X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    To jaki masz termin zgloszenia sie do szpitala?
    Umówiłam się na 7 na cc, ale mam wpisany termin na 5.04 w karcie, bo przy pierwszej wizycie podałam późniejszy termin om. Normalnie chciałabym czekać aż się samo zacznie, bo pierwszy poród był wywoływany i nie chciałam mieć powtórki. Ale teraz nic już nie jest normalne...

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi dzień twardnieje mi brzuch, czyżbym się doczekała się skurczów bh?
    Magnez już mam prawie odstawiony, może dlatego.

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka, współczuję! Ja się fatalnie czułam, a w sumie nic mi nie było, więc nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić co Ty czujesz.

Nie jest to łatwy czas na porody i posiadanie noworodków w kontekście zdrowia.

Mojego małego zaczęły chyba męczyć gazy :(

Emilka a jakich kapturków używasz? Ja mam Aventu, ale wydają mi się kiepskie.

Dziewczyny trzymam kciuki za kolejne, obyście sie jak najszybciej rozpakowały :)

1267e64ec8.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam zabawy stetoskopem z małą. Stwierdzilam że skoro od ponad msc nikt jej pulsu nie badał to chociaż jej posłucham. Moje dziecko miało inne zdanie na ten temat i gdzie bym nie przyłożyła słuchawki tam akurat dostawałam kuksańca lub kopa ;). Skoro ja mam tętno ok 110 średnio a jej serducho bije troszkę szybciej to ma bliżej 130. A wasze dzieciaczki pamiętacie jakie miały na tym etapie? Nie powinno już ciut zwalniać?

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale noc, do 3 nie mogłam zasnąć. Jak już zasnęłam to córka stwierdziła, że spać nie bedzie i ja tez oczywiscie nie mam...

Wczoraj zaczął mi odchodzić czesciowo czop, a przynajmniej tak mi się wydaje bo 3x na papierze miałam gęste ślimakowate pasma. Niby 2 ciaza, a czlowiek pewnosci nie ma. W pierwszej odszedl mi w calosci razem z wodami...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka to może już zaraz? Ja się cały czas rozglądam za tym czopem ale cały czas jest tylko sporo zwykłego śluzu

Elena - ja mojego często słucham i mam apke ni i ma zazwyczaj ok 135 :), na ktg tez się tyle pokazywało i tak jest niby w sam raz :). Mi często bardzo znowu od dwóch dni twardnieje brzuch ale poza tym nic. Aa, wczoraj jeszcze pierwszy raz wycisnęło mi się mleko z piersi po przyciśnięciu, tak po 3 kropelki może :)

ElenaM lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam ekscesy bo o 22 poczulam mokro ... I nie wiem czy to byl sluz czy troche wod ... Polecialam pod prysznic bo stwierdzilam zw jak by cos to bede gotowa ale po prysznicu bylo sucho i w sumie do rana sucho.
    Myslicie ze moglo puscic sie troche wod? Czy to tylko moja paranoja? Gdyby sie saczyly to saczyly by sie bardzo dlugo?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie wody szpilka, ostatnio miałam tez jakaś schize i googlalalm dużo i jednak wychodziło, ze jak już poszły to raczej powinny się sączyć. A jak poszły jakimś cudem i nic się nie dzieje to jakby nie poszły bo i tak się taka mała ilość odtworzy niby. W każdym razie ja po mojej schizie pt. Poleciały mi wody w wannie byłam na wizycie i wody bez ubytku :). Ale swoją droga marze P tym, żeby zaczęło się u mnie od wód bo naprawdę mam wielkie obawy ze po skurczach się nie zorientuje w dobrym czasie

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie schizy z wodami miałam przedwczoraj, bo też miałam taki rzadki wypływ. Ale zdażyło się to 2 razy tego wieczora i później już nic. Takze postawiłam wtedy na obserwację i dobrze zrobiłam. Ale juz mialam mysli, zeby wysylac meza do apteki po te wkladki sprawdzajace... I pewnie gdyby nie obecna sytuacja i to, ze bylo po 22 i musialby szukac calodobowej, to by pojechal kupic.

Z tym czopem to różnie bywa, może odchodzić i na długo przed, więc podchodzę do tego z dystansem. Bardziej prawdopodobne, ze sie zacznie jak odpada w calosci, a tak w kawałkach to mi i 2 tygodnie do wywołania moze odchodzić - oby nie :d

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi się ostatnio zrobiło nagle trochę mokro, ale to raczej był śluz i to jak się okazało w tak małej ilości, ze prawie nic nie było widac na bieliźnie, ja natomiast czułam jakby trochę tego poszło. U mnie to w ogóle nawet śluzu za bardzo nie ma, nie mówiąc już o wodach czy czopie, mimo, ze zaczęłam jakiś czas temu pic wiesiołek. W pierwszej ciąży nie pomógł, ale daje mu druga szanse :P i działa chyba tak, ze śluz mi się wytwarza w innych częściach ciała bo mam ciagle zawalony nos i gardło, strasznie męczące. W ogóle od miesiąca mam wrażenie, ze jestem non stop podziebiona, już sama nie wiem czy to przeziębienie czy kwestia ciąży.

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 mam to samo. Chcoiaz teraz to jeszcze mam cały czas temp 37,2-37,5 więc trochę mnie coś złapało ale z tym zawalonym gardłem i nosem to już dłuższy czas się bujam. I w sumie nos najgorzej z rana.

Z tymi wodami to mnie uspokoilyscie. Też tak miałam ostatnio i też chciałam te wkładki kupić. A widzę że to chyba normalne. Tak jak kiedyś każdy objaw człowiek rozkminial czy to objaw ciąży czy nie tak teraz rozkminiamy czy objaw już zwiastuje poród ;). A to na naszym forum ta statystyka odchodzących wód jest po prostu zawyżona :) bo na różnych etapach porodu podobno może to być. Najlepiej jak po 1 fazie odejdą przed partymi.

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym bardzo chciala, zeby zaczelo sie od skurczy, bo z wodami sie latwiej rodzi podobno. Kolezance odeszly wody w trakcie parcia i dzieckoz nimi mozna powiedziec wyplynelo.
    Mi odejscie wod o tle zle sie kojarzy, ze oprocz odejscia nic wiecej sie nie dzialo i musialam tyle czasu czekac, az zdecyduja podac oksytocyne.
    O tyle plus, we wczesniejszym odejsciu, ze juz Cie nie odesla, a przy skurczach moga cofnac do domu...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem, w każdym razie chce być już po!

A podziębiona lekko tez jestem od 3 tygodni, mam katar i lekki kaszel, temperatura zwykła ciążowa 37,0. Trochę się schizuje, ze przy przyjmowaniu właśnie mam wypełnić ten formularz o korono i jak wpisze ze miałam katar i kaszel to mnie gdzieś wyślą :P jak mi jeszcze jakaś podwyższona temp wyjdzie (chociaż chyba przy porodzie zawsze trochę jest, co?). Nie chce kłamać w tym formularzu ale chyba ten kaszel to już sobie pominę, o to jest mini pokasływanie może z 5 razy dziennie a tu jeszcze będą się mnie bali wpuścić :P

• Paulinye Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mógłaby któraś napisać jakie pytania da w tej ankiecie o koronawirusie? Pytam tak z ciekawości.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Czy mógłaby któraś napisać jakie pytania da w tej ankiecie o koronawirusie? Pytam tak z ciekawości.
    Z tego co pamietam to u mnie byly tylko czy bylam za granicą , czy mialam kontakt z osobą zarazoną , pomiar goraczki i czy zglaszam jalies dolegliwosci :)

Paulinye lubi tę wiadomość

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Z tego co pamietam to u mnie byly tylko czy bylam za granicą , czy mialam kontakt z osobą zarazoną , pomiar goraczki i czy zglaszam jalies dolegliwosci :)
    Ja miałam podobnie. 3 pytania na krzyż.

Mi część wód odeszła o 5 rano, a kolejna partia dopiero w trakcie skurczy od 14. A sam poród zaczął się równo tydzień po odejściu czopa.

Paulinye lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    U mnie podobnie.
    Mimiśka, jak tam bilirubina u córeczki? Jest jakaś poprawa?

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się zastanawiam nad tym wywiadem, bo katar w ciąży mam chyba cały czas, bol gardła przez to tez co chwila i boje się ze mnie przez to wyślą zdrowa do zakaźnego :/ stamtąd już zdrowa na pewno nie wyjdę :/ w ogóle dziś się pojawiła informacja ze na jednej z trzech porodowek w moim mieście, chyba największej, porody w zaawansowanej fazie będą przyjmowane, ale rodzące we wczesnej fazie będą odsyłane do innych szpitali.... jak tak dalej pójdzie to pod koniec kwietnia naprawdę będziemy rodzic w szpitalach polowych...

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    U mnie podobnie.
    Mimiśka, jak tam bilirubina u córeczki? Jest jakaś poprawa?
    Niby cos tam spadlo ale do poniedzialku lezymy napewno :( wysiadam psychicznie powoli

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2020, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Mmiśka, najważniejsze,że jesteście razem 🙂

U mnie kolejna noc nieprzespana. O 6 mnie zmogło dopiero 😖 a tak to na zmianę palenie w przełyku i siku co 1h.
    Jakaś jestem już zmęczona tym wszystkim 😖 A poza tym nic się nie dzieje.

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ