Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Aprielka wrote:Na szybko tylko bo czasu zero.. była u mnie położna i powiedziałam że tak strasznie ulewa że nieraz 3 razy ja przebieram przy jednym przewijaniu bo co body wciągnę na głowę to leci z niej.. nie jest to norma za każdym razem, czasem nic prawie nie uleje, powiedziała że póki przybiera prawidłowo i nie płacze bo tym rzyganiu czy ulaniu to po prostu tak ma i minie bo przy refluksie dzuecko dużo płacze i i po ulaniu też płacze strasznie bo je przełyk pali i wtedy ciągle się cofa ta treść no i boli.. a moja rzygnir i nic sobie z tego nie robi czyli trzeba przeżyć jakos ten czas.. a co do piąstki w buzi po ulaniu jakby znów chciało jeść bo któraś pisała to też to zauważyłam że zaraz nupla łapkę to powiązałam to z faktem że poczuła mleko w buzi jak jej się cofnęło i myśli że znów je i chce ssać, bo raz dałam mleko znów bo myślę no głodna jest a potem wszystko wyrzygala i płakała wtedy chyba już z bólu brzucha po przejedzeniu i zniw nuplała rączkę, przeczekalam to wtedy i faktycznie nie chodziło o głód:) tylko ja daję mm więc tez inaczej bo wiem ile zjadła.. ale tak zauważyłam po prostu więc mówię wtedy też smoka wkładam jak się uda i przytrzymuje trochę aż zalapie bo wypluwa ale nieraz po chwili już ssie i sie uspokaja. Coś jeszcze chciałam napisać ale zapomnialam w trakcie pisania🙈
-
tofirus wrote:Patrząc na moją, to chyba faktycznie tak jest, że rzyga z przejedzenia, bo przybiera bardzo dużo. Z tym, że po jededzniu nie może zasnąć, tylko kręci się dopóki nie uleje nadmiaru. I jeszcze często ulewa strawionym mlekiem, co na pewno nie jest przyjemne.
-
To ja już nie wiem czy moja dobrze przybiera... Okazuje się że wtedy źle ja zmierzyliśmy i nie osiągnęła jeszcze wagi urodzeniowej jednak. Wychodzi nam że w pierwszym tyg po szpitalu przybrała 200g a w drugim 140g... Kupy robi ok 8 razy dziennie, pieluszki zasikane, ulewa po jedzeniu (czasem trochę a czasem już takim serkiem w sporej ilości). Fakt że straciła z 4240 na 3830 więc ma co nadrabiać ale wczoraj wyszło nam że waży 4170...Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Justa29 wrote:Dziewczyny jaki probiotyk stosujecie na problemy brzuszkowe? Tylko ta biogaie?
Dziś podałam delicol młody zaczął się prężyć przy kupkach i bączka wcześniej masaże dawały radę ale chce mu ulżyć doradzicie coś?
Ja z tego zrezygnowałam, bo ponoć i tak nie pomaga i układ pokarmowy musi zwyczajnie dojrzeć. A podobno przy bakach i kupach dzieci mogą płakać, bo nie potrafią jeszcze kontrolować mięśni, które odpowiadają za wyproznienie i tylko podczas płaczu i krzyku potrafią sobie ulzyc -
Justa29 wrote:Dziewczyny jaki probiotyk stosujecie na problemy brzuszkowe? Tylko ta biogaie?
Dziś podałam delicol młody zaczął się prężyć przy kupkach i bączka wcześniej masaże dawały radę ale chce mu ulżyć doradzicie coś? -
ElenaM wrote:To ja już nie wiem czy moja dobrze przybiera... Okazuje się że wtedy źle ja zmierzyliśmy i nie osiągnęła jeszcze wagi urodzeniowej jednak. Wychodzi nam że w pierwszym tyg po szpitalu przybrała 200g a w drugim 140g... Kupy robi ok 8 razy dziennie, pieluszki zasikane, ulewa po jedzeniu (czasem trochę a czasem już takim serkiem w sporej ilości). Fakt że straciła z 4240 na 3830 więc ma co nadrabiać ale wczoraj wyszło nam że waży 4170...
Moja dopiero w 23ciej dobie przekroczyla wage urodzeniowa. Niektore dzieci powoli przybieraja -
Czytałam na fb na grupie o karmieniu piersią, że często też oleje, w których rozpuszczana jest witamina D są ciężko strawne dla układu pokarmowego dziecka i mogą powodować gazy.
Z drugiej strony wszystkie probiotyki też są chyba rozpuszczane w olejach... Więc już sama nie wiem.
Dla świętego spokoju zmieniłam witaminę D na vigantol.
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Niektore witaminy D są na oleju palmowym. Vigantol podobno najlepszy, bo na receptę. Ale po wit D bóle brzuszka są raczej tuz po podaniu witaminy. Ja daje aktualnie biogaie raz dziennie i espumisan przed kazdym jedzeniem. Nie dawalam chwile espumisanu, to byl dramat. Krzyki przy.kazdej kupie jakby go mordowali. A z espumisanem tylko prezenie sie i kwekanie.
Wrocilismy wlasnie z usg bioderek. Wszystko super, kontrola za 1,5 roku.ElenaM, kalade lubią tę wiadomość
-
Szkoda, że espumisan dopiero od 4tygodnia.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku -
Dziewczyny chyba znalazłam sposób na mojego małego! Od dwóch dni śpi w nocy po bite 3 godziny (ale budzi się wściekle glodny 😉). Mianowicie zaczęlam go spowijać. Myślałam, że nie lubi być otulony, a w sumie po pierwszej minucie wiercenia się potem przychodzi blogi spokój i latające we wszystkie strony łapki już go nie budzą co pól godziny
ElenaM lubi tę wiadomość
-
Moja mała ma dużą nadwrażliwość sensoryczna bo ma bardzo silny odruch moro. Jest to też związane z tym że CC było bez zadnej indukcji itd. Odruch ja wybudza i też zauważyłam że jak jest opatulona (szczegolnie wokół głowy) to trochę jest lepiej. Więc poza tym że ja nakryjr to musi coś czuć za plecami, jedna pieluszkę mieć w rączkach i przy buzi a druga za plecami na karku i ułożona wokół potylicy. A jeszcze potrafi mnie złapać bardzo silnie i do siebie na maxa przyciagnac-czy to cycka czy moja rękę i dopiero wtedy zasypia. Rozmawiałam z dr- do 4 msc może tak być i potwierdzila że u niej to może być bardzo silne przez tą CC bo nawet bez żadnej indukcji nie była ściskana tlyko od razu "wyjęta"Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
8.07.2019 1 IUI-
Ja tez nie mam czasu za bardzo wchodzic.. cały czas problemu duże z ulewaniem i odparzona pupa. Zastanawiam się już czy nie ma alergii pokarmowej albo czy to nie nadpeodukcja pokarmu. Robi pieniste kupy i jest przy tym bardzo niespokojny.
Na odparzenie na pupcie próbowaliśmy już wszystkiego - wietrzenia, tormentalum, zmiana pampersow na bambiboo, wczoraj dostał receptę na pimafucort i mam wrażenie, że jak z jednego miejsca znika to pojawia się w drugim.
Pilnuje, żeby pupa była suchą przed wydarzeniem w pampersa, krępuje, wietrze i nic.
Już właśnie zadzwoniłam po mamę, bo nie daje rady😭 -
Kalade a spróbuj pieluchy tetrowe.... Wiem że upierdliwe bo prac i często zmieniac trzeba ale u nas zmiany na pupie już było widać po dniu stosowania...Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
8.07.2019 1 IUI-
Kalade, u nas najładniejsza pupa po Bambo nature. Po bambiboo też była czerwona. Zauważyłam, że im więcej smarowania tym było gorzej. Teraz tylko mycie wacikami nasączonymi ciepłą wodą i ewentualnie mokre chusteczki 99% wody. Po kupie u nas zawsze tyłek idzie pod kran.
Moją Małą cały czas męczą gazy i bulgotanie w brzuszku. Też się zastanawiam czy to nie alergia.
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
❄️❄️ Na zimowisku