X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • kalade Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Moj dzisiaj kopal praktycznie calutka noc , pierwszy syn tez tak lubil noce dobrze ze po porodzie mu sie zmienilo i spal lanie :D

U mnie tez juz sie pojawiły pierwsze skurcze przepowiadajace ;) kurcze jak ten czas leci aby patrzec i widzimy się na powodowce :D
    Mój też dzisiaj się w końcu uaktywnil:)
    W nocy na szczęście nic nie czuję i smacznie śpię, ale pewnie do czasu.. męża siostra jest w 28tc i spać w ogóle nie może tak ja mały kopie 🙈

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Mój też dzisiaj się w końcu uaktywnil:)
    W nocy na szczęście nic nie czuję i smacznie śpię, ale pewnie do czasu.. męża siostra jest w 28tc i spać w ogóle nie może tak ja mały kopie 🙈
    Tak potwierdzam moj pierwszy tak mnie pod koniec kopał ze plakac mi sie chciało :D prosto w zebra :p

juna lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które mają problemy z tarczycą (jeśli takie są) suplementujecie się dodatkowo selenem?

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest tu ktoś z Krakowa?

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Dziewczyny te które mają problemy z tarczycą (jeśli takie są) suplementujecie się dodatkowo selenem?
    ja mam niedoczynność, na chwilę obecną nie

• Toonney Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:

Nie nie biore selenu

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ksiezniczka to leniuszek plus mam lozysko na przedniej scianie wiec jeszcze jej nie czuje.

Jak poloze reke na brzuchu to czuje takie pulsowanie czasem ale to chyba moj wlasny puls. Na pewno do kopniakow u nas dluga droga.

Co do BH na szczescie ich jeszcze nie mam I mam nadzieje ze szybko sie nie pojawia.

A tak w ogole dzien dobry w poniedziałek :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• MrsKiss Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry w poniedziałek :) ja czuję ruchy tak już na pewno dopiero od kilku dni. Wcześniej ciągle nie byłam pewna czy to dzidzia czy moje własne jelita :P a teraz zazwyczaj jak leżę to już dokladnie czuję pukanie i fikołki :) w ciąży z córką przed takimi typowymi ruchami miałam uczucie "rybki" w brzuchu, a tu mnie to ominęło :/ a tak czekałam.

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też zaczęłam czuć takie bulgotanie, ale rzadko, jednak wydaje mi się, że to jest to.
    Macie sposób na skaczącą od trzech dni powiekę ? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 09:02

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skaczaca powieka moze byc od braku magnezu ale moze oznaczac tez wiele innych chorob.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Ja już też zaczęłam czuć takie bulgotanie, ale rzadko, jednak wydaje mi się, że to jest to.
    Macie sposób na skaczącą od trzech dni powiekę ? :(

Kurcze ja to mam traume na wspomnienie o skaczacej powiece 😱 trzy dni skakala i oko lazawilo po czym dostałam porażenie nerwu twarzowego i nie mogłam przez miesiąc ani drgnac lewa strona twarzy 😱 skończyło się na sterydach, akupunkturze na twarzy (wbijane igły i podłączenie pod prąd), codzienne masaże i uczymalm się uśmiechać na nowo 🙉 to był straszny czas... A akurat miałam jechać na wakacje na Zanzibar gdzie miałam być świadkowa na ślubie 🙉 oczywiście pojechałam ale nie mam ani jednego fajnego zdjęcia bo na żadnym nie potrafiłam się uśmiechać 🤦‍♀️ teraz się z tego śmieje ale wtedy to naprawdę się psychicznie podlamalam.. Słyszałam że w ciąży to często wraca więc jestem pełna obaw.
    Tobie polecam rosmasowac dobrze twarz i nerw powinien się uspokoić ;) najlepiej wybierz się na jakiś profesjonalny masaż twarzy.

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • kjt91 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :) zostałam daleko w tyle z aktywnością na forum, ale najpierw mnie dopadło jakieś okropne przeziębienie, później rozłożyło dziewczynki i ciężko było znaleźć czas na cokolwiek. Na szczęście wszystko wróciło do normy. Maluszek też zdrowo rośnie. Potwierdziła się płeć z pierwszych prenatalnych będziemy mieli chłopca.

A co u Was? Jak się czujecie? Już po polówkowych?

MrsKiss lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w poniedziałek, u nas kopniaki już dosyć konkretne, może dlatego że jestem bardzo chuda, na szczęście tyjemy. Niestety skurcze BH już odczuwam. Lekarz twierdzi, że to przez cienką tkankę tłuszczową.
    Mój M mówił mi kiedyś, że drganie powieki może również świadczyć o niedoborze potasu. Spróbuj brać magnez i potas a jak nie będzie poprawy to myślę, że wizyta u specjalisty, bo czasami problem jest poważniejszy tak jak u Sesil.

2a723bfcf6.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo mocno odczuwam kopniaki i ruchy, czasem aż boleśnie, zwłaszcza jak przywali w szyjkę ;) Ale bardzo się cieszę, ze są, bo to znak, że u Malutkiej dobrze :) Juz bym bardzo chciała, żeby był kwiecień i dzidzia była z nami cała i zdrowa :)

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez od soboty już regularne ruchy :) mam łożysko na przedniej ścianie (jak poprzednio), wiec ruchy jeszcze dosyć słabe, ale już nie da się ich pomylić z niczym innym no i codziennie chociaż przez chwile maluch daje o sobie znać :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    A mi się chyba pojawiają skurcze te Braxtona-Hicksa. Na początku myślałam, że to mały tak się przesuwa, ale teraz juz widzę różnice. Są delikatne, trwają kilka sekund i czuje je trochę jakby mrowienie.
    hej mam do Ciebie pytanie, czy byłaś już na połówkowych i czy brałaś fakturę do luxmedu? Jeżeli tak to napisz proszę gdzie byłaś.

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak tam.brzuszki ? Duze male? :) u mnie juz duzy +4 kg :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:

Ja mam mały :) czasem mi wywali jak się objem i ogólnie szybciej zaczął być widoczny, ale stwierdzam, ze jednak nie jest duży na te chwile i nadal mogę go spokojnie ukryć pod luźniejsza bluzka :) w poprzedniej ciąży zaczął być taki prawdziwy ciążowy dopiero 25/26 tydzień, wiec obstawiam, ze teraz będzie podobnie :)

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Mam wrażenie, że mój jest ogromny😏 wagowo to +1,5kg, które mi poszły w brzuch. Ja to jestem niska, niedługo będę wyglądać jak kulka.

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Mam wrażenie, że mój jest ogromny😏 wagowo to +1,5kg, które mi poszły w brzuch. Ja to jestem niska, niedługo będę wyglądać jak kulka.
    Ja w pierwszej ciazy mialam ogromny brzuch i tylko brzuch uwierz smiesznie to wyglada mam takie foto ale nie wstawie bo w bieliznie :D teraz widze powtórka rozrywki 🙈

Gabriella lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ