Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy już w domu, bardzo się cieszę. Tylko się stresuję tym kikutem pepowinowym i jedzeniem. Słabo idzie mi karmienie piersią, laktatorem jednorazowo odciągam 10ml mleka. Dziś dokarmiłam małego mm, porcja 20 ml. Dziewczyny ile takie maluchy powinny jeść mm jednorazowo, a ile dobowo ml powinno jeść ?
-
Gabriella wrote:My już w domu, bardzo się cieszę. Tylko się stresuję tym kikutem pepowinowym i jedzeniem. Słabo idzie mi karmienie piersią, laktatorem jednorazowo odciągam 10ml mleka. Dziś dokarmiłam małego mm, porcja 20 ml. Dziewczyny ile takie maluchy powinny jeść mm jednorazowo, a ile dobowo ml powinno jeść ?
A kikutem czemu się stresujesz? Nic mu nie bedzie -
Paatka wrote:Polecam Ziajkę na ciemieniuchę - ona nie wymaga olejowania przed kapiela, tylko myje sie bezposrednio glowke w kapieli. U nas pomagala.
Ja ze starsza przeszlam i tradzik i ciemieniuche. Jeszcze do teraz ciemieniucha czasami sie pojawia. Teraz u mlodszej odpukac spokoj, ale kto wie, czy jeszcze sie nie pojawi... 🙄 -
Dziewczyny, powiedzcie mi taką rzecz . No termin miałam na wczoraj, wiem wiem ze termin to jedno a życie to drugie ale do czego zmierzam .
Czy uważacie, że warto zadzwonić do szpitala i zapytać chociaż o kontrolne ktg ? kiedy ewentualnie na wywołanie, cokolwiek .
Ostatnia wizyta u lekarza normalna w 33 tyg. pomijąc gbs w 36 .
I tak nie chodzi mi o to żeby pakować sie na siłę do szpitala ale pojęcia nie mam co robić kogo pytać.
Biorę dopegyt , ciśnienie mam takie graniczne. Cukrzycy brak , lekarz mi powiedział ze to że biorę dopegyt nic nie oznacza i w teorii skoro kontroluję ciśnienie to nie istotne.SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
nick nieaktualnyOd wczoraj mam laktator i ściągałam mleko w systemie 10 min prawa 10l 5p 5 l. Pierwszy raz wyszło mi jakieś 55ml, a za drugim 60ml a i tak noc była koszmarna bo wcale to nie starczyło 🥺 Dopiero jak podałam 30 ml modyfikowanego to Córa zasnęła.
Dzisiaj dałam jej dłużej wisieć na cycku, ale mam wrażenie, że się nie najada.. za to relaksuje i przysypia na chwilę.
Potem ściągnęłam 60 ml i 30 ml czyli mniej niż wczoraj
I jakoś tak mnie wszystko zdołowało 😕 Jutro kończymy tydzień a noce póki co cholernie ciężkie 🤨 I te wrzaski przy przewijaniu 🥺 -
AgaRydz wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi taką rzecz . No termin miałam na wczoraj, wiem wiem ze termin to jedno a życie to drugie ale do czego zmierzam .
Czy uważacie, że warto zadzwonić do szpitala i zapytać chociaż o kontrolne ktg ? kiedy ewentualnie na wywołanie, cokolwiek .
I tak nie chodzi mi o to żeby pakować sie na siłę do szpitala ale pojęcia nie mam co robić kogo pytać.
Biorę dopegyt , ciśnienie mam takie graniczne. Cukrzycy brak , lekarz mi powiedział ze to że biorę dopegyt nic nie oznacza i w teorii skoro kontroluję ciśnienie to nie istotne.
Zadzwoniłabym na Twoim miejscu jutro do szpitala w którym chcesz rodzić i spytała co robić Mi jak groził wyjazd do szpitala w 37 tygodniu to akurat mój wyrywny mąż dzwonił i tam pani położna mu wszystko dokładnie powiedziała co i jak wygląda
A nie masz kontaktu ze swoim lekarzem prowadzącym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 20:25
-
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Nie stresuj się, zawsze masz mm. Jak trochę dokarmisz nic sie nie stanie, a z kazdym dniem bedzie coraz lepiej i latwiej. Ja dawalam w 3 dobie 30, w 4 40 itd.az do 90, co 3h.
A kikutem czemu się stresujesz? Nic mu nie bedzie
90ml to której dobie się podaje, w 9 ? -
nick nieaktualnyAgaRydz wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi taką rzecz . No termin miałam na wczoraj, wiem wiem ze termin to jedno a życie to drugie ale do czego zmierzam .
Biorę dopegyt , ciśnienie mam takie graniczne. Cukrzycy brak , lekarz mi powiedział ze to że biorę dopegyt nic nie oznacza i w teorii skoro kontroluję ciśnienie to nie istotne.
Z tego co ja słyszałam to w dniu tp powinno się iść na kontrolne ktg, a na izbie przyjęć już zdecydują czy zostawić Cię na oddziale czy zaproponują przyjście na kolejne ktg za 7 lub 10 dni np. Jak masz wahania ciśnienia i bierzesz leki to tym bardziej pojechałabym na IP. -
Gabriella wrote:Kikutem dlatego, że przy wypisie on był trochę mokry, jak przyszła mi dać wypis lekarka rezydentka, to przeczytała zalecenia i ja jeszcze chciałam się upewnić co do kikuta i ona jak go zobaczyła że jest mokry to stwierdziła że chyba nie wyjdziemy ale ona nie wie bo jest tylko rezydentka i poszła po neonatologa, on wyczyścił do sucha tego kikuta i nas wypuścił. No ale jakby nie było to teraz się stresuję tym co powiedziała mi rezydentka, że możemy nie wyjść bo jest mokry. Ja nigdy nie słyszałam o tym, żeby ktoś został w szpitalu dłużej ze względu na kikuta ale już sama nie wiem.
90ml to której dobie się podaje, w 9 ? -
Co do lekarza , to umówiłam sie na teleporade w czwartek . Ale zadzwonili do nie tego samo dnia o wyznaczonej godzinie że lekarz jest nieobecny i że może będzie jutro wieczorem dostępny . Zalezalo mi na tym kontakcie bo procz tego z prowadzi ciążę to jeszcze jest w tym szpitalu co xhc rodzic . Więc zna jakby ta ich procedurę także skoro radzicie , zadzwonię jutro i zapytam . Oby nie trafiła się jakoś złośliwa osoba , bo jestem jakaś przewrażliwiona już .
Dzięki dziewczyny za odpowiedź .SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
-
Szpilkka wrote:Powiem wam ze wczoraj mialam sielanke bo mlody budzil sie caly dzien tylko na karmienie i zasypial. Wiedzialam ze to moze znaczyc cisze przed burza. W dzien soe wyspal a w nocy pd polnocy do 6 na rekach. Myslalam ze oszaleje. Nie chcial wcale spac.
-
nick nieaktualnyMmiśka wrote:U nas sie mazal ten pępek ale zakladalam koszulki nie zapinajac dolnych guzikow albo pajace rozpinalam . I odpadl po 3 tygodniach. Tez sie nim stresowalam bo z synem tak nie bylo
-
A u mnie dramat, pierwsza noc do 4 nie spaliśmy położne kazały podać mi mm co nic nie dało oprócz tego że mały nie chce przystawiac się do mojej piersi. Teraz na wieczornym obchodzie stwierdzili że ma zoltaczke i trzeba naświetla ale jak w dzień pytałam to nie było mowy o przekroczeniach stracił na masie 250g i stwierdził pediatra że nie może być na cycu wyłącznie więc trzeba dac mm bo jutro nie wyjdziemy. A jemu jest strasznie zimno pod ta lampą cały czas mi płacze ja nie wiem co robić jak wytrwam te noc
-
summer..86 wrote:Od wczoraj mam laktator i ściągałam mleko w systemie 10 min prawa 10l 5p 5 l. Pierwszy raz wyszło mi jakieś 55ml, a za drugim 60ml a i tak noc była koszmarna bo wcale to nie starczyło 🥺 Dopiero jak podałam 30 ml modyfikowanego to Córa zasnęła.
Dzisiaj dałam jej dłużej wisieć na cycku, ale mam wrażenie, że się nie najada.. za to relaksuje i przysypia na chwilę.
I jakoś tak mnie wszystko zdołowało 😕 Jutro kończymy tydzień a noce póki co cholernie ciężkie 🤨 I te wrzaski przy przewijaniu 🥺
Poczytaj o czwartym trymestrze to ze mala placze nie oznacza ze z glodu ona potrzebuje bliskosci I Twojego zapachu. Z czasem bedzie lepiej tylko musisz wytrwacMrsKiss lubi tę wiadomość
-
1000 wrote:A to coś mi się pokręciło. A bolesne miałaś porody? Ja mam nadzieje ze chociaż drugi będzie mniej bolał, bo pierwszy na oxy to dramat 😰
Zaczynam podejrzewać, ze gdyby nie wywoływali porodów w przenoszonych ciążach to mogłabym chodzić w ciąży tyle co słoń. Trzeci dzień odchodzi mi czop, długie spacery, schody, seks nie powodują nawet najmniejszego skurczu. Nawet spróbowałam tego olejku rycynowego na noc, stwierdziłam, ze lepsze to niż oxy. I co? Daaaawno mi się tak rewelacyjnie nie spało Jeśli miał on spowodować jakieś skurcze jelit, to ja chyba nie mam jelit -
summer..86 wrote:Od wczoraj mam laktator i ściągałam mleko w systemie 10 min prawa 10l 5p 5 l. Pierwszy raz wyszło mi jakieś 55ml, a za drugim 60ml a i tak noc była koszmarna bo wcale to nie starczyło 🥺 Dopiero jak podałam 30 ml modyfikowanego to Córa zasnęła.
I jakoś tak mnie wszystko zdołowało 😕 Jutro kończymy tydzień a noce póki co cholernie ciężkie 🤨 I te wrzaski przy przewijaniu 🥺 -
AgaRydz wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi taką rzecz . No termin miałam na wczoraj, wiem wiem ze termin to jedno a życie to drugie ale do czego zmierzam .
Biorę dopegyt , ciśnienie mam takie graniczne. Cukrzycy brak , lekarz mi powiedział ze to że biorę dopegyt nic nie oznacza i w teorii skoro kontroluję ciśnienie to nie istotne.09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
małżowinka wrote:Nie pociesze za bardzo, bo bolało podobnie ALE tym razem rozwarcie u mnie postępowało trochę szybciej
To już coś, bol bólem, ale u mnie przy pierwszym porodzie tez był problem z rozwarciem właśnie. Przez 7-8 godzin postęp może o 1 cm... Mam nadzieje ze tym razem szybciej pójdzie. -
Gabriella wrote:Kikutem dlatego, że przy wypisie on był trochę mokry, jak przyszła mi dać wypis lekarka rezydentka, to przeczytała zalecenia i ja jeszcze chciałam się upewnić co do kikuta i ona jak go zobaczyła że jest mokry to stwierdziła że chyba nie wyjdziemy ale ona nie wie bo jest tylko rezydentka i poszła po neonatologa, on wyczyścił do sucha tego kikuta i nas wypuścił. No ale jakby nie było to teraz się stresuję tym co powiedziała mi rezydentka, że możemy nie wyjść bo jest mokry. Ja nigdy nie słyszałam o tym, żeby ktoś został w szpitalu dłużej ze względu na kikuta ale już sama nie wiem.
90ml to której dobie się podaje, w 9 ?
Ja kikut czyściłam gazikiem z mydłem i potem do sucha i raz na dzien octeniseptem. Super się zagoił, chciaz wiem, ze to sprawa mocno indywidualna.
Dzoewczyny, które odciągają, polecam na fb grupę Mamy ściągające mleko (Karmienie piersią inaczej). Jest bardzo duzo informacji o sciąganiu i pobudzaniu laktacji, w ogóle kompendium wiedzyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 08:40
Gabriella lubi tę wiadomość
-
Cześć ! Za Wasz porada dzwoniłam do szpitala , na ktg nie mam przychodzić skoro czuje dziecko , jeśli nic się nie zadzieje mam się stawić w czwartek na oatalogie .
Dziwne to wszystko jakieś.
SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy