X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade my jestesmy na wielo od urodzenia I mala nigdy nie miala odparzenia my uzywamy tetry I systemu AIO

karolkowa lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba po Biogai pojawilo się u nas ulewanie. Wczesniej praktycznie w ogole nie ulewal, a od kiedy daje biogaię to non stop.

U nas pieluchy wielorazowe tez super dzialają. Tylko moj maly uwielbia siknac tuz po zmianie pieluchy i nienawidzi jak jest mokro, wiec tetra odpada :) Czekam teraz na wkładki "sucha pupa" odprowadzajace i wilgoc i jeszcze pare pieluch i pelna parą zaczynamy wielopieluchowanie :)

1267e64ec8.png
  • karolkowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    Karolkowa - jak tam i ciebie sytuacja? Jak crp i bilirubina? Z podgrzewaczem ani sterylizatornia nic nie doradzę, jeśli chodzi o pierwszy - miałam beznadziejny i prawie nie korzystałam, a drugiego w ogóle nie kupowałam.
    U nas już ok :) nie miałam czasu napisać. W środę wypisali malutką ze szpitala, mnie już w poniedziałek niestety. Crp było już 1,33 przy wypisie :) żółtaczka fizjologiczna, śladu po niej nie ma już :) udało się nam wrócić do kp, bo w szpitalu głównie mm szło.. Więc sukces mały jest :)

Któraś z Was pisała że nie może sobie poradzić z odparzeniami na pupie. Moja mała miała duże po szpitalu jak ją w środę odbierałam. Położna poleciła smarować pupę Clotrimazolum jeden dzień a na kolejny już maścią Alantan Plus. Pomogło :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 14:27

Toonney lubi tę wiadomość

09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
    07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia <3
    Zaczynamy kolejne starania
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkowa to fajnie, że już jesteście w domu i gratuluję kp! Nie każdwmu się udaje tak przejść ;)

Byłam dziś u gina. Wszystko ładnie wrociło do normy. Lekarz powiedziała, ze jak chcę kolejne dziecko to próbowac, przy wyłącznym kp organizm jak bedzie gotowy na kolejną ciąże to przywroci owulację. Marzy mi się, żeby tym razem udało się bez in vitro ;) No ale to jeszcze trochę czasu ;)
    Niestety stwierdziła też, że mam spore rozejscie mięśni brzucha. Nie wiem jak się uda z fizjo, ale na pewno muszę sama zacząć cwiczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 14:38

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z doradczynie laktacyjna i pediatra i wszystko wskazuje że to alergia mam wykluczyć nabiał, mleko krowie itp. Odparzenie też od tego może być i ulewanie. Odstawilam biogaie i cdl kazała podać delicol. Do 12 miałam hardcore dziś, teraz młody spokojniejszy.

U nas tetra też odpada bo jak tylko czuje mokro to wrzeszczy. Jak odstawie produkty mleczne to podobno przejdzie samo..

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby sie to unormowało. I miejmy nadzieje, ze to jednak nie alergia. Przy delicolu moj maly nie ulewal w ogóle.

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zaakceptuje nawet te alergie, byleby mu to pomogło, bo nie mogę patrzeć jak się męczy i rycze razem z nim z tej bezsilności:(

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze dzieci też się tak wybudzaja po kąpieli? My zaczynamy kąpiel o 18 lub po zależy od młodego A po kąpieli zasypia gdzieś 23-24 No porażka 😱

• Toonney Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    A czy wasze dzieci też się tak wybudzaja po kąpieli? My zaczynamy kąpiel o 18 lub po zależy od młodego A po kąpieli zasypia gdzieś 23-24 No porażka 😱

My kapiemy mala 17:30-18:00, potem karmienie I okolo 18:30-19:30 zasypia potem budzi sie na karmienie miedzy 21-24 a potem kolejne karmienie miedzy 1-5 (zalezy o ktorej pierwsza pobudka) po Jim zasypia I spi do 8-10

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Justa29 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    My kapiemy mala 17:30-18:00, potem karmienie I okolo 18:30-19:30 zasypia potem budzi sie na karmienie miedzy 21-24 a potem kolejne karmienie miedzy 1-5 (zalezy o ktorej pierwsza pobudka) po Jim zasypia I spi do 8-10
    Wow mój śpi max godzinkę

• 1000 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:

A może ma za krótka przerwę od ostatniej drzemki? O której się budzi przed kąpielą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2020, 22:25

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Misia90 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Ja tez nie mam czasu za bardzo wchodzic.. cały czas problemu duże z ulewaniem i odparzona pupa. Zastanawiam się już czy nie ma alergii pokarmowej albo czy to nie nadpeodukcja pokarmu. Robi pieniste kupy i jest przy tym bardzo niespokojny.
    Na odparzenie na pupcie próbowaliśmy już wszystkiego - wietrzenia, tormentalum, zmiana pampersow na bambiboo, wczoraj dostał receptę na pimafucort i mam wrażenie, że jak z jednego miejsca znika to pojawia się w drugim.
    Pilnuje, żeby pupa była suchą przed wydarzeniem w pampersa, krępuje, wietrze i nic.
    Już właśnie zadzwoniłam po mamę, bo nie daje rady😭
    My tez walczymy z odparzeniami😢 młody płakał cały czwartek od 10 do 17. Nie wiedziałam o co mu chodzi, myślałam ze ma kolkę... a wieczorem pupa purpurowa i gorąca. Nie dał się dotknąć. Mąż go przebierał, bo ja ryczałam za każdym razem. Kąpaliśmy Małego pod prysznicem, żeby nie pocierać tej skory wacikami. Potem długie wietrzenie, na zmianę bepanthen, tormentalum i mąka ziemniaczana. Wierzyłam mu pupę prawie cały dzień. Na szczęście przeszło. U nas to już któraś akcja z pupa☹️ I nie wiem od czego. Wcześniej od pampersow Dada skóra czerwona z grudkami. Teraz nic nie zmienialiśmy, umyłam go tylko chusteczkami wodnymi, bo byliśmy poza domem.

👨🏻35 l. :
    2011 Kryptozoospermia
    07.2018 Azoospermia
    07.2019 0,3 mln ruchliwych plemników (po operacji żpn)

👩🏻32 l. :
    niedoczynność tarczycy

07.2019 I ICSI- 9 komórek- 6 zarodków- 2 przestały się rozwijać
    18.07.2019 transfer dwudniowego zarodka
    11 dpt beta 159,4 prog 154
    13 dpt beta 379,2 prog 214
    15 dpt beta 744,5
    18 dpt beta 2578 prog 215
    26 dpt mamy serduszko ❤️
    👶 03.2020

Wracamy po rodzeństwo
    28.02.22 transfer ❄️ 4.1.2
    8 dpt beta <0,1 🥺

26.04.22 transfer dwudniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1 🥺

10.23 histeroskopia: cd-138, usunięty polip

31.10.23 transfer trzydniowego zarodka
    9 dpt beta <0,1
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Wow mój śpi max godzinkę

Tyle ze moja w dzien nie spi wcale 🙈🙈 chyba ze na spacerze krotka drzemka do gora pol h. Dzis pobila swoj rekord spala prawie 7h ciagiem w nocy

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• kalade Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia90 wrote:
    My tez walczymy z odparzeniami😢 młody płakał cały czwartek od 10 do 17. Nie wiedziałam o co mu chodzi, myślałam ze ma kolkę... a wieczorem pupa purpurowa i gorąca. Nie dał się dotknąć. Mąż go przebierał, bo ja ryczałam za każdym razem. Kąpaliśmy Małego pod prysznicem, żeby nie pocierać tej skory wacikami. Potem długie wietrzenie, na zmianę bepanthen, tormentalum i mąka ziemniaczana. Wierzyłam mu pupę prawie cały dzień. Na szczęście przeszło. U nas to już któraś akcja z pupa☹️ I nie wiem od czego. Wcześniej od pampersow Dada skóra czerwona z grudkami. Teraz nic nie zmienialiśmy, umyłam go tylko chusteczkami wodnymi, bo byliśmy poza domem.
    Eh to też ładnie:( u nas serio nic nie pomaga. Ja wietrze pupę całymi dniami od tygodnia prawie i zero poprawy. Pewnie przez to uczulenie. Tormentalum, pimafucort, nappiderm, bepanthen - nic nie pomaga. Też widzę, że go to boli i się denerwuje i już chciałabym się tego pozbyć :( leży na pokładach na łóżku cały dzień i możecie sobie wyobrazić jak to wygląda, jak cały czas sika i sra 😭 zegarek mi pokazuje, że robię po domu 3km, bo biegam w te i we w te😂

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade a probowalam zoltego matanium?

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Aprielka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny ale wam współczuje tych odparzeń.. u mnie ani z jednym ani z drugim nie było problemow, to chyba kwestia wrażliwości skóry, bywały jakieś tam zaczerwienienia ale z tym sudocrem zawsze sobie radził i ogólnie podrażnienia łagodzi, moj maz sprawdził na własnej skórze jak miał biegunkę i szczypalo albo po ostrym żarciu🙈 i się smarowal i mówił że serio daje radę😜 śmieszne może ale w sumie najlepszy sposób żeby się przekonać co działa i jak 😜
    Podziwiam Was bardzo za kp bo ja bym się wykończyła.. pamiętam z synem pierwsze 2 m-ce to żałowałam że wogole się zdecydowalam na dziecko a tak długo walczyliśmy o niego, baby blues to chyba nie był, powiedziala bym że depresja już nawet, nie umiałam go pokochać bo tak jak piszecie ciągle wisiał na cycku, cierpialam okrutnie bo ból brodawek nie mijał, cdl była, szukała przyczyn nawet w niewidocznej grzybicy i nic nie pomagało, do tego hiperlaktacja, przez to łykał powietrze bo nie mógł nadążyć, kupki strzelające i pieniste niemal przy każdej zmianie pieluchy, on płakał non stop mam wrażenie, ja też, po 2 mcach przeszłam na odciąganie i nastała bloga cisza i dzuecko odkryło co to sen kilkugodzinny 😍 nie jestem stworzona do kp.. miałam wyrzuty sumienia teraz że córka tylko miesuac dostawała trochę mojego mleka ale nie chciałam żeby powtórzyla się historia 🙄
    I wcale to nie jest tak że po mm dziecko lepiej śpi bo synek był na moim z tym że z butelki z której spokojnie jednym rytmem pil i nie bolał go brzuch od powietrza i spał ciągiem po 5-6 godzin w nocy a wcześniej jak się 2 godziny udało to był cud nad cuda.
    Ja nie namawiam na mm w żadnym razie ale jak dziecko się pręży i pieniste kupki robi to spróbowałabym czy po odciągnietym mleku z butelki o wolnym przepływie (u nas był Avent natural smoczek 0) będzie ta sama sytuacja, jeden taki dzień by trzeba poświęcić tylko to pewnie zaburzy ssanie piersi i jak mu się spodoba to może odrzucić.. cdl na pewno odradzi taką metodę ale patrząc ja po swoim doświadczeniu nie zawahałbym się ani minuty i powtórzyła karmienie w ten sposób i zaczęła dużo szybciej gdybym wiedziala jaka ulgę nam obojgu to przyniesie. Trzeba dobrze przemyśleć temat bo odciągane jest niełatwe, zajmuje czas i w nocy trzeba wstać ale nieporównywalne z tym ciągłym płaczem. Przy dwójce dzueci ja już bym nie ogarnęła więc tylko na czas obecności męża w domu córce dawałam moje mleko. Indywidualna sprawa czy to wogole pomoże ale tylko opisuje swoje doświadczenia w tym temacie:)

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Kalade a probowalam zoltego matanium?
    Tego jeszcze nie, ale w aptekach nigdsie nie ma. Na olx ma jedną osoba, czekam na info bo tak tylko wysyłką z allegro.

Zresztą on co chwilę puszczą pieniste baki z kupa, więc ten krem nawet 5 minit nie ma szansy podziwiać 😭😱 osiwieje niedlugo

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wybudzanie po kąpieli to mialam tak z pierwszym synem. Jak go wykompalam to moglam zapomniec ze usnie. Zamiast go wyciszac i odprezac to pobudzala .... Tak ze my zawsze kapiel robiliśmy juz o 18.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś czar prysł. Moj dotąd rozkoszny noworodek cały dzień miał turbo drzemki po 5-10 min przeplatane jeczeniem, a od 17 już było regularne wycie...

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 10 maja 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Tego jeszcze nie, ale w aptekach nigdsie nie ma. Na olx ma jedną osoba, czekam na info bo tak tylko wysyłką z allegro.

Zresztą on co chwilę puszczą pieniste baki z kupa, więc ten krem nawet 5 minit nie ma szansy podziwiać 😭😱 osiwieje niedlugo

Ten zolty metanium zostaje mega dlugo na skorze jego nawet ciezko zmyc

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ