X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Cześć ! Za Wasz porada dzwoniłam do szpitala , na ktg nie mam przychodzić skoro czuje dziecko , jeśli nic się nie zadzieje mam się stawić w czwartek na oatalogie .
    Dziwne to wszystko jakieś.
    Mnie też to dziwi że w normalnych warunkach to trzeba się badać prawie codziennie, s teraz wychodzi że jak się czuje dziecko i wszystko ok to w sumie opieka zdrowotna nie jest taka potrzebna :/ ja będę dzisiaj pisała sms'a do mojej lekarki czy mam się na pewno stawić jutro w szpitalu...

AgaRydz lubi tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Cześć ! Za Wasz porada dzwoniłam do szpitala , na ktg nie mam przychodzić skoro czuje dziecko , jeśli nic się nie zadzieje mam się stawić w czwartek na oatalogie .

Ja też nie jechałam na ktg w dzień terminu. Mój lekarz prowadzący powiedział, że jeśli czuje ruchy tak jak co dzień, to narażanie siebie i dziecka jazda na izbe dla 15minut ktg nie ma sensu. Kazał jechac jesli ruchy ustana lub beda zbyt intensywne, bo to mi powie duzo wiecej niz zapis ktg. ;)

AgaRydz lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaRydz wrote:
    Ja mieszkam w UK tutaj ktg wykonuja tylko jesli czujesz ruchy slabiej albo zbyt mocno takze calkiem normalne w koncu podejscie w Pl a nie ciagle badania wszedzie

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy , że nie jestem sama . Oczywiście się zgadzam z Wami , nie warto narażać dziecka i siebie . No nic , zobaczymy co czas pokaże . Trzeba cierpliwie czekać !
    Dobrze , że jesteście ! <3

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaem86 dzięki za odpowiedzi.

Dziewczyny kiedy pierwszy raz wychodzicie z maluchem na spacer ? Ja mieszkam w bloku i zastanawiam się ile dni maluch musi mieć żeby pierwszy raz wyjść na spacer ?

• kalade Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:

Dziewczyny kiedy pierwszy raz wychodzicie z maluchem na spacer ? Ja mieszkam w bloku i zastanawiam się ile dni maluch musi mieć żeby pierwszy raz wyjść na spacer ?
    Jak jest ciepło to od razu można:) ja czekałam na rozmowę z pediatra i w sumie niepotrzebnie. Wyszłam pierwszy raz po tygodniu, a tetaz chodzimy codziennie.

Nie mogę się pozbyć odparzenia u małego. Wietrze, smaruje mascia z rynkiem i mają ziemniaczana, a mam wrażenie, że nic nie schodzi:(

Gabriella lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Jak jest ciepło to od razu można:) ja czekałam na rozmowę z pediatra i w sumie niepotrzebnie. Wyszłam pierwszy raz po tygodniu, a tetaz chodzimy codziennie.

Nie mogę się pozbyć odparzenia u małego. Wietrze, smaruje mascia z rynkiem i mają ziemniaczana, a mam wrażenie, że nic nie schodzi:(
    My też od razu wychodzilismy. Jesli jest ciepło to mozna bez ograniczen.
    Kalade a czym czyścisz dupcie? Bo u nas mokre chusteczki zle wplywaly na odparzenia, mimo ze te 99% wody. Jak czyszcze myjką zmoczoną samą.wodą to jest lepiej. Kupilam tez masc Tormentalum i uwazam, ze jest super. Skoro nie widzisz zadnej poprawy to moze sprobuj zmienic pieluchy. Ja polecam Bambiboo z rossmanna. Drogo wychodzą, ale dupcia oddycha. Chociaz oczywiscie nie kazdemu przypasuja.

1267e64ec8.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:

Na pierwszym spacerze byla majac 2 dni

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Toonney Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:

Uzyj zoltego metanium

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co zakładacie dzieciaczkom na spacery, na takie 18 stopni jak dziś ?

• kalade Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    My też od razu wychodzilismy. Jesli jest ciepło to mozna bez ograniczen.
    Kalade a czym czyścisz dupcie? Bo u nas mokre chusteczki zle wplywaly na odparzenia, mimo ze te 99% wody. Jak czyszcze myjką zmoczoną samą.wodą to jest lepiej. Kupilam tez masc Tormentalum i uwazam, ze jest super. Skoro nie widzisz zadnej poprawy to moze sprobuj zmienic pieluchy. Ja polecam Bambiboo z rossmanna. Drogo wychodzą, ale dupcia oddycha. Chociaz oczywiscie nie kazdemu przypasuja.
    Pupcie myje wacikami i ciepła woda, a pieluszek pampers Premium Care. Była chwilę poprawa, a później znowu się zrobilo:( kilka razy założyłam pieluszki hipp, bo pampers sie skończyły. Może to od tego:/

Spróbuje tej maści jeszcze, o której piszesz. I dłużej pupę powietrze. Mam nadzieję, że pomozs

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:

U nas wczoraj bylo 19 stopni wiec mala byla w samej sukince I pieluszce

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• kalade Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Też w sumie mnie to ciekawi, bo ja zakładam body z długim, polspiochy i kombinezon dresowy i kocyk. Cały czas mam wątpliwości czy nie za ciepło, ale spocony nie byl

Toonney, Gabriella lubią tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Też w sumie mnie to ciekawi, bo ja zakładam body z długim, polspiochy i kombinezon dresowy i kocyk. Cały czas mam wątpliwości czy nie za ciepło, ale spocony nie byl
    Ubieram tak samo :) nie jest spocona :p ewentualnie czasem bluze i spodenki zamiast kombinezonu ale wychodzi na to samo . Jutro u mnie ma byc 23 stopnie a w srode 25 to cos tzteba bedzie pomyśleć o zmianie ubrania na dwor :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy ponad tydzien i dzis wybralam sie na dwor. Z tym ze my mieszkamy na wsi i mamy podworko. A ubralam na ubranko kombinezon taki cienki czapeczke i nakrylam kocykiem i tez nie wiem czy nie za duzo.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • aniaem86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba swojego przegrzewam. Cały czas mi sie wydaje, ze mu zimno :/ W ogóle nie mam wyczucia w tej kwestii.

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmiśka wrote:
    Ubieram tak samo :) nie jest spocona :p ewentualnie czasem bluze i spodenki zamiast kombinezonu ale wychodzi na to samo . Jutro u mnie ma byc 23 stopnie a w srode 25 to cos tzteba bedzie pomyśleć o zmianie ubrania na dwor :D
    Mam ten sam dylemat na jutri😂 chyba założę body z krótkim, bluzka z długim i spodenki i na to kocyk i tyle.

A zakładanie czapeczke przy takiej temperaturze? Mi się wydaje niepotrzebną, ale mama ki powiedziała że trzeba 🤷‍♀️

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już wiem, jutro po 8 mam się zgłosić do szpitala. Trzymajcie kciuki ;)

kalade, AgaRydz, Mmiśka, summer..86, karolkowa, Gabriella, ElenaM lubią tę wiadomość

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Powodzenia, trzymam kciuki!

MrsKiss lubi tę wiadomość

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • AgaRydz Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2020, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Trzymam kciuki !!!!!

MrsKiss lubi tę wiadomość

SYNUŚ <3

Niedoczynność tarczycy
    Po stracie w 20 tyg. ( Luty 2019 )

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ