X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Na szybko tylko bo czasu zero.. była u mnie położna i powiedziałam że tak strasznie ulewa że nieraz 3 razy ja przebieram przy jednym przewijaniu bo co body wciągnę na głowę to leci z niej.. nie jest to norma za każdym razem, czasem nic prawie nie uleje, powiedziała że póki przybiera prawidłowo i nie płacze bo tym rzyganiu czy ulaniu to po prostu tak ma i minie bo przy refluksie dzuecko dużo płacze i i po ulaniu też płacze strasznie bo je przełyk pali i wtedy ciągle się cofa ta treść no i boli.. a moja rzygnir i nic sobie z tego nie robi czyli trzeba przeżyć jakos ten czas.. a co do piąstki w buzi po ulaniu jakby znów chciało jeść bo któraś pisała to też to zauważyłam że zaraz nupla łapkę to powiązałam to z faktem że poczuła mleko w buzi jak jej się cofnęło i myśli że znów je i chce ssać, bo raz dałam mleko znów bo myślę no głodna jest a potem wszystko wyrzygala i płakała wtedy chyba już z bólu brzucha po przejedzeniu i zniw nuplała rączkę, przeczekalam to wtedy i faktycznie nie chodziło o głód:) tylko ja daję mm więc tez inaczej bo wiem ile zjadła.. ale tak zauważyłam po prostu więc mówię:) wtedy też smoka wkładam jak się uda i przytrzymuje trochę aż zalapie bo wypluwa ale nieraz po chwili już ssie i sie uspokaja. Coś jeszcze chciałam napisać ale zapomnialam w trakcie pisania🙈
    Patrząc na moją, to chyba faktycznie tak jest, że rzyga z przejedzenia, bo przybiera bardzo dużo. Z tym, że po jededzniu nie może zasnąć, tylko kręci się dopóki nie uleje nadmiaru. I jeszcze często ulewa strawionym mlekiem, co na pewno nie jest przyjemne.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mi dziecko też stęka w nocy ale wychodzę z założenia że jakby coś chciało to będzie się darło i śpię dalej, tyle że wiadomo to przerywany sen

Toonney lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Patrząc na moją, to chyba faktycznie tak jest, że rzyga z przejedzenia, bo przybiera bardzo dużo. Z tym, że po jededzniu nie może zasnąć, tylko kręci się dopóki nie uleje nadmiaru. I jeszcze często ulewa strawionym mlekiem, co na pewno nie jest przyjemne.
    U mnie to samo jest.. smok w 3 dni przy tym 289g. Wazy już 4880g 🙈 A tak ulewa, że zshclustal mi dziś w 30 min 3 pajacyki😂 w "wolnym" czasie nic innego nie będę robić jak prać i prasowac i zamawiać nowe ubranka dla niego😂

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem czy moja dobrze przybiera... Okazuje się że wtedy źle ja zmierzyliśmy i nie osiągnęła jeszcze wagi urodzeniowej jednak. Wychodzi nam że w pierwszym tyg po szpitalu przybrała 200g a w drugim 140g... Kupy robi ok 8 razy dziennie, pieluszki zasikane, ulewa po jedzeniu (czasem trochę a czasem już takim serkiem w sporej ilości). Fakt że straciła z 4240 na 3830 więc ma co nadrabiać ale wczoraj wyszło nam że waży 4170...

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki probiotyk stosujecie na problemy brzuszkowe? Tylko ta biogaie?
    Dziś podałam delicol młody zaczął się prężyć przy kupkach i bączka wcześniej masaże dawały radę ale chce mu ulżyć doradzicie coś?

• kalade Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Dziś podałam delicol młody zaczął się prężyć przy kupkach i bączka wcześniej masaże dawały radę ale chce mu ulżyć doradzicie coś?
    Ja daję tylko biogaie, ale lekarz mówił jeszcze, że można delicol i espumisan.
    Ja z tego zrezygnowałam, bo ponoć i tak nie pomaga i układ pokarmowy musi zwyczajnie dojrzeć. A podobno przy bakach i kupach dzieci mogą płakać, bo nie potrafią jeszcze kontrolować mięśni, które odpowiadają za wyproznienie i tylko podczas płaczu i krzyku potrafią sobie ulzyc

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Daje delicol i biogaie bo po espumisanie nie mogla zrobic kupy :/ syn tak mial do 3 miesiecy mam.nadzieje ze i tym razem nie będzie dłużej :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    To ja już nie wiem czy moja dobrze przybiera... Okazuje się że wtedy źle ja zmierzyliśmy i nie osiągnęła jeszcze wagi urodzeniowej jednak. Wychodzi nam że w pierwszym tyg po szpitalu przybrała 200g a w drugim 140g... Kupy robi ok 8 razy dziennie, pieluszki zasikane, ulewa po jedzeniu (czasem trochę a czasem już takim serkiem w sporej ilości). Fakt że straciła z 4240 na 3830 więc ma co nadrabiać ale wczoraj wyszło nam że waży 4170...

Moja dopiero w 23ciej dobie przekroczyla wage urodzeniowa. Niektore dzieci powoli przybieraja :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga urodzeniowa sie wyrownala bardzo szybko bo po kilku dniach.

Kurcze dzien za dniem leci tak szybko ze nawet nie mam czasu tu wejsc.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi 😊

• juna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na fb na grupie o karmieniu piersią, że często też oleje, w których rozpuszczana jest witamina D są ciężko strawne dla układu pokarmowego dziecka i mogą powodować gazy.
    Z drugiej strony wszystkie probiotyki też są chyba rozpuszczane w olejach... Więc już sama nie wiem.
    Dla świętego spokoju zmieniłam witaminę D na vigantol.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektore witaminy D są na oleju palmowym. Vigantol podobno najlepszy, bo na receptę. Ale po wit D bóle brzuszka są raczej tuz po podaniu witaminy. Ja daje aktualnie biogaie raz dziennie i espumisan przed kazdym jedzeniem. Nie dawalam chwile espumisanu, to byl dramat. Krzyki przy.kazdej kupie jakby go mordowali. A z espumisanem tylko prezenie sie i kwekanie.

Wrocilismy wlasnie z usg bioderek. Wszystko super, kontrola za 1,5 roku.

ElenaM, kalade lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że espumisan dopiero od 4tygodnia.

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam vit d w sprayu dla malej I nie ma zadnych problemow z brzuszkiem

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba znalazłam sposób na mojego małego! Od dwóch dni śpi w nocy po bite 3 godziny (ale budzi się wściekle glodny 😉). Mianowicie zaczęlam go spowijać. Myślałam, że nie lubi być otulony, a w sumie po pierwszej minucie wiercenia się potem przychodzi blogi spokój i latające we wszystkie strony łapki już go nie budzą co pól godziny :)

ElenaM lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma dużą nadwrażliwość sensoryczna bo ma bardzo silny odruch moro. Jest to też związane z tym że CC było bez zadnej indukcji itd. Odruch ja wybudza i też zauważyłam że jak jest opatulona (szczegolnie wokół głowy) to trochę jest lepiej. Więc poza tym że ja nakryjr to musi coś czuć za plecami, jedna pieluszkę mieć w rączkach i przy buzi a druga za plecami na karku i ułożona wokół potylicy. A jeszcze potrafi mnie złapać bardzo silnie i do siebie na maxa przyciagnac-czy to cycka czy moja rękę i dopiero wtedy zasypia. Rozmawiałam z dr- do 4 msc może tak być i potwierdzila że u niej to może być bardzo silne przez tą CC bo nawet bez żadnej indukcji nie była ściskana tlyko od razu "wyjęta"

• kalade Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam czasu za bardzo wchodzic.. cały czas problemu duże z ulewaniem i odparzona pupa. Zastanawiam się już czy nie ma alergii pokarmowej albo czy to nie nadpeodukcja pokarmu. Robi pieniste kupy i jest przy tym bardzo niespokojny.
    Na odparzenie na pupcie próbowaliśmy już wszystkiego - wietrzenia, tormentalum, zmiana pampersow na bambiboo, wczoraj dostał receptę na pimafucort i mam wrażenie, że jak z jednego miejsca znika to pojawia się w drugim.
    Pilnuje, żeby pupa była suchą przed wydarzeniem w pampersa, krępuje, wietrze i nic.
    Już właśnie zadzwoniłam po mamę, bo nie daje rady😭

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Szkoda, że espumisan dopiero od 4tygodnia.
    Mojemu polozna zalecila jak mial 2,5 tygodnia 4x5kropel przez 3 dni

juna lubi tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade a spróbuj pieluchy tetrowe.... Wiem że upierdliwe bo prac i często zmieniac trzeba ale u nas zmiany na pupie już było widać po dniu stosowania...

• juna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade, u nas najładniejsza pupa po Bambo nature. Po bambiboo też była czerwona. Zauważyłam, że im więcej smarowania tym było gorzej. Teraz tylko mycie wacikami nasączonymi ciepłą wodą i ewentualnie mokre chusteczki 99% wody. Po kupie u nas zawsze tyłek idzie pod kran.
    Moją Małą cały czas męczą gazy i bulgotanie w brzuszku. Też się zastanawiam czy to nie alergia.

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ