X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka wrote:
    Na szybko tylko bo czasu zero.. była u mnie położna i powiedziałam że tak strasznie ulewa że nieraz 3 razy ja przebieram przy jednym przewijaniu bo co body wciągnę na głowę to leci z niej.. nie jest to norma za każdym razem, czasem nic prawie nie uleje, powiedziała że póki przybiera prawidłowo i nie płacze bo tym rzyganiu czy ulaniu to po prostu tak ma i minie bo przy refluksie dzuecko dużo płacze i i po ulaniu też płacze strasznie bo je przełyk pali i wtedy ciągle się cofa ta treść no i boli.. a moja rzygnir i nic sobie z tego nie robi czyli trzeba przeżyć jakos ten czas.. a co do piąstki w buzi po ulaniu jakby znów chciało jeść bo któraś pisała to też to zauważyłam że zaraz nupla łapkę to powiązałam to z faktem że poczuła mleko w buzi jak jej się cofnęło i myśli że znów je i chce ssać, bo raz dałam mleko znów bo myślę no głodna jest a potem wszystko wyrzygala i płakała wtedy chyba już z bólu brzucha po przejedzeniu i zniw nuplała rączkę, przeczekalam to wtedy i faktycznie nie chodziło o głód:) tylko ja daję mm więc tez inaczej bo wiem ile zjadła.. ale tak zauważyłam po prostu więc mówię:) wtedy też smoka wkładam jak się uda i przytrzymuje trochę aż zalapie bo wypluwa ale nieraz po chwili już ssie i sie uspokaja. Coś jeszcze chciałam napisać ale zapomnialam w trakcie pisania🙈
    Patrząc na moją, to chyba faktycznie tak jest, że rzyga z przejedzenia, bo przybiera bardzo dużo. Z tym, że po jededzniu nie może zasnąć, tylko kręci się dopóki nie uleje nadmiaru. I jeszcze często ulewa strawionym mlekiem, co na pewno nie jest przyjemne.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mi dziecko też stęka w nocy ale wychodzę z założenia że jakby coś chciało to będzie się darło i śpię dalej, tyle że wiadomo to przerywany sen

Toonney lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Patrząc na moją, to chyba faktycznie tak jest, że rzyga z przejedzenia, bo przybiera bardzo dużo. Z tym, że po jededzniu nie może zasnąć, tylko kręci się dopóki nie uleje nadmiaru. I jeszcze często ulewa strawionym mlekiem, co na pewno nie jest przyjemne.
    U mnie to samo jest.. smok w 3 dni przy tym 289g. Wazy już 4880g 🙈 A tak ulewa, że zshclustal mi dziś w 30 min 3 pajacyki😂 w "wolnym" czasie nic innego nie będę robić jak prać i prasowac i zamawiać nowe ubranka dla niego😂

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już nie wiem czy moja dobrze przybiera... Okazuje się że wtedy źle ja zmierzyliśmy i nie osiągnęła jeszcze wagi urodzeniowej jednak. Wychodzi nam że w pierwszym tyg po szpitalu przybrała 200g a w drugim 140g... Kupy robi ok 8 razy dziennie, pieluszki zasikane, ulewa po jedzeniu (czasem trochę a czasem już takim serkiem w sporej ilości). Fakt że straciła z 4240 na 3830 więc ma co nadrabiać ale wczoraj wyszło nam że waży 4170...

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki probiotyk stosujecie na problemy brzuszkowe? Tylko ta biogaie?
    Dziś podałam delicol młody zaczął się prężyć przy kupkach i bączka wcześniej masaże dawały radę ale chce mu ulżyć doradzicie coś?

• kalade Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Dziś podałam delicol młody zaczął się prężyć przy kupkach i bączka wcześniej masaże dawały radę ale chce mu ulżyć doradzicie coś?
    Ja daję tylko biogaie, ale lekarz mówił jeszcze, że można delicol i espumisan.
    Ja z tego zrezygnowałam, bo ponoć i tak nie pomaga i układ pokarmowy musi zwyczajnie dojrzeć. A podobno przy bakach i kupach dzieci mogą płakać, bo nie potrafią jeszcze kontrolować mięśni, które odpowiadają za wyproznienie i tylko podczas płaczu i krzyku potrafią sobie ulzyc

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Daje delicol i biogaie bo po espumisanie nie mogla zrobic kupy :/ syn tak mial do 3 miesiecy mam.nadzieje ze i tym razem nie będzie dłużej :/

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    To ja już nie wiem czy moja dobrze przybiera... Okazuje się że wtedy źle ja zmierzyliśmy i nie osiągnęła jeszcze wagi urodzeniowej jednak. Wychodzi nam że w pierwszym tyg po szpitalu przybrała 200g a w drugim 140g... Kupy robi ok 8 razy dziennie, pieluszki zasikane, ulewa po jedzeniu (czasem trochę a czasem już takim serkiem w sporej ilości). Fakt że straciła z 4240 na 3830 więc ma co nadrabiać ale wczoraj wyszło nam że waży 4170...

Moja dopiero w 23ciej dobie przekroczyla wage urodzeniowa. Niektore dzieci powoli przybieraja :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga urodzeniowa sie wyrownala bardzo szybko bo po kilku dniach.

Kurcze dzien za dniem leci tak szybko ze nawet nie mam czasu tu wejsc.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Justa29 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi 😊

• juna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na fb na grupie o karmieniu piersią, że często też oleje, w których rozpuszczana jest witamina D są ciężko strawne dla układu pokarmowego dziecka i mogą powodować gazy.
    Z drugiej strony wszystkie probiotyki też są chyba rozpuszczane w olejach... Więc już sama nie wiem.
    Dla świętego spokoju zmieniłam witaminę D na vigantol.

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektore witaminy D są na oleju palmowym. Vigantol podobno najlepszy, bo na receptę. Ale po wit D bóle brzuszka są raczej tuz po podaniu witaminy. Ja daje aktualnie biogaie raz dziennie i espumisan przed kazdym jedzeniem. Nie dawalam chwile espumisanu, to byl dramat. Krzyki przy.kazdej kupie jakby go mordowali. A z espumisanem tylko prezenie sie i kwekanie.

Wrocilismy wlasnie z usg bioderek. Wszystko super, kontrola za 1,5 roku.

ElenaM, kalade lubią tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • juna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że espumisan dopiero od 4tygodnia.

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 8 maja 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam vit d w sprayu dla malej I nie ma zadnych problemow z brzuszkiem

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba znalazłam sposób na mojego małego! Od dwóch dni śpi w nocy po bite 3 godziny (ale budzi się wściekle glodny 😉). Mianowicie zaczęlam go spowijać. Myślałam, że nie lubi być otulony, a w sumie po pierwszej minucie wiercenia się potem przychodzi blogi spokój i latające we wszystkie strony łapki już go nie budzą co pól godziny :)

ElenaM lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała ma dużą nadwrażliwość sensoryczna bo ma bardzo silny odruch moro. Jest to też związane z tym że CC było bez zadnej indukcji itd. Odruch ja wybudza i też zauważyłam że jak jest opatulona (szczegolnie wokół głowy) to trochę jest lepiej. Więc poza tym że ja nakryjr to musi coś czuć za plecami, jedna pieluszkę mieć w rączkach i przy buzi a druga za plecami na karku i ułożona wokół potylicy. A jeszcze potrafi mnie złapać bardzo silnie i do siebie na maxa przyciagnac-czy to cycka czy moja rękę i dopiero wtedy zasypia. Rozmawiałam z dr- do 4 msc może tak być i potwierdzila że u niej to może być bardzo silne przez tą CC bo nawet bez żadnej indukcji nie była ściskana tlyko od razu "wyjęta"

• kalade Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam czasu za bardzo wchodzic.. cały czas problemu duże z ulewaniem i odparzona pupa. Zastanawiam się już czy nie ma alergii pokarmowej albo czy to nie nadpeodukcja pokarmu. Robi pieniste kupy i jest przy tym bardzo niespokojny.
    Na odparzenie na pupcie próbowaliśmy już wszystkiego - wietrzenia, tormentalum, zmiana pampersow na bambiboo, wczoraj dostał receptę na pimafucort i mam wrażenie, że jak z jednego miejsca znika to pojawia się w drugim.
    Pilnuje, żeby pupa była suchą przed wydarzeniem w pampersa, krępuje, wietrze i nic.
    Już właśnie zadzwoniłam po mamę, bo nie daje rady😭

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juna wrote:
    Szkoda, że espumisan dopiero od 4tygodnia.
    Mojemu polozna zalecila jak mial 2,5 tygodnia 4x5kropel przez 3 dni

juna lubi tę wiadomość

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade a spróbuj pieluchy tetrowe.... Wiem że upierdliwe bo prac i często zmieniac trzeba ale u nas zmiany na pupie już było widać po dniu stosowania...

• juna Autorytet

Wysłany: 9 maja 2020, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalade, u nas najładniejsza pupa po Bambo nature. Po bambiboo też była czerwona. Zauważyłam, że im więcej smarowania tym było gorzej. Teraz tylko mycie wacikami nasączonymi ciepłą wodą i ewentualnie mokre chusteczki 99% wody. Po kupie u nas zawsze tyłek idzie pod kran.
    Moją Małą cały czas męczą gazy i bulgotanie w brzuszku. Też się zastanawiam czy to nie alergia.

l22nmg7ydnf5539r.png

27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍

❄️❄️ Na zimowisku
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ