X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • kalade Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka, a jak u Ciebie sytuacja??

diversik89 lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Mnie też dziwią pytania o to jak będę rodzić. Mi się wydaje, że jak ktoś rodził sn to zachwala taki poród, a jak cc to zachwala to.
    Nowa na dzielni, chyba plan porodu to trzeba zrobić, bo inaczej na IP będą Ci kazali wypełnić, bo to chyba teraz są takie standardy opieki okołoporodowej od 2019 roku.
    Ja rodziłam sn bo właśnie zewsząd dochodziły do mnie głosy że to lepiej dla dziecka i matki, no i słyszałam że cc to robią najczęściej do 3 razy później odradzają ciąże plus chciałam mieć szybko kolejne dziecko, ale patrząc teraz wstecz to nie wiem czy to było dobre żeby tak iść w zaparte. Teraz już się nie będę wzbraniać przed ewentualnym cc

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Majka27 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej A my mieliśmy tu różne przygody ale od niedzieli się uspokoiło lekarz stwierdził że już nic mi nie będą podawać i czekamy na porod i wtedy młody postanowił że zostaje ;) u niego wszystko ok mieliśmy dziś usg 2840g i przepływy ok ktg dwa razy dziennie ostatnio pojedyncze skurcze których nawet nie odczuwam ale przez rozwarcie i główkę nisko nie chcieli mnie puścić tzn w sumie co lekarz co innego mowil i wkoncu dziś wypisuję się na własne zadanie bo już tu wytrzymać nie mogę A nic się nie dzieje, jeszcze zakaz odwiedzin mnie dobil

Gabriella, Mmiśka, małżowinka, kalade, pingwinkowa, diversik89 lubią tę wiadomość

9nzdxc3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka super, że udało się opanować sytuację. Oby dzidziuś jeszcze troszkę posiedział w brzuszku 😘

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka spory ten twoj bobas <3 da sobie rade nawet wczesniej urodzony <3

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka, super, ze udalo sie zatrzymać i dzisia jeszcze rośnie w brzuchu:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, niech tam sobie jeszcze chwile posiedzi :).

Dziewczyny a przybieracie teraz dużo? W brzuchu j na wadze? Bo ja się jakby lekko zatrzymałam, chociaż czuje ze maluch jest większy i ma bardzo dużo siły :). Brzuch mam ok 100 cm w obwodzie, na wadze + 11-12 i tak się póki co już trzyma

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka, powodzenia! Dobrze, że będziesz już w domu :)

Ja przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 1,3kg, w sumie równo 12kg.

Jasiek waży już 2700 :) Wszystko właściwie ma w 50 centylu oprócz kości udowej, która jest jakaś krótka, ale to po mamusi:P Umiejscowiony jest bardzo nisko, aż się lekarka zdziwiła, ale szyjka się trzyma. Powiedziała, że na jej oko chyba dotrwam do terminu, ale poród może być bardzo szybki.

Przy okazji spytałam (jest żoną ordynatora) czy sądzi, że będzie zakaz porodów rodzinnych, ale powiedziała, że raczej nie i że restrykcje, które teraz są są takie jak co roku w okresie grypowym. Oby miała racje :)

Edit. Czy do badania grupy krwi potrzebne jest skierowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 16:31

1267e64ec8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , skierowanie nie jest potrzebne jezeli robisz prywtanie :)

Ja przytylam juz 13 ale tak wody nabralam ze czuję obrzęk wszedzie ;/ marze o końcu...

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Nie , skierowanie nie jest potrzebne jezeli robisz prywtanie :)

Ja przytylam juz 13 ale tak wody nabralam ze czuję obrzęk wszedzie ;/ marze o końcu...
    Dzięki!

Ja jako takich obrzęków nie mam, sporadycznie wieczorem paluszki jak parówki. Ale za to cellulit wyskoczył mi nawet na czole :( Mam nadzieję, że to właśnie przez wodę i chociaż trochę zniknie po porodzie, bo jest jakiś koszmar :(

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Majka, powodzenia! Dobrze, że będziesz już w domu :)

Ja przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 1,3kg, w sumie równo 12kg.

Jasiek waży już 2700 :) Wszystko właściwie ma w 50 centylu oprócz kości udowej, która jest jakaś krótka, ale to po mamusi:P Umiejscowiony jest bardzo nisko, aż się lekarka zdziwiła, ale szyjka się trzyma. Powiedziała, że na jej oko chyba dotrwam do terminu, ale poród może być bardzo szybki.

Przy okazji spytałam (jest żoną ordynatora) czy sądzi, że będzie zakaz porodów rodzinnych, ale powiedziała, że raczej nie i że restrykcje, które teraz są są takie jak co roku w okresie grypowym. Oby miała racje :)

Edit. Czy do badania grupy krwi potrzebne jest skierowanie?

Jaką długość kości udowej ma twój maluch?
    Ach, super jakby ci się sprawdziło, że będziesz mieć szybki poród.
    Ja robiłam w zeszłym roku grupę krwi bez skierowania w luxmed.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Jaką długość kości udowej ma twój maluch?
    Ach, super jakby ci się sprawdziło, że będziesz mieć szybki poród.
    Ja robiłam w zeszłym roku grupę krwi bez skierowania w luxmed.
    6,5cm. Ale spojrzałam teraz do usg z luxmedu, to tam było sporo powyżej 50 centyla :) Więc dwa badania i dwa różne wyniki :)

Właśnie lekarka wypisała mi takie jakby skierowanie na grupę krwi, a na pozostałe badania nie, stąd moja mała konsternacja :)

1267e64ec8.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasciwie niedawno zaczelam przybierac. Mam okolo 5kg na plusie. Ale puchnac tez troche spuchlam bo obraczki nie moge włożyć.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1378-ograniczanie-prawa-do-odwiedzin-w-szpitalach.html
    Nie wiem czy widzieliście

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    https://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1378-ograniczanie-prawa-do-odwiedzin-w-szpitalach.html
    Niestety nijak sie to ma do zakazu w wielu szpitalach . U mnie nie pisze ze ze wzgledu na koronowirusa tylko ze wzglwdu na grype i choroby sezonowe z i inne... a wtedy zakaz juz obowiazuje (podpunkt 6) :(

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    6,5cm. Ale spojrzałam teraz do usg z luxmedu, to tam było sporo powyżej 50 centyla :) Więc dwa badania i dwa różne wyniki :)

Właśnie lekarka wypisała mi takie jakby skierowanie na grupę krwi, a na pozostałe badania nie, stąd moja mała konsternacja :)
    Mój 3 tyg temu miał 5,8 cm, teraz idę w piątek na pomiary i ciekawa jestem czy ta kość udowa dalej taka wyprzedzająca resztę będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    U mnie też na stronie internetowej szpitala wskazany jest pkt 6b dotyczący zakazu odwiedzin, porody rodzinne odbywają się normalnie, a partner może pozostać przez 2 h po porodzie.

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po tym jak ogłosili zakaz odwiedzin w moim szpitalu wysłałam do nich pytanie co z porodami rodzinnymi. Normalnie się odbywają.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam od lekarza, mała się nie obrucila i dzisiaj lekarz patrząc też na pierwszy poród dał skierowanie na cc na 2.04. Jak dotrwam bo ostatnio się fatalnie czuje i jeszcze choroba mnie dorwała więc dostałam od niego antybiotyk. Jeszcze ze względu gdyby poród się zaczął żeby szybko wyzdrowieć. Odwiedziny w szpitalu w którym będę rodziła sa wzbronione, póki co mąż może przyjść, ale nie wiadomo jak to będzie. Dzidzia nadal tydzień w tył z wagą, ale przybrała od ostatniej wizyty dzisiaj 35+1 i waga 2260. Co do moich bólów brzucha, skurczów i spięć nadal mam brać magnez i dodatkowo 3 razy dziennie nospa. To w sumie chyba na tyle. Gbs pobrany, reszta badań przed kolejna wizyta 23 marca.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie wskazanie do cc to umawiacie się w szpitalu na termin czy jak to wygląda? Jitka to znasz jako pierwsze datę 😊

‹‹ 359 360 361 362 363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ