Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam też tylko kilka ciuszków na razie, podobają mi się z newbie z kapphala, ale jeszcze nie wiedziałam ich na żywo, muszę się przejść . Z 5, 10, 15 mi się coś w dotyku nie podobały chociaż bardzo ładne. Na razie mam tylko paczkę Lidlowych + kilka szt. w różnych rozmiarach które mama kupiła bo już się nie mogła powstrzymać .2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja właśnie zrobiłam zamówienie na ubranka ze strony https://slodkisen.com.pl/ wyświetliły mi się na fb reklamy, takie ładne wzory, ze nie mogłam się opanować😂 nie wiem jak z jakością, najwyżej będę odsyłać😝 poza tym mam kilka sztuk na codzień z pepco i 4 zestawy wypasionych ubranek od teściowej😍
W niedziele byliśmy oglądać wózek u szwagra Stokke Traliz 2 w 1 szary, chcą nam dać w prezencie😮😁wiec nie będę nic innego szukać. Czy ktoś miał do czynienia z tym wózkiem?🙂 Skapnie nam się jeszcze szare łóżeczko i szafka- komplet z ikei, łóżeczko turystyczne, rożki itd😆 jak to wszystko dostarczą, to będę myśleć co dalej z zakupami😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 13:41
👨🏻35 l. :
2011 Kryptozoospermia
07.2018 Azoospermia
07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)
👩🏻32 l. :
niedoczynność tarczycy
07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
11 dpt beta 159,4 prog 154
13 dpt beta 379,2 prog 214
15 dpt beta 744,5
18 dpt beta 2578 prog 215
26 dpt mamy serduszko ❤️
👶 03.2020
Wracamy po rodzeństwo
28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
8 dpt beta <0,1 🥺
26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 🥺
10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip
31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
9 dpt beta <0,1 -
nick nieaktualnyjuna wrote:Ja to się zastanawiam czy w ogóle brać 56, bo my oboje wysocy. Brat męża (obydwaj 190cm) ma córeczkę, która jak się urodziła miała 59, a jego żona 150kilka wzrostu. Nie wiem czy u nas jest szansa na mniejsze dziecko😅🤷♀️ Oby miała moje geny to chociaż wagowo będzie mniejsza przy urodzeniu 🙈
Ja się urodziłam 56 cm, ale jestem niska, a mąż 57 cm, ale on z kolei jest wysoki. Dlatego tak bardziej skłaniam się do rozmiaru 62. -
nick nieaktualnyJusta29 wrote:Ja dziewczyny jeszcze nie mam ani jednego ubranka, czekam na wyprzedaże. Wozek niby podoba mi się Valco snap muszę go ocenić na żywo. Ja od wczoraj przeżywam koszmar dopadła mnie jelitowka. Poprostu dramat
Justa29 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z Warszawy, zapisywałyście się już do szkoły rodzenia? Kurcze nie jest chyba kolorowo, bo dofinansowania są tylko do końca roku 2019. Udało mi się zapisać na Madalińskiego, ale był jeden termin tylko i to o 15, więc mąż będzie się musiał zrywać z pracy. Na Żwirkach powiedzieli, że dopiero w styczniu można się zapisywać na styczeń (!) i nie wiedzą czy będą w ogóle bezpłatne zajęcia. W Centrum Rodziny Joanny Wilk tylko płatne. Bajkowa Szkoła Rodzenia nie ma na razie wolnych miejsc. Nawet nie chce mi się dzwonić do innych szkół ...
-
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Dziewczyny z Warszawy, zapisywałyście się już do szkoły rodzenia? Kurcze nie jest chyba kolorowo, bo dofinansowania są tylko do końca roku 2019. Udało mi się zapisać na Madalińskiego, ale był jeden termin tylko i to o 15, więc mąż będzie się musiał zrywać z pracy. Na Żwirkach powiedzieli, że dopiero w styczniu można się zapisywać na styczeń (!) i nie wiedzą czy będą w ogóle bezpłatne zajęcia. W Centrum Rodziny Joanny Wilk tylko płatne. Bajkowa Szkoła Rodzenia nie ma na razie wolnych miejsc. Nawet nie chce mi się dzwonić do innych szkół ...
-
aniaem86 wrote:Dziewczyny z Warszawy, zapisywałyście się już do szkoły rodzenia? Kurcze nie jest chyba kolorowo, bo dofinansowania są tylko do końca roku 2019. Udało mi się zapisać na Madalińskiego, ale był jeden termin tylko i to o 15, więc mąż będzie się musiał zrywać z pracy. Na Żwirkach powiedzieli, że dopiero w styczniu można się zapisywać na styczeń (!) i nie wiedzą czy będą w ogóle bezpłatne zajęcia. W Centrum Rodziny Joanny Wilk tylko płatne. Bajkowa Szkoła Rodzenia nie ma na razie wolnych miejsc. Nawet nie chce mi się dzwonić do innych szkół ...
-
Dziewczyny, a widziałyście gdzieś biustonosze do karmienia, które mają mniej niż 75 pod biustem? W przystępnej cenie do tego? Jeszcze nie kupuję, ale dzisiaj, przy okazji oglądałam w sieciówkach i same duże pod biustem.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
juna wrote:Dziewczyny, a widziałyście gdzieś biustonosze do karmienia, które mają mniej niż 75 pod biustem? W przystępnej cenie do tego? Jeszcze nie kupuję, ale dzisiaj, przy okazji oglądałam w sieciówkach i same duże pod biustem.
-
juna wrote:Dziewczyny, a widziałyście gdzieś biustonosze do karmienia, które mają mniej niż 75 pod biustem? W przystępnej cenie do tego? Jeszcze nie kupuję, ale dzisiaj, przy okazji oglądałam w sieciówkach i same duże pod biustem.
Ava, Alles Mama, Dalia mają najmniejszy obwód 65
Każdy salon z profesjonajnym brafittingiem powinien mieć takie staniki. Sieciówki są słabe i nie trzymają dobrze biustu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 16:17
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Melduję się dziewczyny po wizycie.
Na szczęście szyjka się wydłużyła, ten lejek od góry się zamknął i jest wszystko jak najbardziej w porządku. Dalej mam się trochę oszczędzać ale nie muszę już ciągle leżeć i mogę z domu wychodzić
Teraz byle do piątku bo na 16 prenatalne i mam nadzieję że reszta ciąży będzie już szczęśliwa.Gabriella, blue_eyed_girl, Mmiśka, nowa na dzielni, MrsKiss, małżowinka, XKamaCX lubią tę wiadomość
-
u mnie na razie biust nie powiększył się na tyle, żeby wymagało to zmiany biustonosza. Zastanawiam się jak to będzie po porodzie, nigdzie nie widziałam staników z małymi miseczkami.
U nas dziś pogoda kiepska, mglisto i zimno więc zrobiłam sobie dzień leniucha. Synek dziś mocno kopał, a później czułam kilka skurczów BH, zawsze mocno mnie stresują. Chyba lenistwo mi nie służy. Dodatkowo dziś poza po skurczach czuje ból pleców.. Zastanawia mnie czy ma to jakiś związek, czy bolą od leżenia. -
Moj synek urodził się z waga 3740 g i 58 cm, a nosił 56 przez dobre 1,5 miesiąca robić zapas ubranek na rozmiar 50 to chyba przesada, ale na 56 kilka sztuk warto mieć. Zawsze można podwinać rękawek Na wyjście ze szpitala mąż przywiózł zestaw na 56 i 62 - 62 było absurdalnie duze
Jeśli chodzi o firmy ubranek to ja chyba najbardziej lubię jednak HM, stamtąd mamy najwiecej ciuszków, jakość jest bardzo fajna, są przyjemne w dotyku, łatwo się ubiera. No i Lidl, ich ubranka tez bardzo lubię za to samo co HM Ciuszki z Kapphala tez są fajne, urocze i śliczne ale zaczęłam je kupować dopiero od rozmiaru 74 są stosunkowo drogie i trochę szkoda było mi wydać 40 zł na bodziaka, którego młody założy 3 razy, nie mówiąc o spodniach czy sweterku za 70 zł
Staniki do karmienia miałam z HM - jedne były ok, inne srednio mi pasowały, zle dobrałam. Miałam tez jeden z Esotiqa i on był fajny (tam na pewno maja rozmiar 65).Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 17:55
-
Ja stanik kupiłam z esotiqa. W ogóle oni tam maja dosyć tanio i maja małe obwody, ja mam 65 C, czasami D normalnie a teraz tam kupiłam do karmienia 70 E i na pewno nie jest za duży bardzo mi już biust wystrzelił2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie twardniejącego brzucha. Ogólnie brzuch mam dosyć mały jeszcze ale od wczoraj mam bardzo twarde podbrzusze, tak że gdy pochylam się do przodu to czuje dyskomfort. Ruchy czuje dopiero od piątku, ale są jeszcze nieregularne, czasem zdarzy się taki mocniejszy kopniak pojedynczy. Czasem mam też tak że jeden bok podbrzusza mam lekko wypięty i twardszy. To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy przyspieszać wizytę czy może jechać do szpitala. Dodam że nie mam żadnych plamień, czasem czuje tylko delikatny ból po bokach brzucha. Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Hmm, ciężko powiedzieć, jak masz wątpliwości to może przejdź się na dodatkowe usg faktycznie dla pewności. Mi czasami tez brzuch twardnieje i tez np wystaje bardziej na jakaś stronę k jest tam twardszy, ale ja wtedy czuje, ze to dziecko ten brzuch wypycha i no leży sobie bokiem. Miałam 2 dni z takim twardym, ciężkim podbrzuszemnto okazał się, ze młody się obracał. W każdym razie ja tez ogólnie przy początkach ruchów odczuwałam to tez jako lekki dyskomfort, może nie bol, ale nie było to przyjemne uczucie w brzuchu2019 początek - strata, 10 tc
katarynka9595 wrote:Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie twardniejącego brzucha. Ogólnie brzuch mam dosyć mały jeszcze ale od wczoraj mam bardzo twarde podbrzusze, tak że gdy pochylam się do przodu to czuje dyskomfort. Ruchy czuje dopiero od piątku, ale są jeszcze nieregularne, czasem zdarzy się taki mocniejszy kopniak pojedynczy. Czasem mam też tak że jeden bok podbrzusza mam lekko wypięty i twardszy. To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy przyspieszać wizytę czy może jechać do szpitala. Dodam że nie mam żadnych plamień, czasem czuje tylko delikatny ból po bokach brzucha. Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Dzięki dziewczyny też mam wrażenie że twardy brzuch po jednej stronie to dzidziuś tak się ustawia. Przed chwilą czułam ruchy i to dość długo więc chyba jest ok ale chyba jednak przejdę się wcześniej na wizytę