X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz wrócił do kartonu, bo pasażer nie chciał wysiąść, ale dziś znowu będę to wyciągać żeby pokazać moim rodzicom
    https://naforum.zapodaj.net/f7cc5a01f328.jpg.html

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

2a723bfcf6.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dziś byłam na wartatach z noszenia w chuście-kangurek. I o dziwo to opanowalam nawet mi się podobało. Chyba jak się młody urodzi to pójdę z nim jeszcze raz na takie zajęcia żeby to przećwiczyć ale naprawdę polecam. Były mamy że swoimi maluszkami nnajmłodsze miało 2 tyg

• Paatka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam 2x na chustowaniu bez i z dzieckiem. Ale co z tego jak corka byla anty chustowa. Odrazu wpadala w placz straszny :/

U nas wózek stoi rozlozony, ale przykryłam gondolę folią. :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny wózek, typ elegancki:) ja nie składałam już swojego pierwszego i teraz podwójny który kupiłam też już stoi rozłożony, poprzednio odkryłam go folia przeciwdeszczowa dołączona do akcesoriow a teraz nie mam folii i stoi odkryty🙈 mój fotelik na adapterach też się bujal ale w sklepie gdzie kupowaliśmy powiedzieli że to normalne i uwierzyłam ale nie wiem tak naprawdę czy powinien.. miałam cybexa akurat, wypiąć się nie miał szans bo trzeba było nadusic guziki żeby go wyjąć no i też nie przeszkadzalo to w jeździe nawet po nierównościach a dość często używałam.
    Ja próbowałam też chusty jak już mały się urodził i była u mnie dziewczyna i mnie uczyła i póki nie próbowałam zawiązać prawdziwego dziecka było łatwe😂 nie przekonałam się wtedy ale myślę że teraz będę próbować znów

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo bym chciała chustować, przede wszystkim ze względu na częste spacery z psem. Jakoś nie widzę tego, żeby 3 razy na dzień tarabanić się z psem i wózkiem z 3 piętra :) Mam nadzieję, że mój maluch nie będzie robił problemów.

1267e64ec8.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy wybieracie sie ogladac porodowki? Podobno to bardzo fajne psychiczne przygotowanie...ja sie zastanawiam.. troche mi głupio tak chodzic i zwiedzac szpital :) gdyby tak kazda chodzila to mieli by wycieczki co dzień 😂
    Któraś z Was ma juz spakowana torbe do szpitala?

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil wrote:
    Dziewczyny czy Wy wybieracie sie ogladac porodowki? Podobno to bardzo fajne psychiczne przygotowanie...ja sie zastanawiam.. troche mi głupio tak chodzic i zwiedzac szpital :) gdyby tak kazda chodzila to mieli by wycieczki co dzień 😂
    Któraś z Was ma juz spakowana torbe do szpitala?
    Mi się chyba nie chce. Zastanawiałam się nad tym, ale w sumie zdjęcia mi starczą. Ważniejsze dla mnie było ogarnięcie gdzie zaparkować i jak się dostać na izbę, ale to już wiem :) Chodzę do szkoły rodzenia tam gdzie chcę rodzić i mam jeszcze wizytę z położną, chyba wystarczy mi :)
    Torby nie pakowałam, bo bałam się, że sprowokuję poród na urlopie w górach. Ale po powrocie się za to wezmę solidnie. Większosć rzeczy już w sumie mam.

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade, widziałaś się już z położną?

1267e64ec8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie fotelik na adapterach nie trzymał się na sztywno, lekko można było nim poruszać, ale nie przeszkadzało mi to. Fakt, że rzadko korzystałam z tej opcji, bo jednak fotelik nie jest najzdrowszą opcją.
    Na warsztatach z chustonoszenia byłam z córką jak miała dwa tygodnie. Nam się przydało, córka lubiła, a gdy miała epizody nieodkładalności to chusta ratowała mi życie.
    Przed poprzednim porodem nie zwiedzałam szpitala, jakoś nie czułam takiej potrzeby. Wystarczył mi opis i relacje innych kobiet. Dwa miesiące przede mną rodziła moja siostra to jak byłam ja odwiedzić to obcykalismy sobie z mężem tylko gdzie jest izba przyjęć.
    Torby do szpitala jeszcze nie mam spakowanej, ale już wszystko kupione. Mam zamiar ogarnąć to w ciągu najbliższych dwóch tygodni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 18:58

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam sale porodową i poporodową w ramach zajęć że szkoły rodzenia. Ta wizyta jakoś nie poprawiła mojego nastawienia. Bo jak tu niby rodzić w pozycjach wertykalnych, jak po sali porodowej przed chwilą przeszła cała pielgrzymka zwiedzajacych, w brudnych, niezmienionych butach 🤷‍♀️
    Torby jeszcze nie pakowałam, ale też jestem w stosunku do Was ok 3 tyg. do tyłu.
    Uważacie, że noszenie noworodka w chuście wpływa korzystnie na jego postawę? Bo moim zdaniem jest to bardzo wygodne dla matki, ma wolne ręce, ale czy ma jakieś minusy dla noworodka?

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Ja oglądałam sale porodową i poporodową w ramach zajęć że szkoły rodzenia. Ta wizyta jakoś nie poprawiła mojego nastawienia. Bo jak tu niby rodzić w pozycjach wertykalnych, jak po sali porodowej przed chwilą przeszła cała pielgrzymka zwiedzajacych, w brudnych, niezmienionych butach 🤷‍♀️
    Torby jeszcze nie pakowałam, ale też jestem w stosunku do Was ok 3 tyg. do tyłu.
    Uważacie, że noszenie noworodka w chuście wpływa korzystnie na jego postawę? Bo moim zdaniem jest to bardzo wygodne dla matki, ma wolne ręce, ale czy ma jakieś minusy dla noworodka?

W chuście właśnie w odróżnieniu od nosidełek można nosić nawet noworodki. Tylko bardzo ważne jest żeby dobrze zamotać, tak żeby było odpowiednie ułożenie kręgosłupa i odwiedzenie nóżek. Właśnie z tego powodu poszłam na kurs i to już z dzieckiem, bo jednak lalka to co innego🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 19:32

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Do gondoli polecam prześcieradła bambusowe :) dziecko sie nie poci tak a wrecz ten material chlodzi jak są upały takze jak dla mnie najlepsze na lato :)
    A z jakiej strony kupowałas takie prześcieradła?

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj fotelik tez sie lekko bujal ale uzywalam bardzo rzadko , stanowczo wole wszedzie zabierac gondole zebt maluch mogl sie rozlozyc :D

A co do toreb jestem w polowie pakowania , czekam az koszule przyjdą i będzie koniec :p u mlodej juz jest wszystko :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Kalade, widziałaś się już z położną?
    A tak, widzialam. Zapomnialam napisac:) bardzo fajna dziewczyna, konkretna, wszystko tłumaczy i bardzo mila:) podpisalam umowę, zapisałam numer i jakby cos się działo to kazala dzwonic

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozlozylismy i złożyliśmy wózek, bo na razie nie mam gdzie trzymac. Pranie caly czas jakieś sie suszy, deska do prasowania, 2 maszyny do szycia, bo cały czas cos koncze😅 mieszkanie wygląda jak magazyn 🙈 u nas fotelik sie nie buja, sztywno siedzi na adapterach

Ja walizki w ogole nie mam ogarniętej. Niby wszysyko kupione, wiekszosc poprasowana, ale samo spakowanie zostawie na początek marca już.

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    W chuście właśnie w odróżnieniu od nosidełek można nosić nawet noworodki. Tylko bardzo ważne jest żeby dobrze zamotać, tak żeby było odpowiednie ułożenie kręgosłupa i odwiedzenie nóżek. Właśnie z tego powodu poszłam na kurs i to już z dzieckiem, bo jednak lalka to co innego🙂
    Czyli polega to na ogromnym zaufaniu do samej siebie, że maluch został prawidłowo zamotany.

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    A z jakiej strony kupowałas takie prześcieradła?

Nie pamietam :( bo mialam kolor uniwersalny wiec zostawiłam dla córci :p ale zamawialam na allegro tak samo jak pieluszki bambusowe

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża ile tego trzeba zabrać do szpitala 🙉 to okropne ze nawet wodę swoją trzeba wziąć!

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • Misia90 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wózek też już stoi złożony🙂 dopiero w przyszłym tygodniu zaczynam pranie i prasowanie. Torby oczywiście nie mam spakowanej, ale ja jak zawsze wszystko na ostatnia chwile😜
    Porodówkę oglądałam w ramach szkoły rodzenia. Też mnie to zdziwiło, że wpuścili grupę 20 osób na sale
    porodowa w butach itd. Ćwiczyłyśmy nawet pozycje do porodu na łóżku i piłce. 27.02 dowiem się czy będzie cc, czy poród naturalny. Po tej szkole rodzenia jestem bardziej przerażona niż przed😶

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2020, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    A tak, widzialam. Zapomnialam napisac:) bardzo fajna dziewczyna, konkretna, wszystko tłumaczy i bardzo mila:) podpisalam umowę, zapisałam numer i jakby cos się działo to kazala dzwonic
    To dobrze wróży :) A dlugo trwało to spotkanie?

1267e64ec8.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ