Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
AgaRydz wrote:Cześć ! Za Wasz porada dzwoniłam do szpitala , na ktg nie mam przychodzić skoro czuje dziecko , jeśli nic się nie zadzieje mam się stawić w czwartek na oatalogie .
Dziwne to wszystko jakieś.AgaRydz lubi tę wiadomość
-
AgaRydz wrote:Cześć ! Za Wasz porada dzwoniłam do szpitala , na ktg nie mam przychodzić skoro czuje dziecko , jeśli nic się nie zadzieje mam się stawić w czwartek na oatalogie .
Dziwne to wszystko jakieś.
Ja też nie jechałam na ktg w dzień terminu. Mój lekarz prowadzący powiedział, że jeśli czuje ruchy tak jak co dzień, to narażanie siebie i dziecka jazda na izbe dla 15minut ktg nie ma sensu. Kazał jechac jesli ruchy ustana lub beda zbyt intensywne, bo to mi powie duzo wiecej niz zapis ktg.AgaRydz lubi tę wiadomość
-
Dziwne to wszystko jakieś. -
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy , że nie jestem sama . Oczywiście się zgadzam z Wami , nie warto narażać dziecka i siebie . No nic , zobaczymy co czas pokaże . Trzeba cierpliwie czekać !
Dobrze , że jesteście !SYNUŚ
Niedoczynność tarczycy
Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )
-
nick nieaktualny
-
Gabriella wrote:Aniaem86 dzięki za odpowiedzi.
Dziewczyny kiedy pierwszy raz wychodzicie z maluchem na spacer ? Ja mieszkam w bloku i zastanawiam się ile dni maluch musi mieć żeby pierwszy raz wyjść na spacer ?
Nie mogę się pozbyć odparzenia u małego. Wietrze, smaruje mascia z rynkiem i mają ziemniaczana, a mam wrażenie, że nic nie schodzi:(Gabriella lubi tę wiadomość
-
kalade wrote:Jak jest ciepło to od razu można:) ja czekałam na rozmowę z pediatra i w sumie niepotrzebnie. Wyszłam pierwszy raz po tygodniu, a tetaz chodzimy codziennie.
Nie mogę się pozbyć odparzenia u małego. Wietrze, smaruje mascia z rynkiem i mają ziemniaczana, a mam wrażenie, że nic nie schodzi:(
Kalade a czym czyścisz dupcie? Bo u nas mokre chusteczki zle wplywaly na odparzenia, mimo ze te 99% wody. Jak czyszcze myjką zmoczoną samą.wodą to jest lepiej. Kupilam tez masc Tormentalum i uwazam, ze jest super. Skoro nie widzisz zadnej poprawy to moze sprobuj zmienic pieluchy. Ja polecam Bambiboo z rossmanna. Drogo wychodzą, ale dupcia oddycha. Chociaz oczywiscie nie kazdemu przypasuja.Gabriella lubi tę wiadomość
-
Gabriella wrote:Aniaem86 dzięki za odpowiedzi.
Dziewczyny kiedy pierwszy raz wychodzicie z maluchem na spacer ? Ja mieszkam w bloku i zastanawiam się ile dni maluch musi mieć żeby pierwszy raz wyjść na spacer ?
Na pierwszym spacerze byla majac 2 dniGabriella lubi tę wiadomość
-
kalade wrote:Jak jest ciepło to od razu można:) ja czekałam na rozmowę z pediatra i w sumie niepotrzebnie. Wyszłam pierwszy raz po tygodniu, a tetaz chodzimy codziennie.
Nie mogę się pozbyć odparzenia u małego. Wietrze, smaruje mascia z rynkiem i mają ziemniaczana, a mam wrażenie, że nic nie schodzi:(
Uzyj zoltego metanium -
nick nieaktualny
-
aniaem86 wrote:My też od razu wychodzilismy. Jesli jest ciepło to mozna bez ograniczen.
Kalade a czym czyścisz dupcie? Bo u nas mokre chusteczki zle wplywaly na odparzenia, mimo ze te 99% wody. Jak czyszcze myjką zmoczoną samą.wodą to jest lepiej. Kupilam tez masc Tormentalum i uwazam, ze jest super. Skoro nie widzisz zadnej poprawy to moze sprobuj zmienic pieluchy. Ja polecam Bambiboo z rossmanna. Drogo wychodzą, ale dupcia oddycha. Chociaz oczywiscie nie kazdemu przypasuja.
Spróbuje tej maści jeszcze, o której piszesz. I dłużej pupę powietrze. Mam nadzieję, że pomozs -
Gabriella wrote:A co zakładacie dzieciaczkom na spacery, na takie 18 stopni jak dziś ?
Toonney, Gabriella lubią tę wiadomość
-
kalade wrote:Też w sumie mnie to ciekawi, bo ja zakładam body z długim, polspiochy i kombinezon dresowy i kocyk. Cały czas mam wątpliwości czy nie za ciepło, ale spocony nie byl
-
Mmiśka wrote:Ubieram tak samo nie jest spocona :p ewentualnie czasem bluze i spodenki zamiast kombinezonu ale wychodzi na to samo . Jutro u mnie ma byc 23 stopnie a w srode 25 to cos tzteba bedzie pomyśleć o zmianie ubrania na dwor
A zakładanie czapeczke przy takiej temperaturze? Mi się wydaje niepotrzebną, ale mama ki powiedziała że trzeba 🤷♀️