Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmiśka wrote:Moj dzisiaj kopal praktycznie calutka noc , pierwszy syn tez tak lubil noce dobrze ze po porodzie mu sie zmienilo i spal lanie
U mnie tez juz sie pojawiły pierwsze skurcze przepowiadajace kurcze jak ten czas leci aby patrzec i widzimy się na powodowce
W nocy na szczęście nic nie czuję i smacznie śpię, ale pewnie do czasu.. męża siostra jest w 28tc i spać w ogóle nie może tak ja mały kopie 🙈 -
kalade wrote:Mój też dzisiaj się w końcu uaktywnil:)
W nocy na szczęście nic nie czuję i smacznie śpię, ale pewnie do czasu.. męża siostra jest w 28tc i spać w ogóle nie może tak ja mały kopie 🙈juna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny te które mają problemy z tarczycą (jeśli takie są) suplementujecie się dodatkowo selenem?
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
A moja ksiezniczka to leniuszek plus mam lozysko na przedniej scianie wiec jeszcze jej nie czuje.
Jak poloze reke na brzuchu to czuje takie pulsowanie czasem ale to chyba moj wlasny puls. Na pewno do kopniakow u nas dluga droga.
Co do BH na szczescie ich jeszcze nie mam I mam nadzieje ze szybko sie nie pojawia.
A tak w ogole dzien dobry w poniedziałek -
No dzień dobry w poniedziałek ja czuję ruchy tak już na pewno dopiero od kilku dni. Wcześniej ciągle nie byłam pewna czy to dzidzia czy moje własne jelita a teraz zazwyczaj jak leżę to już dokladnie czuję pukanie i fikołki w ciąży z córką przed takimi typowymi ruchami miałam uczucie "rybki" w brzuchu, a tu mnie to ominęło a tak czekałam.
-
Paulinye wrote:Ja już też zaczęłam czuć takie bulgotanie, ale rzadko, jednak wydaje mi się, że to jest to.
Macie sposób na skaczącą od trzech dni powiekę ?
Kurcze ja to mam traume na wspomnienie o skaczacej powiece 😱 trzy dni skakala i oko lazawilo po czym dostałam porażenie nerwu twarzowego i nie mogłam przez miesiąc ani drgnac lewa strona twarzy 😱 skończyło się na sterydach, akupunkturze na twarzy (wbijane igły i podłączenie pod prąd), codzienne masaże i uczymalm się uśmiechać na nowo 🙉 to był straszny czas... A akurat miałam jechać na wakacje na Zanzibar gdzie miałam być świadkowa na ślubie 🙉 oczywiście pojechałam ale nie mam ani jednego fajnego zdjęcia bo na żadnym nie potrafiłam się uśmiechać 🤦♀️ teraz się z tego śmieje ale wtedy to naprawdę się psychicznie podlamalam.. Słyszałam że w ciąży to często wraca więc jestem pełna obaw.
Tobie polecam rosmasowac dobrze twarz i nerw powinien się uspokoić najlepiej wybierz się na jakiś profesjonalny masaż twarzy.03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
Hej wszystkim zostałam daleko w tyle z aktywnością na forum, ale najpierw mnie dopadło jakieś okropne przeziębienie, później rozłożyło dziewczynki i ciężko było znaleźć czas na cokolwiek. Na szczęście wszystko wróciło do normy. Maluszek też zdrowo rośnie. Potwierdziła się płeć z pierwszych prenatalnych będziemy mieli chłopca.
A co u Was? Jak się czujecie? Już po polówkowych?MrsKiss lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry w poniedziałek, u nas kopniaki już dosyć konkretne, może dlatego że jestem bardzo chuda, na szczęście tyjemy. Niestety skurcze BH już odczuwam. Lekarz twierdzi, że to przez cienką tkankę tłuszczową.
Mój M mówił mi kiedyś, że drganie powieki może również świadczyć o niedoborze potasu. Spróbuj brać magnez i potas a jak nie będzie poprawy to myślę, że wizyta u specjalisty, bo czasami problem jest poważniejszy tak jak u Sesil.
-
Ja też bardzo mocno odczuwam kopniaki i ruchy, czasem aż boleśnie, zwłaszcza jak przywali w szyjkę Ale bardzo się cieszę, ze są, bo to znak, że u Malutkiej dobrze Juz bym bardzo chciała, żeby był kwiecień i dzidzia była z nami cała i zdrowaNasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:A mi się chyba pojawiają skurcze te Braxtona-Hicksa. Na początku myślałam, że to mały tak się przesuwa, ale teraz juz widzę różnice. Są delikatne, trwają kilka sekund i czuje je trochę jakby mrowienie.
-
Mmiśka wrote:Dziewczyny jak tam.brzuszki ? Duze male? u mnie juz duzy +4 kg
Ja mam mały czasem mi wywali jak się objem i ogólnie szybciej zaczął być widoczny, ale stwierdzam, ze jednak nie jest duży na te chwile i nadal mogę go spokojnie ukryć pod luźniejsza bluzka w poprzedniej ciąży zaczął być taki prawdziwy ciążowy dopiero 25/26 tydzień, wiec obstawiam, ze teraz będzie podobnie -
nick nieaktualny
-
Gabriella wrote:Mam wrażenie, że mój jest ogromny😏 wagowo to +1,5kg, które mi poszły w brzuch. Ja to jestem niska, niedługo będę wyglądać jak kulka.
Gabriella lubi tę wiadomość