X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    To już wiem, jutro po 8 mam się zgłosić do szpitala. Trzymajcie kciuki ;)

Ja tez jutro o 8 idę :D piątka :) trzymaj się ✊✊✊

summer..86, Gabriella, MrsKiss, ElenaM, diversik89 lubią tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp.
    Trzymajcie się dziewczyny !!✊✊

• Emilka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Mój maluszek dzisiaj kończy miesiąc. W sumie miesiąc temu o tej porze byłam jeszcze na porodówce ;) Niestety karmienie piersią idzie nam mocno średnio. Generalnie to teraz moim najlepszym przyjacielem stał się laktator. Przystawiam malego i 2 razy dziennie udaje się nakarmić z piersi ale tylko z jednej. Drugiej wcale nie chce i w efekcie muszę go i tak dokarmić tym co ściągnę z drugiej piersi.
    W sumie stwierdziłam że mały jest aniołkiem. Gdybym to nie wybudzała na jedzenie to by całe noce przesypiał.
    Mamy mały problem z trądzikiem niemowlęcym przynajmniej tak mi się wydaje że to właśnie to. Może macie jakieś rady co robić żeby to zniknęło. Krostek nie ma dużo ale co jakis czas coś wyskoczy.
    Za tydzień w poniedziałek mamy pierwszą wizytę u pediatry to wypytam dokładnie o wszytko ale może macie coś godnego polecenia.

11.2017 aniołek 8tc ;(
    c2b1008782.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrKiss, 1000 - kciuki. Oby poszło sprawnie.

Emilka - Jane sumie z trądzikiem nic nie robiłam. Czekałam aż zejdzie sam.

Z dziećmi wychodziłam na pierwszy spacer dzień po wyjściu ze szpitala, czyli w 4 dobie.
    Dziś małemu ma spacer założyłam spodenki, body z długim rękawem, na to bluza i przykrylam nóżki kocykiem. Na początku był bez czapeczki, ale jak schowało się słońce i zaczęło wiać to jednak założyłam

Mój mały w sobotę skończył miesiąc. Szok 😳 z tej okazji zaczął odpowiadać uśmiechami na moje uśmiechy. Po pierwszym wydawało mi się że to przypadek, że za wcześnie (zwłaszcza że córka zaczęła się uśmiechać dopiero jak miała 8 tygodni), ale powtórzyło się jeszcze w sumie 4 razy.

MrsKiss, Gabriella, 1000, małżowinka lubią tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Ja tez jutro o 8 idę :D piątka :) trzymaj się ✊✊✊
    We dwójkę zawsze raźniej xD

1000 lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Powodzenia :)

U nas wczoraj minął miesiąc z Jaśkiem, a dziś rok od naszego slubu :) z tej okazji udało mi się zrobić poerwszy raz obiad od miesiąca :p

Na tradzik chyba nie ma rady. Przemywanie wacikiem nasaczonym przegotowana wodą i tyle.

Dziś dostalismy też pierwsze 500+ :p

A mały już regularnie się do mnie śmieje. To chyba dobry dzień :p

kalade, MrsKiss, Gabriella, pingwinkowa lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Kciuki 🍀 🤞

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Też w sumie mnie to ciekawi, bo ja zakładam body z długim, polspiochy i kombinezon dresowy i kocyk. Cały czas mam wątpliwości czy nie za ciepło, ale spocony nie byl

Az mnie poty oblaly jak doczytalam... Generalnie ubiera sie jedna warstwe wiecej ale juz przy 18-20 stopniach niekoniecznie wiec zaleznie jak Ty jestes ubrana. Pamietaj tez ze w gondoli dziecko jest osloniete I mu duzo cieplej

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• juna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja Kluska od wczoraj w domu i od wczoraj nie robiła kupy. W pierwszych 2 dobach życia co chwilę musiałam zmieniać, bo miała w pieluszce smółkę. Wczoraj czyli w 3 dobie była już zielonkawa i od tego czasu nic. Czy takie małe dziecko nie powinno się załatwiać kilka razy dziennie? Nie wygląda jakby miała zaparcia, często tylko bąki puszcza.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juna mi dziś położna powiedziała że nawet jakby tydzień nie robiło dziecko kupy to nic się nie dzieje. Bo u nas to wręcz mam wrażenie że ona ma cały czas biegunke. Więc może zapytaj swojej na wizycie on line.
    Też się zastanawialam nad pierwszym wyjściem na dwór. Może jutro spróbujemy :-). U nas okazało się że przegrzewamy w domu. Wczoraj to sama miałam takie wrażenie. Dziś pierwszy raz nocka super. W sumie wstawałam tylko 4 razy na karmienie. W porównaniu z ostatnimi gdzie potem się nie chciała wsypiac to teraz pomiędzy spala jak kamien. Za to w dzień jak się od 10 rozchuśtała to do 15 nie chciała się wespac i wisiała cały czas na cycu. Teraz też jest taka niespokojna więc mam nadzieję że w nocy odrobiny sen.
    Dziewczyny które karmią piersia kiedy wam się zmienilo mleko? U mnie idzie takie pomarańczowe

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Dziewczyny, moja Kluska od wczoraj w domu i od wczoraj nie robiła kupy. W pierwszych 2 dobach życia co chwilę musiałam zmieniać, bo miała w pieluszce smółkę. Wczoraj czyli w 3 dobie była już zielonkawa i od tego czasu nic. Czy takie małe dziecko nie powinno się załatwiać kilka razy dziennie? Nie wygląda jakby miała zaparcia, często tylko bąki puszcza.

Do 6go tyg zycia musi byc min 3 kuoy dziennie bo to jest wykladnik efektywnego karmienia piersia skontaktuj sie z cdl

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• juna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Do 6go tyg zycia musi byc min 3 kuoy dziennie bo to jest wykladnik efektywnego karmienia piersia skontaktuj sie z cdl

No właśnie czytam na blogu hafija. To faktycznie muszę się poradzić.

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
  • Emilka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    U nas była.dokladnie ta sama sytuacja. Młody po powrocie do domu oddał ostatnią smułkę A później nie było kupy parę dni. Skontaktowalam się z położną bo mnie to już mocno niepokoiło. Położna powiedziała że jeśli dziecko jest karmione piersią, puszcza bąki,sika i nie jest niespokojne itp to może nawet do 10 dni nie robić kupy i że niektóre dzieci tak mają. Powiedziała że mamy dawać probiotyk raz dziennie i cierpliwie czekać. Jeśli do tygodnia nie zrobi to zapisze nas do lekarza.
    Po 5 dniach mały zaczął walić takie kupska że do teraz przy każdej zmianie pampers jest brudny.
    Myślę że niektóre dzieci poprostu muszą nabierać w jelitkach trochę żeby ta kupa wyszła.

juna lubi tę wiadomość

11.2017 aniołek 8tc ;(
    c2b1008782.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka1990, dzięki. Uspokoiłam się troszkę 😘 Tak czy siak pewnie skorzystam z porady doradcy ale już nie będę panikować 😊

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    We dwójkę zawsze raźniej xD
    Ja jednak też jutro mam się stawić na 8 , jeju jaki stres ;)

1000, MrsKiss, ElenaM lubią tę wiadomość

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• Toonney Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka1990 wrote:
    U nas była.dokladnie ta sama sytuacja. Młody po powrocie do domu oddał ostatnią smułkę A później nie było kupy parę dni. Skontaktowalam się z położną bo mnie to już mocno niepokoiło. Położna powiedziała że jeśli dziecko jest karmione piersią, puszcza bąki,sika i nie jest niespokojne itp to może nawet do 10 dni nie robić kupy i że niektóre dzieci tak mają. Powiedziała że mamy dawać probiotyk raz dziennie i cierpliwie czekać. Jeśli do tygodnia nie zrobi to zapisze nas do lekarza.
    Po 5 dniach mały zaczął walić takie kupska że do teraz przy każdej zmianie pampers jest brudny.
    Myślę że niektóre dzieci poprostu muszą nabierać w jelitkach trochę żeby ta kupa wyszła.

Ta zasada to prawda ale po 6tym tyg zycia nigdy u noworodka nie jest to stosowane

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• 1000 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Ja jednak też jutro mam się stawić na 8 , jeju jaki stres ;)

Może wszystkie trzy jutro urodzimy :D oby!

Gabriella, AgaRydz, MrsKiss lubią tę wiadomość

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 wrote:
    Może wszystkie trzy jutro urodzimy :D oby!
    Aaale fajnie macie!!😁 Ja jutro mam ktg i mam nadzieję że już zostaję hehhe ale wątpię bo nic na razie nie czuję i nic się nie dzieje.

AgaRydz lubi tę wiadomość

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierworodna miała na początku zastoje z kupą, robiła raz na dwa/trzy dni, a przybierała na wadze prawidłowo, warto konsultować ale nie wprowadzałabym od razu paniki że coś jest źle i tylko trzeba wzywać cdl albo dawać mm, najgorzej na karmienie piersią wpływają takie stresujące informacje.

ElenaM lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Moja pierworodna miała na początku zastoje z kupą, robiła raz na dwa/trzy dni, a przybierała na wadze prawidłowo, warto konsultować ale nie wprowadzałabym od razu paniki że coś jest źle i tylko trzeba wzywać cdl albo dawać mm, najgorzej na karmienie piersią wpływają takie stresujące informacje.

Ale to nie panika a cdl to najlepsza osoba do konsultacja bo nie czarujmy sie ale polozne nie sa szkolone jesli chodzi o karmienie piersia I wiele z nich ma przedawniona wiedze I. E dieta Matki karmiacej.

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ