X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam.sie zglosic za pierwszym razem jak sie nic nie zacznie , dzien po terminie . I zostawili mnie na wywolywanie bo cos tam im nie pasowalo :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Gem Znajoma

Wysłany: 22 marca 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) zaczynam jutro 36 tydzień, samopoczucie średnie za dużo się dzieje i przytłoczona jestem samotnym porodem ... ale nie o tym, czuje ze jestem już napuchnięta w kroczu , taka obolała ciężko już mi siadać jak stoję to jest ok , na prawym pośladku zrobiło mi się jakieś odparzenie nie wiem skąd czy się teraz bardziej pocę, dbam o higienie nie mam pojecia... czy możecie mi doradzić jak sobie ulżyć i to wyleczyć ? Piecze mnie, mam czerwone plamki :((((

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po SN nadal wypuszczaja po 2 dobach, bo dopiero wtedy można wykonać badania przesiewowe dziecku... Gdybym wypisała się na własne zadanie to musialabym je sama zalatwic, a w obecnej sytuacji, gdzie polozna niewiadomo, czy przyjdzie, a przychodnie roznie dzialaja, to jednak wole nie kombinowac...

Ja bede starala sie jechac jak najpozniej, no chyba, ze to znowu wody pierwsze odejda. Ale GBS ujemny wiec i w tej sytuacji bede spokojniejsza.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam juz jeden poród za sobą a też boje się, że nie rozpoznam sytuacji. Nie pamiętam jak bolą skurcze... Boje się że pojade za późno. Schizy mam przeróżne. W pierwszym porodzie odeszly mi wody i wtedy pojechaliśmy. Na izbe przyjęć, podpiely ktg skurczy brak ale odchodzace wody więc zostalam.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2020, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co w sytuacji gdy nie ma się jeszcze wyniku na gbs i odejdą wody? Nie czekać tak jak przy pozytywnym?
    Ja wynik pewnie będę miała pod koniec tygodnia 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 16:40

AgaRydz lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli odejda Ci wody bez wyniku to jestes tak traktowana jakbys miala pozytywny, czyli podaja Ci antybiotyk. Takze lepiej nie zwlekać. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    A co w sytuacji gdy nie ma się jeszcze wyniku na gbs i odejdą wody? Nie czekać tak jak przy pozytywnym?
    Ja wynik pewnie będę miała pod koniec tygodnia 😑
    No to wtedy jechac odrazu , zbyt niebezpieczne dla dziecka niestety jakby sie okazalo ze masz a nie zdaza podac :(

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie masz wyniku to musisz zachowywac sie tak jak bys miala pozytywny wynik. Nie wolno czekac tylko jechac od razu do szpitala.

Przepakowalam sie. Wczesniej mialam duża walizkę swoja, mała dla dziecka. Teraz jednak przepakowalam sie w inny sposob. Małą zagospodarowalam rzeczami na poród a do duzej włożyłam reszte swoich + dziecka. To chyba bedzie najlepsze rozwiazanie.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2020, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak obstawiałam, ale dzięki dziewczyny za informację. Teraz już nie mam wątpliwości :)

W obecnej sytuacji do torebki podręcznej zapakuję rzeczy na poród i dla dziecka.Tzn tyle ile zmieszczę. A w sportowej zostawię wszystko swoje+dokumenty. Jak nie będę potrzebowała tej na ramię to nie wezmę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gem wrote:
    Cześć dziewczyny :) zaczynam jutro 36 tydzień, samopoczucie średnie za dużo się dzieje i przytłoczona jestem samotnym porodem ... ale nie o tym, czuje ze jestem już napuchnięta w kroczu , taka obolała ciężko już mi siadać jak stoję to jest ok , na prawym pośladku zrobiło mi się jakieś odparzenie nie wiem skąd czy się teraz bardziej pocę, dbam o higienie nie mam pojecia... czy możecie mi doradzić jak sobie ulżyć i to wyleczyć ? Piecze mnie, mam czerwone plamki :((((

Ja bym spróbowała kremu z miedzią i cynkiem ( może cicalfate bo nie jest taki suchy i dobrze regeneruje, a na pośladku chyba nie zapcha) albo jakiegoś dzieciowego z cynkiem ( chwalę krem momme) ale co kto ma pod ręką.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak miałam poczucie napuchnięcia w kroczu i pojawiały mi się żylaki, to stosowałam pozycję Simsa czy jakoś tak. Trochę taka boczna ustalona na lewym boku plus poduszka pod biodra, żeby było trochę wyżej i krew, żeby odpływała. Podziałało.

1267e64ec8.png
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam jeszzcze Gbs , bo mi odwołał lekarz wizytę. Czyli też w razie wód jechac na to wychodzi :(

Zamkneli przyjecia do porodu w moim szpitalu , czas myslec o innym ehhh :/

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Ja też nie mam jeszzcze Gbs , bo mi odwołał lekarz wizytę. Czyli też w razie wód jechac na to wychodzi :(

Zamkneli przyjecia do porodu w moim szpitalu , czas myslec o innym ehhh :/

Jesteś z Trójmiasta?

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gem wrote:

Zrobilabym chyba jak z odparzeniom u dziecka - jak najczęściej wietrzyć. Córce to najlepiej pomagało. A oprócz tego zwróć uwagę żeby zakładać bieliznę i spodnie z naturalnych materiałów - bawełna,wiskoza itp. A jeśli masz już coś na odparzenia dla maluszka to chyba też można się tym poratować.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Okebu Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź apropos Dopegyt . Słuchajcie a mi lekarz nic nie mówił że cesarka powinna byc czy cos, wszystkie wizyty mi odwołano. Słyszałam ze przy nadcisnieniu powinna byc cesarka ale kurcze ze mna nikt o tym nie rozmawial. :/ i teraz pytanie czy to kewstia dawki jaka biore , ze jest mała czy kwesta tego ze to jeszcze nie był czas :/
    Samo ciśnienie nie jest wskazaniem do CC tylko do szybszego rozwiązania. Chyba że leki nie obniżają ciśnienie i jest zagrożenie rzucawka mi to wtedy szybko robią CC.

24.07.2019 punkcja
    29.07.2019 ❄
    29.07.2019 transfer 5.1.1
    22.08.2019 ❤
    31.03.2020 👶
    16.02.2022 transfer 3.2.2
    11.03.2022 ❤️
    25.10.2022 👶
  • Okebu Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W za kilka dni mam mieć ostatnią wizytę. Lekarz jej nie odwołał ale zmienił godzinę i ogólnie zablokował swój kalendarz. Tak jakby zawieszał działalność gabinetu. Super że o mnie pamięta i mnie przyjmie. Ale zaczynam się stresować czy ta CC dojdzie do skutku. Bo jak umawiam się z moim lekarzem to teoretycznie wszystko jest ok. A jak nagle będzie ktoś inny to może robić swoje teorie i jeszcze mnie odesłać.
    Do dzisiaj byłam spokojna a teraz nagle zaczęłam się wszystkim przejmować...

24.07.2019 punkcja
    29.07.2019 ❄
    22.08.2019 ❤
    31.03.2020 👶
    11.03.2022 ❤️
    25.10.2022 👶
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zwariuję, w czwartek byłam na izbie przyjęć i kazali mi się zgłosić we wtorek żeby przyjąć mnie na patologię ciąży. A teraz okazuje sie, że 2 osoby z personelu szpitala mają koronawirusa i zamknęli sor dziecięcy i oddział pediatryczny. Porodówka normalnie działa, ale nie wiem czy to dobry pomysł tam jechać. W drugim szpitalu już też była historia z korona i nie działał przez jakiś czas sor i bodajże dwa oddziały. W trzecim strasznie nie chciałam rodzić, ale teraz to już sama nie wiem. Znowu rozważam ten prywatny, ale kurczę - ponad 8 tysięcy . A też za chwilę się może okazać, że ktoś z personelu albo pacjentów jest z koronawirusem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2020, 19:46

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Okebu Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka1990 wrote:
    99ffd4628fc7.jpg
    Próbowałam już piec wiele chlebków i jeszcze żaden mi nie wyszedł. Zawsze zwalałam na piekarnik bo już się prosi o nowy.
    Sam przepis widzę taki sam ale Ty tu ciekawe szczegóły dopisałaś 😉
    Rozgrzać garnek i przykryć ciasto. Tego jeszcze nie próbowałam. Może to jest ten szczegół 😘 spróbuję 🥰

24.07.2019 punkcja
    29.07.2019 ❄
    22.08.2019 ❤
    31.03.2020 👶
    11.03.2022 ❤️
    25.10.2022 👶
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Ja chyba zwariuję, w czwartek byłam na izbie przyjęć i kazali mi się zgłosić we wtorek żeby przyjąć mnie na patologię ciąży. A teraz okazuje sie, że 2 osoby z personelu szpitala mają koronawirusa i zamknęli sor dziecięcy i oddział pediatryczny. Porodówka normalnie działa, ale nie wiem czy to dobry pomysł tam jechać. W drugim szpitalu już też była historia z korona i nie działał przez jakiś czas sor i bodajże dwa oddziały. W trzecim strasznie nie chciałam rodzić, ale teraz to już sama nie wiem. Znowu rozważam ten prywatny, ale kurczę - ponad 8 tysięcy . A też za chwilę się może okazać, że ktoś z personelu albo pacjentów jest z koronawirusem.
    A w tym drugim już wszystko działa? Bo jeśli tak, to chyba bym się na niego zdecydowała. Prywatny przed wirusem i tak nie uchroni, a nie wiadomo co się będzie teraz działo na świecie i może lepiej te 8 tysięcy mieć w kieszeni niż nie mieć. Ale wyobrażam sobie, jak trudna decyzja przed Tobą stoi :(

1267e64ec8.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie tego najbardziej sie boje - choroba kogos z personelu z kim miales kontakt i kwarantanna w szpitalu... Ja sie zarycze za starsza corka, jak mnie tam zamkna na 14dni kwarantanny. Az mi niedobrze, jak o tym pomysle.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ