X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    Hej. Ja nie mialam żadnych plamien tym bardziej czerwonych.

Slyszalam ze jesli plami sie na czerwono to powinno sie to skonsultować z lekarzem.
    Myślę że póki nie plamie kilka godzin to nie będę truć mojej Pani doktor. Teraz znowu ustało. Rano zobaczyłam tylko tak troszeczkę krwi i później już nic.

l22nl6d8e2h2xrg1.png
    INV maj 2019😟 /\ INV sierpień 2019 😃
  • kalade Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsKiss wrote:
    Zamówiłam z gemini, nieduża fortuna więc stwierdziłam że zaryzykuję ;) To takie opaski dla dzieci na mdłości przy chorobie lokomocyjnej, ale czytałam że przy ciążowych też mogą pomóc. Działają na zasadzie akupresury, jest w nich taka kulka która ma uciskać jakiś tam punkt.
    Daj znać czy coś pomiglo:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona wrote:
    Myślę że póki nie plamie kilka godzin to nie będę truć mojej Pani doktor. Teraz znowu ustało. Rano zobaczyłam tylko tak troszeczkę krwi i później już nic.
    Ja bym nie zwlekala , jak mialam krwawienie odrazu jechałam do szpitala okazalo sie ze mam krwiaka . Lepiej miec spokoj i sprawdzic czy wszystko ok :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się powtórzy to zwrócę się do lekarza z tym

Mmiśka lubi tę wiadomość

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam tych sea band, gdzieś od 5 tygodnia, a więc jak poczułam pierwsze mdłości. Czasami zapomnę ich założyć rano i faktycznie mnie bardziej muli w ciągu dnia. Chociaż myślę, że dopóki to są mdłości tylko to ok, ale tak jak miałam w poprzedniej ciąży, że wymiotowałam non stop do 16 tygodnia to na niewiele by się zdały.

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • eMZetka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam plamienia niestety regularne, co się skończą to zaczynają od nowa, ale są brązowe. Przy jakiejkolwiek ilości świeżej czerwonej krwi na pewno jechałabym do szpitala. Warto przynajmniej zadzwonić do lekarza i to skonsultować.

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • Patriszja Nowa

Wysłany: 3 września 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja również wstępnie na 20.04.2020. Byłam dzis jest ok. Bije serduszko. Zrobiono mi usg ale mam wrażenie że zarodek wdg lekarza już płód jest za duży co do pecherzyka. Lekarz nic na ten temat nie mowil, ale wnioskuję tak po zdjęciu. Niestety nie wiem jak się je tu dodaje. Żebyście mogły spojrzeć. 🤔

Ciągle coś..
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bona ja też bym nie czekala. Lekarz po to jest by sprawdzić i też może wskazać co jest powodem. Lepiej chuchac na zimne.
    Też mnie zaciekawiły te opaski. daj znać czy coś pomogły :)
    Dobrze że nie jestem sama w tym samopoczuciu bo czasem to aż się dziwnie czuję jak wszyscy wokół trują że ich znajome albo one chodzily do 8 msc do pracy a ja od początku drugiego msc na zwolnieniu. No ale nawet 20 minutowa jazda metrem to dla mnie hardcore. Wcześniej to ta ciągła biegunka a od tygodnia wlansie mega mdłości. Wcześniej jak mnie cos tak lekko zemdlilo to myślałam że to są właśnie mdłości ciążowe ale teraz widzę jak bardzo się myliłam :P. Mi faktycznie świeżą cytryna (zapach) dużo daje więc w każdym zakamarku domu mam cytryny ;). Może spróbuję i te winogrona ;)

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Bona Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :)

l22nl6d8e2h2xrg1.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patriszja wrote:
    Witajcie. Ja również wstępnie na 20.04.2020. Byłam dzis jest ok. Bije serduszko. Zrobiono mi usg ale mam wrażenie że zarodek wdg lekarza już płód jest za duży co do pecherzyka. Lekarz nic na ten temat nie mowil, ale wnioskuję tak po zdjęciu. Niestety nie wiem jak się je tu dodaje. Żebyście mogły spojrzeć. 🤔
    Witamy , gratulacje :)
    Co do zdjec to też nie mam.pojecia jak sie wstwia i twz chętnie sie dowiem :p

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 3 września 2019, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby dodać zdjęcie trzeba najpierw użyć innej strony np. zapodaj.net i tam wyskoczy gotowy link do przeklejenia tutaj. ;)

Mmiśka lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana,
    miałam przyjść na wizytę w przyszłym tygodniu, zobaczyć czy zarodek rośnie oraz założyć kartę ciąży, ale lekarz jest na urlopie i wizyta dopiero 25 września :( Prenatalne mam 10 października. Usg co 15 dni to nie za częste ?

Dostałam od mamy witaminy dla kobiet w ciąży, zastanawiam się czy je łykać czy wystarczy sam kwas foliowy.

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Mmiśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinye wrote:
    Jestem załamana,
    miałam przyjść na wizytę w przyszłym tygodniu, zobaczyć czy zarodek rośnie oraz założyć kartę ciąży, ale lekarz jest na urlopie i wizyta dopiero 25 września :( Prenatalne mam 10 października. Usg co 15 dni to nie za częste ?

Dostałam od mamy witaminy dla kobiet w ciąży, zastanawiam się czy je łykać czy wystarczy sam kwas foliowy.
    Ojej slabo ze tyle musisz czekac jak juz sie nastawilas ze zobaczysz malucha :( ja mialam usg 2 tygodnie temu i dzisiaj znowu mam , pozniej przewaznie co 4 tygodnie:) nie szkodzi to dziecku takze spokojnie :)
    A co do witamin w pierwszej ciazy lykalam od poczatku , teraz narazie tylko kwas foliowy bo mam mega mdlosci a po witaminach mi sie nasilają takze bede brac jakos po 12 tygodniu

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    USG nie jest szkodliwe. W zagrożonych ciążach robią je nawet codziennie w szpitalach. ;)
    Co do witamin mi lekarz kazał przejsc z samego kwasu foliowego na witaminy po 8 tygodniu. Teraz biorę więc Mama DHA Premium Plus.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Paulinye Ekspertka

Wysłany: 4 września 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,
    ja dostałam od mamy jakiegoś zwykłe "witaminy dla kobiet w ciąży'. Czytałam, żeby lepiej samemu nie brać witamin i nie wiem co zrobić.
    Nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu czekać na to usg :)

nzjd9jcg6z6mqaqf.png
    klz9tv73mh4koy9p.png
    x7g1u6bdz9fwpu62.png
  • Toonney Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ja dzis popoludniu mam pierwszy scan 6t4d licze na serduszko ale mam tez nadzieje zobaczyc ze dzidzia jest zdrowiutka I szczesliwa u mamusi w brzuszku. Z racji pozniej pory scanu dzis ide do pracy na 3h tak to ja moge pracowac 😂

małżowinka lubi tę wiadomość

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• kjt91 Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toonney trzymam kciuki za wizytę :)

Toonney lubi tę wiadomość

69342ca952.png
    2871cbcc6e.png
    a7a05578c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Jestescie bardziej doświadczone niż my na maj, wiec zapytam tu ;) u mnie 6 tydzień ciąży, i mam od wczoraj mocniejsze bóle, takie kłucie, ciągniecie itd. Mam tak od początku, ale zdecydowanie wczesniej było mniej, teraz się to trochę nasila i bardzo mnie to martwi. Miałyście tak dziewczyny? 😢

• Mmiśka Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Cześć!
    Jestescie bardziej doświadczone niż my na maj, wiec zapytam tu ;) u mnie 6 tydzień ciąży, i mam od wczoraj mocniejsze bóle, takie kłucie, ciągniecie itd. Mam tak od początku, ale zdecydowanie wczesniej było mniej, teraz się to trochę nasila i bardzo mnie to martwi. Miałyście tak dziewczyny? 😢
    Hej :) miałam tak nawet pare dni temu spokojnie wszystko sie rozciąga ale jak cos Cie martwi to konsultuj z lekarzem , lepiej miec spokoj i sie nie stresowac :)

70876cd2f5.png
    Michałek <3
    72d679d744.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 4 września 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mwm wrote:
    Cześć!

Tak, to nawet dobry objaw :) Takie ciągnięcie w brzuchu, rozciąganie i lekkie kłocie jest tylko na plus, znaczy że wszystko się uruchamia :). Ja jestem po USG, dzieciątko machało rączkami i nóżkami, jestem szczęśliwa na maxa! Dla mnie to było najtrudniejsze USG, bo poprzednio na tym etapie maleństwo się zatrzymało. Maluch ma 2,5 cm, idealnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 13:24

Toonney, małżowinka lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ