Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As83, skoro byłaś na obserwacji i lekarz stwierdzili, że jest ok, to się nie nakręcaj :) Będzie wszystko dobrze :)

nowa, non stop. Tak leciutko oczywiście, ale właśnie zahaczam przy siadaniu oraz przy otwieraniu dolnych szafek w kuchni :)

Jeśli któraś z Was bierze Prenatal Duo, to właśnie byłam w aptece i mi pani powiedziała, że brakuje w magazynach. Oeparolu również, wzięłam wiesiołka GAL i w sumie teraz myślę, że szkoda że jedno opakowanie, jakoś nie pomyślałam.

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • As83 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego słowa potrzebowałam. Boże jak ja wam dziękuję

w4sqqqmz9mr1ow6u.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całkowicie straciłam wiarę w rodzinę mojego M. Nigdy nie sądziłam że są tak nieodpowiedzialni... teściowa miała urodziny więc na chwilę poszliśmy, okazało się, wszyscy tam byli w kościele i jeszcze do komunii poszli.. zaraz się zmylismy ale nic sobie nie robią z tego że to dla mnie naprawdę może być niebezpieczne. Uważają że to przesada i całą ta sytuacja ich śmieszy.

Nowa ja tez często wadze o coś brzuchem, najczęściej przy otwieraniu lodówki.

Martwię sie.troche o siebie i małego. Zaczęłam puchnac. Najbardziej dłonie i stopy, ale zauważyłam też ogólny obrzęk całego ciała. Odczuwam też ból dłoni, a wizytę mam dopiero w piątek, jeśli jej nie odwołają.

2a723bfcf6.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi napisał że ostatecznie jak się nie będzie dało zrobić badań żebym nie robiła to może uda się w szpitalu zrobić, z wizytą jeszcze da znać czy będą, ale dowiedziałam się, że przyjęcie do szpitala odbywa się bez osób towarzyszących więc wchodzę do szpitala z torba i od tej pory jestem sama, a gdyby jakieś jeszcze skurcze czy coś... Masakra jestem przerażona 😰😨😱 jeszcze muszę wziąć jakąś siatkę na buty, kurtkę... Ehh i dopytać o ten fotelik...

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_eyed_girl wrote:
    Całkowicie straciłam wiarę w rodzinę mojego M. Nigdy nie sądziłam że są tak nieodpowiedzialni... teściowa miała urodziny więc na chwilę poszliśmy, okazało się, wszyscy tam byli w kościele i jeszcze do komunii poszli.. zaraz się zmylismy ale nic sobie nie robią z tego że to dla mnie naprawdę może być niebezpieczne. Uważają że to przesada i całą ta sytuacja ich śmieszy.

Martwię sie.troche o siebie i małego. Zaczęłam puchnac. Najbardziej dłonie i stopy, ale zauważyłam też ogólny obrzęk całego ciała. Odczuwam też ból dłoni, a wizytę mam dopiero w piątek, jeśli jej nie odwołają.
    Ja tez spuchnieta i obrzęk na twarzy .. wnpierwszej ciazy bylo to samo , woda sie zbiera i moze byc jej naprawdę sporo . Moja siostra puchla jeszcze bardziej niz ja , masakra jakas... możesz spróbować pic pokrzywe , mi juz niestety nie pomaga ale Tobie moze akuart 💪💪

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Ale o co chodzi z tymi fotelikami? Co szpital obchodzi jak ja dziecko wyniose? Są jakieś przepisy które tego wymagają czy coś, bo nie kumam? Przecież fotelik jest do przewożenia dziecka w aucie A nie do noszenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 12:34

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Dziewczyny Ale o co chodzi z tymi fotelikami? Co szpital obchodzi jak ja dziecko wyniose? Są jakieś przepisy które tego wymagają czy coś, bo nie kumam?
    Słyszałam, że z niektórych szpitali wypuszczają tylko w foteliku, ale nie wiem czy są na to regulacje prawne. Mój szpital już się chyba wycofał z tego, że rodzące mają go mieć, chociaż piszą ciągle dość enigmatycznie unikając konkretnej odpowiedzi :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue_eyed_girl wrote:

Moi teściowie stwierdzili, że najbezpieczniej by było, gdybyśmy się do nich przeprowadzili, bo w tej Warszawie to zaraza. Oni mieszkają pod Warszawą, 5 km od nas :) Dodam, że oboje chodzą do pracy, jedno do urzędu, a drugie do sądów :)

1267e64ec8.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hercia35 wrote:
    Dziewczyny Ale o co chodzi z tymi fotelikami? Co szpital obchodzi jak ja dziecko wyniose? Są jakieś przepisy które tego wymagają czy coś, bo nie kumam? Przecież fotelik jest do przewożenia dziecka w aucie A nie do noszenia.
    Kontaktowałam się z ginekologiem na Kopernika nie trzeba brać fotelika, przy odbiorze mąż ma mieć.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Ja tez spuchnieta i obrzęk na twarzy .. wnpierwszej ciazy bylo to samo , woda sie zbiera i moze byc jej naprawdę sporo . Moja siostra puchla jeszcze bardziej niz ja , masakra jakas... możesz spróbować pic pokrzywe , mi juz niestety nie pomaga ale Tobie moze akuart 💪💪

Dziękuję, zaraz idę sobie zaparzyć.

2a723bfcf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Kontaktowałam się z ginekologiem na Kopernika nie trzeba brać fotelika, przy odbiorze mąż ma mieć.
    Chociaż tyle. Dzięki;) Jakbyś miała jeszcze jakieś wiesci odnośnie Kopernika to pisz :)

Jitka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie chyba nie mam większych obrzęków choć słyszałam, że często przy końcówce się pojawiają na twarzy, nosie :/ Jeszcze wszystko możliwe. Ale od miesiąca zauważyłam, że bolą mnie palce u rąk, jak się budzę i składam dłonie w pięść to jest to dość mocno odczuwalne.
    Wypiję pokrzywę, a co mi tam choć fanką nie jestem ale wiem,że są gorsze ziółka.
    Co do wizyty u ginekologa, najgorsze jest, że ja idąc prywatnie zawsze i tak czekam tam od ok 40 min do 1 h i to mnie trochę denerwuje w obecnej sytuacji.
    Noszę ze sobą gaziki z alkoholem a nawet alko 70% :>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2020, 13:20

• juna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili do mnie właśnie z rejestracji od mojego lekarza prowadzącego. Mam przyspieszoną wizytę na jutro. Przyjmuje tylko do środy a później zamyka. Jestem przerażona. Czyli nie będę pod kontrolą lekarza i bez ktg na końcówce ciąży 😱 Masakra.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue - ja tez puchne. Stopy i dlonie ale na tym etapie ciazy to normalne. Czytalam wczoraj o tym.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najbardziej sie boje tego ze zamkna rossmanna jak mi w koncu wskoczy ta paczka pampersow do odebrania w aplikacji :P.

aniaem86, Misia90 lubią tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    A ja najbardziej sie boje tego ze zamkna rossmanna jak mi w koncu wskoczy ta paczka pampersow do odebrania w aplikacji :P.
    😂😂😂

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dzwonili do mnie właśnie z rejestracji od mojego lekarza prowadzącego. Mam przyspieszoną wizytę na jutro. Przyjmuje tylko do środy a później zamyka. Jestem przerażona. Czyli nie będę pod kontrolą lekarza i bez ktg na końcówce ciąży 😱 Masakra.

Ja po dzisiejszej info że mi odwołali wizytę jutrzejsza i też właśnie zostaje bez opieki lekarza to się tak splakalam że aż dostałam biegunki :(. A teraz mam takie skurcze że leżę i staram się nie ruszac.

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może to jest dobry moment, żeby zapytać nasze położne w razie czego, czy robią wizyty domowe, ewentualnie czy mogą gdzieś przyjąć. One teoretycznie robią takie usługi i NFZ im to chyba może refinansować. Wiecie jak to jest?

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    A może to jest dobry moment, żeby zapytać nasze położne w razie czego, czy robią wizyty domowe, ewentualnie czy mogą gdzieś przyjąć. One teoretycznie robią takie usługi i NFZ im to chyba może refinansować. Wiecie jak to jest?
    Moja niestety nie, jedynie konsultacje telefoniczne.

1267e64ec8.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech i co jak odwołają wizyty ciężarnym? Mają sobie w internecie ciąże prowadzić? Kobieta w ciąży nie może iść do lekarza, ale markety czynne... Dla mnie to głupota. Jak będą niepokoje, to się wszystkie zjadą na IP i dopiero będą tłumy. A pewnie tak będzie, bo stres nikomu nie służy. Ehh dobrze, ze my juz na końcówce dziewczyny!

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ