Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Szpilkka wrote:Hej. Ja nie mialam żadnych plamien tym bardziej czerwonych.
Slyszalam ze jesli plami sie na czerwono to powinno sie to skonsultować z lekarzem. -
MrsKiss wrote:Zamówiłam z gemini, nieduża fortuna więc stwierdziłam że zaryzykuję To takie opaski dla dzieci na mdłości przy chorobie lokomocyjnej, ale czytałam że przy ciążowych też mogą pomóc. Działają na zasadzie akupresury, jest w nich taka kulka która ma uciskać jakiś tam punkt.
-
Bona wrote:Myślę że póki nie plamie kilka godzin to nie będę truć mojej Pani doktor. Teraz znowu ustało. Rano zobaczyłam tylko tak troszeczkę krwi i później już nic.
-
Ja używam tych sea band, gdzieś od 5 tygodnia, a więc jak poczułam pierwsze mdłości. Czasami zapomnę ich założyć rano i faktycznie mnie bardziej muli w ciągu dnia. Chociaż myślę, że dopóki to są mdłości tylko to ok, ale tak jak miałam w poprzedniej ciąży, że wymiotowałam non stop do 16 tygodnia to na niewiele by się zdały.
-
Ja mam plamienia niestety regularne, co się skończą to zaczynają od nowa, ale są brązowe. Przy jakiejkolwiek ilości świeżej czerwonej krwi na pewno jechałabym do szpitala. Warto przynajmniej zadzwonić do lekarza i to skonsultować.Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Witajcie. Ja również wstępnie na 20.04.2020. Byłam dzis jest ok. Bije serduszko. Zrobiono mi usg ale mam wrażenie że zarodek wdg lekarza już płód jest za duży co do pecherzyka. Lekarz nic na ten temat nie mowil, ale wnioskuję tak po zdjęciu. Niestety nie wiem jak się je tu dodaje. Żebyście mogły spojrzeć. 🤔Ciągle coś..
-
Bona ja też bym nie czekala. Lekarz po to jest by sprawdzić i też może wskazać co jest powodem. Lepiej chuchac na zimne.
Też mnie zaciekawiły te opaski. daj znać czy coś pomogły
Dobrze że nie jestem sama w tym samopoczuciu bo czasem to aż się dziwnie czuję jak wszyscy wokół trują że ich znajome albo one chodzily do 8 msc do pracy a ja od początku drugiego msc na zwolnieniu. No ale nawet 20 minutowa jazda metrem to dla mnie hardcore. Wcześniej to ta ciągła biegunka a od tygodnia wlansie mega mdłości. Wcześniej jak mnie cos tak lekko zemdlilo to myślałam że to są właśnie mdłości ciążowe ale teraz widzę jak bardzo się myliłam . Mi faktycznie świeżą cytryna (zapach) dużo daje więc w każdym zakamarku domu mam cytryny . Może spróbuję i te winogronaJa:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Patriszja wrote:Witajcie. Ja również wstępnie na 20.04.2020. Byłam dzis jest ok. Bije serduszko. Zrobiono mi usg ale mam wrażenie że zarodek wdg lekarza już płód jest za duży co do pecherzyka. Lekarz nic na ten temat nie mowil, ale wnioskuję tak po zdjęciu. Niestety nie wiem jak się je tu dodaje. Żebyście mogły spojrzeć. 🤔
Co do zdjec to też nie mam.pojecia jak sie wstwia i twz chętnie sie dowiem :p -
Jestem załamana,
miałam przyjść na wizytę w przyszłym tygodniu, zobaczyć czy zarodek rośnie oraz założyć kartę ciąży, ale lekarz jest na urlopie i wizyta dopiero 25 września Prenatalne mam 10 października. Usg co 15 dni to nie za częste ?
Dostałam od mamy witaminy dla kobiet w ciąży, zastanawiam się czy je łykać czy wystarczy sam kwas foliowy.
-
Paulinye wrote:Jestem załamana,
miałam przyjść na wizytę w przyszłym tygodniu, zobaczyć czy zarodek rośnie oraz założyć kartę ciąży, ale lekarz jest na urlopie i wizyta dopiero 25 września Prenatalne mam 10 października. Usg co 15 dni to nie za częste ?
Dostałam od mamy witaminy dla kobiet w ciąży, zastanawiam się czy je łykać czy wystarczy sam kwas foliowy.
A co do witamin w pierwszej ciazy lykalam od poczatku , teraz narazie tylko kwas foliowy bo mam mega mdlosci a po witaminach mi sie nasilają takze bede brac jakos po 12 tygodniu -
USG nie jest szkodliwe. W zagrożonych ciążach robią je nawet codziennie w szpitalach.
Co do witamin mi lekarz kazał przejsc z samego kwasu foliowego na witaminy po 8 tygodniu. Teraz biorę więc Mama DHA Premium Plus. -
Hej Dziewczyny ja dzis popoludniu mam pierwszy scan 6t4d licze na serduszko ale mam tez nadzieje zobaczyc ze dzidzia jest zdrowiutka I szczesliwa u mamusi w brzuszku. Z racji pozniej pory scanu dzis ide do pracy na 3h tak to ja moge pracowac 😂
małżowinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć!
Jestescie bardziej doświadczone niż my na maj, wiec zapytam tu u mnie 6 tydzień ciąży, i mam od wczoraj mocniejsze bóle, takie kłucie, ciągniecie itd. Mam tak od początku, ale zdecydowanie wczesniej było mniej, teraz się to trochę nasila i bardzo mnie to martwi. Miałyście tak dziewczyny? 😢 -
mwm wrote:Cześć!
Jestescie bardziej doświadczone niż my na maj, wiec zapytam tu u mnie 6 tydzień ciąży, i mam od wczoraj mocniejsze bóle, takie kłucie, ciągniecie itd. Mam tak od początku, ale zdecydowanie wczesniej było mniej, teraz się to trochę nasila i bardzo mnie to martwi. Miałyście tak dziewczyny? 😢 -
mwm wrote:Cześć!
Jestescie bardziej doświadczone niż my na maj, wiec zapytam tu u mnie 6 tydzień ciąży, i mam od wczoraj mocniejsze bóle, takie kłucie, ciągniecie itd. Mam tak od początku, ale zdecydowanie wczesniej było mniej, teraz się to trochę nasila i bardzo mnie to martwi. Miałyście tak dziewczyny? 😢
Tak, to nawet dobry objaw Takie ciągnięcie w brzuchu, rozciąganie i lekkie kłocie jest tylko na plus, znaczy że wszystko się uruchamia . Ja jestem po USG, dzieciątko machało rączkami i nóżkami, jestem szczęśliwa na maxa! Dla mnie to było najtrudniejsze USG, bo poprzednio na tym etapie maleństwo się zatrzymało. Maluch ma 2,5 cm, idealnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 13:24
Toonney, małżowinka lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań