X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • kalade Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diversik89 wrote:
    U mnie dziś trochę stresu po ciężkiej nocy...miałam sen erotyczny i dostałam silnego bólu w podbrzuszu, którym się strasznie wystraszyłam...trwał bardzo krótko, ale strach ogromny ...skąd te sny się biorą!? Jak ja wytrzymam do 6 września...🙈🤔
    Od wczoraj też mnie mdłości męcza, ale piersi mnie dziwią, bo raz bolą raz nie...bądź mądry...

Trzymam kciuki za wizytę. Oczywiście czekam na info. Rano wysłałam Ci wiadomość na priv 😛

A wy jak dziewczyny ? Objawy dokuczają ?
    Też ostatnio miałam taki sen 😂 Ale dzisiaj zapytań lekarki o to współżycie, bo ile można 😂
    Nie martw się tym, na pewno nic to dzieciątku nie zaszkodziło!
    Gdyby tak się działo, to ludzkość by wyginęła!
    Z cyckami mam to samo, bardziej wieczorem i w nocy bolą, a w dzień prawie nie czuje.
    Zaraz zerkne na priv:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie takie bóle brzucha? Czasami jest okej ale właśnie mam tak silny ból jak by zaraz miała przyjść miesiączka. Lekarz mówił że to normalne i jak nie ma plamien to się nie przejmować ale żeby aż tak? Wystraszyłam się.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam chwilami takie bóle są strasznie niepokojące ale wszem i wobec wszyscy powtarzają ze są nie groźne. Trzeba myśleć pozytywnie 🙃

• Paatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam podwyższone libido. Ale nie wstrzymujemy się - w ciąży niezagrożonej przeszkód nie ma. W 1 ciąży miałam libido cały czas totalnie na minusie....

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Majka27 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Też ostatnio miałam taki sen 😂 Ale dzisiaj zapytań lekarki o to współżycie, bo ile można 😂
    Nie martw się tym, na pewno nic to dzieciątku nie zaszkodziło!
    Gdyby tak się działo, to ludzkość by wyginęła!
    Z cyckami mam to samo, bardziej wieczorem i w nocy bolą, a w dzień prawie nie czuje.
    Zaraz zerkne na priv:)
    Daj znać co Ci powie dr na ten temat;)

9nzdxc3.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przetrwalam pierwszy dzien w pracy po chorobowym po transferze I urlopie ale ledwo. Oczy mi sie same zamykaly, caly czas mi bylo niedobrze I wszystko mi smierdzialo :(do tego praca za serwowala mi na powitanie mega stres :( chcialam pracowac do konca ale chyba rozwaze to chorobowe mimo ze to beda psie pieniadze :(. Bola mnie piersi jak jasna aniela do tego kregoslup I w ogole jestem bez sil :(

Róża lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    U mnie na szczęście też raczej bez mdłości. Za to senna jestem cały czas. Mogłabym cały dzień przespać. Macie już jakieś badania zlecone? Kiedy robi się jakieś pierwsze badania?
    Tak mam juz zlcone badania z tego co pamiętam : morfologia, mocz,tsh,grupa krwi . Cos jeszcze ale nie pamietam :) mocz i morfologie robilam co wizyte a reszta badan jakos tak porozkladana nie pamietam juz

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Jest bobasek, jest serduszko. CRL 1.46cm :)
    Jutro bede dzwonic umawiac sie na prenatalne.
    A badania na kolejna wizyte zlecone mi to: morfologia, glukoza na czczo, anty HBs, antyHCV, antyHIV, VDRL, TSh, ft3, ft4, Toxo, RubIg i mocz. Normalnie jest też grup krwi ale mam wynik z poprzedniej ciąży.

Róża, Toonney, kalade, kjt91 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też się z seksem nie wstrzymujemy chociaż mnie tam chęci na razie nie biorą, wolę spać 🤪 mdłości dalej mam ale jakby odrobinę lżejsze, zobaczymy jak następne dni, bo na 3 dni idę do pracy. Później biorę urlop i mam nadzieję że po nim już będę w formie. A u mnie w badaniach chyba tylko morfo, mocz, test coombsa i toxoplazmoza

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja mam mocną rozkminę czy iść do learza w czwartek czy dopiero w następny wtorek. Wizyta w czwartek byłaby u jakiejś tam lekarki a na wtórek mam umówioną u mojej doktor prowadzącej poprzednią ciążę i do tego ma super sprzęt. Co byście zrobiły?
    Chyba zaczynają mi się mdłości, dziś w pracy każdy zapach atakował mnie z jakąś potrójną siłą. Jak mnie dopadną takie mdłości jak w poprzedniej ciąży to już sobie współczuję :P

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss darowalabym sobie tego lekarza w czwartek ;) do wtorku niedaleko

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy zakaz seksu wiec nawet o tym nie mysle 😂

MrsKiss ja bym poczekala

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny😀
    MrsKiss - poczekalabym do wtorku.

Patka - gratulacje😀

Inka - i jak tam, wypisali Cię albo coś mówili kiedy zamierzają?

U mnie mdłości nasilają się wieczorem (także dzięki temu libido zerowe). No i nie mogę dopuścić do uczucia glodu, bo wtedy jest masakra - mdłości mocniejsze i zaczyna boleć głowa.
    W czwartek robiłam krzywa cukrowa i o dziwo wyszła ok. Miałam mały kryzys jak dziewczyna, która też robiła zwymiotowała, a nie zdążyła dobiec do toalety. Ale wytrzymałam.
    Polecam poprosić o rozpuszczenie w mniejszej ilości wody i wtedy parę lyczkow można popić wodą. Mi tak łatwiej znieść.

Byłam dziś na USG i dzidzia ma 14mm 😀 Poszłam na nfz, żeby mi wypisał skierowanie na badania. Dostałam te same co Patka.

Widzę, że sporo Was dziewczyny po in vitro. Super, że jest możliwość żeby pokonać problemy i że też możecie cieszyć się ciążą.

Edit: rany, przepraszam za taki elaborat 🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 21:22

Toonney, Majka27, Mmiśka lubią tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimiśka, a jak u Ciebie z plamieniami, uspokoiło się trochę?

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Mimiśka, a jak u Ciebie z plamieniami, uspokoiło się trochę?
    Hej dzieki ze pytasz kochana:) od tamtej pory juz nic naszczescie , moze krwiak sie juz zmniejszył. Biore luteine juz tylko raz dziennie do wizyty którą mam za tydzien w srode :) kurcze u mnie tez mdlosci na noc sie nasilaja , i mam metaliczny posmak okropne to

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Też mam chwilami takie bóle są strasznie niepokojące ale wszem i wobec wszyscy powtarzają ze są nie groźne. Trzeba myśleć pozytywnie 🙃

Tak wlasnie mnie tak boli po lewej stronie I panikuje troche

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• kalade Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka27 wrote:
    Daj znać co Ci powie dr na ten temat;)

Powiedziała, że możemy pod warunkiem, że nie będzie w trakcie lub po bolało brzuch jak na miesięczke i nie będzie żadnych plemien. Mężowi w drodze powrotnej uśmiech z twarzy nie schodził 🤣

Mam jeszcze przyjść do kliniki za 3 tygodnie, żeby rozpisala mi schodzenie z leków do 12tyg. A dzidzia ma 6mm i rośnie wzorowo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 06:39

Toonney lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Powiedziała, że możemy pod warunkiem, że nie będzie w trakcie lub po bolało brzuch jak na miesięczke i nie będzie żadnych plemien. Mężowi w drodze powrotnej uśmiech z twarzy nie schodził 🤣

Mam jeszcze przyjść do kliniki za 3 tygodnie, żeby rozpisala mi schodzenie z leków do 12tyg. A dzidzia ma 6mm i rośnie wzorowo :)

Super ze dzidzia tak pieknie rosnie :) az nie moge sie swojego usg doczekac :)

kalade lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Alunis Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno wszelkie bóle póki nie ma plamień są normalne, pytałam o to lekarza ostatnio, bo bolał mnie jajnik i czasem podbrzusze. Ja przez cały okres ciąży jak dotąd nie miałam plamień, aczkolwiek ciężko wyzbyć mi się uczucia, czy dziecko, które się we mnie rozwija wiecie - żyje. Ze serce nie przestanie lub nie przestało nagle bić. Nie wiem jak poradzić sobie z tymi myślami. Im późniejsza ciąża, tym ryzyko tego jest mniejsze... czy wy tez tak czasem macie? Czy to mi się już rzuca na głowę? 🤔

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, miałam nadzieję że wyślecie mnie szybciej ale niech będzie, poczekam ten tydzień :P

Alunis ja też mam takie stracholęki, to chyba normalne. Juz w sumie taki los mam, że się wiecznie martwią;)

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ