X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 56 było przez 3 miesiące i każdy kolejny rozmiar to tak mniej więcej 3,5-4 miesiące.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zglupiec można z tymi rozmiarami 🙈
    Dziewczyny, które czują już ruchy. Macie tak, że kilka dni czujecie regularnie A później jeden dzień nic? Ja już tak kilka dni czułam wyraźnie, A dzisiaj kompletna cisza i się zastanawiam czy wszystko ok.
    A tak w ogóle to takie pewnie usg miałam ostatnio w 12tc, bo w 15tc tak się wygial, że nie dało się to zmierzyć, q w 17 tc tylko kręgosłup oglądali. Wizyta w czwartek i już się denerwuje:/

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    U mnie 56 było przez 3 miesiące i każdy kolejny rozmiar to tak mniej więcej 3,5-4 miesiące.
    O kurcze ,zazdroszcze ja sie wgl ubrankami nie nacieszylam :( moze tym razem sie uda :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Zglupiec można z tymi rozmiarami 🙈
    Dziewczyny, które czują już ruchy. Macie tak, że kilka dni czujecie regularnie A później jeden dzień nic? Ja już tak kilka dni czułam wyraźnie, A dzisiaj kompletna cisza i się zastanawiam czy wszystko ok.
    A tak w ogóle to takie pewnie usg miałam ostatnio w 12tc, bo w 15tc tak się wygial, że nie dało się to zmierzyć, q w 17 tc tylko kręgosłup oglądali. Wizyta w czwartek i już się denerwuje:/
    Mialam tak jakis czas temu :) spokojnie . Teraz juz mnie tak kopie codziennie ze szok :D najbardziej w nocy . Ja mam wizyte w srode , to czekamy razem :*

kalade, Gabriella lubią tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Mialam tak jakis czas temu :) spokojnie . Teraz juz mnie tak kopie codziennie ze szok :D najbardziej w nocy . Ja mam wizyte w srode , to czekamy razem :*
    Naprawdę ta ciążą to dla mnie jeden wielki stres. Wolałabym znajdować dzieci w kapuście 🤣🙈
    I mówię do Małego, żeby popukal i dał mi znać, że u niego wszystko dobrze to jeszcze się nie urodził, a już się nie słucha 🤣

Gabriella lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Naprawdę ta ciążą to dla mnie jeden wielki stres. Wolałabym znajdować dzieci w kapuście 🤣🙈
    I mówię do Małego, żeby popukal i dał mi znać, że u niego wszystko dobrze to jeszcze się nie urodził, a już się nie słucha 🤣
    Taka płeć nic nie poradzisz :D

Gabriella, kalade lubią tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj też cisza.., kiedy wieczorami mówię do małego żeby pokazał tatusiowi jak kopie to od razu przestaje😆 co będzie po porodzie skoro już teraz się nie słucha🙉

2a723bfcf6.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami normalne :) Nawet na dalszym etapie dzieci mają różne aktywności. Mój Synek do końca ciąży reagował np. na kiepską pogodę spiąc cały dzień. Nieraz skakałam, jadłam słodkie, brzuchem ruszałam a on nic. Oczywiście jakby się długo nie ruszał to lepiej to sprawdzić, ale pół dnia to żaden powód do niepokoju.

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade mam to samo. Zanim urodzę to osiwieję. Codziennie proszę synka, żeby dał znać, że wszystko u niego dobrze, niestety z marnym efektem. Czasem jest super kotłuje się a innym razem cisza, która mnie przeraża. Na szczęście idę do lekarza we wtorek to zobaczę co tam u niego słychać. Już nie mogę się doczekać.
    Zaczęły mnie boleć nerki, jak mi nie przejdzie to będą musiała zrobić usg :/

Co do ubranek to poza rozmiarem to mam jeszcze problem czy kupować więcej rzeczy z długim rękawem czy z krótkim, mam termin na koniec kwietnia, w maju może być bardzo ciepło albo bardzo zimno. Chyba lepiej rodzić w zimie, bo wtedy wiadomo, że jest zimno.

• Justa29 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Kalade mam to samo. Zanim urodzę to osiwieję. Codziennie proszę synka, żeby dał znać, że wszystko u niego dobrze, niestety z marnym efektem. Czasem jest super kotłuje się a innym razem cisza, która mnie przeraża. Na szczęście idę do lekarza we wtorek to zobaczę co tam u niego słychać. Już nie mogę się doczekać.
    Zaczęły mnie boleć nerki, jak mi nie przejdzie to będą musiała zrobić usg :/

Co do ubranek to poza rozmiarem to mam jeszcze problem czy kupować więcej rzeczy z długim rękawem czy z krótkim, mam termin na koniec kwietnia, w maju może być bardzo ciepło albo bardzo zimno. Chyba lepiej rodzić w zimie, bo wtedy wiadomo, że jest zimno.
    Mamy podobnie termin ja jednak więcej ciuszkow będę kupować na długi rekaw jednak do czerwca z pogoda jest różnie A takiemu malcowi jest zimniej niż nam. Długo czujesz ruchy? U mnie nic kompletnie 🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Mamy podobnie termin ja jednak więcej ciuszkow będę kupować na długi rekaw jednak do czerwca z pogoda jest różnie A takiemu malcowi jest zimniej niż nam. Długo czujesz ruchy? U mnie nic kompletnie 🙄

Nie, pierwszy raz poczułam w ubiegły piątek, ale są to pojedyncze ruchy. We wtorek w ciągu dnia jak byłam w pracy to przesunął się w lewą stronę, tak że lewa strona brzucha mi się uniosła a prawa skurczyła. Pomyślałam jak super jak wrócę do domu pokażę mężowi. Niestety głupie było moje myślenie, bo jak tylko położyłam rękę na miejsce wybrzuszenia, to usłyszałam ostre bulgotanie i odpłynął maluszek. Chyba mu się nie spodobała moja ręka. A wcześniej jedynie jakieś bulgotanie, delikatne łaskotki. Zauważyłam, że mój synek jest najbardziej aktywny jak ja idę spać i już zaczynam zasypiać, wtedy zaczyna surfing, ale nigdy nie miałam jeszcze tak żeby codziennie to czuć. Wczoraj i dzisiaj cisza, więc mam stresa.

No właśnie nie wiem czy malcom jest zimniej niż nam, bo mają wyższą temperaturę ciała niż dorośli, a dzieciaczka też nie dobrze przegrzewać, bo się denerwuje, pojawiają się potówki.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Kaladę, ja po spacerze albo jakiejś większej aktywności jem coś (najlepiej słodkiego), potem kładę się na kanapie, czekam 20 minut i się zaczyna kopanie :) Ale fakt, że ostatnie dwa dni jakaś większa cisza. Może faktycznie pogoda. Koleżanka mi mówiła też, że im bardziej ona się denerwowała tym mniej się dziecko ruszało, największa aktywność była wtedy kiedy ona była spokojna. Może coś w tym jest, może musisz się bardziej wyluzować, już z górki :)
    A co do kombinezonu, to może warto w jakimś secondhandzie kupić za grosze, żeby potem nie było żalu jak się nie przyda.

1267e64ec8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie przywiazuje bardzo uwagi do czestotliwosci ruchow bo moga byc nieregulane. Jednak tak jak czuje to czuje codziennie. Przynajmniej raz.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czuje o dłuższego czasu bardzo regularnie, brzuch mi lata jak szalony.
    Ale w pierwszej ciąży regularne ruchy miałam odczuwalne koło 21 tygodnia. Ai później były takie dni, że mała cały czas spala i dopiero jak czkwaki dostawala, to mnie uspokajała.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Kaladę, ja po spacerze albo jakiejś większej aktywności jem coś (najlepiej słodkiego), potem kładę się na kanapie, czekam 20 minut i się zaczyna kopanie :) Ale fakt, że ostatnie dwa dni jakaś większa cisza. Może faktycznie pogoda. Koleżanka mi mówiła też, że im bardziej ona się denerwowała tym mniej się dziecko ruszało, największa aktywność była wtedy kiedy ona była spokojna. Może coś w tym jest, może musisz się bardziej wyluzować, już z górki :)
    A co do kombinezonu, to może warto w jakimś secondhandzie kupić za grosze, żeby potem nie było żalu jak się nie przyda.
    No właśnie wracam teraz z zakupów do domu, położę się na łóżku, zjem jeżyki od mamy i może się porusza leniuch bardziej:)
    Właśnie kupię chyba jakiś na olx kombinezon cienki, wtedy nie będzie żal jak się nie przyda.
    Byłam dziś na zakupach w Sinsay bo od niedawna mają kolekcję dziecięcą i na stronie online mają duuuzy wybór, ale wszystko niedostępne, a stacjonarne dla chłopców 2 rzeczy na krzyz6, za to dla dziewczynek dużo. To jest dyskryminacja 😭 i kupiłam tylko kilka bodziakow

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    No właśnie wracam teraz z zakupów do domu, położę się na łóżku, zjem jeżyki od mamy i może się porusza leniuch bardziej:)
    Właśnie kupię chyba jakiś na olx kombinezon cienki, wtedy nie będzie żal jak się nie przyda.
    Byłam dziś na zakupach w Sinsay bo od niedawna mają kolekcję dziecięcą i na stronie online mają duuuzy wybór, ale wszystko niedostępne, a stacjonarne dla chłopców 2 rzeczy na krzyz6, za to dla dziewczynek dużo. To jest dyskryminacja 😭 i kupiłam tylko kilka bodziakow

Ja to mam wrażenie, że we wszystkich sklepach są ładniejsze i większy wybór jest ubranek dla dziewczynek niż dla chłopców.

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała może któraś z Was do czynienia z wózkami xlander? Oglądałam dzisiaj w sklepie, chyba x-move, i wydało mi się, że wózek ma mega zawieszenie, do tego pompowane koła. No wyglądał jak porządna terenówka :) Odpuszczam sobie te piankowe koła, nie wierzę że na wiejakich dziurawych drogach albo gdzieś w lesię mogą się równać pompowanym...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 20:35

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w ogóle dużo bardziej czuję ruchy ręką niż brzuchem :)
    Weszłam ostatnio do reserved to mieli dużo bodziaķów po 14 zł. Na stronie też widziałam, a 5cio paki to chyba po 40 zł były.

1267e64ec8.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja 10 miesięczna siostrzenica ma ospe, dzisiaj ja wysypalo. Ja ospe już miałam w wieku dziecięcym także luz ale czytam że wowczas można się zarazić półpaścem 🙉 w poniedziałek siostra idzie na wesele i nie ma gdzie jej zostawić i w sumie nie wiem czy mogę zaproponować że się nią zajmę? Czy to strach? Jak myślicie?

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo wszystko bym sie bala. Lepiej dmuchac na zimne niz potem żałować

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ