X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie jakieś ciągle uplawy? Kurcze ze mnie co chwile coś białego wylatuje.. Zaczynam mieć tego dosyć bo non stop muszę chodzić z wkładkami i mam już tak odparzona pipke że szok :( staram się wietrzyc kiedy tylko mogę no ale mimo wszystko jest to dyskomfort. Nie wiem czy takie uplawy są normalne? Nie rozmawiałam na ten temat z lekarzem..
    29.10 robiłam posiewy na grzyby, miałam wtedy biały śluz, wszystkie wyniki wyszły ujemne, w tym tyg zaczął mi się pojawiać żółty śluz i bardzo mnie to martwi. Wizytę mam dopiero 03.12. Mam jakiś okropny ten tydzień. Jutro napisze SMS do mojej lekarki co z tym zrobić czy mam wcześniej przyjść na wizytę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 20:46

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie jakieś ciągle uplawy? Kurcze ze mnie co chwile coś białego wylatuje.. Zaczynam mieć tego dosyć bo non stop muszę chodzić z wkładkami i mam już tak odparzona pipke że szok :( staram się wietrzyc kiedy tylko mogę no ale mimo wszystko jest to dyskomfort. Nie wiem czy takie uplawy są normalne? Nie rozmawiałam na ten temat z lekarzem..
    Moze chociaz w nocy spij bez bielizny to pomoze sie troche zregenerować:)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    Dzięki za informację. W takim razie skoro mam okazję to na pewno przyjmę taki podarunek :)
    Ja bym taki podarunek przyjęła z radością. Bardzo mi się podoba zwłaszcza spacerówka.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam dużo śluzu, tak samo miałam w pierwszej ciąży.
    Lekarz nie raz mi mówił, że to u wielu kobiet norma w ciąży. ;)
    Co do wkładek - tak jak wyżej było pisane, wkładki tylko podkręcają sytuację i mogą przyczyniać się do infekcji. I tak jak Mmiśka pisze sen bez bielizny jest korzystny.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Misia90 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:

Ja od lipca na luteinie dopochwowej wiec ze mnie co chwile „coś leci”. Z wkładek zrezygnowałam, bo w pewnym momencie zaczęło mnie tam piec😕 od tego czasu jest lepiej ale czasami rzeczywiście muszę się przebrać w dzień😆 Kończę ostatnie opakowanie i odstawiam aż w to nie wierze😀

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Podobno moze byc wiecej. Ze mnie rano po wstaniu to sie leje. Potem bywa roznie, zalezy od dnia. Kupilam sobie ostatnio wkladki wielorazowe bawelniane, bo sie zalamalam tym, ze ten plastik jeszcze tyle czasu bede miala codziennie nosić ;)

1267e64ec8.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Dziewczyny czy macie bóle pleców w ciąży? Mnie dopadł wczoraj ból z prawej strony i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Najlepiej czuję się na stojąco.
    Spróbuj ćwiczenia ciążowe na zdrowy kręgosłup. Mnie zwykle pomagają na bóle.

Gabriella lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:

To normalne od wysokiego progesteronu w ciąży.
    Chyba, ze wydzielina zmienia kolor, zapach, pojawia sie świąd, to wtedy nie jest normalne.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się w nocy spać bez bielizny i mam ogromną ulgę! Ale w ciągu dnia to bym musiała ze trzy razy dziennie zmieniać bieliznę gdyby nie wkładki 🙉 śluz jest zawsze biały, nie czuję w ogóle zapachu więc chyba jest ok. Skoro wszystkie tak macie to nie będę się stresować i uznam to za uroki ciąży ;)

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ja chyba później pójdę w wełnę. Podoba mi się koncepcja, że jest to naturalne i milusie i że wystarczą 3 pary gatek czy otulaczy, a reszta to wkłady/tetra. Poza tym są takie śliczne 😍 No i szybciej wszystko schnie. Ale oczywiście jak to wyjdzie w praniu to zobaczymy :)

Welna fajnie wyglada owszem ale to labolinowanie do mnie jakos nie przemawia.

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Muszę zgłębić temat chustowania. Póki się nie nabierze wprawy, to chyba nie jest takie hop siup :) Fajniew sumie, że my tak na wiosnę, bo koleżanka urodziła miesiąc temu, to mówi, że organizacyjnie chusta i kurtka to dla nie spory problem, a że dopiero zaczyna to każde owinięcie chustą to dla niej wyczyn :)
    Macie może do polecenia jakąś bardzo ciepłą kurtkę zimową?
    Sa specjalne kurtki I bluzy dla mam nodzacych w chustach. Moja kurtka ciazowa ma wlasnie panel do dodania jak bede mala nosic :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Też pomyślałam, że w przypadku 4 piętra bez windy pomóc może chusta ;) obie ręce wolne i da się wtedy jakoś wózek znieść. Dla mnie spacery z córką tez były wybawieniem, mimo że to była ciemna zimna brudna jesień (tak jak teraz :P) to potrafiłam z nią po trzy godziny spacerować. Mózg mi się przewietrzał :P ona spała. Jakbym miała siedzieć w domu cały dzień to bym zwariowała. Ciesze się, że teraz to będzie wiosna i lato :D
    AIO mnie na razie jakoś swoją grubością przerażają, w sensie że ile to później będzie schło :P ale zobaczę. Jeszcze się zastanawiam nad pieluchoteką, ale z drugiej strony mam tyle czasu jeszcze że myślę że sama sobie skompletuje jakiś sensowny zestaw na początek.

A masz suszarke bebnowa? Bo ja wlasnie planuje w niej suszyc :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wkladek ja uzywam wielorazowych I zadnych infekcji poki Co nie mialam

aniaem86 lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    A masz suszarke bebnowa? Bo ja wlasnie planuje w niej suszyc :)

Nie mam i na razie nie planuję kupować... Ale myślę że jakąś AIO jedną na wypróbowanie i tak kupię xD

Toonney lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam AIO od Kokosi to w lato w pełnym słońcu schły mi półtora dnia 🤷 teraz, póki nie palimy porządnie w kominku to nawet nie używam, bo aż się boję ile to by potrwało 😂 ale za to pancerniaki jakich mało, jak nie oberwą dwójką to 3h na luzaku wytrzymują, a nawet więcej dają radę 😋

MrsKiss, Toonney lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Mamma90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam dzisiaj USG połówkowe i bardzo się stresuje proszę o kciuki

kanapa, Mmiśka, nowa na dzielni, MrsKiss, Gabriella, juna lubią tę wiadomość

svchskjoduldtv7v.png
    8p3oyx8dy7nqt94l.png
    Wiktoria 05.03.2015r♥️
    Emilka 17.08.2018r♥️
    Dominik 23.03.2020r♥️
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma90 kciuki :)

Dziewczyny teraz panuje wszędzie bostonka, dowiedziałam się właśnie od jednej z koleżanek że ona z synkiem zaraziła się od męża który był nosicielem bezobjawowym a chorobę przyniósł z pracy bo tam chorował pracownicy. Dzisiaj mam iść do innej koleżanki gdzie są niby zdrowi ale w przedszkolach u nich panuje bostonka. I teraz przez tą pierwszą koleżankę boję się iść bo może są nosicielami bezobjawowymi a w ciąży bostonka jest niebezpieczna.. Wy też tak panikujecie czy bez przesady i byście normalnie poszły? Bo normalnie przeraziłam się ale przecież nie będę w domu zamknięta siedziała..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 10:12

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:

Dziewczyny teraz panuje wszędzie bostonka, dowiedziałam się właśnie od jednej z koleżanek że ona z synkiem zaraziła się od męża który był nosicielem bezobjawowym a chorobę przyniósł z pracy bo tam chorował pracownicy. Dzisiaj mam iść do innej koleżanki gdzie są niby zdrowi ale w przedszkolach u nich panuje bostonka. I teraz przez tą pierwszą koleżankę boję się iść bo może są nosicielami bezobjawowymi a w ciąży bostonka jest niebezpieczna.. Wy też tak panikujecie czy bez przesady i byście normalnie poszły? Bo normalnie przeraziłam się ale przecież nie będę w domu zamknięta siedziała..

Nie nie panikuje normalnie funkcjonuje, wychodze do pracy, do znajomych teraz jestesmy na urlopie I ciagle gdzies z tesciami chodzimy

karolkowa lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:

No ja też jak nigdy muszę nosić wiecznie wkładki i to czasami zmieniam 2 razy żeby świeżo się czuć. Miałam sprawdzane infekcje, szyjkę i wszystko super więc raczej nie ma się czym przejmować. Na świeżo zawsze miały/kremowy śluz, ale po całym dniu to raczej żółty i no nie powiedziałabym, że wkładka pachnie ;P. No ale kurde ręki sobie nie dam uciąć, że panuje w 100% cały czas nad pęcherzem też :P. Ogólnie nie czuje się super świeżo w tej ciąży, pot też mam wrażenie że gorzej pachnie, ech

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolkowa wrote:

Moja córka i mąż mieli bostonkę na początku września, mnie na szczęście ominęła, trochę się bałam no ale z nimi mieszkam, więc się z domu nie wyprowadziłam :P ale jak się nie będziesz z nimi całowała ani nie będziecie pili herbaty z tej samej szklanki to nic Ci nie grozi, bostonka się przez powietrze nie rozprzestrzenia;) z drugiej strony jak się boisz to odwiedź ich może za tydzień jak będzie wiadomo, że jednak są zdrowi. Mnie żłobkowe dziecko trochę znieczuliło na choroby, ale w pierwszej ciąży jak ktoś miał katar to już nie za bardzo chciałam za nim rozmawiać :P

karolkowa lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ