X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Róża Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem kogo urodzę, ale z imionami problem miałam zawsze. Synowi wymyśliłam w jakimś 6 miesiącu ciąży przez zupełny przypadek, a corka dwa tygodnie po narodzinach nie miała imienia :) dopiero jak trzeba było jechać do USC to w ostatnim dniu była decyzja :D

Róża
    f2w3ol2a740h70ep.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, oby wybór imion to były największe problemy naszych ciąż ;)

Róża lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że u mnie na 90% będzie chłopczyk, w linii męskiej u męża są sami mężczyźni(mąż ma 2 braci i jego tato też) i bracia teścia też mają głównie synów :) W mojej rodzinie jest raczej pół na pół, ale raczej z lekką przewagą kobiet. Ale najczęściej są parki, albo dwie dziewczyny.
    Co do płci dziecka, nie robi mi to wielkiej różnicy, w przypadku chłopczyka bałabym się tylko, że zabawa z nim będzie mnie męczyć(zabawy dinozaurami, w wojowników, filmy akcji itd).
    A czy macie jakieś zachcianki ciążowe? Ja odkąd jestem w ciąży, to moje zachcianki się skończyły, przed okresem miałam większe. :D

Róża lubi tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja marzę o drugiej córeczce, o młodszej siostrzyczce dla córki, ale ta ciąża, jak do tej pory, jest o 180 st. inna niż pierwsza. Jest podobno jakaś teoria, że po fhr płodu na początkowych usg można zgadywać płeć i niby dziewczynki mają wyższe. U mnie było wczoraj 170/min. A nuż widelec 😅

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Alunis Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja marzę o drugiej córeczce, o młodszej siostrzyczce dla córki, ale ta ciąża, jak do tej pory, jest o 180 st. inna niż pierwsza. Jest podobno jakaś teoria, że po fhr płodu na początkowych usg można zgadywać płeć i niby dziewczynki mają wyższe. U mnie było wczoraj 170/min. A nuż widelec 😅

Też o tym słyszałam, ale wiele kobiet na forach pisało, że im się nie sprawdziło. A słyszałaś może o teorii ramziego? Wg tego powinnam spodziewać się dziewczynki. I tak zdecydowałam się niebawem na zrobienie testu nifty, więc za niedługi czas dowiem się kto u mnie mieszka. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 00:05

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży byłam na 100% pewna, że dziewczynka, wskazywały na to wszystkie znaki na niebie i ziemi, czas starań, typowe zachcianki jak na dziewczynkę i przede wszystkim moja głęboka kobieca intuicja. Gdy lekarz w 12 tyg powiedział, żeby się jeszcze nie przyzwyczajać, ale póki co bardziej wygląda na dziewczynkę, to dla mnie była formalność. A potem w 20 tyg mojej córeczce wyrósł wacek 😛 Przeżyłam szok i kilka dni dochodziłam do siebie 😂 Czułam się jak w innej ciąży z innym dzieckiem 😅 Wiec teraz nawet nie analizuje, bo jak widać na swojej kobiecej intuicji polegać nie mogę ;) Cudownie byłoby mieć drugiego chłopczyka, braciszka dla Synka 😍 Ale jak będzie dziewczynka, to będzie naszą małą księżniczką i też na pewno będzie fajnie 😊

Co do imion - dla dziewczynek podoba mi się bardzo kilka, a dla chłopców tak srednio 🤔 Najgorzej, że jeśli już coś, to mężowi absolutnie nie - i w drugą stronę to samo.
    I jeszcze te skojarzenia... Dużo ładnych imion negatywnie mi się kojarzy i z góry są na skreślonej pozycji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 08:05

małżowinka lubi tę wiadomość

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.

Wysłany: 1 września 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunis wrote:
    Też o tym słyszałam, ale wiele kobiet na forach pisało, że im się nie sprawdziło. A słyszałaś może o teorii ramziego? Wg tego powinnam spodziewać się dziewczynki. I tak zdecydowałam się niebawem na zrobienie testu nifty, więc za niedługi czas dowiem się kto u mnie mieszka. :)

Słyszałam, ale na pierwszym usg nie widziałam monitora, a na drugim już byłam 10+0 i ja na zdjęciu nic nie widzę :P jeszcze jest teoria oceny wyrostka płciowego. W tamtej ciąży po usg w 12 tyg, powiedziałam do męża, że wg mnie dziewczynka, bo było widać na monitorze bardzo ładnie ten wyrostek no i mamy córcię. Teraz też będę się wpatrywać na prenatalnych 😁

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na pierwszych prenatalnych nie widać nic? Wydawało mi się, że jakoś wcześnie wiedzieliśmy z usg

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    A na pierwszych prenatalnych nie widać nic? Wydawało mi się, że jakoś wcześnie wiedzieliśmy z usg
    U mnie w 15 bylo widac wyraźnie płeć, wczesniej moj lekarz sie nie podejmuje bo nie lubi pomylek :D) mam nadzieje ze teraz będzie podobnie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 12:30

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png

Wysłany: 1 września 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lekarka wcześniej się nie podejmuje, bo mówi, że narządy płciowe w okolicach tego 12 tygodnia wyglądają bardzo podobnie i ona nie chce za szybko mówić, żeby później się musieć poprawiać ;) w tamtej ciąży dowiedziałam się jakoś w 17 tygodniu, że córka i już tak zostało. Za to u naszych znajomych w 12 tc lekarz powiedział, że na 100% chłopak, pokazał nawet na usg "siusiaka", później dzieciątko w ogóle nie chciało pokazać na potwierdzenie co ma między nogami i nagle w 31 tc lekarz wypalił, że to dziewczynka. Koleżanka do porodu ma jeszcze 4 tygodnie, czekam z niecierpliwością co się urodzi 😅

Mmiśka lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    U mnie też lekarka wcześniej się nie podejmuje, bo mówi, że narządy płciowe w okolicach tego 12 tygodnia wyglądają bardzo podobnie i ona nie chce za szybko mówić, żeby później się musieć poprawiać ;) w tamtej ciąży dowiedziałam się jakoś w 17 tygodniu, że córka i już tak zostało. Za to u naszych znajomych w 12 tc lekarz powiedział, że na 100% chłopak, pokazał nawet na usg "siusiaka", później dzieciątko w ogóle nie chciało pokazać na potwierdzenie co ma między nogami i nagle w 31 tc lekarz wypalił, że to dziewczynka. Koleżanka do porodu ma jeszcze 4 tygodnie, czekam z niecierpliwością co się urodzi 😅
    Ja to w sumie dopiero odetchnęlam na porodowce jak mi go dali i powiedzieli ma Pani syna :D

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Lena-90 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy planujecie pobrać krew pępowinową/sznur pępowiny podczas porodu? Aby potem ją przechowywać do ewentualnego leczenia?

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena-90 wrote:
    Cześć dziewczyny. Czy planujecie pobrać krew pępowinową/sznur pępowiny podczas porodu? Aby potem ją przechowywać do ewentualnego leczenia?
    Wątpię, patrzyłam na przypadki wykorzystania tej krwi w pierwszej ciąży i nie było tego zbyt wiele, a kokosów nie trzepiemy, trochę to jednak kosztuje.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png

Wysłany: 1 września 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś gdzieś czytałam, że oddawanie krwi pępowinowej miałoby sens gdyby jej bankowanie było publiczne, a nie prywatne tak jak teraz jest w większości. Nie pamiętam za wielu szczegółów, ani nie mogę znaleźć tego artykułu, jak znajdę to podrzucę. Ja się zastanawiałam nad tym w pierwszej ciąży, ale właśnie po poczytaniu różnych punktów widzenia i zastanowieniu się nie zdecydowałam się na to i teraz też się nie zdecyduje. A w szpitalu, w którym rodziłam nie było możliwości publicznego bankowania. Gdyby była taka możliwość to na pewno bym oddała :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • pingwinkowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie planuję bankowania krwi - argumenty dokładnie te co u małżowinki i Wbite Innocent. Na początku byłam nastawiona na tak, ale im więcej poczytałam na ten temat tym więcej miałam watpliwosci czy ma to sens i ostatecznie uznaliśmy z mężem, że rezygnujemy.

0bf940b8f1.png
    5569ac92a8.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takze mam podobne zdanie i nie zamierzam pobierac :)
    Jeju mam taki odrzut od mięsa i wędlin śmierdzi mi strasznie padliną . Dokladnie to samo przechodziłam w pierwszej ciąży tak do 17 tygodnia bleee :( także moj jadłospis zachciankowy mocno się ograniczyl :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane założyłam grupę tez na FACEBOOKU :*

https://www.facebook.com/groups/343494353272234/?ref=share

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • Ajwlys Nowa

Wysłany: 1 września 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem nowa. Temrin mam na 14/04. Pierwsze usg w 6t1d:)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bankujemy, niestety dużo w tym marketingu, a za mało faktów o rzeczywistym przeznaczeniu. Do grup na fb dołączać nie będę bo wiele osób jeszcze nie wie i nie chce żeby ktoś przypadkiem się dowiedział właśnie przez to źródło. Tu mi dobrze. ;)

małżowinka, Mmiśka, Róża lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2019, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty LondyńskieSerduszko widzę, że już nie jedną taką grupę założyłaś... Domyślam się, że kwietniówką nie jesteś i to taki biznes...?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ