Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
diversik89 wrote:U mnie dziś trochę stresu po ciężkiej nocy...miałam sen erotyczny i dostałam silnego bólu w podbrzuszu, którym się strasznie wystraszyłam...trwał bardzo krótko, ale strach ogromny ...skąd te sny się biorą!? Jak ja wytrzymam do 6 września...🙈🤔
Od wczoraj też mnie mdłości męcza, ale piersi mnie dziwią, bo raz bolą raz nie...bądź mądry...
Trzymam kciuki za wizytę. Oczywiście czekam na info. Rano wysłałam Ci wiadomość na priv 😛
A wy jak dziewczyny ? Objawy dokuczają ?
Nie martw się tym, na pewno nic to dzieciątku nie zaszkodziło!
Gdyby tak się działo, to ludzkość by wyginęła!
Z cyckami mam to samo, bardziej wieczorem i w nocy bolą, a w dzień prawie nie czuje.
Zaraz zerkne na priv:)
-
kalade wrote:Też ostatnio miałam taki sen 😂 Ale dzisiaj zapytań lekarki o to współżycie, bo ile można 😂
Nie martw się tym, na pewno nic to dzieciątku nie zaszkodziło!
Gdyby tak się działo, to ludzkość by wyginęła!
Z cyckami mam to samo, bardziej wieczorem i w nocy bolą, a w dzień prawie nie czuje.
Zaraz zerkne na priv:) -
Przetrwalam pierwszy dzien w pracy po chorobowym po transferze I urlopie ale ledwo. Oczy mi sie same zamykaly, caly czas mi bylo niedobrze I wszystko mi smierdzialo :(do tego praca za serwowala mi na powitanie mega stres chcialam pracowac do konca ale chyba rozwaze to chorobowe mimo ze to beda psie pieniadze . Bola mnie piersi jak jasna aniela do tego kregoslup I w ogole jestem bez sil
Róża lubi tę wiadomość
-
juna wrote:U mnie na szczęście też raczej bez mdłości. Za to senna jestem cały czas. Mogłabym cały dzień przespać. Macie już jakieś badania zlecone? Kiedy robi się jakieś pierwsze badania?
-
Ja po wizycie. Jest bobasek, jest serduszko. CRL 1.46cm
Jutro bede dzwonic umawiac sie na prenatalne.
A badania na kolejna wizyte zlecone mi to: morfologia, glukoza na czczo, anty HBs, antyHCV, antyHIV, VDRL, TSh, ft3, ft4, Toxo, RubIg i mocz. Normalnie jest też grup krwi ale mam wynik z poprzedniej ciąży.Róża, Toonney, kalade, kjt91 lubią tę wiadomość
-
My też się z seksem nie wstrzymujemy chociaż mnie tam chęci na razie nie biorą, wolę spać 🤪 mdłości dalej mam ale jakby odrobinę lżejsze, zobaczymy jak następne dni, bo na 3 dni idę do pracy. Później biorę urlop i mam nadzieję że po nim już będę w formie. A u mnie w badaniach chyba tylko morfo, mocz, test coombsa i toxoplazmoza
-
Hej ja mam mocną rozkminę czy iść do learza w czwartek czy dopiero w następny wtorek. Wizyta w czwartek byłaby u jakiejś tam lekarki a na wtórek mam umówioną u mojej doktor prowadzącej poprzednią ciążę i do tego ma super sprzęt. Co byście zrobiły?
Chyba zaczynają mi się mdłości, dziś w pracy każdy zapach atakował mnie z jakąś potrójną siłą. Jak mnie dopadną takie mdłości jak w poprzedniej ciąży to już sobie współczuję -
Hej dziewczyny😀
MrsKiss - poczekalabym do wtorku.
Patka - gratulacje😀
Inka - i jak tam, wypisali Cię albo coś mówili kiedy zamierzają?
U mnie mdłości nasilają się wieczorem (także dzięki temu libido zerowe). No i nie mogę dopuścić do uczucia glodu, bo wtedy jest masakra - mdłości mocniejsze i zaczyna boleć głowa.
W czwartek robiłam krzywa cukrowa i o dziwo wyszła ok. Miałam mały kryzys jak dziewczyna, która też robiła zwymiotowała, a nie zdążyła dobiec do toalety. Ale wytrzymałam.
Polecam poprosić o rozpuszczenie w mniejszej ilości wody i wtedy parę lyczkow można popić wodą. Mi tak łatwiej znieść.
Byłam dziś na USG i dzidzia ma 14mm 😀 Poszłam na nfz, żeby mi wypisał skierowanie na badania. Dostałam te same co Patka.
Widzę, że sporo Was dziewczyny po in vitro. Super, że jest możliwość żeby pokonać problemy i że też możecie cieszyć się ciążą.
Edit: rany, przepraszam za taki elaborat 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2019, 21:22
Toonney, Majka27, Mmiśka lubią tę wiadomość
-
pingwinkowa wrote:Mimiśka, a jak u Ciebie z plamieniami, uspokoiło się trochę?
-
Majka27 wrote:Daj znać co Ci powie dr na ten temat;)
Powiedziała, że możemy pod warunkiem, że nie będzie w trakcie lub po bolało brzuch jak na miesięczke i nie będzie żadnych plemien. Mężowi w drodze powrotnej uśmiech z twarzy nie schodził 🤣
Mam jeszcze przyjść do kliniki za 3 tygodnie, żeby rozpisala mi schodzenie z leków do 12tyg. A dzidzia ma 6mm i rośnie wzorowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2019, 06:39
Toonney lubi tę wiadomość
-
kalade wrote:Powiedziała, że możemy pod warunkiem, że nie będzie w trakcie lub po bolało brzuch jak na miesięczke i nie będzie żadnych plemien. Mężowi w drodze powrotnej uśmiech z twarzy nie schodził 🤣
Mam jeszcze przyjść do kliniki za 3 tygodnie, żeby rozpisala mi schodzenie z leków do 12tyg. A dzidzia ma 6mm i rośnie wzorowo
Super ze dzidzia tak pieknie rosnie az nie moge sie swojego usg doczekackalade lubi tę wiadomość
-
Podobno wszelkie bóle póki nie ma plamień są normalne, pytałam o to lekarza ostatnio, bo bolał mnie jajnik i czasem podbrzusze. Ja przez cały okres ciąży jak dotąd nie miałam plamień, aczkolwiek ciężko wyzbyć mi się uczucia, czy dziecko, które się we mnie rozwija wiecie - żyje. Ze serce nie przestanie lub nie przestało nagle bić. Nie wiem jak poradzić sobie z tymi myślami. Im późniejsza ciąża, tym ryzyko tego jest mniejsze... czy wy tez tak czasem macie? Czy to mi się już rzuca na głowę? 🤔Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero.