X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam raczej mały brzuch jak na ten etap (21.5). W ogóle z synkiem był zgrabny, piłeczka, a teraz taki rozlany i mam wrażenie, że nie wyglądam ciążowo tylko po prostu grubo, jakbym się upasła. A na wadze +2 wiec raczej nie jakoś niedużo. Ale czuje się brzydko. Może to kwestia, że z Synkiem miałam niższa wagę startową.

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam już prawie +6 kg ;D. Ale nie widać, że przytyłam i brzuch też dosyć mały, smiesznie się ta waga w ciaży zachowuje. Brzuch piłeczka, tylko do przodu idzie :)

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką piłkę z przodu, na boki mi się nie rozlewa, ale mam wrażenie, że najpierw idzie mój brzuch, a później ja 🤣 chyba giganta urodzę z takim brzuchem, albo po porodzie dalej będę wyglądać jak w ciąży

• blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa na dzielni - a myślałam, że będę sama, u mnie też +6.

Mam wrażenie, że brzuch już ogromny.
    fcf04b73c8dd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 17:09

Mmiśka, summer..86, MrsKiss, Gabriella lubią tę wiadomość

2a723bfcf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja nie wiem jaki mam :D ale podoba mi się :) Takie duuże ciążowe brzuszki to na razie jak dla mnie abstrakcja, tylko ja jestem większa/wysoka ogólnie więc podejrzewam,że będę wielka ! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 13:28

MrsKiss, Gabriella lubią tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f54fbcacf79aeec6med.jpg

U mnie nie wiem dlaczego, ale na zdjęciach go prawie w ogóle nie widać :D na żywo wszyscy widza, ze w ciąży, nago tez bardzo widać :D ale w ubraniach na zdjęciach ten brzuch się jakoś mega kryje.

MrsKiss, Gabriella lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Dziewczyny te które mają problemy z tarczycą (jeśli takie są) suplementujecie się dodatkowo selenem?
    Mam niedoczynności i hashimoto. Biorę tylko Prenatal duo i wit d3. Z tego co się orientuję, to przed suplementacją selenem powinno się zrobić badanie jego poziomu, bo można sobie zaszkodzić.

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    hej mam do Ciebie pytanie, czy byłaś już na połówkowych i czy brałaś fakturę do luxmedu? Jeżeli tak to napisz proszę gdzie byłaś.
    Tak, byłam w Unicare. Chodzę tam od początku ciąży :) Faktura na moje nazwisko z opisem badania bez żadnego problemu.

Gabriella lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy moglibyście zmierzyć pajacyki i bodziaki jaką mają długość w rozmiarze 56?
    Kupiłam dziś z F&F i wydaje mi się, że rozmiarowka to taka jak z Lidla, że rozmiar 56 to tak naprawdę 62.
    Zglupieje zanim ogarnę ta wyprawkę 🤣

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że mam olbrzymi brzuch. Żaluję czasem, że nie jest lato i się nie mogę z nim pokazać 😉 Kurtkę mam taką oversize to w ogóle nie widać. Jak tylko mogę to zakladam obcisłe ubrania😊
    Przyznam, że czuję się z tym brzuchem taka nieporadna. Jakoś mi przeszkadza, wyskoczyl tak z dnia na dzień i ciągle zapominam, że go mam. Wiązanie butów czy wstawanie z łóżka juz nie jest takie hop siup. Że nie wspomnę o wygibasach z mężem, mam wrażenie, że jestem jakaś ulomna jak probuję zmienic pozycję 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 18:30

Gabriella, małżowinka lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ja mam taką piłkę z przodu, na boki mi się nie rozlewa, ale mam wrażenie, że najpierw idzie mój brzuch, a później ja 🤣 chyba giganta urodzę z takim brzuchem, albo po porodzie dalej będę wyglądać jak w ciąży
    Ja też mam taką piłkę dość nisko🤣 u mnie prawie 4kg na plusie dzisiaj bylo:)

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Dziewczyny czy moglibyście zmierzyć pajacyki i bodziaki jaką mają długość w rozmiarze 56?
    Kupiłam dziś z F&F i wydaje mi się, że rozmiarowka to taka jak z Lidla, że rozmiar 56 to tak naprawdę 62.
    Zglupieje zanim ogarnę ta wyprawkę 🤣
    Mam sporo bodziaków rożnych firm, wszystkie używane. Każde 56 jest inne :) Najmniejsze mam z h&m i jak mierzę po środku jak leżą to mają 27-28 cm, jak są zapięte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 18:39

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Mam sporo bodziaków rożnych firm, wszystkie używane. Każde 56 jest inne :) Najmniejsze mam z h&m i jak mierzę po środku jak leżą to mają 27-28 cm, jak są zapięte.
    Dzięki! To ja dzisiaj w Tesco kupiłam na 50 niby i mają długość 32cm na środku 🤣 A te na 56 maja aż 35cm.
    Zaraz kuzyn mi podrzucić całą reklamówke po ich córeczce🙈 przebrali tylko różowe 🤣
    Już mam całą szuflada mała zapewnioną gruszkami. Dzisiaj złożyłam zamówienie w empiku, bo dobra promocja na ciuszki Pinokio jest, jeszcze kuzyn przyniesie i już nie mam gdzie tego trzymać.
    Muszę męża z komoda pogonic, jak wróci do domu 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 18:52

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Tak, byłam w Unicare. Chodzę tam od początku ciąży :) Faktura na moje nazwisko z opisem badania bez żadnego problemu.
    Dzięki.

• Toonney Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie sliczne brzuszki 😍 moj brzuszek z dzisiaj

e817c2a3cc71.jpg

Mielismy malego stresa dzisiaj I spedzilismy 5h w szpitalu ale z mala wszystko dobrze a ja mam skurcze BH.

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Dzięki! To ja dzisiaj w Tesco kupiłam na 50 niby i mają długość 32cm na środku 🤣 A te na 56 maja aż 35cm.
    Zaraz kuzyn mi podrzucić całą reklamówke po ich córeczce🙈 przebrali tylko różowe 🤣
    Już mam całą szuflada mała zapewnioną gruszkami. Dzisiaj złożyłam zamówienie w empiku, bo dobra promocja na ciuszki Pinokio jest, jeszcze kuzyn przyniesie i już nie mam gdzie tego trzymać.
    Muszę męża z komoda pogonic, jak wróci do domu 🙈
    Kalade Ty to szalejesz z tymi ciuszkami.
    Nie wiem jak Wy to mierzycie, ale mój pajacyk ze smyka mierzony od ramion do stóp w rozmiarze 56 ma aż 44 cm, natomiast pajacyk z tesco w rozmiarze 62 ma aż 48 cm.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Kalade Ty to szalejesz z tymi ciuszkami.
    Nie wiem jak Wy to mierzycie, ale mój pajacyk ze smyka mierzony od ramion do stóp w rozmiarze 56 ma aż 44 cm, natomiast pajacyk z tesco w rozmiarze 62 ma aż 48 cm.
    Gabriella, ja mierzyłam bodziaki a nie pajace :) I jak rozłożysz to po osi symetrii, czyli od szyi do dupci :)

1267e64ec8.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba poczekam na wyprzedaże poświateczne. Zaczynam się rozglądać za wózkiem. Znajomi mają na sprzedaż wózek szwedzkiej firmy Emmaljunga Edge Duo Combi Duo S. Dla nas w dobrej cenie..., ale jaka to jest kolumbryna. Mieszkamy na parterze, ale nawet po tych naszych 5 schodach bym nie chciała tego znosić😅

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Gabriella, ja mierzyłam bodziaki a nie pajace :) I jak rozłożysz to po osi symetrii, czyli od szyi do dupci :)
    A to ok, bo już myślałam, że pajace 🤣

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, jakie są ubranka w 5 10 15, ale dziś jest jakaś noc wyprzedaży i po 10-15 zł są ubranka.

1267e64ec8.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ