X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mamma90 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po połówkowym będziemy mieli synka mały jest zdrowy i waży 327 g

Mmiśka, Majka27, Toonney, MrsKiss, nowa na dzielni, Gabriella, Słoneczko123, summer..86, XKamaCX, Misia90, kanapa, aniaem86, pingwinkowa, blue_eyed_girl, karolkowa, Emilka1990, 1000 lubią tę wiadomość

svchskjoduldtv7v.png
    8p3oyx8dy7nqt94l.png
    Wiktoria 05.03.2015r♥️
    Emilka 17.08.2018r♥️
    Dominik 23.03.2020r♥️
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamma90 wrote:
    Dziewczyny ja już po połówkowym będziemy mieli synka mały jest zdrowy i waży 327 g

Super wiadomosc :) gratulacje

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Paulinye Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam opinii na temat wózka Ottis White 3 w 1. Może ktoś miał z nim do czynienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 16:24

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że na kwiecień przyda się taki adresowy kombinezon na wyjście że szpitala i spacer jakby było chłodniej? Lepiej kupić rozmiar 56 czy 62?

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Myślicie, że na kwiecień przyda się taki adresowy kombinezon na wyjście że szpitala i spacer jakby było chłodniej? Lepiej kupić rozmiar 56 czy 62?
    Ja stawiam.na jakis grubszy pajac(mam takie dwa polarowe) pod to body i na wierzch kocyk :p ale kombinezon po synku jak cos mam :) a rozmiar hmm zalezy z jakiej firmy :D za maly to ciezko włożyć a za duzy to znowu utonie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 19:30

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ja zamierzam poczekać z takim zakupem bliżej porodu, kiedy będę mieć określoną wagę dziecka, bo to ciężko trafić z rozmiarem jak sie jest w połowie ciąży.

kalade lubi tę wiadomość

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ja zamierzam poczekać z takim zakupem bliżej porodu, kiedy będę mieć określoną wagę dziecka, bo to ciężko trafić z rozmiarem jak sie jest w połowie ciąży.
    Z wagą to wiadomo mozna trafic ale u mnie z długością sie zaskoczylam , wszystko sie nie dopinalo :D ale racja ze lepiej poczekac nawet z pogoda sie troche wyjasni , ja to w sumie wszystko mam po synku to latwiej troche ;)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z córką ze szpitala wychodziłam 7 kwietnia. Było pięknie i słonecznie. Miała na sobie bodziak, spodenki i na to polarowy pajacyk. Na głowie cieniutka czapeczka, a przykryta była kocykiem. :)
    Pamiętam, że do porodu jechałam w kurtce jeszcze zimowej, a ze szpitala 3 dni później wychodziłam juz w cienkiej bo się 17 stopni nagle zrobiło. Miałam też grubsze kombinezony kupione i ani razu ich młoda na sobie nie miała bo się tak cieplutko wtedy zrobiło...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rozmiaru - córka urodzila się 3340 i 52 cm i 56tki nosiła przez dobre 2 miesiące :) A koleżanka urodziła synka 3800 i 56 cm i odrazu nosił 62. Więc często tak naprawdę trudno to przewidzieć, nawet kierując się USG bo waga to jedno, a centymetry drugie :) Dlatego często się mówi, żeby 56 mieć mało, ale mieć. Ja mialam średnią ilość sztuk i szybko musieliśmy dokupować bo pralka chodziła non stop :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się urodziła 3880g i 56cm i w 56 chodziła 3 miesiące XD albo się magicznie rozciągały te ubranka albo nie wiem :D ja kupiłam teraz jeden grubszy pajac na 56 i jakieś dwa polarowe mam po córce, tyle że ja mogę równie dobrze urodzić już w połowie marca (będzie 37 tc skończony) więc wolałam mieć chociaż jedną rzecz nieco grubszą, bo czasami w marcu jeszcze zima :D

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A co do rozmiaru - córka urodzila się 3340 i 52 cm i 56tki nosiła przez dobre 2 miesiące :) A koleżanka urodziła synka 3800 i 56 cm i odrazu nosił 62. Więc często tak naprawdę trudno to przewidzieć, nawet kierując się USG bo waga to jedno, a centymetry drugie :) Dlatego często się mówi, żeby 56 mieć mało, ale mieć. Ja mialam średnią ilość sztuk i szybko musieliśmy dokupować bo pralka chodziła non stop :D
    No ale to już jest duża różnica 500g, z tego co ja zauważyłam po rodzinie i znajomych to im dziecko bliższe 4 kg tym i bliżej jest rozmiaru 62, natomiast dzieciaczki poniżej 3kg topią się w rozm 56.Dlatego moim zdaniem waga mówi dużo o rozmiarze. No chyba, że się przytrafi coś takiego jak mojej koleżance, że lekarz o cały kg się jej pomylił przy obliczeniu wagi dziecka.

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Moja się urodziła 3880g i 56cm i w 56 chodziła 3 miesiące XD albo się magicznie rozciągały te ubranka albo nie wiem :D ja kupiłam teraz jeden grubszy pajac na 56 i jakieś dwa polarowe mam po córce, tyle że ja mogę równie dobrze urodzić już w połowie marca (będzie 37 tc skończony) więc wolałam mieć chociaż jedną rzecz nieco grubszą, bo czasami w marcu jeszcze zima :D
    Moj mial 3430 i 56 cm w 56 chodził 2 tygodnie :D w niektorych max miesiąc 🙈

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    No ale to już jest duża różnica 500g, z tego co ja zauważyłam po rodzinie i znajomych to im dziecko bliższe 4 kg tym i bliżej jest rozmiaru 62, natomiast dzieciaczki poniżej 3kg topią się w rozm 56.Dlatego moim zdaniem waga mówi dużo o rozmiarze. No chyba, że się przytrafi coś takiego jak mojej koleżance, że lekarz o cały kg się jej pomylił przy obliczeniu wagi dziecka.

Ja jeszcze w z dzień porodu usłyszałam podczas USG, że córka ma 3900 ;) A wyszła kruszynka :) Znam też przypadek dziecka z 2900 mimo, że USG wskazywało 3500. Na szybko kupowali 46, bo w 56 dziecko się topiło. ;) Na szczęście żyjemy w czasach, gdzie w sklepach pełno wszystkiego i nawet podczas naszego pobytu w szpitalu po urodzeniu możemy wysłać męża/partnera po dokupienie odpowiedniego ciuszka. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po połówkowych, córcia w porządku tylko musimy kontrolować dalej nerki, bo kielichy stosunkowo duże są. Lekarz dwa razy kazał chodzić na spacer w trakcie badań ;)
    Co do ubranek to moja córa urodziła się mając 56cm i ponad 4kg i nosiła ubranka 56 z dobry miesiąc także nie ma reguły, ale z jakimiś kombinezonami faktycznie bym się wstrzymała, bo to drogie, już lepiej wtedy na cebulkę ubrać chyba.

Gabriella, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Melduję się po połówkowych, córcia w porządku tylko musimy kontrolować dalej nerki, bo kielichy stosunkowo duże są. Lekarz dwa razy kazał chodzić na spacer w trakcie badań ;)
    Co do ubranek to moja córa urodziła się mając 56cm i ponad 4kg i nosiła ubranka 56 z dobry miesiąc także nie ma reguły, ale z jakimiś kombinezonami faktycznie bym się wstrzymała, bo to drogie, już lepiej wtedy na cebulkę ubrać chyba.
    A chodzi o Twoje nerki?

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    A chodzi o Twoje nerki?
    Nie, nerki dzidziusia

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupię kilka sztuk rozmiaru 50, więcej 56 i najwiecej 62 (chociaż 62 wydaje mi się ogromne :D), a zwyczajnie ustalę z eM jakieś miejsce, gdzie są tanie ciuszki, żeby bez obawy o jego wybory go tam samego ze szpitala wyślę na zakupy po dokupienie więcej odpowiedniego rozmiaru. Np. W Auchan są jakieś podobno spoko, tanie. Kupię po sztukę z rozmiaru i żeby wiedzieć jak wypada no i taka będzie opcja na rezerwowe uzupełnienie ciuszków jakby dzieć okazał się zaskakująco mały albo duży ;)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Ja chyba kupię kilka sztuk rozmiaru 50, więcej 56 i najwiecej 62 (chociaż 62 wydaje mi się ogromne :D), a zwyczajnie ustalę z eM jakieś miejsce, gdzie są tanie ciuszki, żeby bez obawy o jego wybory go tam samego ze szpitala wyślę na zakupy po dokupienie więcej odpowiedniego rozmiaru. Np. W Auchan są jakieś podobno spoko, tanie. Kupię po sztukę z rozmiaru i żeby wiedzieć jak wypada no i taka będzie opcja na rezerwowe uzupełnienie ciuszków jakby dzieć okazał się zaskakująco mały albo duży ;)
    Mieliśmy kilka z auchan body, maja mala miejsca na pampersa ( takie małe wycięcie)ciezko bylo przez to dopiac . Wiec zawszw rozmiar wieksze sie sprawdzaly :) ale mowie tylko o bodach sweterki byly np ok :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Synek zaczynał od rozmiaru 44 (waga 2 kg z hakiem), do chrztu miał 62 (miał 4 msc). No ale ja się spodziewałam Małego dziecka, tak wychodziło z USG. Lepiej kupić/dokupić ewentualnie ubranka na ostatnią chwilę, my tak robiliśmy, gdy znaliśmy orientacyjną wagę. Teraz ciężko wróżyć, czy dziecko będzie bliżej 2, 3 czy 4 kg.

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje, z tymi ubrankami to ciężko trafić, nigdy nie wiadomo jaki dzidziuś będzie jak się urodzi. Ja jak przygotowywałam ubranka to kilka miałam na 56 reszta głównie przygotowana była na 62 pojedyncze sztuki na 68,ale to wszystko było za duże. Mała urodziła się 2410 i 50 cm wszystko było mega duże na nią, nawet najmniejsza czapka sięgała jej do brody, także w szpitalu koleżanka z sali urodziła większe dziecko i wymieniłyśmy się pajacykami, a później mąż i siostra dokupili mi malutkie ubranka. Teraz już mam mnóstwo tych malusich ubranek, po córce i od kuzynki i jednej koleżanki. Także jestem ubezpieczona na każdy rozmiar dziecka he he :P :)Jak patrze na te malusie ubranka - najmniejsze - to, aż ciężko mi uwierzyć, że córeczka była taka malutka, że noworodki takie drobniutkie potrafią być :P Dopiero zdjęcia są dowodem na to :)

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ