystac to polecam biustonosze firmy szykownamama , są kobiece i bardzo wygodne :) sprawdzone w rodzinie .
    A koszule mialam firmy dolce sonno i dopiero niedawno jak skonczylam karmic syna to skonczylam w nich spanie :p
    Ja niedlugo zaczne sie rozgladac za tym :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 08:54

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszule na 100% biorę od mamaginekolog, bo już teraz nie śpię w niczym innym. :) już nawet jakiś czas temu kupiłam porodową i poporodową bo była promka i kupiłam 2 w cenie 1.
    A biustonosze mialam glownie z h&m, od szykownej mamy mialam jeden, ale ja mialam tak tkliwe i nabrzmiale piersi przy karmieniu, że każda koronka, fiszbina itp. mnie uwierała.

Z tymi ruchami to na spokojnie dziewczyny. W pierwszej ciąży na tym etapie u mnie były one nieregularne. W tej to już zupełnie inna bajka, a bobo jest tak ruchliwe, ze jak tylko sie klade w spokoju to mam pląsy w brzuchu.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi te z hm wgl nie utrzymywaly piersi i bolal kregoslup , ja musze miec usztywniony dobrze bo przy karmieniu robi mi sie rozniar E gdzie normalnie mam.duze B :p ja mialam podszewke pod koronką , to zalezy od modelu a tez mialam tkliwe piersi poranione

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2019, 09:23

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z tych h&m byłam bardzo zadowolona. :D Co prawda rozmiar D, ale tak się w nich dobrze i swobodnie czułam, że później trudno było mi się przerzucić na zwykłe. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko mi strona mamyginekolog dziala bardzo slabo ? Juz któryś raz chcialam zobaczyc oferte i nic nie mige wlaczyc :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Czy tylko mi strona mamyginekolog dziala bardzo slabo ? Juz któryś raz chcialam zobaczyc oferte i nic nie mige wlaczyc :/

Właśnie Nicole coś mówiła na instagramie, że jeśli komuś nie działa strona to powinien wyczyścić cookies w używanej przeglądarce, albo skorzystać z innej przeglądarki. U mnie śmiga ok.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Właśnie Nicole coś mówiła na instagramie, że jeśli komuś nie działa strona to powinien wyczyścić cookies w używanej przeglądarce, albo skorzystać z innej przeglądarki. U mnie śmiga ok.
    Oop dzięki , sprobuje tak :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 27 października 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są tu jeszcze dziewczyny co w ogóle nic jeszcze nie czują?
    Ja jedyne co to te nieszczęsne kłucia raz z prawej raz z lewej strony i na tym byłby koniec.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    A czy są tu jeszcze dziewczyny co w ogóle nic jeszcze nie czują?
    Ja jedyne co to te nieszczęsne kłucia raz z prawej raz z lewej strony i na tym byłby koniec.
    Moja siostra czula ruchy dopiero w 20 tygodniu , ale za to byly juz porządne :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ