Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Sesil wrote:Dziewczyny moja 10 miesięczna siostrzenica ma ospe, dzisiaj ja wysypalo. Ja ospe już miałam w wieku dziecięcym także luz ale czytam że wowczas można się zarazić półpaścem 🙉 w poniedziałek siostra idzie na wesele i nie ma gdzie jej zostawić i w sumie nie wiem czy mogę zaproponować że się nią zajmę? Czy to strach? Jak myślicie?
-
Ja miałam na wiosnę półpaścia i gdyby nie to ze węzły w pachwinach mi się powiększyły do wielkości jajek to bym się nie skapnęła. A wysypka na pośladku i myślalam, że to obtarcie od siodełka. Moja ciocia natomiast miala wykwity na całym ciele, pare miesięcy zwolnienia i hospitalizacja. Raczej nie ma z tym żartów.
-
Gabriella wrote:Ja to mam wrażenie, że we wszystkich sklepach są ładniejsze i większy wybór jest ubranek dla dziewczynek niż dla chłopców.
Gabriella lubi tę wiadomość
-
aniaem86 wrote:Ja to w ogóle dużo bardziej czuję ruchy ręką niż brzuchem
Weszłam ostatnio do reserved to mieli dużo bodziaķów po 14 zł. Na stronie też widziałam, a 5cio paki to chyba po 40 zł były. -
Sesil tez bym nie ryzykowała, z chorobami zakaźnymi nie ma teraz żartów, każdy powinien zrozumieć ze nie ma co ciężarnych narażać nawet w małym stopniu
Mój tez się w ciągu dnia ostatnio mniej rusza, wieczorem jak wyłożę kopytka do przodu to zaczyna szaleć . Wczoraj nawet trochę po prowokowałam dotykając i działało . Ale właśnie w ciągu dnia potrafi mi się kilka razy tylko poruszać i tyle. Zazwyczaj kiedy siedzę prosto, chyba mu wtedy niewygodnie bo się tak przewala w tym brzuchu i zmusza mnie dl zmiany pozycji. Aaa, kawa i słodycze totalnie na mojego nie działająWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 09:24
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
kalade wrote:Ja Ja kupiłam właśnie w Reserved, bo były po 10zk nawet, ale tak jak dziewczyny tu pisały i samą oglądając inne doszłam do wniosku, że są mało rozciągliwe i ciężko byłoby ubierać dzidzie. Wszystkie oddałam, a bardzo mi się podobsly;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 09:52
kalade lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, co polecacie na infekcję intymną? Chyba coś mi się zaczyna. Upławy w kolorze zołtawym. Niby bez zapachu ale takiego koloru jeszcze nie miałam. Jutro najwyżej podejdę do mojej ginekolog, ale dzisiaj chciałabym się czymś podratować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 10:53
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:Dziewczyny, co polecacie na infekcję intymną? Chyba coś mi się zaczyna. Upławy w kolorze zołtawym. Niby bez zapachu ale takiego koloru jeszcze nie miałam. Jutro najwyżej podejdę do mojej ginekolog, ale dzisiaj chciałabym się czymś podratować.
juna lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, napisałam smsa do lekarza prowadzącego i odpisała, że spróbuje wysłać mi e-receptę 😉
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
A no wlasnie ja te z lidla traktowałam jako rozmiar przejsciowy bo ciezko bylo stwierdzic kiedy dziecko do nich dorosnie:D
-
Mmiśka wrote:A no wlasnie ja te z lidla traktowałam jako rozmiar przejsciowy bo ciezko bylo stwierdzic kiedy dziecko do nich dorosnie:D
-
Co do kopania to moja najbardziej aktywna jest jak się położę na plecach od razu zaczyna podboje. Jak siedzę też często jest ruchliwa. Częstotliwość różna,ale wydaje mi się, że coraz bardziej się rozkręca i kopie po brzuchu i wnętrznościach. Dziwne to uczucie jak tam w środku na dole kopnie, ja się jakoś boje takich kopniaków, bo kojarzą mi się z kompniakiem pierwszej córki podczas ktg sprzedała mi właśnie takiego kopa tam w środku, że pęcherz płodowy pękł i wody się polały, dlatego teraz mam takie obawy do takich kopniaków.
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
juna wrote:Dziewczyny, co polecacie na infekcję intymną? Chyba coś mi się zaczyna. Upławy w kolorze zołtawym. Niby bez zapachu ale takiego koloru jeszcze nie miałam. Jutro najwyżej podejdę do mojej ginekolog, ale dzisiaj chciałabym się czymś podratować.
-
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Ja to w ogóle dużo bardziej czuję ruchy ręką niż brzuchem
Weszłam ostatnio do reserved to mieli dużo bodziaķów po 14 zł. Na stronie też widziałam, a 5cio paki to chyba po 40 zł były.
Ja również i to najczęściej wieczorem.Sprawdzam ręką bo są delikatne, aczkolwiek niektóre czuję wyraźnie.
Lactovaginal polecam, do tej pory się sprawdzał. -
Moj dzisiaj kopal praktycznie calutka noc , pierwszy syn tez tak lubil noce dobrze ze po porodzie mu sie zmienilo i spal lanie
U mnie tez juz sie pojawiły pierwsze skurcze przepowiadajace kurcze jak ten czas leci aby patrzec i widzimy się na powodowce