X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam też tylko kilka ciuszków na razie, podobają mi się z newbie z kapphala, ale jeszcze nie wiedziałam ich na żywo, muszę się przejść :). Z 5, 10, 15 mi się coś w dotyku nie podobały chociaż bardzo ładne. Na razie mam tylko paczkę Lidlowych + kilka szt. w różnych rozmiarach które mama kupiła bo już się nie mogła powstrzymać :D.

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Misia90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zrobiłam zamówienie na ubranka ze strony https://slodkisen.com.pl/ wyświetliły mi się na fb reklamy, takie ładne wzory, ze nie mogłam się opanować😂 nie wiem jak z jakością, najwyżej będę odsyłać😝 poza tym mam kilka sztuk na codzień z pepco i 4 zestawy wypasionych ubranek od teściowej😍
    W niedziele byliśmy oglądać wózek u szwagra Stokke Traliz 2 w 1 szary, chcą nam dać w prezencie😮😁wiec nie będę nic innego szukać. Czy ktoś miał do czynienia z tym wózkiem?🙂 Skapnie nam się jeszcze szare łóżeczko i szafka- komplet z ikei, łóżeczko turystyczne, rożki itd😆 jak to wszystko dostarczą, to będę myśleć co dalej z zakupami😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 13:41

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Ja to się zastanawiam czy w ogóle brać 56, bo my oboje wysocy. Brat męża (obydwaj 190cm) ma córeczkę, która jak się urodziła miała 59, a jego żona 150kilka wzrostu. Nie wiem czy u nas jest szansa na mniejsze dziecko😅🤷‍♀️ Oby miała moje geny to chociaż wagowo będzie mniejsza przy urodzeniu 🙈

Ja się urodziłam 56 cm, ale jestem niska, a mąż 57 cm, ale on z kolei jest wysoki. Dlatego tak bardziej skłaniam się do rozmiaru 62.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Ja dziewczyny jeszcze nie mam ani jednego ubranka, czekam na wyprzedaże. Wozek niby podoba mi się Valco snap muszę go ocenić na żywo. Ja od wczoraj przeżywam koszmar dopadła mnie jelitowka. Poprostu dramat
    Ojej współczuję, dużo zdrówka 😘

Justa29 lubi tę wiadomość

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Warszawy, zapisywałyście się już do szkoły rodzenia? Kurcze nie jest chyba kolorowo, bo dofinansowania są tylko do końca roku 2019. Udało mi się zapisać na Madalińskiego, ale był jeden termin tylko i to o 15, więc mąż będzie się musiał zrywać z pracy. Na Żwirkach powiedzieli, że dopiero w styczniu można się zapisywać na styczeń (!) i nie wiedzą czy będą w ogóle bezpłatne zajęcia. W Centrum Rodziny Joanny Wilk tylko płatne. Bajkowa Szkoła Rodzenia nie ma na razie wolnych miejsc. Nawet nie chce mi się dzwonić do innych szkół ...

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Dziewczyny z Warszawy, zapisywałyście się już do szkoły rodzenia? Kurcze nie jest chyba kolorowo, bo dofinansowania są tylko do końca roku 2019. Udało mi się zapisać na Madalińskiego, ale był jeden termin tylko i to o 15, więc mąż będzie się musiał zrywać z pracy. Na Żwirkach powiedzieli, że dopiero w styczniu można się zapisywać na styczeń (!) i nie wiedzą czy będą w ogóle bezpłatne zajęcia. W Centrum Rodziny Joanny Wilk tylko płatne. Bajkowa Szkoła Rodzenia nie ma na razie wolnych miejsc. Nawet nie chce mi się dzwonić do innych szkół ...
    Ja się wczoraj zapisałam na inflancka, na styczeń, na zajęcia raz w tyg od 18 do 21. Oni mają też weekendowe, na które się początkowo chciałam zapisać, ale doszłam do wniosku z mężem, że nie chcemy sobie rozwalać weekendów.

• kalade Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ojej i Joanny Wilk płatne od przyszłego roku? Chciałam tam iść i też nic innego nie szukałam:/ ehh.. mi zostaje tylko styczeń albo chodzenie samej później, bo mąż nie da rady :(

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Uważaj przy prasowaniu, bo może zaboleć jak się wtedy zapomni ;)
    Dobrze, ze robię to tylko w święta :p Chociaż pewnie jak dzieciowy stos będę prasowała to będzie tragedia, bo brzuch będzie 3 razy większy :)

1267e64ec8.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a widziałyście gdzieś biustonosze do karmienia, które mają mniej niż 75 pod biustem? W przystępnej cenie do tego? Jeszcze nie kupuję, ale dzisiaj, przy okazji oglądałam w sieciówkach i same duże pod biustem.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dziewczyny, a widziałyście gdzieś biustonosze do karmienia, które mają mniej niż 75 pod biustem? W przystępnej cenie do tego? Jeszcze nie kupuję, ale dzisiaj, przy okazji oglądałam w sieciówkach i same duże pod biustem.
    Ja mam 65/70 pod biustem :) do karmnia kupuje 70 E gdzie normalnie nosze wieksze B :p ja kupuje na szykownej mamie i nigdy sie nie zawiodlam przy mojej rocznej karierze z karmieniem :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:

Ava, Alles Mama, Dalia mają najmniejszy obwód 65
    Każdy salon z profesjonajnym brafittingiem powinien mieć takie staniki. Sieciówki są słabe i nie trzymają dobrze biustu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 16:17

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Emilka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się dziewczyny po wizycie.
    Na szczęście szyjka się wydłużyła, ten lejek od góry się zamknął i jest wszystko jak najbardziej w porządku. Dalej mam się trochę oszczędzać ale nie muszę już ciągle leżeć i mogę z domu wychodzić ;)
    Teraz byle do piątku bo na 16 prenatalne i mam nadzieję że reszta ciąży będzie już szczęśliwa.

Gabriella, blue_eyed_girl, Mmiśka, nowa na dzielni, MrsKiss, małżowinka, XKamaCX lubią tę wiadomość

11.2017 aniołek 8tc ;(
    c2b1008782.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na razie biust nie powiększył się na tyle, żeby wymagało to zmiany biustonosza. Zastanawiam się jak to będzie po porodzie, nigdzie nie widziałam staników z małymi miseczkami.

U nas dziś pogoda kiepska, mglisto i zimno więc zrobiłam sobie dzień leniucha. Synek dziś mocno kopał, a później czułam kilka skurczów BH, zawsze mocno mnie stresują. Chyba lenistwo mi nie służy. Dodatkowo dziś poza po skurczach czuje ból pleców.. Zastanawia mnie czy ma to jakiś związek, czy bolą od leżenia.

2a723bfcf6.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek urodził się z waga 3740 g i 58 cm, a nosił 56 przez dobre 1,5 miesiąca :P robić zapas ubranek na rozmiar 50 to chyba przesada, ale na 56 kilka sztuk warto mieć. Zawsze można podwinać rękawek :) Na wyjście ze szpitala mąż przywiózł zestaw na 56 i 62 - 62 było absurdalnie duze :D

Jeśli chodzi o firmy ubranek to ja chyba najbardziej lubię jednak HM, stamtąd mamy najwiecej ciuszków, jakość jest bardzo fajna, są przyjemne w dotyku, łatwo się ubiera. No i Lidl, ich ubranka tez bardzo lubię za to samo co HM :P Ciuszki z Kapphala tez są fajne, urocze i śliczne :D ale zaczęłam je kupować dopiero od rozmiaru 74 :D są stosunkowo drogie i trochę szkoda było mi wydać 40 zł na bodziaka, którego młody założy 3 razy, nie mówiąc o spodniach czy sweterku za 70 zł :P

Staniki do karmienia miałam z HM - jedne były ok, inne srednio mi pasowały, zle dobrałam. Miałam tez jeden z Esotiqa i on był fajny (tam na pewno maja rozmiar 65).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 17:55

abebc6b312.png
    6814342a4e.png

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stanik kupiłam z esotiqa. W ogóle oni tam maja dosyć tanio i maja małe obwody, ja mam 65 C, czasami D normalnie a teraz tam kupiłam do karmienia 70 E i na pewno nie jest za duży :D bardzo mi już biust wystrzelił

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie twardniejącego brzucha. Ogólnie brzuch mam dosyć mały jeszcze ale od wczoraj mam bardzo twarde podbrzusze, tak że gdy pochylam się do przodu to czuje dyskomfort. Ruchy czuje dopiero od piątku, ale są jeszcze nieregularne, czasem zdarzy się taki mocniejszy kopniak pojedynczy. Czasem mam też tak że jeden bok podbrzusza mam lekko wypięty i twardszy. To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy przyspieszać wizytę czy może jechać do szpitala. Dodam że nie mam żadnych plamień, czasem czuje tylko delikatny ból po bokach brzucha. Z góry dziękuję za odpowiedź :)

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ciężko powiedzieć, jak masz wątpliwości to może przejdź się na dodatkowe usg faktycznie dla pewności. Mi czasami tez brzuch twardnieje i tez np wystaje bardziej na jakaś stronę k jest tam twardszy, ale ja wtedy czuje, ze to dziecko ten brzuch wypycha i no leży sobie bokiem. Miałam 2 dni z takim twardym, ciężkim podbrzuszemnto okazał się, ze młody się obracał. W każdym razie ja tez ogólnie przy początkach ruchów odczuwałam to tez jako lekki dyskomfort, może nie bol, ale nie było to przyjemne uczucie w brzuchu

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarynka9595 wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie odnośnie twardniejącego brzucha. Ogólnie brzuch mam dosyć mały jeszcze ale od wczoraj mam bardzo twarde podbrzusze, tak że gdy pochylam się do przodu to czuje dyskomfort. Ruchy czuje dopiero od piątku, ale są jeszcze nieregularne, czasem zdarzy się taki mocniejszy kopniak pojedynczy. Czasem mam też tak że jeden bok podbrzusza mam lekko wypięty i twardszy. To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy przyspieszać wizytę czy może jechać do szpitala. Dodam że nie mam żadnych plamień, czasem czuje tylko delikatny ból po bokach brzucha. Z góry dziękuję za odpowiedź :)
    Mam twardnienia codziennie plus skurcze przepowiadajace . U mnie lekarz kazal po prostu brac magne b6 forte 3x1 plus nospa jak bardzo.boli ;) badal szyjke , szyjka wysoko takze taki urok ale polecam konsultacje z lekarzem bo.kazdy bol moze zwiastowac co innego :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy też lekarz kazał wam robić próby watrobowe, białko całkowite i crp?
    Nie widzę miejsca w karcie ciąży na takie wyniki i ciekawi mnie czy to obowiązkowe czy coś mu nie pasuje we mnie i sprawdza.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • katarynka9595 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) też mam wrażenie że twardy brzuch po jednej stronie to dzidziuś tak się ustawia. Przed chwilą czułam ruchy i to dość długo więc chyba jest ok ale chyba jednak przejdę się wcześniej na wizytę

6cs 💚🤰
    Jagódka, Ur. 09.04.2020, 17:16 3600g, 57cm, sn 💗🤱

8fbdccf4c6.png

lprkmg7yglslnkid.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ