X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Telefonicznie, dzwoniłam na rejestrację poradni preluksacyjnej
    Dzięki 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Hmmmm to dobry wynik a moze maly ma anemie lub problem z tarczyca I stad sennosc?
    Morfologia ok i tarczyca też ok wyszła, mocz też czysty.

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Odpadl miedzy 6ta a 7ma doba w nocy

U nas odpadl dokladnie w 2 tygodniu :)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella - skoro wyniki są ok to najprawdopodobniej wszystko jest w porządku i taki urok twojego dziecka.
    Jak już pisałam córka też dosyć słabo przybierała, wagę urodzeniową odzyskała około 3 tygodnia, a wszystko było ok. A jak czytałam, że dziecko powinno jeść z obu piersi po ileś tam minut to byłam przekonana, że się nie jada i przez to tak mało przybiera, bo ona zawsze tylko z jednej i o połowę krócej niż pisali. A jej po prostu więcej nie było trzeba. Zresztą do tej pory jest niejadkiem 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 19:09

Gabriella lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U synka pępek odpadł chyba po 10 dniach, co mega mnie ucieszyło, bo u córki długo to trwało o babral się. Nie cierpię tych kikutów.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Morfologia ok i tarczyca też ok wyszła, mocz też czysty.

Jesli wyniki ma OK to moze po prostu powi przybiera, a wedzidelko sprawdzaliscie?

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella rozumiem Cię bo też ciągle się zastanawiam nad moją małą. Tylko że u mnie ona pochłania jak smok a bojr się że jej nie starcza. Kupy są -jakies 8 do 10 nawet w ciągu dnia bo przy każdym jedzeniu idzie właśnie od razu i kupa. Po przewijaniu chce cycka, po kąpieli chce cycka, po obudzeniu chce cycka i w sumie mam wrażenie że jak tylko otworzy oczy to już chce cycka... Nawet jak jej się odbije czy uleje to za chwilę go szuka... I najgorsze że nic innego na uspokojenie za bardzo nie działa. Drze się jak oparzona i żadne gładki, tulenie nie pomaga jak cycek się nie pojawi przez te powiedzmy dwie minuty od rozliczenia płaczu. Ale dziewczyny dobrze napisaly- nasze emocje i wyczerpanie też mają kolosalny wplyw na dziecko bo w szpitalu jak nawet wody nie miałam kiedy pić to od razu było widać po rozdrażnieniu małej. Wczoraj też miałam taki dzień że nie jadłam i nie piłam za bardzo to od razu i laktacja jakoś miałam wrażenie że niedomaga i cycki puste i my obydwie wymęczone po takim dniu byłyśmy. Więc zadbaj przede wszystkim o podstawy związane z Toba- jedzenie i picie, jak się uda to trochę te emocje też spróbuj wyciszyć. Mały ma dobre wyniki a to najważniejsze. Mocno trzymam kciuki i życzę dużo siły :)

Gabriella lubi tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Jesli wyniki ma OK to moze po prostu powi przybiera, a wedzidelko sprawdzaliscie?
    Tak jest prawidłowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kikut odpadł po 7 dniach, mały ma małego strupka na pępku.

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    A tak z innej beczki: co robicie podczas długich sesji karmienia?
    Jak młody nie śpi i nie je, tylko jest aktywny to staram się do niego gadać i czytam mu książeczki. Jak to przewijam to też opowiadam co robię. Ale jak je ciągle to już do niego nie gadam, bo pewnie i tak nie słucha 😂 co wtedy robicie? Można oglądać tv czy lepiej nie, bo dziecko słucha i może się przestymulowac?
    Tyle seriali co podczas karmienia pierwszej córki obejrzałam to chyba tylko podczas studiów mi się zdarzyło 😜

kalade lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Tyle seriali co podczas karmienia pierwszej córki obejrzałam to chyba tylko podczas studiów mi się zdarzyło 😜
    A mi tak brakuje wieczorków filmkwych z mężem :( Raz nam się udało przez te 6 tygodni. Jeszcze na początku jak odciągałam laktatorem mleko.to sama oglądalam jakies seriale, a teraz bida.

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    A mi tak brakuje wieczorków filmkwych z mężem :( Raz nam się udało przez te 6 tygodni. Jeszcze na początku jak odciągałam laktatorem mleko.to sama oglądalam jakies seriale, a teraz bida.
    No właśnie mi też brakuje, ale z tym gazem to się nie da, bo codsiennie ma inny plan na sen😂 dziś jak wstałam o 3, to Panicz łaskawie zasnął o 5 i wstał o 7 z czego co chwilę stekal przez sen, jakby się budził albo chciał puścić baka. Nie pospalam sobie:(

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    No właśnie mi też brakuje, ale z tym gazem to się nie da, bo codsiennie ma inny plan na sen😂 dziś jak wstałam o 3, to Panicz łaskawie zasnął o 5 i wstał o 7 z czego co chwilę stekal przez sen, jakby się budził albo chciał puścić baka. Nie pospalam sobie:(

U mnie dziś też ciężka noc. Rodzeństwo świetnie współpracowało żeby nie dać pospać rodzicom. Położyłam się o 23:30, a starszej coś odbiło i budziła się między północą a 2 trzy razy, młody o 3, o 3:30 znowu córka i młody od 5 standardowo jęczenie i płakanie 🤦
    W sumie jeszcze miesiąc przed porodem tak sobie wyobrażałam wszystkie noce, bo córka zaczęła przesypiać całe noce kilka dni przed moim pójściem do szpitala😄

Jak karmiłam córkę to nadrobiłam zaległości serialowe. Czytałam też książki. Ale było fajnie. Teraz starszej w czasie karmienia czytam książeczki, układamy puzzle itp.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko tylko bo czasu zero.. była u mnie położna i powiedziałam że tak strasznie ulewa że nieraz 3 razy ja przebieram przy jednym przewijaniu bo co body wciągnę na głowę to leci z niej.. nie jest to norma za każdym razem, czasem nic prawie nie uleje, powiedziała że póki przybiera prawidłowo i nie płacze bo tym rzyganiu czy ulaniu to po prostu tak ma i minie bo przy refluksie dzuecko dużo płacze i i po ulaniu też płacze strasznie bo je przełyk pali i wtedy ciągle się cofa ta treść no i boli.. a moja rzygnir i nic sobie z tego nie robi czyli trzeba przeżyć jakos ten czas.. a co do piąstki w buzi po ulaniu jakby znów chciało jeść bo któraś pisała to też to zauważyłam że zaraz nupla łapkę to powiązałam to z faktem że poczuła mleko w buzi jak jej się cofnęło i myśli że znów je i chce ssać, bo raz dałam mleko znów bo myślę no głodna jest a potem wszystko wyrzygala i płakała wtedy chyba już z bólu brzucha po przejedzeniu i zniw nuplała rączkę, przeczekalam to wtedy i faktycznie nie chodziło o głód:) tylko ja daję mm więc tez inaczej bo wiem ile zjadła.. ale tak zauważyłam po prostu więc mówię:) wtedy też smoka wkładam jak się uda i przytrzymuje trochę aż zalapie bo wypluwa ale nieraz po chwili już ssie i sie uspokaja. Coś jeszcze chciałam napisać ale zapomnialam w trakcie pisania🙈

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam te z Was, które mają więcej niż jedno dziecko. Nie mam pojęcia jak Wy to ogarniacie🤔
    Mój też dziśw nocy nie dał mi pospać, obudził się i patrzył na mnie, a jak odchodzilam to placz. Potem nad ranem taki sen nie sen z ciągłym wierceniem się. I teraz od 6 nie spimy. Probuję go uśpić, ale udaje się tylko 15 minitowe drzemki zrobic. Idziemy na dwór, może w wózku sie uda...

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Podziwiam te z Was, które mają więcej niż jedno dziecko. Nie mam pojęcia jak Wy to ogarniacie🤔
    Mój też dziśw nocy nie dał mi pospać, obudził się i patrzył na mnie, a jak odchodzilam to placz. Potem nad ranem taki sen nie sen z ciągłym wierceniem się. I teraz od 6 nie spimy. Probuję go uśpić, ale udaje się tylko 15 minitowe drzemki zrobic. Idziemy na dwór, może w wózku sie uda...
    To chyba się zmowily te nasze dzieci. U mnie od rana to samo. Karmimy się teraz, przewijamy i ma dwór

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dziś w nocy nie współpracował, od 2 do 4.30 oczy jak pięciozłotówki i tylko się wiercił i stekal. Oczywiście w tym czasie ze 4 razy go przewijalam, przeraża mnie ta ilość kup 🤦‍♀️ Nie mogę się doczekać nocek bez przewijania😰

A, i pozbyliśmy się pępka 👌
    aniaem86 wrote:

My wczoraj pierwszy raz odpalilismy serial wieczorem, nawet udało się obejrzeć bez przerywania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 13:24

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo moj syn ma prawie 5 lat i gdyby nie dziadkowie w domu to zaplakal by sie ... Chce ciagle wychodzic na podworko a ja nie zawsze moge. Dzisiaj jest dzien ze mlody je i od razu spi a wczoraj bylo tak ze odkladalam go dziesiatki razy po czym od razu sie budzil... Nie bylo szans na dluzszy czas na dworze. A gdzie tu odpoczynek dla mnie?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Nooo moj syn ma prawie 5 lat i gdyby nie dziadkowie w domu to zaplakal by sie ... Chce ciagle wychodzic na podworko a ja nie zawsze moge. Dzisiaj jest dzien ze mlody je i od razu spi a wczoraj bylo tak ze odkladalam go dziesiatki razy po czym od razu sie budzil... Nie bylo szans na dluzszy czas na dworze. A gdzie tu odpoczynek dla mnie?
    Moja sie budzi po 15 minutach od odlozenia , n9 chyba ze jesteśmy na dworze to z godzinkę dwie pospi :/ w nocy tez Stękanie , rozgladanie ogolnie masakra . Dzisiaj od 3 w nocy do rana z nią balowałam az mnie taki bol glowy zlapal ze szok... dobrze zw starszy syn spi bez problemu i w dzien sie troche uspokoil bo nie wiem co by bylo :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Wierz mi, że lepiej ogarnąć troje niż jedno 🙈 Nie wiem, jak to działa, ale póki co tak jest 😁 Na pewno więcej się odpuszcza. No i doświadczenie też dużo daje.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ