X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    O nie, to może jednak je oddam.. :(
    Mi to się wydaje, że takiego noworodka to ciężko ubrac w body i przełożyć poprzez głowę. Chyba łatwiejsze są pajacyki przez środek rozpinany.

• XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Mam pytanie do tych, ktore oczekuja drugiego lub kolejnego malenstwa :)

Jak sadzicie, lepszy jest wozek podwojny czy dostawka? 🤔 caly czas mysle i mysle i nie moge dojsc do ostatecznej decyzji. Co prawda jest jeszcze chwila czasu i duzo sie moze pozmieniac w ciagu tych kilku miesiecy - Amelka bedzie juz miala 2 latka, ale zastanawiam sie i zastanawiam.

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:

Jak sadzicie, lepszy jest wozek podwojny czy dostawka? 🤔 caly czas mysle i mysle i nie moge dojsc do ostatecznej decyzji. Co prawda jest jeszcze chwila czasu i duzo sie moze pozmieniac w ciagu tych kilku miesiecy - Amelka bedzie juz miala 2 latka, ale zastanawiam sie i zastanawiam.
    Mam ten sam problem u nas będzie 2 lata bez miesiaca :p ale bardziej jestem skłonna ku wozkowi chyba :) tym bardziej ze w zimie tez jeszcze na spacerze pojezdzi to przyda sie budka kocyk itp. Ale ostatniego słowa jeszcze nie pwoiedzialam codziennie czytam opinie i ciężko 🙈

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Mi to się wydaje, że takiego noworodka to ciężko ubrac w body i przełożyć poprzez głowę. Chyba łatwiejsze są pajacyki przez środek rozpinany.
    Z jednym i drugim dasz rade odrazu :) tez tak myslalam ale przy pierwszym przebieraniu nie bylo problemu :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:

Też mi się wydawalo, że to będzie jakiś hardcore i kupiłam nawet trochę bodziaków kopertowych bo ich nie trzeba przekładać przez głowę, ale jednak wolałam ubierać jej te zwykłe

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XKamaCX wrote:

Ja będę czekać do ostatniej chwili z decyzją. U mnie różnica rok i 7 m-cy. Póki co skłaniam się bardziej ku dostawce. Na spacery z córką chodzę tak, żeby nie spała (wolę jak śpi w domu i jest czas na ogarnięcie czegokolwiek), a widzę że też już coraz mniej lubi jeździć i chce chodzić. No ale jak będzie za te 4 miesiące? 🤔

No i jak urodziny to zaraz wiosna, lato, więc zacznie się chodzenie na place zabaw i jeszcze więcej latania poza wózkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 12:58

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Ja będę czekać do ostatniej chwili z decyzją. U mnie różnica rok i 7 m-cy. Póki co skłaniam się bardziej ku dostawce. Na spacery z córką chodzę tak, żeby nie spała (wolę jak śpi w domu i jest czas na ogarnięcie czegokolwiek), a widzę że też już coraz mniej lubi jeździć i chce chodzić. No ale jak będzie za te 4 miesiące? 🤔
    Moj tez spi w domu ale jednak odrzuca mnie to prowadzenie bokiem :( duzo ta dostawka zajmuje niestety

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Mam ten sam problem u nas będzie 2 lata bez miesiaca :p ale bardziej jestem skłonna ku wozkowi chyba :) tym bardziej ze w zimie tez jeszcze na spacerze pojezdzi to przyda sie budka kocyk itp. Ale ostatniego słowa jeszcze nie pwoiedzialam codziennie czytam opinie i ciężko 🙈
    Wlasnie po suwaczku zauwazylam ze nasze pierwszaki maja tylko dzien roznicy 😁 tak mi sie cos wlasnie wydawalo ze cie z majowek '18 kojarze 🙈
    Ciezko sie zdecydowac, zwlaszcza ze to znow bedzie cieply okres. A do zimy jeszcze troche czasu jest i nie wiadomo jak te brzdace sie do tego czasu zmienia - czy beda chcialy dumnie chodzic? Czy tez 'cofna sie' w rozwoju z zazdrosci i tez beda chcialy siedziec w, wozku itp. Nosz dylemat.. 🙄

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Moj tez spi w domu ale jednak odrzuca mnie to prowadzenie bokiem :( duzo ta dostawka zajmuje niestety

Też trochę obawiam się tego prowadzenia, ale widziałam też że są przedluzki do rączki. Nie czytałam jeszcze opinii na ten tat, ale może jest to jakaś opcja?
    W podwójnych wózkach z gondola mi z kolei nie podoba sie, że ta spacerówka jest zazwyczaj schowana pod spodem i nie będę za bardzo widzieć starszej i mieć z nią kontaktu, a ona też chyba niewiele będzie miała do obserwowania. Ale muszę jeszcze pooglądać, bo może są jakieś fajniejsze.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie osobiście przeraża ta cała wyprawka, najchętniej dałabym komuś kasę i niech mi kupi wszystko co będę potrzebować dla maleństwa ;P wybór wózka to jakaś porażka jak już znajdę jakiś model w budżecie i zacznę czytać opinie to wszystkie są takie same - skrajnie negatywne i pozytywne... masakra, Pytanie do dziewczyn które planuja lub miały dostawkę np. next to me czy dodatkowo kupujecie materacyk?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek miałam trochę bodziaków kopertowych, ale szybko mnie zaczęło wkurzac to zapinanie i przerzuciłam sie na przez glowe.

Co do wozka, ja na 90% jestem zdecydowana na dostawke. Corka juz teraz woli chodzic niz jezdzic. A te wozki podwojne jakos nie przemawiaja do mnie takie wielkie. Jedynie bogaboo donkey mi się podoba, ale cena juz mniej mnie przekonuje. :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • XKamaCX Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Też trochę obawiam się tego prowadzenia, ale widziałam też że są przedluzki do rączki. Nie czytałam jeszcze opinii na ten tat, ale może jest to jakaś opcja?
    W podwójnych wózkach z gondola mi z kolei nie podoba sie, że ta spacerówka jest zazwyczaj schowana pod spodem i nie będę za bardzo widzieć starszej i mieć z nią kontaktu, a ona też chyba niewiele będzie miała do obserwowania. Ale muszę jeszcze pooglądać, bo może są jakieś fajniejsze.

Ja sie ostatnio w sklepie na ten natknelam: HAUCK DUETT 3 - Co prawda jest jeden nad drugim ale wydawal mi sie fajny (tez w prowadzeniu)

13dfaaf929c5.jpg

9bb07cc353.png
    <3
    201805234565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    mnie osobiście przeraża ta cała wyprawka, najchętniej dałabym komuś kasę i niech mi kupi wszystko co będę potrzebować dla maleństwa ;P wybór wózka to jakaś porażka jak już znajdę jakiś model w budżecie i zacznę czytać opinie to wszystkie są takie same - skrajnie negatywne i pozytywne... masakra, Pytanie do dziewczyn które planuja lub miały dostawkę np. next to me czy dodatkowo kupujecie materacyk?
    Ja to już wszystko wiem co chcę kupić, mam wybrane i pozapisywane, oprócz właśnie wózka. Z tym mam straszny dylemat. Jak coś mi się podoba to albo ciężkie albo coś innego nie tak. Chyba na wózek nigdy się nie zdecyduję.

• Justa29 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ja to już wszystko wiem co chcę kupić, mam wybrane i pozapisywane, oprócz właśnie wózka. Z tym mam straszny dylemat. Jak coś mi się podoba to albo ciężkie albo coś innego nie tak. Chyba na wózek nigdy się nie zdecyduję.
    ja nieśmiało dopiero się za to zabieram, nigdy nie lubiłam robić zakupów raczej jestem z tych osób które kupują rzeczy z konieczności niż z przyjemności a tu tyle trzeba kupić i szukać.. mam te same odczucia co Ty. teraz weszłam na blog http://matkadentystka.pl/2018/12/recenzje-wozkow-2018-kod-rabatowy/ szukając wskazówek

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 bardzo fajny blog, muszę się w niego zagłębić.

• Sesil Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia :) bardzo pozytywne wrażenie :) pytałam o ten balonik epino bo akurat był poród omawiany i położne powiedziały że na pewno nie zaszkodzi a czy pomaga to ciężko stwierdzić :)

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia :) bardzo pozytywne wrażenie :) pytałam o ten balonik epino bo akurat był poród omawiany i położne powiedziały że na pewno nie zaszkodzi a czy pomaga to ciężko stwierdzić :)
    Już? :) Ja to gdzie nie patrzę to zapraszają od np. 26 tygodnia. Ale fakt, że zapisać się już chyba muszę, żeby później nie było problemów z miejscem.

1267e64ec8.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Już? :) Ja to gdzie nie patrzę to zapraszają od np. 26 tygodnia. Ale fakt, że zapisać się już chyba muszę, żeby później nie było problemów z miejscem.

U nas są od 21tc :) dostałam taka rozpiskę z tematami że nie wiem czy zdążę przyjść na wszystkie zajęcia :) ja pracuje i nie wybieram się na L4 więc będę mogła chodzić tylko wtedy gdy z pracą będzie mi pasować ;)

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez trochę odrzuca od tego robienia i planowania listy wyprawkowej, ale coś ku zaczynam powoli zbierać. Mam kilka ciuszków, butelkę, monitor oddechu, matę na podłogę i zaklepany wózek u znajomej :D. Ostatnio zaszokowała nas cena laktatorów :D, ale tez zastanawiam się, czy go kupować od razu? Chyba istnieje mozliwosc, ze karmienie piersią mi np nie pojdzie i się wtedy nie przyda, co? To może rylko jakiś zwykle manualny na początek zamiast takiego za 500 zł?

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ja miałam ręczny laktator i w zupełności mi wystarczył ;) juz w szpitalu go używałam, później w domu jak trochę dokarmiałam małą mm i to karmienie chciałam też nadrobić "w cyckach" więc odciągałam mleka tyle co się dało. Elektryczny to bardzo duży wydatek, zawsze możesz go kupić a lepiej sprawdzić czy w ogóle będzie potrzebny. Może Ci się dzidzia od razu przyssie i nie będziesz nawet myśleć o laktatorze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 18:37

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ