X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As83, skoro byłaś na obserwacji i lekarz stwierdzili, że jest ok, to się nie nakręcaj :) Będzie wszystko dobrze :)

nowa, non stop. Tak leciutko oczywiście, ale właśnie zahaczam przy siadaniu oraz przy otwieraniu dolnych szafek w kuchni :)

Jeśli któraś z Was bierze Prenatal Duo, to właśnie byłam w aptece i mi pani powiedziała, że brakuje w magazynach. Oeparolu również, wzięłam wiesiołka GAL i w sumie teraz myślę, że szkoda że jedno opakowanie, jakoś nie pomyślałam.

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • As83 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego słowa potrzebowałam. Boże jak ja wam dziękuję

w4sqqqmz9mr1ow6u.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkowicie straciłam wiarę w rodzinę mojego M. Nigdy nie sądziłam że są tak nieodpowiedzialni... teściowa miała urodziny więc na chwilę poszliśmy, okazało się, wszyscy tam byli w kościele i jeszcze do komunii poszli.. zaraz się zmylismy ale nic sobie nie robią z tego że to dla mnie naprawdę może być niebezpieczne. Uważają że to przesada i całą ta sytuacja ich śmieszy.

Nowa ja tez często wadze o coś brzuchem, najczęściej przy otwieraniu lodówki.

Martwię sie.troche o siebie i małego. Zaczęłam puchnac. Najbardziej dłonie i stopy, ale zauważyłam też ogólny obrzęk całego ciała. Odczuwam też ból dłoni, a wizytę mam dopiero w piątek, jeśli jej nie odwołają.

2a723bfcf6.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi napisał że ostatecznie jak się nie będzie dało zrobić badań żebym nie robiła to może uda się w szpitalu zrobić, z wizytą jeszcze da znać czy będą, ale dowiedziałam się, że przyjęcie do szpitala odbywa się bez osób towarzyszących więc wchodzę do szpitala z torba i od tej pory jestem sama, a gdyby jakieś jeszcze skurcze czy coś... Masakra jestem przerażona 😰😨😱 jeszcze muszę wziąć jakąś siatkę na buty, kurtkę... Ehh i dopytać o ten fotelik...

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_eyed_girl wrote:
    Całkowicie straciłam wiarę w rodzinę mojego M. Nigdy nie sądziłam że są tak nieodpowiedzialni... teściowa miała urodziny więc na chwilę poszliśmy, okazało się, wszyscy tam byli w kościele i jeszcze do komunii poszli.. zaraz się zmylismy ale nic sobie nie robią z tego że to dla mnie naprawdę może być niebezpieczne. Uważają że to przesada i całą ta sytuacja ich śmieszy.

Martwię sie.troche o siebie i małego. Zaczęłam puchnac. Najbardziej dłonie i stopy, ale zauważyłam też ogólny obrzęk całego ciała. Odczuwam też ból dłoni, a wizytę mam dopiero w piątek, jeśli jej nie odwołają.
    Ja tez spuchnieta i obrzęk na twarzy .. wnpierwszej ciazy bylo to samo , woda sie zbiera i moze byc jej naprawdę sporo . Moja siostra puchla jeszcze bardziej niz ja , masakra jakas... możesz spróbować pic pokrzywe , mi juz niestety nie pomaga ale Tobie moze akuart 💪💪

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ale o co chodzi z tymi fotelikami? Co szpital obchodzi jak ja dziecko wyniose? Są jakieś przepisy które tego wymagają czy coś, bo nie kumam? Przecież fotelik jest do przewożenia dziecka w aucie A nie do noszenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 12:34

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Dziewczyny Ale o co chodzi z tymi fotelikami? Co szpital obchodzi jak ja dziecko wyniose? Są jakieś przepisy które tego wymagają czy coś, bo nie kumam?
    Słyszałam, że z niektórych szpitali wypuszczają tylko w foteliku, ale nie wiem czy są na to regulacje prawne. Mój szpital już się chyba wycofał z tego, że rodzące mają go mieć, chociaż piszą ciągle dość enigmatycznie unikając konkretnej odpowiedzi :)

Hercia35 lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_eyed_girl wrote:

Moi teściowie stwierdzili, że najbezpieczniej by było, gdybyśmy się do nich przeprowadzili, bo w tej Warszawie to zaraza. Oni mieszkają pod Warszawą, 5 km od nas :) Dodam, że oboje chodzą do pracy, jedno do urzędu, a drugie do sądów :)

1267e64ec8.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Dziewczyny Ale o co chodzi z tymi fotelikami? Co szpital obchodzi jak ja dziecko wyniose? Są jakieś przepisy które tego wymagają czy coś, bo nie kumam? Przecież fotelik jest do przewożenia dziecka w aucie A nie do noszenia.
    Kontaktowałam się z ginekologiem na Kopernika nie trzeba brać fotelika, przy odbiorze mąż ma mieć.

Hercia35 lubi tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Ja tez spuchnieta i obrzęk na twarzy .. wnpierwszej ciazy bylo to samo , woda sie zbiera i moze byc jej naprawdę sporo . Moja siostra puchla jeszcze bardziej niz ja , masakra jakas... możesz spróbować pic pokrzywe , mi juz niestety nie pomaga ale Tobie moze akuart 💪💪

Dziękuję, zaraz idę sobie zaparzyć.

2a723bfcf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Kontaktowałam się z ginekologiem na Kopernika nie trzeba brać fotelika, przy odbiorze mąż ma mieć.
    Chociaż tyle. Dzięki;) Jakbyś miała jeszcze jakieś wiesci odnośnie Kopernika to pisz :)

Jitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie chyba nie mam większych obrzęków choć słyszałam, że często przy końcówce się pojawiają na twarzy, nosie :/ Jeszcze wszystko możliwe. Ale od miesiąca zauważyłam, że bolą mnie palce u rąk, jak się budzę i składam dłonie w pięść to jest to dość mocno odczuwalne.
    Wypiję pokrzywę, a co mi tam choć fanką nie jestem ale wiem,że są gorsze ziółka.
    Co do wizyty u ginekologa, najgorsze jest, że ja idąc prywatnie zawsze i tak czekam tam od ok 40 min do 1 h i to mnie trochę denerwuje w obecnej sytuacji.
    Noszę ze sobą gaziki z alkoholem a nawet alko 70% :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 13:20

• juna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili do mnie właśnie z rejestracji od mojego lekarza prowadzącego. Mam przyspieszoną wizytę na jutro. Przyjmuje tylko do środy a później zamyka. Jestem przerażona. Czyli nie będę pod kontrolą lekarza i bez ktg na końcówce ciąży 😱 Masakra.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - ja tez puchne. Stopy i dlonie ale na tym etapie ciazy to normalne. Czytalam wczoraj o tym.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najbardziej sie boje tego ze zamkna rossmanna jak mi w koncu wskoczy ta paczka pampersow do odebrania w aplikacji :P.

aniaem86, Misia90 lubią tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    A ja najbardziej sie boje tego ze zamkna rossmanna jak mi w koncu wskoczy ta paczka pampersow do odebrania w aplikacji :P.
    😂😂😂

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dzwonili do mnie właśnie z rejestracji od mojego lekarza prowadzącego. Mam przyspieszoną wizytę na jutro. Przyjmuje tylko do środy a później zamyka. Jestem przerażona. Czyli nie będę pod kontrolą lekarza i bez ktg na końcówce ciąży 😱 Masakra.

Ja po dzisiejszej info że mi odwołali wizytę jutrzejsza i też właśnie zostaje bez opieki lekarza to się tak splakalam że aż dostałam biegunki :(. A teraz mam takie skurcze że leżę i staram się nie ruszac.

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to jest dobry moment, żeby zapytać nasze położne w razie czego, czy robią wizyty domowe, ewentualnie czy mogą gdzieś przyjąć. One teoretycznie robią takie usługi i NFZ im to chyba może refinansować. Wiecie jak to jest?

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    A może to jest dobry moment, żeby zapytać nasze położne w razie czego, czy robią wizyty domowe, ewentualnie czy mogą gdzieś przyjąć. One teoretycznie robią takie usługi i NFZ im to chyba może refinansować. Wiecie jak to jest?
    Moja niestety nie, jedynie konsultacje telefoniczne.

1267e64ec8.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech i co jak odwołają wizyty ciężarnym? Mają sobie w internecie ciąże prowadzić? Kobieta w ciąży nie może iść do lekarza, ale markety czynne... Dla mnie to głupota. Jak będą niepokoje, to się wszystkie zjadą na IP i dopiero będą tłumy. A pewnie tak będzie, bo stres nikomu nie służy. Ehh dobrze, ze my juz na końcówce dziewczyny!

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ