X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Telefonicznie, dzwoniłam na rejestrację poradni preluksacyjnej
    Dzięki 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Hmmmm to dobry wynik a moze maly ma anemie lub problem z tarczyca I stad sennosc?
    Morfologia ok i tarczyca też ok wyszła, mocz też czysty.

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Odpadl miedzy 6ta a 7ma doba w nocy

U nas odpadl dokladnie w 2 tygodniu :)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella - skoro wyniki są ok to najprawdopodobniej wszystko jest w porządku i taki urok twojego dziecka.
    Jak już pisałam córka też dosyć słabo przybierała, wagę urodzeniową odzyskała około 3 tygodnia, a wszystko było ok. A jak czytałam, że dziecko powinno jeść z obu piersi po ileś tam minut to byłam przekonana, że się nie jada i przez to tak mało przybiera, bo ona zawsze tylko z jednej i o połowę krócej niż pisali. A jej po prostu więcej nie było trzeba. Zresztą do tej pory jest niejadkiem 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 19:09

Gabriella lubi tę wiadomość

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U synka pępek odpadł chyba po 10 dniach, co mega mnie ucieszyło, bo u córki długo to trwało o babral się. Nie cierpię tych kikutów.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella wrote:
    Morfologia ok i tarczyca też ok wyszła, mocz też czysty.

Jesli wyniki ma OK to moze po prostu powi przybiera, a wedzidelko sprawdzaliscie?

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabriella rozumiem Cię bo też ciągle się zastanawiam nad moją małą. Tylko że u mnie ona pochłania jak smok a bojr się że jej nie starcza. Kupy są -jakies 8 do 10 nawet w ciągu dnia bo przy każdym jedzeniu idzie właśnie od razu i kupa. Po przewijaniu chce cycka, po kąpieli chce cycka, po obudzeniu chce cycka i w sumie mam wrażenie że jak tylko otworzy oczy to już chce cycka... Nawet jak jej się odbije czy uleje to za chwilę go szuka... I najgorsze że nic innego na uspokojenie za bardzo nie działa. Drze się jak oparzona i żadne gładki, tulenie nie pomaga jak cycek się nie pojawi przez te powiedzmy dwie minuty od rozliczenia płaczu. Ale dziewczyny dobrze napisaly- nasze emocje i wyczerpanie też mają kolosalny wplyw na dziecko bo w szpitalu jak nawet wody nie miałam kiedy pić to od razu było widać po rozdrażnieniu małej. Wczoraj też miałam taki dzień że nie jadłam i nie piłam za bardzo to od razu i laktacja jakoś miałam wrażenie że niedomaga i cycki puste i my obydwie wymęczone po takim dniu byłyśmy. Więc zadbaj przede wszystkim o podstawy związane z Toba- jedzenie i picie, jak się uda to trochę te emocje też spróbuj wyciszyć. Mały ma dobre wyniki a to najważniejsze. Mocno trzymam kciuki i życzę dużo siły :)

Gabriella lubi tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney wrote:
    Jesli wyniki ma OK to moze po prostu powi przybiera, a wedzidelko sprawdzaliscie?
    Tak jest prawidłowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kikut odpadł po 7 dniach, mały ma małego strupka na pępku.

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    A tak z innej beczki: co robicie podczas długich sesji karmienia?
    Jak młody nie śpi i nie je, tylko jest aktywny to staram się do niego gadać i czytam mu książeczki. Jak to przewijam to też opowiadam co robię. Ale jak je ciągle to już do niego nie gadam, bo pewnie i tak nie słucha 😂 co wtedy robicie? Można oglądać tv czy lepiej nie, bo dziecko słucha i może się przestymulowac?
    Tyle seriali co podczas karmienia pierwszej córki obejrzałam to chyba tylko podczas studiów mi się zdarzyło 😜

kalade lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Tyle seriali co podczas karmienia pierwszej córki obejrzałam to chyba tylko podczas studiów mi się zdarzyło 😜
    A mi tak brakuje wieczorków filmkwych z mężem :( Raz nam się udało przez te 6 tygodni. Jeszcze na początku jak odciągałam laktatorem mleko.to sama oglądalam jakies seriale, a teraz bida.

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    A mi tak brakuje wieczorków filmkwych z mężem :( Raz nam się udało przez te 6 tygodni. Jeszcze na początku jak odciągałam laktatorem mleko.to sama oglądalam jakies seriale, a teraz bida.
    No właśnie mi też brakuje, ale z tym gazem to się nie da, bo codsiennie ma inny plan na sen😂 dziś jak wstałam o 3, to Panicz łaskawie zasnął o 5 i wstał o 7 z czego co chwilę stekal przez sen, jakby się budził albo chciał puścić baka. Nie pospalam sobie:(

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    No właśnie mi też brakuje, ale z tym gazem to się nie da, bo codsiennie ma inny plan na sen😂 dziś jak wstałam o 3, to Panicz łaskawie zasnął o 5 i wstał o 7 z czego co chwilę stekal przez sen, jakby się budził albo chciał puścić baka. Nie pospalam sobie:(

U mnie dziś też ciężka noc. Rodzeństwo świetnie współpracowało żeby nie dać pospać rodzicom. Położyłam się o 23:30, a starszej coś odbiło i budziła się między północą a 2 trzy razy, młody o 3, o 3:30 znowu córka i młody od 5 standardowo jęczenie i płakanie 🤦
    W sumie jeszcze miesiąc przed porodem tak sobie wyobrażałam wszystkie noce, bo córka zaczęła przesypiać całe noce kilka dni przed moim pójściem do szpitala😄

Jak karmiłam córkę to nadrobiłam zaległości serialowe. Czytałam też książki. Ale było fajnie. Teraz starszej w czasie karmienia czytam książeczki, układamy puzzle itp.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Aprielka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szybko tylko bo czasu zero.. była u mnie położna i powiedziałam że tak strasznie ulewa że nieraz 3 razy ja przebieram przy jednym przewijaniu bo co body wciągnę na głowę to leci z niej.. nie jest to norma za każdym razem, czasem nic prawie nie uleje, powiedziała że póki przybiera prawidłowo i nie płacze bo tym rzyganiu czy ulaniu to po prostu tak ma i minie bo przy refluksie dzuecko dużo płacze i i po ulaniu też płacze strasznie bo je przełyk pali i wtedy ciągle się cofa ta treść no i boli.. a moja rzygnir i nic sobie z tego nie robi czyli trzeba przeżyć jakos ten czas.. a co do piąstki w buzi po ulaniu jakby znów chciało jeść bo któraś pisała to też to zauważyłam że zaraz nupla łapkę to powiązałam to z faktem że poczuła mleko w buzi jak jej się cofnęło i myśli że znów je i chce ssać, bo raz dałam mleko znów bo myślę no głodna jest a potem wszystko wyrzygala i płakała wtedy chyba już z bólu brzucha po przejedzeniu i zniw nuplała rączkę, przeczekalam to wtedy i faktycznie nie chodziło o głód:) tylko ja daję mm więc tez inaczej bo wiem ile zjadła.. ale tak zauważyłam po prostu więc mówię:) wtedy też smoka wkładam jak się uda i przytrzymuje trochę aż zalapie bo wypluwa ale nieraz po chwili już ssie i sie uspokaja. Coś jeszcze chciałam napisać ale zapomnialam w trakcie pisania🙈

2de248e72a.png
    201809101662.png
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam te z Was, które mają więcej niż jedno dziecko. Nie mam pojęcia jak Wy to ogarniacie🤔
    Mój też dziśw nocy nie dał mi pospać, obudził się i patrzył na mnie, a jak odchodzilam to placz. Potem nad ranem taki sen nie sen z ciągłym wierceniem się. I teraz od 6 nie spimy. Probuję go uśpić, ale udaje się tylko 15 minitowe drzemki zrobic. Idziemy na dwór, może w wózku sie uda...

1267e64ec8.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Podziwiam te z Was, które mają więcej niż jedno dziecko. Nie mam pojęcia jak Wy to ogarniacie🤔
    Mój też dziśw nocy nie dał mi pospać, obudził się i patrzył na mnie, a jak odchodzilam to placz. Potem nad ranem taki sen nie sen z ciągłym wierceniem się. I teraz od 6 nie spimy. Probuję go uśpić, ale udaje się tylko 15 minitowe drzemki zrobic. Idziemy na dwór, może w wózku sie uda...
    To chyba się zmowily te nasze dzieci. U mnie od rana to samo. Karmimy się teraz, przewijamy i ma dwór

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez dziś w nocy nie współpracował, od 2 do 4.30 oczy jak pięciozłotówki i tylko się wiercił i stekal. Oczywiście w tym czasie ze 4 razy go przewijalam, przeraża mnie ta ilość kup 🤦‍♀️ Nie mogę się doczekać nocek bez przewijania😰

A, i pozbyliśmy się pępka 👌
    aniaem86 wrote:

My wczoraj pierwszy raz odpalilismy serial wieczorem, nawet udało się obejrzeć bez przerywania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 13:24

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo moj syn ma prawie 5 lat i gdyby nie dziadkowie w domu to zaplakal by sie ... Chce ciagle wychodzic na podworko a ja nie zawsze moge. Dzisiaj jest dzien ze mlody je i od razu spi a wczoraj bylo tak ze odkladalam go dziesiatki razy po czym od razu sie budzil... Nie bylo szans na dluzszy czas na dworze. A gdzie tu odpoczynek dla mnie?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Nooo moj syn ma prawie 5 lat i gdyby nie dziadkowie w domu to zaplakal by sie ... Chce ciagle wychodzic na podworko a ja nie zawsze moge. Dzisiaj jest dzien ze mlody je i od razu spi a wczoraj bylo tak ze odkladalam go dziesiatki razy po czym od razu sie budzil... Nie bylo szans na dluzszy czas na dworze. A gdzie tu odpoczynek dla mnie?
    Moja sie budzi po 15 minutach od odlozenia , n9 chyba ze jesteśmy na dworze to z godzinkę dwie pospi :/ w nocy tez Stękanie , rozgladanie ogolnie masakra . Dzisiaj od 3 w nocy do rana z nią balowałam az mnie taki bol glowy zlapal ze szok... dobrze zw starszy syn spi bez problemu i w dzien sie troche uspokoil bo nie wiem co by bylo :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Wierz mi, że lepiej ogarnąć troje niż jedno 🙈 Nie wiem, jak to działa, ale póki co tak jest 😁 Na pewno więcej się odpuszcza. No i doświadczenie też dużo daje.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ